Dodaj do ulubionych

Nieśmiała sugestia skromnego usera dla Admina

10.11.14, 22:07
Z pewną nieśmiałością zgłaszam łamanie regulaminu przez osobnika podpisującego się nickiem "balcerek04" (znanego też jako Rompil, Q.p.r itd.)

Dotyczy to następujących zapisów:
"5. Niedopuszczalne jest podbijanie wątków poprzez zamieszczanie wpisów nie posiadających treści." (regulamin forum)
"Nie spamuj - nie zamieszczaj tej samej informacji w wielu miejscach." (netykieta)

Wpisy kwalifikujące się moim (skromnym) zdaniem do usunięcia to:

forum.gazeta.pl/forum/w,34837,147100673,155453901,Re_Jakosc_obslugi_w_PKO_BP_doceniona.html?wv.x=2
forum.gazeta.pl/forum/w,34837,146661078,155443506,Re_Wyniki_PKO_BP_wciaz_najwyzsze_w_calym_sektorz.html?wv.x=2
forum.gazeta.pl/forum/w,34837,147502322,155453851,Re_PKO_BP_najbardziej_innowacyjna_firma_.html?wv.x=2
forum.gazeta.pl/forum/w,34837,136839065,155443552,Re_PKO_Bank_Polski_w_gronie_najlepszych_pracodaw.html?wv.x=2
forum.gazeta.pl/forum/w,34837,137400260,155443541,Re_Rozne_sposobu_wzrostu.html?wv.x=2
Uzasadnienie:
Łatwo zauważyć, że wpisy są prawie identyczne. Słowa inne, sens ten sam, czyli podbicie niektórych wątków (tzw. rankingowych). Gdyby rzeczywiście chciał wskazać ciekawe wątki Skuterowi, wystarczy podać linki w jednym wpisie zamiast przewracać do góry nogami całe forum. Uspokojenie tego osobnika z pewnością będzie z korzyścią dla użytkowników forum :)
Obserwuj wątek
    • dziura_zabita_dechami Re: Nieśmiała sugestia skromnego usera dla Admina 11.11.14, 09:11
      Przyłączam sie do prośby, aby uszanować regulamin forum. Adminie czyn swoją powinność.
      • dziura_zabita_dechami Re: Nieśmiała sugestia skromnego usera dla Admina 11.11.14, 12:03
        Admin chyba dziś bardzo zajęty.....może pali w piecu ?
      • troublemaker_next Dodam jeszcze... 11.11.14, 13:47
        dziura_zabita_dechami napisał:

> Przyłączam sie do prośby, aby uszanować regulamin forum. Adminie czyn swoją pow
        > inność.

Po małym zastanowieniu dodaję jeszcze:

"5. Niedopuszczalne jest podbijanie wątków poprzez zamieszczanie wpisów nie posiadających treści.[b] Niedopuszczalne jest zamieszczanie przez danego Użytkownika wpisów pod różnymi nickami w ramach jednego wątku.[/b]"

Balcerek04 to bez wątpienia Rompil_Qper plus kilkanaście innych nicków działających jednocześnie. Aktualnie działa co najmniej jeszcze jeden: Annamaria87. Polecam "ciekawą" lekturę podniesionych wątków, balcerek-rompil-qper-torres-annamaria-...-...itd. [b]prowadzi nieustanne dialogi sam ze sobą[/b], udając "zadowolonych pracowników" popierających wzajemnie "swoje poglądy", zaśmiecając dyskusję. Jak dla mnie tego typu wyjątkowy szkodnik zasługuje na dożywotniego bana. Polecam tego osobnika uwadze. Jest szansa żeby Balcerkowa zaraza nie rozprzestrzeniła się znowu na tym forum i myślę, że trzeba ją wykorzystać.
    • troublemaker_next jeszcze jeden wpis łamiący regulamin 11.11.14, 13:55
      Jeszcze jeden przykład tego bełkotu:

forum.gazeta.pl/forum/w,34837,147131767,155465403,Re_PKO_BP_liderem_na_rynku_uslug_maklerskich.html?wv.x=2
      I jeszcze jeden złamany punkt netykiety:

[b]"Jeśli dyskusja przerodzi się w prywatną pogawędkę, kontynuuj ją poza forum."[/b]

Chyba nie muszę tłumaczyć, że to są prywatne wycieczki połączone z robieniem bałaganu na forum...

• szar_amysz Trouble ;) znowu zaczynasz? 11.11.14, 14:36
        Trouble,

troublemaker_next napisał:

Twój wniosek jest odrzucony.
        Powód: nie będę z Tobą grać w kotka i myszkę ;)

..a poza tym.. dużo osób powtarza się tu na forum; to jest logiczne jak coś kogoś boli to pisze o tym w kółko (są tu tacy Użytkownicy). Więc jak coś kogoś cieszy to też stale będzie o tym pisał. Nie będę więc usuwać połowy wpisów z Forum.
        Koniec dyskusji.
        Z poważaniem
        szar_amysz
        • troublemaker_next Ja piszę poważnie. 11.11.14, 15:07
          szar_amysz napisała:

> Twój wniosek jest odrzucony.
          > Powód: nie będę z Tobą grać w kotka i myszkę ;)

Twoje prawo ale myślałem, że podasz jakiś merytoryczny powód.

> ..a poza tym.. dużo osób powtarza się tu na forum; to jest logiczne jak coś kog
          > oś boli to pisze o tym w kółko (są tu tacy Użytkownicy). Więc jak coś kogoś cie
          > szy to też stale będzie o tym pisał. Nie będę więc usuwać połowy wpisów z Forum

OK. Więc oczekuję, że będziesz w tym konsekwentna...
          • dziura_zabita_dechami Re: Ja piszę poważnie. 11.11.14, 15:13
            Admin nie respektuje regulaminu ? No co my tu mamy :)
          • szar_amysz No cóż Trouble.. 11.11.14, 20:44

> OK. Więc oczekuję, że będziesz w tym konsekwentna...

Testujesz mnie, kosztem Czuka za "pomocą Balcerka"? Taaaa...
            • czuk1 Re: No cóż Trouble.. 12.11.14, 22:09
              Czuk wycofuje się, pozostając przy swoim zdaniu.
            • troublemaker_next Nie testy tylko wewnętrzna potrzeba 13.11.14, 12:06
              szar_amysz napisała:

> Testujesz mnie, kosztem Czuka za "pomocą Balcerka"? Taaaa...

Skąd taki niedoskonały pomysł? Sama napisałaś:

[i]"dużo osób powtarza się tu na forum; to jest logiczne jak coś kogoś boli to pisze o tym w kółko (są tu tacy Użytkownicy). Więc jak coś kogoś cieszy to też stale będzie o tym pisał. Nie będę więc usuwać połowy wpisów z Forum"[/i]

Mnie cieszy pisanie o pewnych sprawach i czasami boli. Mam potrzebę pisania o tym w kółko. Dotąd uważałem, że to byłoby spamowanie i podnoszenie wątków. Po przedstawieniu Twojej, czytelnej i oczywistej interpretacji, uznaję że mogę spokojnie wracać do wcześniejszych tematów.
              • dziura_zabita_dechami Re: Nie testy tylko wewnętrzna potrzeba 15.11.14, 19:46
                A jak tak sobie myśle, ze wystarczy spojrzeć na to forum, na podbijanie wątków, na sposób moderacji, i....żadne komentarze odnośnie pko nie sa juz konieczne :)
              • szar_amysz Re: Nie testy tylko wewnętrzna potrzeba 18.11.14, 12:17

> szar_amysz napisała:
                >
                > > Testujesz mnie, kosztem Czuka za "pomocą Balcerka"? Taaaa...
                >
                > Skąd taki niedoskonały pomysł?

Fakt, że niedoskonały - ale nie mój ;)

> Mnie cieszy pisanie o pewnych sprawach i czasami boli. Mam potrzebę pisania o
                > tym w kółko. Dotąd uważałem, że to byłoby spamowanie i podnoszenie wątków. Po p
                > rzedstawieniu Twojej, czytelnej i oczywistej interpretacji, uznaję że mogę spok
                > ojnie wracać do wcześniejszych tematów.

Z sarkazmem przekręciłeś moją wypowiedź Trouble. Nie rozumiesz - trudno.
                • dziura_zabita_dechami Re: Nie testy tylko wewnętrzna potrzeba 18.11.14, 12:58
                  Przecież on nic nie przekręcił - jasno dałaś do zrozumienia, że można pisać w kółko na interesujące nas tematy i nie jest to spamowanie.

No chyba, że jest spamowaniem w zależności od rodzaju tematu ? :)
                  • dziura_zabita_dechami Re: Nie testy tylko wewnętrzna potrzeba 18.11.14, 13:01
                    Na Twoim miejscu bym doprecyzował :

- pisanie w kółko i podnoszenie wątków chwalących wyniki finansowe itp. NIE JEST SPAMOWANIEM

- wracanie do wątków o zdaniu odmiennym od powyższego JEST SZTUCZNYM PODBIJANIEM wątków i manipulacją.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka