Dodaj do ulubionych

pytanie do wegetrian

06.08.03, 20:28
bez was swiat bylby monotonny. dziekuje za uwage i do zobaczenia bardzo
szybko. Ide zjesc marchewke owinieta plasterkiem boczku i posmarowana maslem
z orzeszkow ziemnych. Czy nie uwazacie ze boczek powinin mi powaznie
zaszkodzic i jak temu przeciwdzialac?
Obserwuj wątek
    • marchewunia Re: pytanie do wegetrian 06.08.03, 21:33
      Myslę że Ci nie zaszkodzi już nic bardziej:P...ale koniec żartów:-) poważnie
      to myślę, że każdy powinien odżywiać się tak jak mu to odpowiada, także
      smacznego ( to było bez podtektów)

Cymka4
    • Gość: Visnu Re: pytanie do wegetrian IP: *.atm2-0-1111206.0x503f7426.odnxx2.customer.tele.dk 07.08.03, 11:55
      A ile masz latek dziewczynko?
    • Gość: doku Powinieneś spytać lekarzy IP: *.chello.pl 07.08.03, 23:34
      splenda napisał:

> plasterkiem boczku i posmarowana maslem z orzeszkow ziemnych.
      > Czy nie uwazacie ze boczek powinin mi powaznie zaszkodzic

Pomyliłeś adres. Wegetarianizm nie jest ani dietą dla ludzi, którym szkodzi
      mięso, ani wiarą w szkodliwość boczku. O takie rzeczy pytaj lekarzy lub jaroszy.

Wegetarianizm jest poglądem, że jedzenie mięsa jest złem, a więc wegetarianin z
      założenia nie interesuje się tym, jaki jest wpływ diety na samego jedzącego,
      gdyż to, co ktoś robi samemu sobie jest jedynie przejawem wolności, a więc nie
      może być uznawane za złe.

Wegetarianin uważa, że jedzenie mięsa jest złem, bo jedzący mięso szkodzi
      innym, a więc czyni zło. Wegetarianie to ludzie, którzy nie chcą czynić zła,
      dlatego nie jedzą mięsa. Wegetarianin ortodoksyjny nie zwraca szczególnej uwagi
      na to, czy je rzeczy zdrowe czy niezdrowe, czyli zachowuje się tak, jak
      normalny zdrowy człowiek, dla którego najważniejsza jest praca czy jakaś inna
      pochłaniająca go działalność.

Oczywiście nie jest kwestią przypadku, że wegetarianami zostają zwykle ludzie
      niezdrowi, gdyż znane jest uzdrawiające działanie diety jarskiej. Dopiero
      później tacy jarosze dowiadują się o wegetarianizmie i zaczynają rozumieć zło,
      jakim jest jedzenie mięsa.

Ale skoro już tutaj zadałeś swoje pytanie, to ci odpowiem: boczek nie szkodzi
      zdrowiu.

• soczewica chrzanu-chrzanu... chrzanisz 08.08.03, 10:47
        Gość portalu: doku napisał(a):

> Wegetarianin uważa, że jedzenie mięsa jest złem, bo jedzący mięso szkodzi
        > innym, a więc czyni zło. Wegetarianie to ludzie, którzy nie chcą czynić zła,
        > dlatego nie jedzą mięsa. Wegetarianin ortodoksyjny nie zwraca szczególnej
        uwagi

przestałam jeść mięso w wieku 22 lat, więc chyba trochę za późno jak na
        ideologiczne nawroty, nie uważasz?
        i właśnie z powodów zdrowotnych; nie twierdzę, że to dla każdego będzie dobre.
        mam znajomego który słabo toleruje owoce, zwłaszcza cytrusowe, podczas kiedy ja
        mogę się nimi objadać do rozpuku.
        są ludzie, którzy na samą myśl o zjedzeniu ogórka i popiciu go wodą odczuwają
        mrowienie w jelitach, ja nie odczuwam żadnych sensacji po takim posiłku.

jedząc mięso odczuwałam nieprzyjemną ciężkość w żołądku, teraz czuję się lżej -
        prędzej przestaję odczuwać skutki ewentualnmego rpzejedzenia się jabłkami niż
        np. kiełbasą.
        i świetnie mi się żyje bez mięsa (chociaż ostatnio poczyniłam mały krok w
        kierunku ryb, bo widać mój organizm domagał się tego co siedzi w filecie).

> Oczywiście nie jest kwestią przypadku, że wegetarianami zostają zwykle ludzie
        > niezdrowi, gdyż znane jest uzdrawiające działanie diety jarskiej. Dopiero

oprócz upodobania do jedzenia nic innego mi nie dolega. a ty skąd masz takie
        wiadomości o jaroszach, pracujesz w OBOPie czy prowadzisz działania gitacyjne?

> Ale skoro już tutaj zadałeś swoje pytanie, to ci odpowiem: boczek nie szkodzi
        > zdrowiu.

w nadmiarze szkodzi, jak wszystko

soczewica
        • Gość: doku dobrze chrzanię, poza tym lubię chrzan IP: *.chello.pl 09.08.03, 15:27
          soczewica napisała:

> przestałam jeść mięso w wieku 22 lat, więc chyba trochę za późno jak na
          > ideologiczne nawroty, nie uważasz? i właśnie z powodów zdrowotnych

wtedy zostałaś jaroszką, a nie wegetarianką

> mam znajomego który słabo toleruje owoce, zwłaszcza cytrusowe

owoce nie są potrzebne wegetarianom

> w nadmiarze szkodzi, jak wszystko

słowa bez treści to nadmiar słów, a więc są szkodliwe
    • Gość: ru486 Re: pytanie do wegetrian IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.08.03, 18:08
      Kto to jest "wegetrianin"?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka