19.03.04, 00:12
Jako wegetarianie kojarzymy sie czesto z milosnikami wszystkiego co zielone.
A jakie kolory lubicie ? Zarowno w ubraniu jak i wystroju wnetrz czy w
otoczeniu ? Ja w mieszkaniu lubie beze, pastele, kolory cieple i caly
kolorystyczny misz-masz, byleby nie bylo szaro i czarno. W ubraniu zas
najbardziej to biel i rozowy, czasem czern, niebieski tylko jako jeansy.
Zielony zas uwielbiam, ale tylko w formie ozywionej; rosliny doniczkowe oraz
wszystkie parki, lasy, laki :)
Jestem ciekawa Waszego smaku na kolory ;)
serdecznie i wiosennie pozdrawiam ;)
Obserwuj wątek
    • Gość: Diana Re: Kolory :) IP: 213.25.91.* 19.03.04, 10:38
      nie znoszę: czerni, bieli, szarości, brudnoszarych odcieni kolorów, nie lubię
      czerwieni, zbyt ostra dla mnie.
      Bardzo lubię wszelkie pastele, w szczególności zaś : błękity, jasne fiolety,
      turkusy, zielenie, seledyny, lubię połączenie koloru morskiego z kolorem nieba.
      Mam nawet taką piękną pocztówkę jak cudowny delfin wyskakuje z wody, jest
      świetne ujęcie na tle połączenia morza z niebem. Lubię też jasne fiolety i
      delikatne różowości.
      Fajnie kolory wyglądają poprzez szkło - jak delikatnie sączy się przez nie
      światło.
    • Gość: paulina Re: Kolory :) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.03.04, 16:04
      w domku bez szalenstw: waniliowo, szaro, brazowo. w garderobie roznie: czarno,
      zielono, granatowo, czerwono, pomaranczowo. zdaje sie, ze to, jakimi kolorami
      lubimy sie otaczac, ciagle sie zmienia, my sie zmieniamy...
    • pankracea Re: Kolory :) 19.03.04, 20:50
      w wystroju wnetrz lubie cieple kolory, np zolty i pomaranczowy, ale u siebie w
      pokoju mam mieszanke roznych kolorow, czasmi nie pasujacych do siebie ;)
      ale w ubiorze najbardziej bordowy, moze byc czarny, granatowy, ciemna zielen
      (cos w rodzaju khaki), bezowy. w sumie mam tu tez poplatanie, bo rozne kolory
      sie trafiaja ;) ale kroluje bordowy!
      A poza tym, najbardziej zielen lubie ozywiona.
      • schaetzchen Re: Kolory :) 19.03.04, 21:49
        W mieszkaniu - beże, brązy, zieleń, pokój mam w jasnym drewnie i oliwkowe
        ściany, w kuchni mam jedną ścianę ciemnozieloną, prawię czarną - piękna!!!
        Duuuużo kwiatów.
        W garderobie - jestem taka szara myszka - szary (kocham, wszystkie odcienie!),
        czarny, granat (bardzo ciemny, mniam!), brąz (2 pary spodni chyba tylko...),
        zgniła zieleń, biel (to do tych szarości :), błękit (bardzo rozbielony), beż
        (mam kilka lnianych ubrań, kocham je), kilka rzeczy mam "odważnych" - bordo,
        czerwień, jeden sweter mam nawet pomarańczowy (taki ceglasty).
        No i nie będę oryginalna pisząc, że kocham zielone listki, pączki na drzewach i
        wszystkie "kolory naturalne". Nawet w postaci różowych tulipanów (różowego nie
        znoszę!)
    • Gość: sermina Re: Kolory :) IP: *.kwadratowa.waw.pl / 213.17.162.* 20.03.04, 10:46
      lubie wszystkie kolory :)

w ubiorze dominuje jednak niebieski. pasuje mi do urody. oczywiscie, stosuje
      tez subtelne odcienie czerwieni, fioletu, zieleni, czern, biel...hm, wlasciwie
      to wszystkie barwy znajda sie w mojej garderobie :)
      w mieszkaniu kolory rozne - ja aktualnie mieszkam w niebieskim pomieszczeniu,
      ale odcien mi sie nie podoba (taki juz zastalam). niedlugo przeprowadzam sie do
      pokoju, ktory pomaluje na zloto-zielono-brazowo :) i to wszystko bedzie w
      dziwnych etnicznych motywach i fakturach :)
      w domu rodzinnym sciany mialam w tapetach w srebrzysto -wrzosowe trawy. do tego
      troche jasnego bezu i delikatnego rozu. bardzo to bylo ladne :)

zielony- rzeczywiscie najpiekniejszy w naturze :) ale czyz kazda barwa w
      naturze nie jest najbardziej urzekajaca? :)
      • balbinia Re: Kolory :) 20.03.04, 11:19
        Gość portalu: sermina napisał(a):

> zielony- rzeczywiscie najpiekniejszy w naturze :) ale czyz kazda barwa w
        > naturze nie jest najbardziej urzekajaca? :)

Zdecydowanie tak :) Nie lubie czerni ale mroczne niebo jest takie tajemnicze i
        piekne, a brazowa ziemia czy konary drzew, kasztany jesienia i liscie, mmm...
        albo zlociste klosy zboz.. albo soczyste polyskujace w sloncu czeresnie i
        sliwki na drzewach.. i soczysta zielona trawka wilgotna od porannej rosy.. i
        cwierkot niezliczonych ilosci ptakow w tle.. ahhh siem rozmarzyla ;))

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka