Gość: Mamon IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 23.08.02, 15:43 Od siedmiu lat nie jem mięsa. Z miłości do moich dziadków zjadam czasami to co oni dla mnie przygotowali ze szczerego serca. Czy jestem więc potworem? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
android Re: Miłość do dziadków 23.08.02, 16:04 Gość portalu: Mamon napisał(a): > Od siedmiu lat nie jem mięsa. Z miłości do moich dziadków zjadam czasami to > co oni dla mnie przygotowali ze szczerego serca. Czy jestem więc potworem? Potworem z całą pewnością nie jesteś, zresztą dlaczego tak bardzo pragniesz, abyśmy Cię oceniali? Przecież nie mamy prawa wydawać sądów o Twojej osobie. Odpowiadając jednak na Twoje pytanie, to jeśli dziadkowie przygotowują posiłki mięsne, które zjadasz, to niestety nie możesz powiedzieć o sobie, że jesteś wegetarianinem, lecz osobą rzadko spozywającą mięso. Zwróć jednakże uwagę, że w kwestii stosunku do istot żywych nie o nazwy chodzi, lecz o czyny. Odpowiedz Link Zgłoś
gosiakwie Re: Miłość do dziadków 23.08.02, 21:32 android napisał: > Gość portalu: Mamon napisał(a): > > > Od siedmiu lat nie jem mięsa. Z miłości do moich dziadków zjadam czasami t > o > > co oni dla mnie przygotowali ze szczerego serca. Czy jestem więc potworem? > > Potworem z całą pewnością nie jesteś, zresztą dlaczego tak bardzo pragniesz, > abyśmy Cię oceniali? Przecież nie mamy prawa wydawać sądów o Twojej osobie. > Odpowiadając jednak na Twoje pytanie, to jeśli dziadkowie przygotowują posiłki > mięsne, które zjadasz, to niestety nie możesz powiedzieć o sobie, że jesteś > wegetarianinem, lecz osobą rzadko spozywającą mięso. Zwróć jednakże uwagę, że w > > kwestii stosunku do istot żywych nie o nazwy chodzi, lecz o czyny. Wcale nie zabiegam o to by wszyscy wiedzieli co jest w mojeje lodówce, nie walczę również o tytuł wegetarianki roku. Nikogo do niczego nie namawiam. Po prostu poczułam się nieswojo zjadając zupe jarzynowa u babci nie pytając u przednio co w niej pływa. Później toego doświadczyłam na moim podniebieniu, lecz babunia patrzyła na mnie z taką czułością.Chciałam się tylko podzielić uczuciami a nie zostać poddana sądowi skorupkowemu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kaśka Re: Miłość do dziadków IP: *.lublin.mm.pl 23.08.02, 22:47 Gość portalu: Mamon napisał(a): > Od siedmiu lat nie jem mięsa. Z miłości do moich dziadków zjadam czasami to > co oni dla mnie przygotowali ze szczerego serca. Czy jestem więc potworem? Jeżeli dziadkowie tak Cię kochają to dlaczego nie szanują Twoich przekonań? Ja też kocham swoją babcię, ale gdyby z najszczerszych chęci dawała mi mięso odmówiłabym i już, bo takie są moje przekonania. Wiedząc o tym, moja babcia nie podaje mi mięsa i uwielbia moje kotlety z przenicy:-) Odpowiedz Link Zgłoś