pkoformerworker 07.04.12, 22:17 Moje pytanie: kiedy? Większość dużych i poważnych polskich przedsiębiorstw już prowadzi takie programy dla swoich pracowników. Wiadomo jakie nas czekaja emerytury w przyszłości :-( Co na to Zarząd PKO BP S.A.? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
exworker Re: Pracowniczy Program Emerytalny dla pracownikó 10.04.12, 08:28 A co Ciebie to interesuje ? Przecież nie pracujesz już w pko. Odpowiedz Link
pkoformerworker Re: Pracowniczy Program Emerytalny dla pracowników 10.04.12, 20:58 Po nicku sądzę, że Ty również nie pracujesz. Pytam, bo firma jest bogata i stać ją na takie rozwiązanie wobec swoich pracowników. Pytanie kieruję do Zarządu PKO. Odpowiedz Link
exworker Re: Pracowniczy Program Emerytalny dla pracownikó 11.04.12, 09:44 Na pewno zarząd Ci odpowie. Chłopie, zastanów się trochę. Ciesz się, że się wydostałeś z gówna ale nie przeżywaj. Odpowiedz Link
kotwica110 Re: Pracowniczy Program Emerytalny dla pracownikó 11.04.12, 21:07 b dobre pytanie i b dobry pomysl.w cywilizowanych firmach a pko ponoć nia jest to standard ale nie miejmy złudzeń w tym folwarku nikt nie wyda złotówki na pracownika jesli nie musi.ot takie gówniane rządy. Odpowiedz Link
zwolnionazpko Re: Pracowniczy Program Emerytalny dla pracownikó 18.04.12, 16:01 A ja konsekwentnie prosze o kontakt osoby które zostały zwolnione za "plany" !!! i nietylko !!!! Dziękuję tym które się odezawały i które zaoferowały swoją pomoc. Walczymy w Naszym wspólnym interesie im wiecej nas tym lepiej !!!Gdy zakończy się sprawa poinformuje Was jak taka pomoc wygląda w praktyce i co z tego wynikło. Zapewniam że dla wielu mogą to być w przyszłości cenne informacje. KONTAKT : zwolnionazpko@gazeta.pl Odpowiedz Link
tujejekscelencja Re: Pracowniczy Program Emerytalny dla pracownikó 10.06.13, 20:32 Witam, Postanowiłam odświeżyć ten wątek naszego forum, bo ongiś pkoformerworker wywołał nutrię z lasu. Jak Wam wcześniej już pisałam, Zarząd wraz z departamentami kadrowo - płacowymi oraz ze Związkami Zawodowymi od dłuższego czasu pracował nad wprowadzeniem w naszej Firmie pracowniczego programu emerytalnego. I wreszcie udało się! Od razu powiem: nie było łatwo! Niemniej jednak zdrowy rozsądek i troska Zarządu o naszych pracowników zwyciężyły. Z tego miejsca w imieniu Zarządu pragnę pogratulować wszystkim zaangażowanym w realizację tego wspaniałego projektu. Już wkrótce będzie okazja do świętowania tego sukcesu na konferencji w Juracie. Pracownicy, którzy zadeklarują przystapienie do PPE rozpoczną oszczędzanie na emeryturę. Chciałabym przypomnieć, że zgromadzone w ten sposób środki w momencie ich wypłaty będą zwolnione z podatków: dochodowego i od odsetek. Również osoby, które wyrażą w przyszłości wolę realizacji kariery poza strukturami PKO BP S.A. nie stracą, bowiem mogą przenieść środki z PPE do nowego PPE prowadzonego przez nowego pracodawcę lub też przenieść środki o prywatnego IKE, albo tez pozostawić zgromadzone środki w dotychczasowym PPE. Będzie zalecane Dyrektorom Regionalnym propagowanie wśród podległych pracowników przystępowania do PPE. Nie wykluczam, że Dyrektorzy otrzymają plany sprzedażowe na przystępowanie pracowników do PPE. Zobaczymy jak sobie poradzą ;-) Jeszcze raz wszystkim dziękuję i gorąco zachęcam do składania deklaracji! Pozdrawiam Wasza Jej Ekscelencja. Odpowiedz Link
agrafek10 Re: Pracowniczy Program Emerytalny dla pracownikó 10.06.13, 21:55 .....rozumiem że zwykli pracownicy (przynajmniej przedstawiciele)będą zaproszeni do Juraty? ;) Odpowiedz Link
folwarkzwierzecy1 Re: Pracowniczy Program Emerytalny dla pracownikó 10.06.13, 22:05 "Będzie zalecane Dyrektorom Regionalnym propagowanie wśród podległych pracowników przystępowania do PPE. Nie wykluczam, że Dyrektorzy otrzymają plany sprzedażowe na przystępowanie pracowników do PPE. Zobaczymy jak sobie poradzą" To zapowiada prawdziwą dobrowolność do przystąpienia do PPE... Odpowiedz Link
ussec666 Re: Pracowniczy Program Emerytalny dla pracownikó 11.06.13, 17:57 "Niemniej jednak zdrowy rozsądek i troska Zarządu o naszych pracowników zwyciężyły." Normalnie czasy PRL-u mi się przypomniały ale o tym że w zamian zlikwidowano jublieuszówkę i odprawy to już ani słowa i nadal pozostaje otwarte pytanie co z podatkiem??? Cyżby nasz super nowoczesny bank wychodzący naprzeciw potrzebom pracowników zrekompensował nam tą drobną niedogodność uszczuplająca nasze wypłaty???? Odpowiedz Link
miecia14 Re: Pracowniczy Program Emerytalny dla pracownikó 11.06.13, 20:13 Oj czepiasz się takiej drobnostki:) ale z tego co wiem (moja koleżanka ppe posiada) podatek zapłacimy my.Obym się myliła. Odpowiedz Link
ussec666 Re: Pracowniczy Program Emerytalny dla pracownikó 11.06.13, 20:42 A taka upierdliwa maruda ze mnie. Pewnie w tym roku dostaniemy podwyżki rekompensujące zapłacony podatek od PPE (oby chociaż nadziei nie mam) ale i to pewnie pod warunkiem nabycia PPE w jednym słusznymi prawym funduszu (czyt w którym mamy udziały) a to wszytko w imię nowoczesnego banku i ogromnej troski Zarządu o pracowników Odpowiedz Link
czekam_na Re: Pracowniczy Program Emerytalny dla pracownikó 27.07.13, 19:25 A tak w skrócie warto przystąpić czy nie ? Ja jak zwykle nie jestem zdecydowana. Odpowiedz Link
pkoaleksia Re: Pracowniczy Program Emerytalny dla pracownikó 28.07.13, 22:33 oczywiście że warto, przecież Bank zamiast nagród jubileuszowych i odpraw, bedzie wpłacał pracownikom 3% wynagrodzenia brutto na wybrane fundusze inwestycyjne. Te środki, nawet w przypadku odejścia z Banku, będą sie nam należały, można je będzie przenieść do innego programu emerytalnego, lub odebrać w chwili przejścia na emeryturę. Jeżeli kogoś stać to może zadeklarować również wplaty własne.. Myślę że w Banku ktoś miał genialny pomysł. pieniądze zamiast na rynek /jako nasze nagordy/, trafią do Bankowych funduszy inwestycyjnych, które trzeba podratować. No cóż, nie przystąpić do PPE byłoby dobrowolnym zrzeczeniem sie środków, które w przyszłości na pewno się przydadzą. Odpowiedz Link
krab9 Re: Pracowniczy Program Emerytalny dla pracownikó 18.04.15, 08:17 jak tam się zalogować? Odpowiedz Link