Dodaj do ulubionych

Wasz Reporter donosi:

11.11.10, 18:30
Na żywo z frontu walki z faszyzmem.

Ostatni Hero.

Zostałem dzisiaj Redutą Ordona. Próbowaliśmy, z Polo, złapać Piniora (jest nam potrzebny jako ekspert od KaPraPo) gazety ogłosiły, że Józef będzie gwizdał na faszystów. Byłem przeciwny tej wyprawie, ale jestem zbyt słaby by stawiać duży opór. Zresztą faszyzmem jestem zafascynowany od czasu lektury Nitzsche-go i wysłuchania kilku oper Wagnera (te same nuty pobrzmiewają w muzyce grupy Honor).
Pojechaliśmy. Stan mojego organizmu jest fatalny - ledwo chodzę (siostra moja twierdzi, że to polineuropatia). Po kilkuset wyczerpujących krokach Polo zostawił mnie przy wejściu Piwnicy Świdnickiej, a sam poszedł Józefa szukać. Byłem zmęczony, ale kilkuletnie doświadczenie kalectwa nauczyło mnie metod postępowania w tych (bardzo częstych) momentach. Należy zablokować kolana i stać. Stać to jest jedyna czynność jaką należy wykonywać w tym momencie. Stać aby się nie przewrócić. Stałem zatem. Nie trwało długo, tłum antyfaszystów ustąpił. Przede mną pojawił się pochód faszystów. Stałem na ich drodze Ostatni Hero blokujący przejście. Hero z zablokowanymi kolanami (odblokowywanie trwa dłuższą chwilę). Czołowy transparent zbliżał się nieubłaganie, a moje nogi były sztywne. Gdy podeszli oparłem się na ramieniu chłopaczka niosącego prawy kijek transparentu. Zaskoczony, odepchnął mnie. Dostarczoną przez faszystę energię szybko przetworzyłem w energię kinetyczną i bezpiecznie oparłem się o skrzydło drzwi do Piwnicy świdnickiej. Dwa metry ode mnie demonstrowali Narodowcy. Szacuję ich liczbę (od pierwszego transparentu do ostatniego) na 1000 - 1100 osób. Antyfaszyści przyłączyli się do demonstracji faszystów i grzecznie pomaszerowali za nimi. Po tych kulturalnych obchodach Święta Niepodległości Polo odwiózł mnie do domu i pojechał ścigać Józefa. Ekspert od KaPraPo jest nam niezbędnie POTRZEBNY!. Czekając na niego przypominam sobie myśli Nitzschego.

Cytat
Może wiem najlepiej dlaczego tylko człowiek potrafi się śmiać: tylko on cierpi tak bardzo, że musiał wynaleźć coś takiego jak śmiech.

— Fryderyk Nietzsche

Cytat
Najpewniejszą oznaką pogodnej duszy jest zdolność śmiania się z samego siebie. Większości ludzi taki śmiech sprawia ból.

— Fryderyk Nietzsche

Cytat
Kobieta może być przyjaciółką mężczyzny, lecz by uczucie to trwało, niezbędne jest wesprzeć je odrobiną fizycznej antypatii.

— Fryderyk Nietzsche
Obserwuj wątek
    • napoj.chmielowy Re: Wasz Reporter donosi: 11.11.10, 19:03
      up
    • censorship Re: Wasz Reporter donosi: 11.11.10, 20:57
      napoj.chmielowy napisał:

> Antyfaszyści przyłączyli
      > się do demonstracji faszystów i grzecznie pomaszerowali za nimi. Po tych kultur
      > alnych obchodach Święta Niepodległości Polo odwiózł mnie do domu i pojechał ści
      > gać Józefa. Ekspert od KaPraPo jest nam niezbędnie POTRZEBNY!. Czekając
      > na niego przypominam sobie myśli Nitzschego.
      >
      >

Ładne, ale co to jest KaPraPo?
      • najglupszy-nick Re: Wasz Reporter donosi: 12.11.10, 23:20
        censorship napisała:

> Ładne, ale co to jest KaPraPo?

Mi się kojarzy z Kapralem PO...
        • napoj.chmielowy Re: Wasz Reporter donosi: 13.11.10, 05:22
          najglupszy-nick napisał:

> censorship napisała:
          >
          > > Ładne, ale co to jest KaPraPo?
          >
          > Mi się kojarzy z Kapralem PO...

Chodzi nam o eksperta od Karty Praw Podstawowych.Prowadzimy śledztwo na temat rozdziału IV. Najbardziej interesuje nas to co ten rozdział ma wspólnego ze związkami partnerskimi.
          • najglupszy-nick Re: Wasz Reporter donosi: 13.11.10, 22:02
            napoj.chmielowy napisał:

> Chodzi nam o eksperta od Karty Praw Podstawowych.Prowadzimy śledztwo na temat rozdziału IV. Na
            > jbardziej interesuje nas to co ten rozdział ma wspólnego ze związkami partnersk
            > imi.

A co chcecie wyśledzić?
    • poloeschatolo Re: Wasz Reporter donosi: 14.11.10, 04:39
      napisałem komentarz do artykułu sutowskiego w krytyce politycznej (oczywiście jako endekoidalny lewak).
      niestety tekst musi zostać zaakceptowany przez moderatora (zapomniałem ctrl+c) i jeśli będzie zaakceptowany to go wkleję. teraz jest już zdziebko późno jak na mnie, by przypomnieć sobie sens i rytm
      • napoj.chmielowy Re: Wasz Reporter donosi: 14.11.10, 06:29
        Odwiedziłem Krytykę Polityczną (Twojego komentarza jeszcze nie ma) i też czekam na zmoderowanie komentarza następującej treści:

Temat: Faszystom i nacjonalistom nasze gromkie Nie!

Treść:
        Cytat
        Trzech członków Obozo Narodowego-Radykalnego zostało pobitych w pociągu, którym jechali na manifestację, którą narodowcy organizują z okazji 11 listopada. Przebywają w szpitalu w Sochaczewie.

Całość:
        wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/1,80273,8646157,ONR_owcy_pobici_w_pociagu__Jechali_na_marsz_do_Warszawy.html
        Jak walczyć z faszyzmem to na całego. Najlepiej większą grupą prawdziwie antyfaszystowskich bojowników atakować pojedynczych faszystów przed dotarciem ich na miejsce faszystowskiej wrażej zbiórki. Wtedy nie dojdzie do faszystowskiej demonstracji bo potencjalni jej uczestnicy będą przebywać w szpitalu.

Podoba się Panu taki gwizd, Panie Sutkowski?
        • napoj.chmielowy Re: Wasz Reporter donosi: 14.11.10, 16:12
          napoj.chmielowy napisał:

> Odwiedziłem Krytykę Polityczną (Twojego komentarza jeszcze nie ma) i też czekam
          > na zmoderowanie komentarza następującej treści:
          >

Post nie ukazał się do tej pory (Twój Polo też). Żeby zbadać cenzora-moderatora KP napisałem powtórnie. Tym razem sam cytat i link - bez mojego komentarza. Moze moderator jest tempakiem i wziął moją ironię za wezwanie do przemocy?
          • napoj.chmielowy Re: Wasz Reporter donosi: 14.11.10, 16:23
            napoj.chmielowy napisał:

> Post nie ukazał się do tej pory (Twój Polo też). Żeby zbadać cenzora-moderatora
            > KP napisałem powtórnie. Tym razem sam cytat i link - bez mojego komentarza. Mo
            > ze moderator jest tempakiem i wziął moją ironię za wezwanie do przemocy?

Jednak moderator to tempak. "Suchy" cytat nie został zmoderowany.
            • zbyleon Re: Wasz Reporter donosi: 15.11.10, 03:10
              napoj.chmielowy napisał:

>
              > Jednak moderator to tempak. "Suchy" cytat nie został zmoderowany.

Mówisz o tym:
              MaybyLogic - Gwizdanie w pociągu z 14.11.2010 15:13:51 ?
              I tak masz dobrze , że Ci przyjęli. W pełnej wersji obraziłeś redaktora Sutowskiego pisząc Sutkowski.
              A moje delikatne pytanie o to kto się najbardziej cieszył po wyrżnięciu SA odbija się od moderatora mimo prób zwiększenia jego subtelności, oczywiście pytania.
    • skoonk Re: łapać piniora 14.11.10, 23:30
      łapać piniora najlepiej na blogu
      jozefpinior.bblog.pl/Powodzenia!
      • poloeschatolo Re: łapać piniora 15.11.10, 00:57
        skoonk napisała:

> łapać piniora najlepiej na blogu
        > jozefpinior.bblog.pl/Powodzenia!

nihil novi sub sole
        szybki luk na daty ostatnich wpisów utwierdzają moje doświadczenia, że złapać go trudno, prawie niemożliwie (choć dziś widziałem go przez chwilę w tivi jak wspierał kandydata sld cybulskiego w wyborach samorządowych). mam wrażenie że z józefem jest jak w części frazy covera perfumowanych who?yeah!'ów - no present, no future. only past

najciekawsze na blogu józefa (lewicowca z natury) jest to:

ulubione blogi

Henryka Bochniarz
        Jerzy Hausner
        Janusz Jankowiak
        Witold Orłowski
        Paweł Poncyljusz
        Marek Zuber
        Ryszard Petru

cóż, pozostał mu zawodowy sentyment do bankowców...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka