Gość: avanti777 IP: *.borowa.sdi.tpnet.pl 18.12.04, 22:18 Zastanawiam się czym by tu mozna bylo zastapic rybe na wigilijnym stole, moze soja na jakis fajny sposob? Jestem otwarty na sugestie :) Pzdr Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: wege Re: Co zamiast ryby ? IP: *.tvkpuck.com.pl / 81.210.11.* 19.12.04, 12:38 Pomysłów na dania rybne bez ryby jest naprawdę wiele. Ja ze swojej strony polecam wege rybke po grecku. Wszystko przygotowujesz tak jak do tradycyjnego dania, tyle że zamiast wkladki z ryby dajesz wkładkę z czegoś sojowego np. krojonych w plasterki kotlecików sojowych albo krajanke. Rodzina naprawde będzie w niebiesiech a potrawa(prosta w przygotowaniu zresztą) zniknie z półmiska szybko. Smacznego... Odpowiedz Link Zgłoś
motylanoga2 Re: Co zamiast ryby ? 20.12.04, 12:30 > Ja ze swojej strony polecam wege rybke po grecku. > Wszystko przygotowujesz tak jak do tradycyjnego dania, tyle że zamiast > wkladki > z ryby dajesz wkładkę z czegoś sojowego np. krojonych w plasterki kotlecików > sojowych albo krajanke. czemu to sie nazywa "ryba po grecku", skoro ryby tu ani śladu? Może teraz czas na "gicz jagnięcą po wegetariansku"? Może "sznycel wołowy z soi"? co jeszcze śmiesznego jest w diecie wege? Odpowiedz Link Zgłoś
emka_waw Re: Co zamiast ryby ? 20.12.04, 13:19 > > Ja ze swojej strony polecam wege rybke po grecku. > > Wszystko przygotowujesz tak jak do tradycyjnego dania, tyle że zamiast > > wkladki > > z ryby dajesz wkładkę z czegoś sojowego np. krojonych w plasterki kotleci > ków > > sojowych albo krajanke. > > czemu to sie nazywa "ryba po grecku", skoro ryby tu ani śladu? > Może teraz czas na "gicz jagnięcą po wegetariansku"? Może "sznycel wołowy z > soi"? co jeszcze śmiesznego jest w diecie wege? Smalec wegetariański :) Oraz flaczki i kotlety, oczywiście. Wigilia ma pewien tradycyjny zestaw potraw. Jeśli ktoś nie je mięsa, to świetnie rozumiem, jeśli np. ograniczy się do samego barszczu z uszkami, kapusty, pierogów z kapustą i tego typu dań. Natomiast wstawianie jakiś marnych namiastek dań mięsnych... No żenada po prostu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rycho Re: Co zamiast ryby ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.12.04, 16:33 >Rodzina naprawde będzie w niebiesiech < W niebiesiech będą ci bez grzechu ciężkiego,reszta pójdzie do piekła. A swoją drogą czemu tak ci pilno do pozbycia się rodziny? Odpowiedz Link Zgłoś