Gość: Rycho IP: *.acn.pl / 10.72.2.* 24.02.03, 09:27 Dzisiaj przeczytałem i ciekaw jestem co na ten temat sądzą inni:www1.gazeta.pl/nauka/1,34148,1340057.html Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: viki Re: Co Wy na to IP: *.zywiec.sdi.tpnet.pl 24.02.03, 10:35 Gość portalu: Rycho napisał(a): > Dzisiaj przeczytałem i ciekaw jestem co na ten temat sądzą > inni:<a href="http://www1.gazeta.pl/nauka/1,34148,1340057.html"target="_blank"> > www1.gazeta.pl/nauka/1,34148,1340057.html</a> DOPIERO DZISIAJ SIĘ DOWIEDZIAŁEŚ O TAKIEJ DIECIE? Ja już dawno o niej słyszałam, a niedawno było o tym w tv polskiej w serialu dokumentalnym na temat różnych sposobów odżywiania. Dieta ta jest zresztą podobna do diety optymalnej dr Kwaśniewskiego. Jeśli chodzi o rzeczywiste (całkowite) efekty takiej diety, to będzie się można o nich przekonać być może dopiero za kilkadziesiąt lat, nigdy nie można zbyt pochopnie oceniać niczego. Nie twierdzę, że to nie okaże się skuteczną dietą, nie oceniam czegoś czego nie znam (w przeciwieństwie do wielu osób z tego forum, którzy krytykują wegetarianizm) ale to nie świadczy o tym, że byłoby to obaleniem zasad diety wegetariańskiej. Różni ludzie od tysięcy lat stosowali dietę wegetariańską i nadal będą, choćby dlatego, że to im nie szkodzi, a pozwala na życie w zgodzie z własnym sumieniem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Diana Re: Co Wy na to IP: 213.25.91.* 24.02.03, 10:43 Mój ojciec przez rok czasu stosował dietę dr Kwaśniewskiego. Przestrzegał bardzo ściśle zasad. Na początku czuł sie dobrze. Po roku stosowania tej diety zmarł na zawał serca. To są fakty Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wojbus Re: Co Wy na to IP: *.opole.dialup.inetia.pl 24.02.03, 17:33 Człowiek wyodrębnił sie z naczelnych tylko dlatego że zaczął żreć mięcho i tłuszcze zwierzece . Wegetarianizm uprawiali jedynie jego ewolucyjni przodkowie zanim zeszli z drzewa , a teraz uprawiaja nawiedzeni porąbańcy głupsi od szympansa , który swoją dietę wzbogaca pokarmem zwierzecym . Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
marchewunia Re: Co Wy na to 24.02.03, 19:10 Wojbus jak zwykle inteligentnie i kulturalnie podchodzi do wszystkiego...wiesz gdy czytam twoje teksty to uważam, że nie masz prawa obrażać szympansów, o wiele od ciebie mądrzejszych. To są ludzie fakty! :P Kasi Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wojbus Re: Co Wy na to IP: *.opole.dialup.inetia.pl 24.02.03, 22:41 Rozumiem ze marchewunia to Twoje ulubione warzywko ,ciekawe skąd taki sentyment , pewnie przyjmujesz je nie tylko doustnie . Proponuję zebyś poszukała jakiegoś zdrowego samca ( Broń boże wegusa ). Przeczytaj spokojnie tekst , zastanów sie nad dietą Atkinsa , a potem pisz głupoty . Odpowiedz Link Zgłoś
vegge Re: Co Wy na to 24.02.03, 22:49 mi diety typu Atkinsa kojarza sie tylko z ketoza :-). mozliwe ze jako odchudzajace sa lepsze od np.: wegetarianskiej ale pozatym... fuj :-) . ps mysle, ze wojbus nie jest reprezentatywnym czlonkiem naszego spoleczenstwa - (mam przynajmniej taka nadzieje) mozna pominac go milczeniem ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: telemasca Re: Co Wy na to IP: *.acn.waw.pl 24.02.03, 23:05 Widze ze kolega Wacus...eee...Wojubus ma juz doswiaczenie w wciskaniu sobie marchewek gdzie popadnie. No coz...pedaly takie jak on tez sa na swiecie potrzebne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wojbus Re: Co Wy na to IP: *.opole.dialup.inetia.pl 25.02.03, 08:01 Tobie pedały napewno są potrzebne . Odpowiedz Link Zgłoś
marchewunia Re: Co Wy na to 25.02.03, 18:03 No mi się poedały przydają przy jeżdżeniu na rowerze...a co do Wojbusa...właściwie nie będę Ci wrzucać bo nie tak łatwo nie można wypowadzić z równowagi. Tobie się wydaje że jak powiesz że sobie ją wkładam w pochwę lub tyłek (bo tak nazywają się te miejsca)to mnie to zdenerwuje...wiesz jeśli chcesz się ze mną kłócić to wymyśl coś mądrzejszego. zresztą każda mądra istota wie że marchewki służa do...jedzenia...ale to ja tak myślę Kasi Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: telemasca Re: Co Wy na to IP: *.acn.waw.pl 25.02.03, 19:10 Kaska podejmij rekawice! Nalezy wreszcie wyplenic z tego forum takich przyglupow! Dosyc mam obtykania z nimi! Zreszta przez takie "nielatwo jest mnie wyprowadzic z rownowagi", "kocham ludzi wiec cie nie pobije" on sie jeszcze bardziej podnieca, ze moze ci nawrzucac a ty nic. Ja mam zamiar pokazac ze mimo tego ze jeste wegetarianka, to nic mnie nie ogranicza. Widzialam co napisalas: ze skoro jeste wegetarianka to powinnam byc mila dla wszystkich i dla wszystkiego. Alez nic bardziej blednego! Takie mendy jak glutman, wojbus czy Lech trzeba niszczyc. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wojbus Re: Co Wy na to IP: *.opole.dialup.inetia.pl 25.02.03, 19:27 Kudre super, podnieciłem sie , napisz jeszcze , gdze sobie wkładasz . Proszę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: telemasca Re: Co Wy na to IP: *.acn.waw.pl 25.02.03, 19:12 Oj i nie chce sie przyznac menda. Jak mam do ciebie Wacusiu od dzisiaj mowic: per ciociu? Odpowiedz Link Zgłoś
marchewunia Re: Co Wy na to 25.02.03, 19:53 Heh rozumiem Cię telemasco ale nie lubię kłócić się z osobami poniżej mojego poziomu jakimi są...np Wojbus... Kasi Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: viki Re: Co Wy na to IP: *.zywiec.sdi.tpnet.pl 28.02.03, 14:28 Gość portalu: Rycho napisał(a): > Dzisiaj przeczytałem i ciekaw jestem co na ten temat sądzą > inni:<a href="http://www1.gazeta.pl/nauka/1,34148,1340057.html"target="_blank"> > www1.gazeta.pl/nauka/1,34148,1340057.html</a> RYCHU, A CO TY NA TO? DLACZEGO JESZCZE SIĘ NIE WYPOWIEDZIAŁEŚ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rycho Re: Co Wy na to IP: *.acn.pl / 10.72.2.* 28.02.03, 20:51 Faktycznie,nic w tym temacie nie napisałem,przepraszam,ale byłem ciekaw co sądzą o tym inni bo ja nie wiem co o tym myśleć.Pozdr Odpowiedz Link Zgłoś