Dodaj do ulubionych

Lew Rywin, reaktywacja.

01.10.09, 14:07
Jest nowa afera.

Podobno biznesmeni kręcili się wokół wpływowywch posłów, czyli grupy aktualnie
trzymającej władzę, próbując załatwić w parlamencie taką modyfikację prawa,
aby nie musieli płacić dodatkowych podatków od hazardu. Właściwie to
amerykanie wzruszyli by przy czymś takim ramionami, bo u nich to zwykły
lobbing uświęcony prawem, ale nie jesteśmy w Ameryce. No dobrze więc: podniósł
się wrzask, tłum rząda turlających się głów i chlastającej strugami krwi.
Prezydent zareagował jak zwykle, czyli pozwolił sobie kierować się
wzrastającym ciśnieniem, szef policji politycznej uciekł z biura i nie stawia
się na wezwania prokuratora (jakby nie można było za nim wysłać listu
gończego), a oskarżani ministrowie zaczęli mataczyć.

Czyli generalnie nic nowego.

A jednak. Ostatnio, czyli podczas afery gruntowej platforma schowała głowę w
piasek i wzięła na przeczekanie. Wygrane wybory były nagrodą za to
tchórzostwo. Teraz jednak taktyka strusia nic nie da, bo to jednak platforma
rządzi. Kroi się nam następny kabarecik.
Obserwuj wątek
    • chlorofil1 Re: Lew Rywin, reaktywacja. 01.10.09, 22:21
      Należy sprywatyzować Sejm, Rząd i inne urzędy. Nie będzie wtedy łapówek tylko
      cennik i koniec z korupcją.
    • tw.ubek Re: Lew Rywin, reaktywacja. 01.10.09, 22:33
      map4 napisał:

> Jest nowa afera.
      >
      > Podobno biznesmeni kręcili się wokół wpływowywch posłów, czyli grupy aktualnie
      > trzymającej władzę, próbując załatwić w parlamencie taką modyfikację prawa,
      > aby nie musieli płacić dodatkowych podatków od hazardu.

A wszystko zaczeły pisuary z zytą - to ona przechwyciła działkę jaskierni.

> amerykanie wzruszyli by przy czymś takim ramionami, bo u nich to zwykły
      > lobbing uświęcony prawem, ale nie jesteśmy w Ameryce.

Taki lobinng to raczej w moskwie. W usa lobbing musi być jawny. Zresztą od
      niedawna, chyba od regana.

podniósł
      > się wrzask, tłum rząda turlających się głów i chlastającej strugami krwi.

Zbig chLebowski twierdzi, że był przeciw 10% harczowi, bo był za większym
      podatkiem od hazardu. W ten sposób cba i pis znowu się ośmieszą. Ha ha.
    • skoonk Re: śpij, to tylko wiatr... 04.10.09, 10:10
      > Czyli generalnie nic nowego.

www.youtube.com/watch?v=BCwCBh0z3Hs
    • map4 Re: Lew Rywin, reaktywacja. 05.10.09, 14:29
      Minister sportu przestał być ministrem. Dziwne, bo tego rodzaju zachowania z
      kilkoma chwalebnymi wyjatkami (Cimoszewicz, Borowski) raczej nie należa do
      standardów polskiej polityki.

A co z ministrem Grzesiem i posłem Chlebowskim ?
      • poloeschatolo Re: Lew Rywin, reaktywacja. 05.10.09, 18:34
        map4 napisał:

> A co z .... posłem Chlebowskim ?

zaburzenie asertywne dwubiegunowe
        • tw.ubek Re: Lew Rywin, reaktywacja. 06.10.09, 18:52
          poloeschatolo napisała:

> zaburzenie asertywne dwubiegunowe

Podobne objawy obserwuję w słusznych poglądach tow. Roberta G., cyt:
          Bo jak „Rysiek” broni swojego interesu to jest godzien potępienia. Ale jak
          górnicy albo pielęgniarki przyjeżdżają pod Kancelarię Premiera i bez żenady
          domagają się czegoś dla siebie – to jest w jak najlepszym porządku."
          http://gwiazdowski.blogbank.pl/2009/10/05/a-moze-rysiek-ma-racje/
          TAK TRZYMAĆ towarzysze!!!
          • zbyleon Re: Lew Rywin, reaktywacja. 07.10.09, 13:25
            tw.ubek napisał:

> Podobne objawy obserwuję w słusznych poglądach tow. Roberta G., cyt:
            > Bo jak „Rysiek” broni swojego interesu to jest godzien potępienia.
            > Ale jak
            > górnicy albo pielęgniarki przyjeżdżają pod Kancelarię Premiera i bez żenady
            > domagają się czegoś dla siebie – to jest w jak najlepszym porządku."
            > gwiazdowski.blogbank.pl/2009/10/05/a-moze-rysiek-ma-racje/
            > TAK TRZYMAĆ towarzysze!!!
            Strasznie jesteś zielony jeśli nie widzisz podobieństwa.
            • tw.ubek Re: Lew Rywin, reaktywacja. 07.10.09, 17:58
              zbyleon napisał:

> Strasznie jesteś zielony jeśli nie widzisz
              podobieństwa.
              >
              Widzę, widzę, towarzyszu to poloeschatolo vel skoonk nie widzi.
              Widzę podobnie jak koleżanka Beata S.:
              "wiem, jak mogła się czuć moja starsza koleżanka, pani poseł Blida"
              https://wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/1,80271,7120161,Sawicka__Wiem__co_czula_Blida.html?skad=rss

I tu także oskarża się naszych najlepezych działaczy o schizofrenię, czy jakieś
              biegunowe niekonsekwencje. Precz z CBA niech żyje WBC!!!
        • tw.ubek zaburzenie asertywne dwubiegunowe 08.10.09, 13:56
          poloeschatolo napisała:

> zaburzenie asertywne dwubiegunowe

Pan premier Tusk zapowiedział militaryzację komisji śledczej. Powiedział, że
          czeka nas wojna o prawdę. Panie premierze, jeden z klasyków myśli wojennej
          definiował istotę wojny tak: prowadzenie wojny polega na podstępach i tworzeniu
          złudzeń. Otóż ja nie bardzo wierzę w wojnę o prawdę. Otóż na wojnie każdy środek
          do osiągnięcia celu jest uprawniony. Nie wierzę w dotarcie do prawdy poprzez
          tworzenie podstępów i złudzeń - powiedział Dorn.
          Ale zwycięstwo to co innego.
          ZWYCIEZYMY !!! To krwawy Ludwig ma zaburzenia dwubiegunowe.
          • map4 fantastyczna zagrywka PiSu 08.10.09, 14:28
            Po ostatnich doniesieniach z kraju a w szczególności po reakcji donka na
            prowokację PiSu zdziwiło mnie, że donek dał się wciągnąć w błoto.

Otóż siepacze donka zapowiedzieli, że Kamiński jest na wylocie. No i ok. Ale
            planują go wywalić odbierając mu dostęp do tajemnic. Dodam, że nie istnieje
            żaden powód, aby odebrać mu dostęp do tajemnic, poza tym, że jest to okoliczność
            umożliwiająca wywalenie go z pracy.

Niepostrzeżenie donek tyle mówiący o normalności zaczął stosować w działalności
            politycznej metody PiSu. A przypominam, że wybory wygrał nie dzięki różnicom
            programowym, a zmęczeniu narodu stylem sprawowania rządów przez kaczora. To
            wyciąganie z domów nad ranem, w świetle kamer, areszty wydobywcze, likwidowanie
            rad nadzorczych i zabawa ustawami tylko po to, aby przejąć telewizję ...

PiSowi wreszcie udało się ściągnąć Donka z cokołu i zmusić go do uprawiania
            polityki w pisowym stylu. Tyle, że to wcale pisowi nie pomoże, choć rzeczywiście
            platformie zaszkodzi.

Donek przegra. Najpierw pis wciągnął go w gnojowisko, a potem pokona go
            doświadczeniem.
            • zbyleon Czy Kuczyński jest chory z nienawiści? 08.10.09, 16:46
              Cytat
              Centralne Biuro Antykorupcyjne winno być zlikwidowane lub poddane detoksykacji. A oto uzasadnienie. CBA nie jest normalną instytucją powołaną do ścigania jednej z najdokuczliwszych patologii w życiu publicznym. U jego narodzin nie leży korupcja, która pojawia się wszędzie – także w wielu różnych partiach, a nie tylko w niektórych. CBA jest zbudowane na partyjnej, pisowskiej diagnozie, błędnej, wręcz paranoicznej.
              Chodzi o głoszony przez braci Kaczyńskich, najczęściej i najpełniej przez Jarosława, a także przez ich partię pogląd o układzie, podskórnej, gigantycznej superstukturze powiązań oplatającej kraj i zamieniającej formalne instytucje demokracji w fasadę. To jest ideologiczny kamień węgielny PiS, czy kaczyzmu, orientujący resztę poglądów tej partii na państwo ku rozwiązaniom śledczym, represyjnym, autorytarnym.

patrz www.rp.pl/artykul/373904.html
              Aby się upewnić jak ciężka jest choroba W.Kuczyńskiego polecam słuchanie TOK FM w środy od 8:00 gdy jednym z gości Dominiki Wielowiejskiej jest ten pan.
              Sama rozkosz dla ucha , facet zieje nienawiścią do kaczorów jeszcze większą niż typowy przypadek nadużywania psychotropów jakim jest Niesiołowski.
              • tw.ubek Re: polecam słuchanie TOK FM 09.10.09, 09:24
                To obowiązek każdego honorowego ubeka, zwłaszcza w tak trudnym dla ojczyzny
                okresie.
                Oprócz wymienionych juz przez kol.zbyleona Dominiki W. i W.Kuczynskigo, można
                tam kontemplować mantry Janki Paradowskiej, Tomka Lisa i Wołka, Jacka
                Żakowskiego, Kasi Kolendy-Zaleskiej, Krzysia Szostkiewicza i wielu innych
                naszych ulubieńców, znanych z naszej macierzystej Gazety.
                A DZISIAJ ....
                SURPRISE!!!
                Naczelny ma syna!!! A imię jego? Oczywiście, ADAŚ !!!
            • censorship Re: fantastyczna zagrywka PiSu 08.10.09, 17:10

Rację Mapie ma chyba jednak Paweł Śpiewak...
    • kolejar Reaktywacja. 09.10.09, 03:28
      Próbuję się reaktywować na forum. Komp mi padł, tera jest chyba ostatecznie
      podniesiony (qu... nowość - procek Intela padł!). Miałem nędzę zastępczą (P2),
      ale tak żółwią, że od wszelkiej aktywności netowej rzygać się chciało. Znów mój
      P4 (na następnym procku intelowskim z recyclingu) chodzi, to się da pisać jakoś.
      Do rzeczy.
      Donek gra ponoć wyśmienicie. Ale wg J.M. Rokity zostaje sam - jak... chciał?
      Donek idzie na Prezia.
      A ja sobie z realem nie radzę i nie widzę szans na poradzenie w tym stadzie
      hien. Zapowiadam malownicze samobójstwo. Nie z powodu PO, ani PiSu, a z powodu
      całokształtu tej twórczości. Się mi nie podoba.
      Jeszcze raz podkreślam - stado hien. Chodzi o całokształt realnego
      istnienia. Ludki, patrząc na politykę, są tak wredne, że jestem skazany na
      eksterminację. Nikt niczego nie rozumie. Inaczej - nikt nie rozumie
      Miłości
      . Moja Ukochana też jest tak durna, że nie chce się żyć, chociaż są
      postępy. Ale przy tym tempie to się nie doczekam zrozumienia. Znam tylko jedną
      I. hrabiankę H. w wieku emerytalnym, która chyba wszystko kuma. Ojej, ale Ona
      opowiada...
      Wracam do rządu. Oczywiście, że był do dupy. Tylko lepszy od Jarka Kaczki,
      Leszka Millera, ale do dupy. Teraz Donek usiłuje ratować przejebaną sytuację.
      Jak mu się uda, to będzie Gigantem. Ale czy się uda?
      Polityka, politycy są okropni jak motłoch. Może ktoś na poziomie?
      Ja?
      Jasne! Ale ja z założenia jestem nikt, niktuś, nie ma mnie, lubię śnić, nie
      kłócić się z bandą idiotów.
      Prędzej niech będzie Andrzej Olechowski.
      Z desperacji byłbym nawet kibicować Włodkowi Cimoszewiczowi, ale nie poprę tego
      bufona. Może się mylę? Może jest takim bufonem jak ja? Ze strachu przed
      motłochem durnym mina za nadętą uchodząca?
      Dobra, przepraszam za nadęte wywody - i tak mam piękne plany samobójcze, bo z
      tym motłochem naprawdę dalej się nie da!
      • tw.ubek Re: Reaktywacja. 09.10.09, 09:35
        kolejar napisał:
        nikt nie rozumie Miłości.

Nieprawda. Posłuchajcie kolejar, Donald wie, musi wiedzieć.
        Słuchajcie kolejar Donalda, nie zawiedziecie się.
        Powieście sobie portret wodza na poczesnym miejscu, obok fuhrera.
        Automatów nam nie zabiorą, kas fiskalnych nie wcisną.
        ZWYCIĘŻYMY!!! OLE, OLE, OLE !!!
        • tw.ubek Re: Uwierzcie, zaufajcie, 09.10.09, 20:47
          Kolego Kolejar!
          Wygrajcie ze swoimi słabościami, uwierzcie, że dobro w życiu publicznym nie musi
          być sloganem, że błądząc i grzesząc ludzie są w stanie to zrozumieć i wrócić do
          standardów. Amen.

Automaty liczą, liczą cały czas!!!
          • kolejar Re: Uwierzcie, zaufajcie, 10.10.09, 01:06
            tw.ubek napisał:
            ...że błądząc i grzesząc ludzie są w stanie to zrozumieć i wrócić do standardów.

Otóż zauważcie Towarzyszu, że taki np. Zbig Chlebowski niczego nie raczył
            kiedyś zauważyć. Ja nie wiedziałem dotąd (aż się zainteresowałem wreszcie), że
            ten gościu wcześniej był Burmistrzem Żarów i doprowadził budżet miejski do
            bankructwa - pierwsze i chyba dotąd jedyne taaakie osiągnięcie w dziejach
            III RP. Zastanawiam się, jak taaakiego Gościa można było uczynić Szefem
            sejmowej Komisji Finansów. Z całą pewnością jako prawie indolent w branży byłbym
            lepszy, Wy bylibyście jeszcze lepsi Towarzyszu!
            Tak i Zbig Chlebowski dotąd niczego nie zrozumiał w swym błądzeniu. To
            jest obłęd!!!
            Nie widzę wyjścia z sytuacji. Żadnego. PiS, PO, SLD, PSL - jeden chłam. Inni
            jeszcze bardziej. Pozostaje marzyć przed nieuchronnym odejściem na Drugą, Lepszą
            Stronę Bytu o jakimś nowym Komitecie.
            Może Andrzej Olechowski z rozpaczy?
            Napiszę maila do Władka Frasyniuka (mam kontakt) z przemyśleniami... Może nam i
            mi pomoże? Przecież ten Gościu musi myśleć! I Tow. Pinior też! Więc weźmy
            się może znów w akcie samobójczej rozpaczy ideowo do kupy jak 29 lat temu.
            Solidarność!
            • tw.ubek Re: Uwierzcie, zaufajcie, 10.10.09, 12:18
              Kolego Kolejar,
              Ja Was rozumim. Wy nie rozumicie realiów epoki.
              Nowa epoka stawia przed nami nowe wyzwania.
              Nowe prądy płyną ze stolicy apostolskiej.
              Jest nowa, ponura komedia o człowieku upojonym władzą - Andreottim "Il Divo"
              czyli boski. Komedia raczej czarna niż boska. "JEŚLI NIE POTRAFISZ DOBRZE SIĘ
              WYRAŻAĆ O KIMŚ, NIE MÓW NIC" - uczyła go mama. Boski Julio wszystko tłumaczy
              dobrem państwa i strategią przetrwania, która unieważnia wszystkie zasady etyki.
              Mówi: „Musimy naprawdę kochać Boga, aby zrozumieć jak konieczne jest zło, by
              mogło istnieć dobro. Bóg o tym wie, wiem i ja”.
              Do kościoła chodzi, oczywiście, ale nie po to, by rozmawiać z Bogiem, ale by
              rozmawiać z księdzem, bo „księża głosują, a Bóg nie”.
              Teraz Berlusconi. Ma 70% poparcia. Ostatnio spadło mu przejściowo do 50
              za krytykę watykańskiego celebranta, ale mimo to jest aktualnie lansowany model
              w piotrowej stolicy. Spójrzcie na te partyjne wojny, na europejski traktat, na
              nagrodę nobla... Zresetujcie poglądy, zmieńcie okulary,
              CHODŹCIE Z NAMI Wubekami, Z DUCHEM CZASU.
              Necessitas in loco, spes in virtute, salus in victoria!
              Chcesz pokoju - wygraj wojnę!
      • map4 Re: Reaktywacja. 09.10.09, 10:22
        kolejar napisał:

> Zapowiadam malownicze samobójstwo.

W świecie zwierząt a przez to również i u ludzi istnieją trzy rodzaje reakcji na
        bodziec: ucieczka, zastygnięcie w pozie nieowierzania połączone z niezdolnością
        jakiejkolwiek reakcji ("zamurowało mnie") oraz kontratak.

Że źle się w państwie polskim dzieje, wiadomo nie od wczoraj. Możemy z
        niedowierzaniem nadal wpatrywać się w telewizory, podobnie jak chomiki, które aż
        do ostatniego momentu wpatrują się w otchłań czarnych oczu kobry. Możemy uciec,
        czyli się zabić lub wyemigrować (hm, nieźle sobie właśnie w kolano strzeliłem
        wink lub też przeprowadzić kontratak.

Kolejar - Ty już coś wcześniej w polityce robiłeś. Wtedy chyba nie odniosłeś
        zwycięstwa, ale jarek też na sukces pracował dobre dziesięć lat. Dlaczego chcesz
        teraz podkulić ogon i zwiać ?

... a może mi się coś pomieszało, i to polo jest wśród nas rasowym politykiem ?
        • zbyleon Inny obraz CBA 09.10.09, 15:35
          Cytat
          W czasie, kiedy odbywały się głosowania w Sejmie, zaplanowane już
          były pierwsze spotkania kandydatów do pracy w CBA. Jednym z założeń
          było to, by Biuro stało się pierwszą w wolnej Polsce służbą
          specjalną zbudowaną całkowicie od podstaw bez pępowiny łączącej ją z
          dawnym systemem. Chętni walili drzwiami i oknami, bo od początku
          wewnętrznie lansowano hasło, że będzie to najbardziej elitarna
          służba specjalna. To miało również sprawić, że zarobki
          funkcjonariuszy będą lepsze niż w innych służbach.

W czasie swoich pierwszych wizyt w CBA dostrzegłem wielu
          funkcjonariuszy, których wcześniej widywałem w UOP, ABW i policji.
          Rzeczywiście, byli to funkcjonariusze z doświadczeniem, którzy
          rozpoczynali swoje kariery zawodowe na początku lat 90. Byli wśród
          nich ludzie zajmujący najwyższe stanowiska w swoich
          poprzednich "firmach". Dokładna selekcja miała gwarantować, że w
          Biurze nie znajdą się ludzie, którzy mogliby tę instytucję
          skompromitować lub rzucić cień na jej funkcjonowanie.

oatrz : www.polskatimes.pl/stronaglowna/171525,prawie-
          wszystkie-wpadki-sukcesy-i-tajemnice-cba,id,t.html#material_1
      • poloeschatolo Re: Reaktywacja. 09.10.09, 15:37
        > Wracam do rządu. Oczywiście, że był do dupy. Tylko lepszy od Jarka Kaczki,
        > Leszka Millera, ale do dupy. Teraz Donek usiłuje ratować przejebaną sytuację.
        > Jak mu się uda, to będzie Gigantem. Ale czy się uda?
        > Polityka, politycy są okropni jak motłoch. Może ktoś na poziomie?
        > Ja?
        > Jasne! Ale ja z założenia jestem nikt, niktuś, nie ma mnie, lubię śnić, nie
        > kłócić się z bandą idiotów.

jestem zszokowany (r)ewolucją poglądów kolegi.

> Nikt niczego nie rozumie. Inaczej - nikt nie rozumie
        > Miłości
        . Moja Ukochana też jest tak durna, że nie chce się żyć, chociaż są
        > postępy.

w tej materii proponuję pobrandzlować się znanym koledze tematem (tak od 6'20")
        • kolejar Re: Reaktywacja. 10.10.09, 01:38
          poloeschatolo napisała:
          > w tej materii proponuję pobrandzlować się znanym koledze
          tematem
          (tak od 6'20")

Przesłuchałem. Muzyczna nuda z automatu. Wokaliści opowiadają rzeczy
          nieprawdziwe, sugerując, iż może ta Erica była wypędzona? To jaja! Jaka ona tam
          wypędzona!!! Wypędzony w tej sytuacji to ja jestem z Mista Lviv... Z Breslau za
          żywa wypędzić się nie dam (a i nikt nie będzie wypędzał siłą) - chyba, że sam
          się wypędzę w poczuciu nieznośności bytu.
          A moją Ukochaną złapały kanary w busie MPK, potem zaś zderzyła się czołowo
          rowerem z busem MPK... Jeszcze żyje... Nawet zaskakująco cała - tylko lekkie
          potłuczenia.
          Ja też jeżdżę rowerem ostatnio przerażająco nieostrożnie. Dotąd mam
          szczęście. Najmniejszy błąd auta źle się skończy. Nie wiem, dlaczego gdzieś mi
          lęk uciekł - przecież zawsze potwornie się bałem kolizji. Dzisiaj omal nie
          rozjechałem rozpędzony małego pieska - uratowało, że jego Pani w krytycznym
          momencie rzuciła linewkę, której w ciemnościach prawie do końca nie widziałem.
          Horror. Pani przepraszała. Ja też.
          Z Ukochaną byłem w lecie w fajnym miejscu w tzw. Górach Śląskich. Już pisałem,
          że w posiadłości... teraz więcej zdradzę - byliśmy u Ilony hrabianki H. Ona
          (Ilona hrabianka) jest tak super Mądra, dojrzała duchowo... Każda chwila
          rozmowy daje pokój i nadzieję na sens. To taka klasyczna, Mądra Lady. Zresztą od
          paru lat zajmuje się doradzaniem młodszym, mniej doświadczonym duchowo ludziom.
          Taki pokój od Ilonki tchnie... Spodziewałem się tego już wtedy, jak ją poznałem
          jako dojrzałą Damę 24 lata temu. A wtedy była taką sobie zamkniętą... Kim? Nie
          czuję się upoważniony do opowiadania. Ale dziś Ona naprawdę pomaga ludziom -
          ostatnio mi i Lady P. smile
          • skoonk Re: Tusk wystepuje z PO 11.10.09, 11:26
            kolejar napisał:
            > Przesłuchałem.

"...podsłuchiwani. W życiu publicznym musicie się zachowywać tak, jakbyście byli
            cały czas obserwowani. Wszyscy wiemy, po ciemku wypada więcej. Więc
            pracujcie tak, jakbyście byli cały czas w snopie światła"

Władza oparta na zaufaniu, a nie na lęku, represji czy podsłuchach, władza taka
            musi zasługiwać na zaufanie, inaczej wyrodnieje"

żeby w Polsce "rządziła władza, która ma zaufanie do swoich obywateli, która
            zdejmie z ludzkich głów i serc to przygnębiające i przytłaczające poczucie
            wszechobecnej podejrzliwości, opresji, niepewności, tego wszystkiego z czym
            kojarzyły się rządy braci Kaczyńskich przed 2007 r.".

Te i inne zaklęcia szalonego proroka miłości tu:
            wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/1,81048,7130123,Premier__musimy_byc_wobec_siebie_bezwzgledni.html
            A swoją drogą automaty zaplotły pajęczynę. Ochrona ściąga haracz i handluje
            dragami, święci pańscy w teczkach wożą gotówkę, banki-duchy oferują lewarki,
            rząd nie kontroluje obrotów, rządzi mafia. Wszędzie.

> (Ilona hrabianka) jest tak super Mądra, dojrzała duchowo... Każda
            chwila rozmowy daje pokój i nadzieję na sens. To taka klasyczna, Mądra Lady.
            Zresztą od paru lat zajmuje się doradzaniem młodszym, mniej doświadczonym
            duchowo ludziom.
            > Taki pokój od Ilonki tchnie...

Może by co podpowiedziała premieru ?
            Jak to z to myłościo jest, której nie rozumie ani ukochana, ani PO, ani panbug,
            ani jo. No?

• skoonk Re: Tusk rezygnuje z prezydentury 12.10.09, 10:24
              Donald już dwa miesiące temu sugerował w pewnym momencie, że nie chce być
              prezydentem, bo nie chce zostać zamknięty w klatce

Genialny strateg. Jasnowidz. Prorok. Mesjasz.
              Czym jeszcze nas zaskoczy?
              Wodzu prowadź!
              • skoonk Re: PSL zrywa z PO 12.10.09, 10:32
                PSL koalicjanta nie opuści, chociaż "jest trochę wkurzone"
                • skoonk Re: TUSK SIEDZI 12.10.09, 10:34
                  w pierdlu.
                  Pawlak też
                  i połowa Sejmu.

.....Juz wkrótce.
    • hurysa1 Re: Lew Rywin, reaktywacja. 11.10.09, 23:09
      Cytat

Rząd okopany na swoich pozycjach prowadzi grę polityczną i medialną. A ludzie mający jakieś interesy, pomysły i problemy nie mają jak ich komunikować. Chyba, że znają Zbyszka i mogą się z nim spotkać na cmentarzu. Albo po Kongresie Kultury pójdą do Pięknego Psa i tam zaczną rozmawiać. Pozostaje pytanie, czy cmentarze i knajpy to idealne miejsca do prowadzenia debaty społecznej? Czasami tak, ale czasami by się chciało, żeby istniały też inne możliwości.

• skoonk Re: Lew Rywin, reaktywacja. 12.10.09, 09:13
        أعربت وزيرة الخارجية الأميركية أثناء
        زيارتها لإيرلندا عن حرص بلادها على العمل لتحفيز الاقتصاد العالمي، قائلة إن
        واشنطن تعمل بجد لإصلاح اقتصادها الذي سينعكس بشكل إيجابي على الاقتصاد العالمي.
        وأعلنت إيرلندا أن من شأن عودة الاقتصاد العالمي للنمو أن تحسن الأوضاع الاقتصادية
        فيها.

Ni be ni me ni kuku ryku

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka