28.05.07, 16:45
31 maja Dzień Bez Papierosa.

Statystyki i wyniki badań naukowych są bezwzględne - palenie zwiększa szansę
raka, chorób płuc, a nawet impotencji. Do tego powoduje, że brzydsza staje się
skóra i zęby. Warto może zatem zastanowić się czy korzyści z palenia są aż tak
wielkie, że nie warto podejmować (kolejnej) próby rzucenia palenia?

Podobno wśród wegetarian jest zdecydowanie mniej palących niż wśród
mięsożerców. Podobno wegetariańskie odżywianie ułatwia zerwanie z nałogiem
palenia papierosów. Co Wy na to?

ps. Osobiście jestem wege i nie palę :)

Obserwuj wątek
    • figgin1 Re: Papierosy 28.05.07, 18:27
      Wegetariańskie jedzenie nie ma absolutnie żadnego związku z łatwością rzucania
      palenia. Faktem jest natomiast, ze jak już zastanawiasz sie nad dietą i
      zdrowiem, a jednak trzeba bo przez samo eliminowanie miesa można sobie
      zaszkodzić (wiemy ggigus, tobie to nigdy nie sprawiło problemu, masz wyjatkowy
      organizm) to w końcu zwracasz uwagę na papierochy.
      • yag200 Do figgin1 Re: 28.05.07, 19:33
        Palisz?
        • figgin1 Do figgin1 Re: 29.05.07, 07:46
          yag200 napisała:

> Palisz?
          Nie palę :D
      • breblebrox Re: Papierosy 29.05.07, 00:19
        figgin1 napisała:

> Wegetariańskie jedzenie nie ma absolutnie żadnego związku z łatwością rzucania
        > palenia.
        Święta racja. Ja z tych palących.

> Faktem jest natomiast, ze jak już zastanawiasz sie nad dietą i
        > zdrowiem, a jednak trzeba bo przez samo eliminowanie miesa można sobie
        > zaszkodzić (wiemy ggigus, tobie to nigdy nie sprawiło problemu, masz wyjatkowy
        > organizm) to w końcu zwracasz uwagę na papierochy.
        Nie taki znowu wyjątkowy - ja też nie zwracam uwagi, nie bilansuję diety, nie tworzę sobie jakiegoś wyjątkowego pod względem zawartości jadłospisu (oczywiście oprócz wyeliminowania mięsa i produktów mięsnych), jem to, na co mój organizm ma ochotę w danej chwili - żyję i mam wyniki badań w normie (od 13 lat niezmiennie - jak jeszcze jadałam mięso miałam problem z nadwyżką cholesterolu, po roku od zmiany diety mi minęło). Może dlatego, że jestem laktoowowegetarianką, a nie weganką.
        • theagata Re: Papierosy 29.05.07, 00:38
          joga pomaga dojrzeć do potrzeby rzucenia palenia.
      • ggigus hej figgin1 - jakie my? w czyim imieniu przemawias 29.05.07, 13:06
        z??
        jakas partia?
        • figgin1 Re: hej figgin1 - jakie my? w czyim imieniu przem 31.05.07, 07:44
          Wszyscy wiemy, przekonujesz nas o tym często. A może sie mylę? Może jednak
          musisz używać suplementów? Zdecyduj się.
          • ggigus nadal my? jacy my? w czyim imieniu mowisz? 31.05.07, 16:15
            nie uzywam suplementow, jesli ci tak zalezy na odpow.
            a ze do tej pory nie pisalam nic na ten temat, ni widze powodowo, do udzielaaia
            takich informacji, to nie jest forum o suplementachj, wiec nie musze sie na nic
            decydowac
            nawet niecierpliwosc, droga figgin1, nie usprawiedliwia chamskiego tonu
            no i w czyim imieniu piszesz? mysle, ze jak sie 2 razy zadaje to samo pytanie,
            to powinnas odpowiedziec
            • figgin1 Re: nadal my? jacy my? w czyim imieniu mowisz? 31.05.07, 18:08
              ggigus napisała:

> nie uzywam suplementow, jesli ci tak zalezy na odpow.
              > a ze do tej pory nie pisalam nic na ten temat, ni widze powodowo, do udzielaaia
              > takich informacji, to nie jest forum o suplementachj, wiec nie musze sie na nic
              > decydowac
              > nawet niecierpliwosc, droga figgin1, nie usprawiedliwia chamskiego tonu
              > no i w czyim imieniu piszesz? mysle, ze jak sie 2 razy zadaje to samo pytanie,
              > to powinnas odpowiedziec

Ależ właśnie o tym piszę, wiemy, ze nie używasz suplementów. A na pytanie jacy
              MY zawsze odpowiem tak samo. My wszyscy, którzy czytali twoje wypowiedzi.
              Zrozumiała czy napisać jeszcze raz, dużymi literami?
              • ggigus a co cie upowaznia do pisania w imieniu innych? 31.05.07, 18:49
                nie widze przyczyn
                masz jakies upowaznienie na wypowiadanie sie tu w czyimkolwiek niz twoim wlasnym
                imieniu?
                niczego nie zauwazylam

skoro wiesz, ze nie uzywam suplementow, po kiego sie o to dopytujesz?
                • figgin1 Re: a co cie upowaznia do pisania w imieniu innyc 01.06.07, 08:54
                  ggigus napisała:

> nie widze przyczyn
                  > masz jakies upowaznienie na wypowiadanie sie tu w czyimkolwiek niz twoim
                  wlasny
                  > m
                  > imieniu?
                  > niczego nie zauwazylam
                  >
                  > skoro wiesz, ze nie uzywam suplementow, po kiego sie o to dopytujesz?
                  >

Nie mam upoważnienia, po prostu zakładam, że większość bywalców forum umie
                  czytać i dociera co tu jest napisane. A pisałaś że nic nie musiałaś równoważyć
                  i poszło ci łatwo. Ponieważ się ciskasz z tego powodu dopytuję sie czy aby na
                  pewno tak jest.

