04.11.14, 12:20
W niedalekiej przeszłości nawiedził moją posesję jeden z kandydatów na wójta. Nie przedstawiając żadnego programu zachęcał żeby na niego głosować,między wierszami rzucił kilka niecenzuralnych słów i pojechał. Kariera tego Pana przypomina mi '' Karierę Nikodema Dyzmy'' gdzie człowiek z marnym wykształceniem, nieobyty, nieokrzesany, wulgarny i prostacki, w towarzystwie pijący gorąca herbatę z łyżeczki głośno przy tym sorbiąc, wdarł się na salony i myśli że jest kimś. Jeszcze całkiem niedawno leżał pijany pod płotem w centrum Topólki, już nie wspomnę jak potraktował pomnik stojący w pobliżu, a teraz ma ochotę piastować tak ważną funkcję publiczną. No nie wiem co mam o tym wszystkim myśleć, mam jedynie nadzieje, ze poziom nowej władzy będzie odzwierciedlał poziom naszego społeczeństwa, a że złośliwy nie jestem, to wszystkim kandydatom życze powodzenia.
Obserwuj wątek
    • vana_imago Re: Kandydat 04.11.14, 14:29
      ja tam do tego Pana nic nie mam, ale nie będę na Niego głosowała :) pozdrawiam
    • wyborca_1 Re: Kandydat 04.11.14, 18:50
      Takie mamy społeczeństwo jakie wpisy na forum.Miałeś okazję zapytać o program jak również powiedzieć kandydatowi w oczy co o nim myślisz zamiast obsmarowywać go na forum.
      • mieszkaniec204 Re: Kandydat 04.11.14, 19:53
        To kandydat sam powinien zaprezentować sie z programem, jesli w ogóle go ma!? To powinien byc główny cel jego wizyty jeśli juz sie na nia zdecydowal. Osobiście wlałbym zebranie na ktorym mógłbym zadać publicznie pytanie na nurtujące mnie sprawy ,a nie nachodzenia mnie we własnym domu czego sobie nie życze. Po drugie nie znoszę wulgaryzmów, a po trzecie nikogo nie obsmarowałem a stwierdziłem czyste fakty o których powszechnie wiadomo.Ps.Takie mamy społeczeństwo jakich kandydatów popieramy.
        • wyborca_1 Re: Kandydat 04.11.14, 20:17
          Znasz słowo asertywność.Jak sobie nie życzyłeś wizyty to mogłeś kandydata nie przyjmować.
          • medium33 Re: Kandydat 05.11.14, 08:58
            mieszkaniec204 napisał:
            ,,W niedalekiej przeszłości nawiedził moją posesję jeden z kandydatów na wójta.''

W gminie Topólka czas się zatrzymał... obecnie kandydaci przed wyborami promują się w internecie, na portalach społecznościowych a nie krążą po domach jak członkowie sekt. W Topólce wszystko odbywa się po kryjomu, z obietnicami załatwienia etatów, czy sprzętu domowego z PFERON-u :)
            • rak-57 Re: Kandydat 05.11.14, 11:04
              Takie są realia.Nawet Tusk i Kaczyński jeżdżą po Polsce,łażą po domach i obiecują ,żeby zdobyć poparcie.Jak się to komuś nie podoba może odmówić i nie przyjąć kandydata. Przymusu nie ma.
      • wisdom2014 Re: Kandydat 21.11.14, 08:45
        Wyborco_1 mądrze piszesz.
    • malina1297 Re: Kandydat 05.11.14, 17:41
      Mieszkańcu 204 uśmiałam się do łez :D:D:D Masz zacięcie satyryczne, naprawdę. Twój opis był lepszy od kabaretu, na którym byłam ostatnio we W-ku :D Podany z humorem przemawia bardziej niż niejeden wiec wyborczy :D;)
      Prosimy o jeszcze "Gallu Anonimie" i niekoniecznie o kandydatach. Możesz pisać o różnych absurdach naszej małej społeczności lokalnej;)
      • wisdom2014 Re: Kandydat 21.11.14, 08:47
        A może z Ciebie byśmy się odrobinę pośmiali.
    • margaretta.o Re: Kandydat 06.11.14, 09:13
      ja tam juz wiem na kogo zagłosuje i nikt inny mnie nie przekona. nasz kandydat z Paniewa jest najlepszy i nie ma sobie równego konkurenta.
      • mieszkaniec204 Re: Kandydat 06.11.14, 17:19
        Widzę margaretto ze nie masz jeszcze porządnie zŁojonego mózgu obietnicami wyborczymi więc nie wiadomo czy wytrwasz w swojej decyzji do wyborów. Powodzenia życze
      • ruchtopolki Re: Kandydat 23.11.14, 08:04
        Tak,całe paniewo i ten kandydat jest tyle warte co paczka zapalek bez łepków nie wiem jakie beda wyniki wyborow w 2turze ale.mysle ze jak pam M.D przegra zrobi mu się łyso :)
    • ruchtopolki Re: Kandydat 23.11.14, 08:11
      Według opini publicznej zebranej na 499osobach w gminie topólka przez b.b.o.p Dobromyśl dn. 17.11. większą przewage ma pan Łojewski. Ponad 70procent przebadanych to osoby w wieku do 45roku życia. Wiec wybór jest prosty !
      • michu1948 Re: Kandydat 23.11.14, 12:51
        Czy b.b.o.p to beznadziejny blok osób podporządkowanych?
        • ruchtopolki Re: Kandydat 23.11.14, 17:39
          Jej skad znasz ten skrót ?należysz tam ?:-)po wyborach beda oficjalnie przedstaeione badania do opinii publicznej przez prywatna firme z poza gminy ktora sponsorowana jest przez bank kbdz:-) a ten skrót też znasz czy już nie ???
        • ruchtopolki Re: Kandydat 23.11.14, 17:42
          A moze kwbg lub dkws albo wymysl sobie skrót ;-)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka