Dodaj do ulubionych

Polecane osrodki wypoczynkowe z dietą wege

16.03.07, 20:00
Jest już wiosna, nadchodzi lato i czas urlopów.
Czy zechcecie polecić sprawdzone ośrodki wypoczynkowe, gdzie bez problemów
można zjeść po wegańsku/wegetariańsku? Przy czym, nie chodzi o jakieś tam
"specjalne", "zdrowotne", "głodówkowe" albo "odchudzające" wczasy, lecz o
zwykły wypoczynek.
Piszcie, co wiecie :)
Obserwuj wątek
    • pani.lustratorka Jeszcze coś 16.03.07, 20:07
      Jeszcze coś. Mam nadzieję, że wątek ten nie będzie potraktowany jako reklamowy :)
      Przecież powinniśmy sobie pomagać.
      • zamyslona4 Re: Jeszcze coś 16.03.07, 20:58
        ja przejechalam pol wybrzeza i w niektorych miejscach na 20 osob im sie nie
        chcialo wege gotowac, a co dopiero na 2...
        predzej w gorach, zwlaszcza bieszczadach- jest jest mnoswta klimatycznyhc,
        pozytywnie zakreconych ludzi :)
        • klemensus Zasadniczo 17.03.07, 09:12
          Zasadniczo, masz prawo zażyczyć sobie dietę wegetariańską. Dotyczy to
          sanatoriów, hoteli i oficjalnych stołówek oraz wszelkich wycieczek
          organizowanych przez biura turystyczne. Należy tylko wczesniej to zgłosić
          organizatorowi.
          • zamyslona4 Re: Zasadniczo 17.03.07, 10:47
            klemensus napisał:

> Zasadniczo, masz prawo zażyczyć sobie dietę wegetariańską. Dotyczy to
            > sanatoriów, hoteli i oficjalnych stołówek oraz wszelkich wycieczek
            > organizowanych przez biura turystyczne. Należy tylko wczesniej to zgłosić
            > organizatorowi.

zasadniczo organizuje i uczestnicze regularnie w roznego rodzaju szkoleniach i
            spotkaniach, i z doswiadczenia wiem, ze w mniejszych osrokach w centralnej
            polsce , mazury i bieszczady, da sie rozne rzeczy zalatwic.
            natomiast w sezonie nad morzem maja takie komplety, ze - tak jak pisalam- nawet
            dla 20 osob nie chcialo im sie gotowac osobnej kuchni (w koncu jedyny osrodek
            sie zgodzil i skonczylo sie na... kluskach i makaronach przez 2 tygodnie....)
            • klemensus Re: Zasadniczo 17.03.07, 11:06
              zamyslona4 napisała:

> klemensus napisał:
              >
              > > Zasadniczo, masz prawo zażyczyć sobie dietę wegetariańską. Dotyczy to
              > > sanatoriów, hoteli i oficjalnych stołówek oraz wszelkich wycieczek
              > > organizowanych przez biura turystyczne. Należy tylko wczesniej to zgłosić
              > > organizatorowi.
              >
              > zasadniczo organizuje i uczestnicze regularnie w roznego rodzaju szkoleniach i
              >
              > spotkaniach, i z doswiadczenia wiem, ze w mniejszych osrokach w centralnej
              > polsce , mazury i bieszczady, da sie rozne rzeczy zalatwic.
              > natomiast w sezonie nad morzem maja takie komplety, ze - tak jak pisalam- nawet
              >
              > dla 20 osob nie chcialo im sie gotowac osobnej kuchni (w koncu jedyny osrodek
              > sie zgodzil i skonczylo sie na... kluskach i makaronach przez 2 tygodnie....)
              >
              Napisałem od strony uczestnika wypoczynku, nie od strony organizatora :)
              A swoją drogą, jeśli nad morzem są tak twardogłowi, to unikajmy ich ;)
              • zamyslona4 Re: Zasadniczo 17.03.07, 12:34
                klemensus napisał:

> Napisałem od strony uczestnika wypoczynku, nie od strony organizatora :)
                > A swoją drogą, jeśli nad morzem są tak twardogłowi, to unikajmy ich ;)
                >

na wypoczynkach zorganizowanych jest mi coraz latwiej, gdyz wege jest coraz
                wiecej - dwa lata temu na grupe 30 osob byly to 2 osoby, teraz 7.

zgadzam sie z unikaniem- ja juz nic tam nei organizuje, bo troche im chyba za
                dobrze i poki maja ladne lata , dyktuja warunki :)
    • mamuska_samuska Re: Polecane osrodki wypoczynkowe z dietą wege 20.03.07, 14:58
      Przyznaje sie, ze jestem troche "do tylu" jesli chodzi o wege w Polsce, ale 10
      lat temu jezdzilam na wczasy organizowane przez Agnieszke ze "Swiata
      Wegetarianskiego". Bylo swietnie. Nawet teraz ogladam czasami ich strone
      internetowa i tam jest wiele miejsc i propozycji, gdzie mozna pojechac. I
      normalne wczasy wegetarianskie i glodowki, itp. Zreszta zawsze mozna sie
      skontaktowac z redakcja. Tutaj link do ich strony www.wegetarianski.pl/
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka