Gość: wojbus IP: *.opole.dialup.inetia.pl 17.03.03, 22:04 Olejcie tych roslinożernych głupoli , w końcu każdy biznes polega na tym aby znależc głupszego od siebie , niech zrą zielzko , a my tygrysy bedziemy ich walić na wszystkie otwory. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: ali Re: Do miesożerców. IP: *.pestar.com.pl / 192.168.3.* 17.03.03, 22:15 OK. Wojbus - mają już tak wyprane mózgi i wolą brnąć w tą kiszonkę dalej, niż sprobować, ja doświadczałem już wszystkiego, uważam więc, że mogę zabierać głos na ten czy inny temat, nie tak jak te omamione wege... pozdrowienia Ali Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ? ali wszystkiego spróbowałeś? IP: *.zywiec.sdi.tpnet.pl 18.03.03, 00:33 ja czekam, aż spróbujesz, czy jest możliwe odżywiać się SUROWYM SZPIKIEM KOSTNYM, skoro twierdziłeś, że w pradawnych czasach ludzie się tak odżywiali i że to im służyło Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rycho Re: ali wszystkiego spróbowałeś? IP: *.acn.pl / 10.72.2.* 18.03.03, 09:30 Ok.30,a może i więcej lat temu rozbił się samolot pasażerski w Andach(Ameryka Płd.).Część ludzi przeżyła i musieli jakoś przeżyć.Wybór był tylko jeden:albo jemy ludzi ,albo umżemy.Wśród nich znajdował się lub może było więcej osób studiujących medycynę i oni doradzili co najlepiej jeść ze zwłok tych co nie przeżyli.Zaczeli od mózgów,wątroby i szpiku kostnego.Pozwoliło im to przeżyć w bardzo trudnych warunkach wysokogórskiej zimy.Podejżewam ,że można by było tak żyć bardzo długo.Pozdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gitman Re: ali wszystkiego spróbowałeś? IP: debian:* / 192.168.9.* 18.03.03, 11:28 Calkiem mozliwe, ze niektorzy z ocalonych tak zasmakowali w podanym przez Ciebie pozywieniu, iz mieli klopoty z pozniejszym przestawieniem sie na noramalna diete. :))) To, ze nie jemy ludzi, ma jedynie podloze kulturowe, w zasadzie nie ma ku temu jakichs wiekszych przeciwskazan zdrowotnych (w przypadku ludozercow rosnie jedynie prawdopodobienstwo zachorowania na zwyrodnienie gabczaste mozgu). Czytalem niedawno ciekawy artykul, w ktorym autor zastanawia sie czy bylismy ludozercami. Oto linka do niego: www.proszynski.pl/czasopisma/swiatnauki/2001/10/01.html Pozdrawiam wszystkich, zwlaszcza kanibali ;))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: viki Re: ali wszystkiego spróbowałeś? IP: *.zywiec.sdi.tpnet.pl 18.03.03, 15:33 Gość portalu: Rycho napisał(a): > Ok.30,a może i więcej lat temu rozbił się samolot pasażerski w Andach(Ameryka > Płd.).Część ludzi przeżyła i musieli jakoś przeżyć.Wybór był tylko jeden:albo > jemy ludzi ,albo umżemy.Wśród nich znajdował się lub może było więcej osób > studiujących medycynę i oni doradzili co najlepiej jeść ze zwłok tych co nie > przeżyli.Zaczeli od mózgów,wątroby i szpiku kostnego.Pozwoliło im to przeżyć w > bardzo trudnych warunkach wysokogórskiej zimy. Zgadza się, ale to była wyjątkowa sytuacja, ekstremalne warunki, BRAK JAKIEJKOLWIEK ŻYWNOŚCI i zimno - w takich sytuacjach myśli się "nieco" inaczej, (jest strach przed śmiercią, panika pewnie), więc tego przykładu nie można traktować jako miarodajnego, a tymbardziej zakładać na podstawie tego wydarzenia, że odżywianie się surowymi tkankami zwierzęcymi w dłuższym czasie przyniesie absolutnie korzystne efekty. * Podejżewam ,że można by było tak > żyć bardzo długo. To tylko TWOJE podejrzenia, Ali twierdzi, że tak [surowym szpikiem kostnym] odżywiali się ludzie w dawnych czasach i że to dlatego przetrwali, dlatego zaproponowałam mu, że skoro tak wychwala ten rodzaj "diety", to niech sam przestawi się na odżywianie się surowym szpikiem kostnym, a jak już minie parę lat i on wytrwa w tej "diecie", wtedy sprawdzimy stan jego zdrowia, bo dopiero po wielu latach będzie można określić faktyczny wpływ takiego odżywiania Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rycho Re: ali wszystkiego spróbowałeś? IP: *.acn.pl / 10.72.2.* 18.03.03, 18:57 Nam urodzonym i wychowanym tu i teraz było by bardzo ciężko przestawić się na odżywianie surowym mięsem uważam jednak ,że jest to całkowicie możliwe.Jaki stan zdrowia po tej diecie mielibyśmy ,nie wiem,ale chyba nie gorszy niż na pożywieniu wyłącznie roślinnym.Żeby to stwierdzić potrzebne są badania na dużej ilości ludzi gdyż pojedyncze przypadki nic nam nie mówią.Pozdr Odpowiedz Link Zgłoś