• ggigus zakldac mozesz sobie, co chcesz, ale nie masz 01.06.07, 14:42
                    prawa do pisania my i koniec
                    papapapa
                    • dzioucha_z_lasu Re: zakldac mozesz sobie, co chcesz, ale nie masz 01.06.07, 15:30
                      Przykro mi, ale ja się z nią zgadzam, więc to już tworzy liczbę mnogą. Nie
                      nadymaj się tak bardzo, bo jeszcze pękniesz.
                      • ggigus no to mozecie pisac najwyzej ja i dzioucha albo 01.06.07, 15:40
                        ja i figgins1
                        ja si nie nadymam, skad to smiale przypuszczenie??!
                        psycholozka-amatorka?
                        • dzioucha_z_lasu Re: no to mozecie pisac najwyzej ja i dzioucha al 01.06.07, 23:18
                          A jeśli takich osób jest wiecej, to wszystkie trzeba je wymieniać po nicku...?
                          Giggus... ty na prawdę nie zauważasz momentu w którym przestajesz być zabawna a
                          stajesz się śmieszna?
                          • ggigus w twoim poscie sa tylko ataki ad personam, smutne 02.06.07, 12:19

• figgin1 Re: no to mozecie pisac najwyzej ja i dzioucha al 02.06.07, 11:55
                          ggigus napisała:

> ja i figgins1
                          > ja si nie nadymam, skad to smiale przypuszczenie??!
                          > psycholozka-amatorka?

Uważasz, że tylko my dwie umiemy czytać? Nie oceniaj innych weg\dług siebie, to
                          dość okrutna miarka
                          • ggigus nadal nie widze upowaznienia do pisania w imieniu 02.06.07, 12:18
                            wszystkich
                            tak mi przykro...
                            • dzioucha_z_lasu Re: nadal nie widze upowaznienia do pisania w imi 02.06.07, 19:24
                              Dlaczego? W końcu czy to nie jest prawdą, że wszyscy, którzy dają radę czytać
                              twoje wpisy, wiedzą o niezwykłych własciwościach twojego wyjątkowego organizmu?
                              Poza tym uprawiasz politykę Kalego? Sama widziałam kilka twoich wpisów, w
                              których wypowiadasz się za wszystkich :-D
                              • ggigus podaj przyklady takich postow, dzioucho 02.06.07, 20:57
                                bo na razie to klamiesz
                                • dzioucha_z_lasu Re: podaj przyklady takich postow, dzioucho 03.06.07, 18:48
                                  Oj, zmuszasz mnie do ponownego czytania twoich wpisów, no ale OK, proszę:

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=353&w=59640287&a=63204020
                                  forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=353&w=58120994&a=58123828
                                  forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=353&w=58046829&a=58068230
                                  Nie chce mi się więcej szukać, mam ciekawsze rzeczy do roboty, więc to musi ci
                                  wystarczyć :)
                  • krystynaopty1 Re: a co cie upowaznia do pisania w imieniu innyc 02.06.07, 00:42
                    figgin1 napisała:
                    > Nie mam upoważnienia, po prostu zakładam, że większość bywalców forum umie
                    > czytać i dociera co tu jest napisane.

Słusznie założyłaś :)
                    ggigus już tak ma...
      • yag200 [...] 30.05.07, 15:25
        Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
    • enara tak, tak 29.05.07, 12:39
      Wegetariańskie odżywianie sprzyja nie paleniu papierosów jak również nie piciu
      alkoholu. Tak, tak.
    • zalozylam_nowe Re: Papierosy 30.05.07, 16:51
      gdyby palacze czesciej slyszeli, ze okropnie smierdza, prawdopodobnie mialoby
      to na nich wiekszy wplyw niz wszystkie publikacje medyczne razem wziete
      • yggdrasill Re: Papierosy 30.05.07, 19:48
        Jestem vege od 5 lat, a od paru miesięcy popalam. Cóż, jedno z drugim ma raczej
        niewielki związek :)
    • bumbak Re: Papierosy 01.06.07, 21:39
      A czy papierosy nie są wegetariańskie?
      • miniantenka Re: Papierosy 02.06.07, 16:53
        bumbak napisał:

> A czy papierosy nie są wegetariańskie?
        Podobnie jak piwo?
        • dzioucha_z_lasu Re: Papierosy 02.06.07, 19:26
          I wino? A co z "trawką"? :-D
    • illy3 Re: Papierosy 08.06.07, 16:50
      NIe jestem wege, choc nie lubię mięsa, ale też nie palę. :D I dobrze! Ale
      uważam że zbytnie zakazy palenia to lekka przesada (np. w niektórych krajach
      planują zakazać palenia nawet we własnych domach!)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka