yoginka2 31.12.07, 14:11 czy nadmierne wypadanie wlosow moze miec zwiazek z dieta wegetarianska ? dziekuje za odpowiedzi i pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
marouder.eu Re: wypadanie wlosow 31.12.07, 15:58 Tylko wtedy, jesli takze stan paznokci i skory wskazuje na to, ze organizm laknie okreslonymch witamin i mikroelementow. Odpowiedz Link Zgłoś
ajdija Re: wypadanie wlosow 22.03.08, 13:55 haha , maruderowi wypadają włosy - to za donosicielstwo... Odpowiedz Link Zgłoś
asiabed Re: wypadanie wlosow 31.12.07, 21:51 Moze miec, jak i z kazda inna dieta, w ktorej moga wystapic pewne niedobory skladnikow odzywczych. Odpowiedz Link Zgłoś
martvica Re: wypadanie wlosow 01.01.08, 17:13 Wątpię żeby chodziło akurat o brak mięsa, ale czegoś Ci pewnie w tej diecie brakuje. Odpowiedz Link Zgłoś
snajper55 Re: wypadanie wlosow 02.01.08, 17:05 asiabed napisała: > Moze miec, jak i z kazda inna dieta, w ktorej moga wystapic pewne niedobory > skladnikow odzywczych. Jak najbardziej. Jednak im bardziej uboga dieta, tym większe prawdopodobieństwo wystąpienia takich niedoborów. S. Odpowiedz Link Zgłoś
brumbak Re: wypadanie wlosow 02.01.08, 19:17 snajper55 napisał: >. Jednak im bardziej uboga dieta, tym większe prawdopodobieństwo > wystąpienia takich niedoborów. > ............. im bardziej ubogie myślenie a z kolei większe uprzedzenia tym większa skłonność do przypisywania zjawiskom których sie nie toleruje w średniowieczu wina za całe zło świata Ciemnogród przypisywał czarownicom Odpowiedz Link Zgłoś
misiu-1 Re: wypadanie wlosow 02.01.08, 20:00 b***bak napisał: > > snajper55 napisał: > > Jednak im bardziej uboga dieta, tym większe prawdopodobieństwo > > wystąpienia takich niedoborów. > im bardziej ubogie myślenie a z kolei większe uprzedzenia tym > większa skłonność do przypisywania zjawiskom których sie nie > toleruje w średniowieczu wina za całe zło świata Ciemnogród > przypisywał czarownicom Uderz w Jankiela, a cymbał się odezwie. :-) Umiesz, b***baczku, wskazać, co Snajper55 źle napisał? Przecież ma 100% racji. Bez najmniejszej wątpliwości im uboższa dieta, tym większe prawdopodobieństwo wystąpienia niedoborów. Masz inne zdanie na ten temat? Podziel się nim z nami. Nie krępuj się, wal śmiało, bośmy bardzo ciekawi. W zasadzie masz dwie możliwości: 1. Im uboższa dieta, tym mniejsze prawdopodobieństwo niedoborów 2. Bez względu na ubogość diety, prawdopodobieństwo niedoborów pozostaje niezmienne. Za którą z nich obstajesz? Odpowiedz Link Zgłoś
ggigus a skad to smiale przypuszczenie, 02.01.08, 20:28 ze ubozsza dieta to dieta wge, logiku doskonaly? Odpowiedz Link Zgłoś
figgin1 Re: a skad to smiale przypuszczenie, 02.01.08, 22:34 Owszem, jest uboższa. każda dieta wykluczająca jakiś składnik jest uboższa. Odpowiedz Link Zgłoś
ggigus miesozercy jedza zazwyczaj 03.01.08, 17:06 mniej warzyw, mniej straczkowych czyli dieta miesna tez jest ubozsza Odpowiedz Link Zgłoś
misiu-1 Re: miesozercy jedza zazwyczaj 03.01.08, 18:03 ggigus napisała: > mniej warzyw, mniej straczkowych > czyli dieta miesna tez jest ubozsza Dawno, dawno temu, w odległej galaktyce, żyła sobie wegetarianka ppipus. Żywiła się tylko ziemniakami i fasolą, a o mięsożercach mówiła tak: "mięsożercy jedzą zazwyczaj mniej ziemniaków i fasoli, czyli dieta mięsna jest uboższa od mojej" ROTFL Odpowiedz Link Zgłoś
figgin1 Zazwyczaj... 03.01.08, 23:09 Zazwyczaj to ty moja droga masz problemy z logiką. Tez jest uboższa? A od czegob też jest uboższa? Wszystkożerstwo jest uboższe od wszystkożerstwa, czy też od wegetarianizmu? Bo jak od wegetarianizmu, to jak to TEŻ? No, i czy kiedykolwiek ktoś ci wmówił, że wszystkożercy na siłę eliminują strączkowe z diety? No, ale zazwyczaj... Odpowiedz Link Zgłoś
