Gość: Ewa IP: 66.42.37.* 16.07.03, 17:17 Bardzo dziekuje za kazda odpowiedz. Moze ktos sie orientuje od jakiego wieku mozna podawac zielona herbate. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
nazi_pig Re: zielona herbata 16.07.03, 17:50 niekoniecznie musi to byc parzona. Sa tez kapsulki. Moja znajoma (cmok_wawelski, hint hint) przysiega sie na glowe Millera ze to jej pomaga na wszystko. Jurna jest. Inna bierze to na raka. Ja nie biore bo to pewnie babskie zabobony. Nantusia: przywiez ze soba pare paczek tej zielonej herbaty na prezenty. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Diana Re: zielona herbata IP: 213.25.91.* 17.07.03, 09:56 Ja bardzo lubię zieloną herbatę firmy Bastek. Ma pełne liście, które po zaparzeniu pięknie sie rozwijają. Ktoś mi polecił, że właśnie ta herbata ma najlepsze działanie jesli hodzi o profilaktyke przeciwnowotworową. Pewnie chodzi o gatunek herbaty i proces jej wytwarzania. Nie wiem jakie ma składniki witaminowo- mineralne, ale najważniejsze, że działa dobrze. Japończycy zieloną herbatę stosują na różne dolegliwości,nawet na chorobę popromienną (takie przynajmniej fakty podają tv typu discovery i inne)-tak było po Hiroszimie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ru486 Re: zielona herbata IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.07.03, 03:31 Skonsultuj sie z lekarzem. A mnie sie wydaje, ze od tego samego w ktorym zaczyna sie konsumpcja czarnej herbaty. A tak poza tym, to mysle, ze nawet malemu dziecku zielona herbata nie zaszkodzi.Ja wypijam dziennie po 12-15 kubkow zielonej herbaty, czasami naprawde mocnej - i czuje sie swietnie niczym lisc heraciany o wschodzie slonca na wysokosci 3500 metrow :) Odpowiedz Link Zgłoś