ggigus zazwaczaj droga figi 04.01.08, 17:51 wskazywalam ci brak logiki w twoich postach nie ma to jak nasladownictwo ale mniejsza nie, NIE PISALAM, ze eliminuja straczkowe, a ze jedza MNIEJ widzisz roznice? odzwyczaj sie, figi, od wciskania komus, czego ta osoba NIE NAPISALA to bez sensu metoda dieta miesna jest tez ubozsza w blonnik np. Odpowiedz Link Zgłoś
snajper55 Re: zazwaczaj droga figi 05.01.08, 16:00 ggigus napisała: > dieta miesna jest tez ubozsza w blonnik np. Nieprawda. To tak, jakby napisać, że dieta bezmięsna jest uboższa w białko. S. Odpowiedz Link Zgłoś
figgin1 Re: zazwaczaj droga figi 05.01.08, 22:35 ggigus napisała: > wskazywalam ci brak logiki w twoich postach Kiedyz to? Ani razu ci się nie udało :)) Odpowiedz Link Zgłoś
figgin1 Wiesz co? 03.01.08, 10:30 Ty chyba jestes fanatycznym antywege ze ci te włosy wyłażą. Przeca dieta wegetariańska jest taka zdrowa ze nic nie ma prawa ci odpaść. Odpowiedz Link Zgłoś
martvica Re: Wiesz co? 03.01.08, 20:51 Przy źle zbilansowanej diecie wege mogą wypadać. Podobnie jak przy źle zbilansowanej diecie mięsnej. Nigdy nie pamiętam które składniki są ważne dla sierści, tłucze mi się że cynk i siarka, ale nie mam pewności. Wygooglaj i zobacz czy w Twoim codziennym jadłospisie jest tego wystarczająco dużo. Odpowiedz Link Zgłoś
rydzyk1972 Re: wypadanie wlosow 10.03.08, 21:17 ja jem pestki dyni.chyba pomaga. Odpowiedz Link Zgłoś
agak108 Re: wypadanie wlosow 22.03.08, 18:59 Wegeterianizm nie jest absolutnie przyczyną wypadania włosów. Zwróciłabym uwage na nerki(moze oczyszczenie). Wypadanie jest nie wątpliwie wskazaniem na obciążenie organizmu. Dobrze poczytac w medycynie chińskiej. A jesli chodzi o diete wege to jej skutkiem powinny sie włosy zagęszczać. Często w fazie przejsciowej (u kazdego organizmu wygląda ona inaczej) moze nastąpić obciążenie, proszę nie panikować i oczyszczac organizm. Powodzenia Odpowiedz Link Zgłoś
snajper55 Re: wypadanie wlosow 22.03.08, 20:34 agak108 napisała: > proszę nie panikować i oczyszczac organizm. Co według Ciebie jest lepsze ? Ajax czy Domestos ? S. Odpowiedz Link Zgłoś
jagodzianka333 Re: wypadanie wlosow 09.07.16, 11:48 Niestety dieta wegetariańska może (ale nie musi) mieć wpływ na wypadanie włosów. Chodzi tu o żelazo, które w produktach mięsnych jest lepiej przyswajalne i osoby ze słabszą tendencją do wchłaniania tego pierwiastka po prostu szybko go tracą a niski poziom żelaza = wypadanie włosów. Radzę zrobić badania na poziom ferrytyny i jeśli jest poniżej 70 zacząć jeść mięso albo wprowadzić suplementację. Sama przez to przechodziłam i niestety dieta vege nie jest dla mnie. Odpowiedz Link Zgłoś
mama_lidia Re: wypadanie wlosow 19.07.16, 15:01 Nie jem mięsa jak jadłam wypadały mi garściami, dosłownie. Piłam wyciągi ze skrzypu co jakiś czas, w diecie pojawiają się orzechy, suszone owoce, nasiona chia, siemie lniane. Od momentu odstawienia produktów mlecznych włosy mi nie wypadają i co ciekawe pozbyłam się nawracających kilka razy w roku zapaleń uszu i angin. Odpowiedz Link Zgłoś
ag.lka Re: wypadanie wlosow 27.03.22, 16:37 Serdecznie polecam Ci wszystko co najlepsze z 30 rodzajów owoców, warzyw i owoców jagodowych, które zostały skoncentrowane i zamknięte w kapsułkach. W ten sposób dostarczasz organizmowi wartościowe wtórne substancje roślinne, witaminy i minerały. Włosy stają się lśniące, miękkie w dotyku, końcówki odżywione i zaczynają odrastać na całej głowie. Polecane m.in. przez osoby po chemioterapii, ciąży. Optymalne zaopatrzenie Twojego organizmu w potrzebne antyoksydanty są istotne dla Twojego dobrego samopoczucia. Zapraszam do kontaktu w celu uzyskania szczegółowych informacji i na mój profil na facebooku www.facebook.com/angelikasocha6 Odpowiedz Link Zgłoś