napoj.chmielowy 20.11.12, 20:51 Fearstream media zaczynają szczucie. Pierwszy ogar (nie mylić z ogarkiem oświaty) dał głos: www.tokfm.pl/blogi/cleofas/2012/11/twarz_brunona_k/1 Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
poloeschatolo Re: Ogary poszły w las 20.11.12, 21:35 napoj.chmielowy napisał: > Fearstream media zaczynają szczucie. Pierwszy ogar (nie mylić z ogarkiem oświaty) > dał głos: > www.tokfm.pl/blogi/cleofas/2012/11/twarz_brunona_k/1 a czego innego można było się spodziewać? propozycji rozwiązywania konfliktów społecznych współczuciem i miłością wobec nawet najbardziej zacietrzewionych adwesarzy? i najważniejsze pytanie: kto miałby w tym "interes"? Odpowiedz Link
skoonk Re: Ogary poszły w las 20.11.12, 23:26 poloeschatolo napisała: > i najważniejsze pytanie: kto miałby w tym "interes"? ABW specjalizuje się w zadymach. Może to kolejna: Komisja Europejska spodziewa się, że w tym roku obniżymy deficyt sektora finansów publicznych do 3,4 proc. PKB. Tymczasem traktat z Maastricht wymaga od nas nie więcej niż 3 proc. – Deficyt może wynieść więcej niż 3,5 proc. PKB i wcale nie jest powiedziane, że Bruksela zdejmie z nas procedurę nadmiernego deficytu – ostrzega Mirosław Gronicki, były minister finansów. Ciąży ona na Polsce już od trzech lat i wynika z niej szereg ograniczeń. Rząd nie może przyjmować projektów ustaw, które zmniejszyłyby dochody budżetu państwa czy samorządów lub zwiększały ich wydatki. A to wykluczałoby m.in. zapowiedziane przez premiera wydłużenie urlopów macierzyńskich czy wprowadzenie zasady kasowego rozliczania VAT dla małych firm. Nie byłoby ulg podatkowych dla przedsiębiorców, działań stymulujących rynek pracy czy obniżek podatków. www.rp.pl/artykul/10,953430-Panstwowa-kasa-trzeszczy-w-szwach.html Odpowiedz Link
wubecja Re: Ogary w piętkę gonią 21.11.12, 14:42 chlorofil1 napisał: > [img]https://cdn.sobadsogood.net/wp-content/uploads/38-Of-The-Most-Unexplainable > -Images-On-The-Internet-15.jpg Na tej fotce złapali Hurysu w burce, widać to wyraźnie. Ogry zmyliły trop. Przez to zamiast złapać, zostały złapane. Bruno K. się zorientował i ich zdekonspirował. Musieli coś zrobić natychmiast, zanim jakiś Gmyz by ich osmieszył. Ale i tak zawieszą narodowców i związki zawodowe jak Adolf po spaleniu reichstagu, albo lepiej jak po prowokacji w Gliwicach. Zgraja ogarów z trzema historykami na smyczy. Odpowiedz Link
censorship O co chodzi? 21.11.12, 16:28 Co ma korupcja w Sądzie Najwyższym do wysadzania Sejmu można poczytać tutaj: obserwator.com/obserwacje/polityka/o-co-chodzi-w-ustawce-z-brunonem-k Odpowiedz Link
kolejar Re: O co chodzi? 23.11.12, 04:46 censorship napisała: > Co ma korupcja w Sądzie Najwyższym do wysadzania Sejmu można poczytać tutaj: link w poście powyżej Czytałem. I nie wiem, czy wypowiedzi w tym wątku to jaja w stylu Majora, czy może tak naprawdę sądzicie, jak cytujecie? Proszę o odpowiedź!!! Bo naprawdę nie wiem - takie jaja, czy takie myśli... Odpowiedz Link
censorship Re: O co chodzi? 23.11.12, 09:00 kolejar napisał: > > Czytałem. I nie wiem, czy wypowiedzi w tym wątku to jaja w stylu Majora, czy mo > że tak naprawdę sądzicie, jak cytujecie? Proszę o odpowiedź!!! Bo napraw > dę nie wiem - takie jaja, czy takie myśli... Panie Kolejarzu. Chyba zdaje Pan sobie sprawę, że ewentualna korupcja w Sądzie Najwyższym to nie są żadne "jaja" tylko sprawa, która powinna być dogłębnie wyjaśniona. Jak na razie została zmieciona pod dywan. Ponieważ, jak wynika z zalinkowanego przeze mnie artykułu, osoby, które osaczyły terrorystę i osoby, które "zamiatały pod dywan" to te same osoby sprawa zamachu również budzi wiele wątpliwości. Wątpliwości budzi również forma i czas ogłoszenia społeczeństwu o "sukcesie". Historia zna wiele manipulacji lękami społecznymi, które zostały później wykorzystane do ograniczenia wolności obywatelskich. W tym konkretnym wypadku, sprawie Brunona K., wątpliwości i podejrzeń jest bardzo dużo. Lepiej dmuchać na zimne. Odpowiedz Link
kolejar Re: O co chodzi? 23.11.12, 09:17 wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,114884,12909191,Speckomisja__Sugestie_o_kreowaniu_przez_ABW_zamachu.html Przepraszam, że podałem jakiegoś linka ze stronniczego main-streamu. Oczywiście w "Gazecie Polskiej" i "Naszym Dzienniku" zapewne będzie jednak prawdziwa Prawda. Że jednak "ustawka" z tym biednym Brunonem K., żeby przykryć SPISEK zdrajcy Tuska. A w ogóle to mafia i esbecy ze mną tu na czele! W sumie, jeśli nawet ten Brunon K. chciał wysadzić Sejm, to przecież słusznie by zrobił! A Tuska zastrzelić! Odpowiedz Link
kolejar Re: Ogary poszły w las 23.11.12, 04:55 napoj.chmielowy napisał: > Fearstream media zaczynają szczucie. Przepraszam, ale, kto kogo szczuje??? Bo akurat ja się czuję coraz bardziej zaszczuty (także nawet towarzysko - czasem tylko na szczęście) przez ludzi w stylu Brunona K. Bo jak nie chcesz zabić Donka, "Bronkoma", wysadzić Sejmu, to jesteś debilem, albo masz "umoczone" w mafii, albo w IPN (jakiś psychol-ka na tym forum mi tak napisał-a). Sytuacja jest przerażająca. Mam się bać wychodzenia z chaty? Proponuję troszkę refleksji nad światem z pomocą medytacji. Może pokumacie? Ale mam nadzieję, że rzeczywiście ten Koniec Świata nadchodzi, więc się "rozliczą" bzdury chore z faktami. Wierzycie w spiski??? Odpowiedz Link
skoonk Re: trująca atmosfera 23.11.12, 08:48 kolejar napisał: > Przepraszam, ale, kto kogo szczuje??? > Wierzycie w spiski??? Rozumicie towarzyszu, tu chodzi o ogólną atmosferę sprzyjającą. W takiej atmosferze spadają samoloty, mnożą się akty samobójstw, rodzą się chore pomysły w głowach obywateli. W takiej atmosferze postrzeliła się poseł Blida i wszyscy towarzysze maja lęki. Za taka atmosferę narastającej wrogości odpowiada opozycja oraz jej media i odpowie przed Trybunałem. Trzeba uciąć działalność ludzi niezrównoważonych psychicznie zdecydowanym DOŚĆ! Odpowiedz Link
napoj.chmielowy Re: Ogary poszły w las 23.11.12, 09:15 kolejar napisał: > Bo akurat ja się czuję coraz bardziej zas > zczuty (także nawet towarzysko Widocznie sobie zasłużyłeś swoimi czynami i postawą. Ale mniejsza o to. Jest to Twoja sprawa i ludzi, z którymi masz kontakt i podejrzewasz o to, że szczują na Ciebie. Sprawy poruszone w tym wątku doskonale wyjaśnia artykuł lewica.pl/?id=27261&tytul=Piotr-Ciszewski:-Faszyzm-mo%BFe-nadej%B6%E6-z-innej-strony Przeczytaj uważnie i pomyśl trochę czego i kogo naprawdę należy się w tym kraju bać. Odpowiedz Link
wubecja Re: L4 23.11.12, 09:26 napoj.chmielowy napisał: > Przeczytaj uważnie i pomyśl trochę czego i kogo naprawdę należy się w tym kraju > bać. Towarzyszu Kolejar! nie czytajcie tej prasy, to JAD nic więcej. Nie tylko Wy się boicie tej atmosfery, ale i nasz premier ma złe przeczucia. Wyjeżdża z kraju, spawa studzienki, nie ufa nikomu. Pod wpływem JADU bomberów Europy naród nie uwierzył w miłość, optymizm, uczciwość przywódców. Czas na L4 ! (dla schizoli bezobjawowych). Odpowiedz Link
kolejar Re: Ogary poszły w las 23.11.12, 09:49 napoj.chmielowy napisał: > Widocznie sobie zasłużyłeś swoimi czynami i postawą. Ale mniejsza o to. Jest to > Twoja sprawa i ludzi, z którymi masz kontakt i podejrzewasz o to, że szczują na Ciebie. Sprawy poruszone w tym wątku doskonale wyjaśnia artykuł > Przeczytaj uważnie i pomyśl trochę czego i kogo naprawdę należy się w tym kraju > bać. Może sobie zasłużyłem jakimiś urojonymi w łysych baniach czynami, ale nie chodzi mi akurat o mnie szczególnie. Po prostu jest szczucie ludzi, którzy usiłują w tym zbiorowym opętaniu zachować minimum zdrowego rozsądku. Ostatnio zaszczuli netowo jednego z moich kolegów - zaprawdę nie wiem za co! To wrażliwy Artysta - plastyk, maszynista ezt z Gdyni Cisowej (SKM) jako hobby - bo przecież naprawdę wielki rysownik. Chłopak naraził się, bo przejęty odpowiedzialnością funkcji Mechanika pojazdów trakcyjnych publikował swoje rozważania o bezpieczeństwie obsługi pojazdów. No i zaraz "wszechwiedzący znawcy" go napadli jako przemądrzałego pyszałka, a Biedak płacze teraz... Inny mój kolega wciąż walczy. To na odmianę "twardy chłop" - walczy z bezsensami już jakoś 30 lat chyba. Gościu zgłosił kiedyś ok. 350 (!) projektów usprawniających konstrukcję sławnych elektrowozów PKP EP09 "EPoka", wszystkie przyjęte i wdrożone przez producenta - Pafawag i stąd każda kolejna "EPoka" była inna od poprzedniej Ów Rafał potem wymyślił SKMWA, a teraz uparcie walczy z bzdurami wokół "zamachu smoleńskiego" - wybuchy, trotyl, nitrogliceryna itp. Właściwie to przecież dobrze wiem, że mamy czas paranoi - Koniec Świata właśnie na tym polega, że ludziom we łbach się wali z powodu niemożności przestawienia się na inny ogląd świata. Stąd te mnożące się spiski, zewsząd narastające i samosprawdzające się zagrożenia. Przykro mi z tego powodu... Człowiek gdzieś się gubi, zostają tylko Oszukani Odkrywcy Spisków. Radziłbym w takim razie zastanowić się nad sensem siebie i swoich czynów, a nie tyle nad ocenami innych jako przestępców o skrycie złych intencjach. Co do spraw poruszonych w tym wątku i artykułu, który rzekomo wszystko wyjaśnia, to ten tekst niczego nie wyjaśnia. Jest to kolejna próba wytłumaczenia, dlaczego deszcz pada - według pewnych z góry przyjętych założeń. Pewne założenia zmieniają się w zależności od opcji politycznej, ale zawsze są pewne i zakładają czyjeś celowe działanie w złych intencjach - inaczej spisek. A w tym wszystkim gdzieś ginie Człowiek... Odpowiedz Link
skoonk Reichstag płonie! 23.11.12, 10:18 kolejar napisał: celowe działanie w złych intencjach - inaczej spisek > . A w tym wszystkim gdzieś ginie Człowiek... zgłście te przypadki do ABW, to wasz obywatelski obowiązek. A tego jadu też nie czytajcie: www.naszdziennik.pl/mysl-felieton/15902,reichstag-plonie.html Odpowiedz Link
wubecja zabierzcie mu brzytwe! 26.11.12, 08:21 skoonk napisała: > zgłście te przypadki do ABW, to wasz obywatelski obowiązek. Grzegorz Braun postulował "drastyczne wyprawienie na tamten świat z tuzina redaktorów 'Gazety Wyborczej' i ze dwóch tuzinów z TVN". - Sprawa jest jasna. Taką wypowiedzią powinien zająć się albo prokurator, albo psychiatra - podsumował Gowin. wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,114871,12924197,Gowin__Nie_slyszalem__zeby_skrajna_prawica_zapraszala.html?lokale=wroclaw Odpowiedz Link
skoonk Re: zabierzcie mu brzytwe! 26.11.12, 19:08 wubecja napisała: > Grzegorz Braun postulował "drastyczne wyprawienie na tamten świat z tuzina reda > ktorów 'Gazety Wyborczej' i ze dwóch tuzinów z TVN". - Sprawa jest jasna. Taką > wypowiedzią powinien zająć się albo prokurator, albo psychiatra Ten awanturniczy reprezentant sekty smoleńskiej powinien odpowiadać za groźby karalne i utracić majątek co do grosza za przekroczenie etyki dziennikarskiej. Wiąże się to z wprowadzeniem łagodnych form stanu miłosnego poprzez usunięcie nadużyć słów poczytywanych za wichrzycielskie. Należy rozważyć czasowe zawieszenie publikacji prowokujących do naruszenia ładu społecznego, jak "Syzyfowe prace" i "Antygona". podpisano: tow. gen. Wubecja Odpowiedz Link
napoj.chmielowy Re: zabierzcie mu brzytwe! 27.11.12, 01:18 Jakoś mi Grześka nie żal, ale przyznam szczerze, że serce mam z kamienia i nie żal mi również 97 ofiar katastrofy smoleńskiej (jednej mi żal). Polski też mi nie żal, choć może nie zasłużyła sobie na tak podły historyczny los, ale kto sobie w ogóle zasłużył na los, który zazwyczaj jest podły. Podłość to losu cecha immanentnta. I nie pozbawi się losu podłości uśmiercając jakichś gości, a Grzesiek ponoć chciał. Odpowiedz Link
wubecja Re: zabierzcie mu brzytwe! 27.11.12, 08:42 napoj.chmielowy napisał: > Jakoś mi Grześka nie żal, ale przyznam szczerze, że serce mam z kamienia i nie > żal mi również 97 ofiar katastrofy smoleńskiej (jednej mi żal). Polski też mi n > ie żal, Napoju czy ci nie żal, napoju weź ty sie wal... Grześ powtórzył wczora swoje życzenia w TV. Bo tu chodzi o cuś więcej (niż twoje ego). wyborcza.pl/1,75478,12924504,Grzegorz_Braun_podtrzymuje_slowa_o_zabijaniu_redaktorow.html chyba o to, że paru POwców i Palikociarzy za podobne teksty nie skazano. Odpowiedz Link
wubecja Re: zabierzcie mu brzytwe! 28.11.12, 05:32 wubecja napisała: > Grześ powtórzył wczora swoje życzenia w TV. > Bo tu chodzi o cuś więcej a mianowicie chodzi w najwyższym stopniu o r o z s t r z e l e n i e. Za zdradę. Nie chodzi o nawoływanie "jebać policje", czy "wysadzić parlament", tylko o "rozstrzelać za zdradę". Za szczucie ogarami na naród też ukarać. Funkcjonariusza rozstrzelać, a dziennikarza owiesić, o! Poważnie mówiąc nie zabijać tylko zdegradować i posłać do roboty dla społeczeństwa. Odpowiedz Link
kolejar Re: zabierzcie mu brzytwe! 28.11.12, 06:29 wubecja napisała: > a mianowicie chodzi w najwyższym stopniu o r o z s t r z e l e n i e. > Za zdradę. [...] Poważnie mówiąc nie zabijać tylko zdegradować i posłać do roboty dla społeczeństwa. Ja myślę, że chodzi o pierwsze i drugie. Pierwsze dla zasłużonych - odwał z Nagana (w praktyce raczej Walter) w potylicę w podziemiach jakiejś polskiej Łubianki (pewnie tradycyjnie Rakowiecka na Mokotowie?). Drugie dla plebsu - ot, łagier... A jak ktoś się zburzy, że nie jest plebs i będzie próbował uciekać, to wtedy dopiero odwalą. Odpowiedz Link
map4 Re: zabierzcie mu brzytwe! 29.11.12, 08:58 napoj.chmielowy napisał: > Jakoś mi Grześka nie żal, ale przyznam szczerze, że serce mam z kamienia i nie > żal mi również 97 ofiar katastrofy smoleńskiej (jednej mi żal). Mnie żal wszystkich tych, którzy polecieli tam na rozkaz bądź też w ramach wykonywania obowiązków służbowych powstałych w ramach zawartej przez nich umowy o pracę. Politycy polecieli tam robić sobie kampanię wyborczą. Podjęli taką a nie inną decyzję i ponieśli jej konsekwencje. Wysocy urzędnicy i wojskowi polecieli niby dobrowolnie, ale wiadomo przecież, że aby utrzymać się u koryta, trzeba mlaskać głośno albo i głośniej niż przewodnik stada. Naprawdę żal mi tych wszystkich, którzy zginęli bo polecieć tam musieli, bo taki dostali rozkaz bądź też polecenie służbowe. napoju, miej serce dla pracowników najemnych oraz żołnierzy wykonujących zbrodnicze rozkazy oficerów. Odpowiedz Link
wubecja Re: brzydwy sie chyta 30.11.12, 11:58 map4 napisał: > napoju, miej serce dla pracowników najemnych oraz żołnierzy wykonujących zbrodn > icze rozkazy oficerów. > żałować podkomendnych czy nie, ratować gdy toną czy nie, odebrać im brzdwę czy nie? tu154eu.salon24.pl/468319,pinski-w-ofensywie-straszy-pozwami jankepost.salon24.pl/468390,salon24-nie-mozna-stac-bezczynnie-chodzcie-z-nami daremne żale, próżny trud, bezsilne złorzeczenia. Odpowiedz Link
kolejar Re: zabierzcie mu brzytwe! 30.11.12, 20:15 > napoj.chmielowy napisał: ...przyznam szczerze, że serce mam z kamienia > i nie > > żal mi również 97 ofiar katastrofy smoleńskiej (jednej mi żal). Też mi żal szczególnie jednej z ofiar. Ciekawe, czy mamy na myśli tą samą? Bo ja myślę o Mańce Mackiewicz-Kaczyńskiej... Mogę uzasadnić, dlaczego tak szczególnie żal. Zresztą wiadomo - w dużym skrócie - to była Wiedźma z potężnym wpływem, co zresztą Ojciec Dyrektor jasno potwierdził - spalić Ją na stosie! map4 napisał: > napoju, miej serce dla pracowników najemnych oraz żołnierzy wykonujących zbrodnicze rozkazy oficerów. Tu są dwa aspekty w zależności od okoliczności: 1. Możemy przyjąć, że stan bezpieczeństwa na polskich kolejach jest wręcz zbrodniczy. I np. "żołnierze" wykonujący zbrodnicze rozkazy oficerów polegli na szlaku Sprowa - Starzyny wraz z kupą postronnych ofiar. 2. Św. Pański Otto Schimek odmówił wykonania zbrodniczego rozkazu (egzekucja cywilów), co uzasadnił otwarcie swoją religią rom-kat, za co sam został rozstrzelany... Odpowiedz Link
map4 Re: zabierzcie mu brzytwe! 01.12.12, 09:56 kolejar napisał: > map4 napisał: > > napoju, miej serce dla pracowników najemnych oraz żołnierzy wykonujących > zbrodnicze rozkazy oficerów. > > Tu są dwa aspekty w zależności od okoliczności: "Wyklęty powstań, ludu ziemi ...", czyli rewolucja pomiatanych. Aspekt trzeci. W pełni podzielam tezę pseudoprawicowych oszołomów o "zamachu o świcie", "zdradzonych" czy też "morderstwie w Rosji". Uściślić jednak należy, że owi "zdradzeni" i "zamordowani" to ta mała grupka ludzi, którzy na rozkaz albo polecenie służbowe wsiedli do tupolewa. Reszty - czyli polityków - wcale mi nie żal. W tej sprawie wyższych urzędników, generałów i biskupów uznaję za współwinnych. Oczywiście całej tej zgrai przewodził pewien urzędnik, który miał zbliżające się wybory na głowie. Miała z tej wycieczki wyjść kolejna, bogoojczyźniano - narodowo - mesjanistyczno - przedmurzasta szopka połączona z zaklinaniem lokalnego choć jedynie słusznego mzimu, niestety mzimu zadecydowało inaczej. I to jest powód, żeby zacząć wierzyć w mzimu, mój szanowny kolego Napoju Chmielowy. Coś jednak chroni nas przed nami samymi i skutkami dokonywanych przez nas wyborów. Zdecydowanie jak na mój gust za rzadko, ale w końcu nie jesteśmy już dziećmi. A pretensji do mzimu lepiej nie mieć, bo może się to skończyć na brzózce. Odpowiedz Link
skoonk Re: zabierzcie mu brzytwe! 01.12.12, 10:49 map4 napisał: > I to jest powód, żeby zacząć wierzyć w mzimu, mój szanowny kolego Napoju Chmiel > owy. Coś jednak chroni nas przed nami samymi i skutkami dokonywanych przez nas > wyborów. Zdecydowanie jak na mój gust za rzadko, ale w końcu nie jesteśmy już d > ziećmi. A pretensji do mzimu lepiej nie mieć, bo może się to skończyć na brzózc > e. Panowie zapominacie o Jezusie i wielu podobnych przypadkach, na przykład o seryjnych samobójstwach. To właśnie takim wyrokom opaczności zawdzięczacie wasze poglądy i wasz świat. Gratuluję. Odpowiedz Link
napoj.chmielowy Re: zabierzcie mu brzytwe! 01.12.12, 13:08 skoonk napisała: > Panowie zapominacie o Jezusie i wielu podobnych przypadkach, na przykład o sery > jnych samobójstwach. To właśnie takim wyrokom opaczności zawdzięczacie wasze po > glądy i wasz świat. Gratuluję. Mi się nie chce pamiętać o Jezusie. Tylu ludzi wyciera sobie mordę Jego Imieniem. A mi Go żal. Bo tak krzyknął na koniec Ojcze! Ojcze! Czemuś mnie opuścił?. A życie wieczne jest niekonieczne... Odpowiedz Link
skoonk Re: zabierzcie mu brzytwe! 01.12.12, 15:52 napoj.chmielowy napisał: > Mi się chmielowe misie chmielowe mają rozumki > nie chce pamiętać o Jezusie. Tylu ludzi wyciera sobie mordę Jego Imienie > m. A mi Go żal. Bo tak krzyknął na koniec Ojcze! Ojcze! Czemuś mnie opuścił? > . A życie wieczne jest niekonieczne... to przypomnę: Ojcze, przebacz im, bo nie wiedzą, co czynią. (Łk 23, 34); Zaprawdę, powiadam ci, jeszcze dziś będziesz ze mną w raju. (Łk 23, 43); Niewiasto, oto twój syn; oto twoja matka. (J 19, 26-27); Eli, Eli, lama sabachthani? ("Boże mój, Boże mój, czemuś mnie opuścił?", Mt 27, 46 oraz Mk 15, 34); Pragnę. (J 19, 28); Wykonało się. (J 19, 30); Ojcze, w ręce Twoje oddaję ducha mojego. (Łk 23, 46). Wiele uczonych rozpraw napisano o tych słowach. A życie wieczne jest. pl.wikipedia.org/wiki/S%C5%82owa_Jezusa_na_krzy%C5%BCu Odpowiedz Link
map4 Re: zabierzcie mu brzytwe! 01.12.12, 17:02 skoonk napisała: > A życie wieczne jest. Ta teza jest nieudowodniona naukowo, czyli jest równie wiarygodna jak teza o tym, że ziemia jest płaskim dyskiem podtrzymywanym przez ileśtam gigantycznych słoni. Podajesz wiele linków do biblii, czyli dość popularnej w pewnych kręgach książki awanturniczo-podróżniczo-hagiograficznej opisującej dzieje narodu wybranego w tomie pierwszym oraz dzieje pewnego mądrego człowieka, który w tomie drugim został zamordowany przez naród wybrany opisany w tomie pierwszym. Pogadajmy więc troszeczkę o biblii. Biblia została skompilowana na pierwszym soborze nicejskim, który odbywał się przez cztery lata. Tom pierwszy również "starym testamentem" zwany został skompilowany już wcześniej przez t.z.w. "braci starszych w wierze" i został przejęty przez kościół katolicki, który podczas kongresu nicejskiego wyłonił się ze wspólnoty chrześcijańskiej. Warto przystanąć na chwilę nad ostatnim zdaniem. Wcześniej, przed soborem, w pierwszych trzystu latach chrześcijaństwa Jezus Chrustus był uważany za mądrego, choć śmiertelnego człowieka. Istniały opowieści o jego małżeństwie z Marią Magdaleną, o ich wspólnej córce oraz o tym, jak to wcale nie taki znowu święty Piotr płonął żądzą objęcia pełni władzy, do której to władzy dostęp po śmierci Jezusa blokowała mu jego wdowa. Chrześcijanie zaś wcale nie koncentrowali swojej wiary na męczeństwie Chrystusa na krzyżu, czyli powszechnej metodzie wykonywania kary śmierci w tamtych czasach, lecz na motywie Jonasza wychodzącego z brzucha wieloryba, symbolizującym ponowne narodzenie człowieka w nowej, lepszej wierze. Sobór nicejski kompletnie wywrócił i wypaczył dotychczasowe kanony wiary chrześcijan, przekazane im przez ich nauczyciela i założyciela stowarzyszenia. Motyw narodzin został zastąpiony motywem śmierci, męczeństwa i zmartwychwstania, ponieważ przemoc sprzedaje się o wiele lepiej niż jakieśtam bajeczki o wielorybie. Władza została skonsolidowana w rękach kleru, zorganizowanego hierarchicznie. Nie można przecież było dopuścić do tego, żeby władza nadal spoczywała w rękach demokratycznie wybieranych przez wiernych przypadkowych, czasami nawet - o zgrozo - niewyświęconych czyli niesterowalnych przez centralę przywódców. Władzę przejęła hierarchia. Uznano, że Chrustus jest synem bożym. Uznano, że jest nieśmiertelny. Uznano że był kawalerem, aby uniemożliwić jego potomstwu przejęcie sterów nad organizacją oraz jej kasy. Kobiety odsunięto od władzy, uniemożliwiając im przyjęcie święceń kapłańskich. Zorganizowano struktury, podzielono łupy, to znaczy przyznano poszczególnym księciom kościoła lenna, którymi rządzili w imię szefa, zawiadującego organizacją z Rzymu. Wprowadzono bezżenność księży, aby uniemożliwić im tworzenie zapisów testamentowych, w których księża mogliby wytransferować majątek kościoła w ręce własnego potomstwa. Oczywiście nie oznacza to abstynencji: księża mogą korzystać z przyjemności obcowania seksualnego, ale nie mogą mieć legalnie ani żon, ani dzieci. Taka ta już jest, ta bezduszna organizacja Na soborze stworzono pojęcie czyśćca oraz ustalono, że transfery pomiędzy czyśćcem oraz niebem i piekłem są możliwe (skąd zwykli ludzie posiedli tak potężną i szczegółową wiedzę o szczegółach życia pozagrobowego ?) Nawet biblia w jej nicejskiej kompilacji nie wspomina nigdzie o czyśćcu ... Dodano do tego motyw posłuszeństwa, kluczowy aby otrzymać owce w ryzach a władzę i przywileje w rękach pasterzy. Z batem w postaci piekła, uzupełnieniem w postaci czyśćca oraz marchewką w postaci nieba. Niewygodne ewangelie usunięto, zachowując zaledwie cztery spośród w sumie ponad 50 pism, które mogłyby wejść do kanonu nowego testamentu, ale zostały przez sobór uznane za "nienatchnione". Tłumacząc na język polski: niewygodne dla rodzącej się potęgi. Na koniec wreszcie zmieniono symbol organizacji. Ryba, czyli symbol ponownych narodzin upamiętniający wieloryba, który "wydał na świat" ponownie narodzonego Jonasza został zastąpiony krzyżem, symbolem śmierci i przemocy, fascynującym poprzez swoje przerażająco okrutne działanie na skazanego. Wypada uświadomić bowiem, że na krzyżu ludzie umierali poprzez bardzo powolne uduszenie. Seks jako symbol wolności i radości został prawie że zakazany. Odpowiedz Link
skoonk Re: zabierzcie mu brzytwe! 02.12.12, 02:41 map4 napisał: > Ta teza jest nieudowodniona naukowo, czyli jest równie wiarygodna jak teza o ty > m, że ziemia jest płaskim dyskiem podtrzymywanym przez ileśtam gigantycznych sł > oni. > Seks jako symbol wolności i radości został prawie że zakazany. Też uważam, że dogmaty, fundamentalizmy i ortodoksje są przyczyną napięć, w odróżnieniu od nauk ścisłych, które się reformują. Sobór Watykański 2 miał być przełomem w religii, ale napotkał opór konserwy. JP2 kombinował też bez oczekiwanego skutku. Niestety patriarchalizm zdominował religię, administrację, ekonomię i seks. Żyjemy w wirtualnym stereotypie, szczuci ogarami przez ministerstwa prawdy, tak jak nasi przodkowie. Jednak internet działa jak rentgen albo radar, wychwytuje każde słowo. Może mamy szansę. Odpowiedz Link
napoj.chmielowy Re: zabierzcie mu brzytwe! 01.12.12, 20:42 skoonk napisała: > > chmielowe misie chmielowe mają rozumki > I swoją politeistyczną religię dopasowaną do wydolności tych rozumków. Gdy swojego czasu chciałem zostać katolikiem dostałem zapalenia mózgu. Ta religia mnie przerasta i nic mi nie wyjaśnia. Nie mam poczucia grzechu, nie chcę być inny niż jestem i zupełnie nie mam potrzeby życia wiecznego. Taki to jest mój rozumek. Odpowiedz Link
skoonk Re: zabierzcie mu brzytwe! 02.12.12, 01:35 napoj.chmielowy napisał: Nie mam poczucia grzechu, nie chcę być inny ni > ż jestem i zupełnie nie mam potrzeby życia wiecznego. Taki to jest mój rozumek. nie wiem co nazywasz grzechem, a co życiem wiecznym, ale pewnie miewasz prekognicje, telepatie, deżawi, czy etykę, skoro angażujesz się w niniejszy wątek i widzisz zagrożenie dla misiów ze strony ogarów. Szczęść Bożę ! Odpowiedz Link
napoj.chmielowy Re: zabierzcie mu brzytwe! 02.12.12, 03:11 skoonk napisała: > nie wiem co nazywasz grzechem, a co życiem wiecznym, ale pewnie miewasz prekogn > icje, telepatie, deżawi, czy etykę, skoro angażujesz się w niniejszy wątek i wi > dzisz zagrożenie dla misiów ze strony ogarów. Szczęść Bożę Przepraszam, już nie będę się angażował. Po prostu użyła Pani trybu rozkazującego w stosunku do innych forumowiczów nakazując pamiętanie o Jezusie. Pozwolę sobie jeszcze raz wyjaśnić, że jako poganin nie mam takiego obowiązku bo przedmiotem mojego kultu są inne bóstwa. Pragnę jeszcze zauważyć, że dowcip z misiem jest bardzo cieniutki, a powtórzony dwukrotnie staje się deczko niesmaczny. W naszej dyskusji widać jak w soczewce różnicę między politeizmem, a monoteizmem. Ja, politeista godzę się z tym, że wierzy Pani w innego Boga niż ja. Pani, monoteistka nie może zaakceptować faktu mojej wiary i pozwala sobie na niesmaczne drwiny. Od dwóch lat jestem wyznawcą Hefajstosa. Ten Bóg jest bliski mojemu sercu i bardzo dużo się od niego uczę. Zakończyłem już poszukiwania religijne, a to oznacza odporność na misjonarskie zapędy. Odpowiedz Link
skoonk Re: zabierzcie mu brzytwe! 02.12.12, 09:49 napoj.chmielowy napisał: > Po prostu użyła Pani trybu rozkazujące > go w stosunku do innych forumowiczów nakazując pamiętanie o Jezusie. ... Zakończyłem już poszukiwania religijne, a to > oznacza odporność na misjonarskie zapędy. Ogary poszły w las radosną czyniąc wrzawę. Ogarów to był czas, więc poszły w las. Ogary poszły w las, bo w lesie miały sprawę, zaginął po nich ślad od tamtych lat. Ogary poszły w las zielony i niebieski i w czarny wielki bór, do samych chmur. Nie chciały iść do miast na pokojowe pieski, więc nie wróciły już z jodłowych puszcz. Ogary poszły w las z radosnym psim hałasem, a odgłos grania ich wciąż cichł i cichł. Ogary poszły w las, by zginąć razem z lasem, by czas nam było już żałować róż. Odpowiedz Link
wubecja Re: zabierzcie im brzytwe! 03.12.12, 14:24 napoj.chmielowy napisał: > [/b]. A życie wieczne jest niekonieczne... A mi żal generała Wojtka... Starszy towarzysz, wychowywał mie od dziecka, bronił, karmił, udowodnił swoje mistrzostwo na kierowniczym stanowisku, odporność na religianckie klątwy, anarchię i spiski. A naród mu tak: Odpowiedz Link
wubecja Podejrzliwość i Strach 02.12.12, 15:04 napoj.chmielowy napisał: > Fearstream media zaczynają szczucie. > www.tokfm.pl/blogi/cleofas/2012/11/twarz_brunona_k/1 Ujadanie klonów Brunona K, ogarów pisiarni demiurga zła, sieje podejrzliwość i strach: wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,114871,12964737,Michnik__Partia_Kaczynskiego_powinna_sie_nazywac__Podejrzliwosc.html jeżeli Polsce będzie się dobrze powodzić, to on nigdy nie wróci do władzy. To jest szalenie niebezpieczne, tego nie wolno lekceważyć - apelował naczelny "GW". Kaczyńskiego porównał do węgierskiego premiera Viktora Orbana, - I on też z motywacją dość cyniczną sięgnął po język nacjonalistyczny. Nie dość, że na prawo od siebie wyhodował faszystowską partię Jobbik, to jednocześnie wpędził swój kraj w izolację i katastrofę gospodarczą - stwierdził. Odpowiedz Link
napoj.chmielowy Re: Podejrzliwość i Strach 02.12.12, 18:33 Adam Michnik to dla mnie jest jedna z tych osób, które powinny milczeć. Rudy i fałszywy, kiedyś nabrałem się na jego okrągłe teksty. Teraz nie ma mi nic do powiedzenia. Jego mowa jest jak brzęczenie much. Odpowiedz Link
wubecja Podejrzliwość i Strach 03.12.12, 01:38 napoj.chmielowy napisał: > Adam Michnik to dla mnie jest jedna z tych osób, które powinny milczeć. Rudy i > fałszywy, kiedyś nabrałem się na jego okrągłe teksty. Teraz nie ma mi nic do po > wiedzenia. > Jego mowa jest jak brzęczenie much. A misie podoba. Nie tak jak Urban, ale na obecnym etapie może się wściec. Bo wiecie towarzysz Chmielowy, każdy ogar ma dwie strony, a prócz tego można na niego patrzeć z wielu stron. Może się okazać, że ogary nie poszły w las tylko skomlące wypadły z lasu. O: I muszę postawić tezę zupełnie inną niż wszyscy. Redakcja została wymieniona najprawdopodobniej z przyczyn finansowych. Myślę, że jestem w stanie oszacować koszty wydawania takiego pisma. nczas.com/wyroznione/sommer-o-uwazam-rze-na-powaznie/ Odpowiedz Link
wubecja Re: Podejrzliwość i Strach 03.12.12, 01:46 wubecja napisała: > A misie podoba. Nie tak jak Urban, ale na obecnym etapie może się wściec. > Bo wiecie towarzysz Chmielowy, każdy ogar ma dwie strony, ale z trzeciej strony ... jest spiralnym chujem prawoskrętnym jak korkociąg. Z jego zgniłych jaj wylęgają się jadowite węże. Pierdolone to gady! rafalziemkiewicz.salon24.pl/468996,michniku-odp-sie-od-brauna Robi się chłodno. Odpowiedz Link
napoj.chmielowy Re: Podejrzliwość i Strach 03.12.12, 03:32 wubecja napisała: > > ale z trzeciej strony ... > jest spiralnym chujem prawoskrętnym jak korkociąg. Z jego zgniłych jaj wylęgają > się jadowite węże. Pierdolone to gady! > rafalziemkiewicz.salon24.pl/468996,michniku-odp-sie-od-brauna > Robi się chłodno. I po cóż Wubecjo tak patroszysz ten argument? Odpowiedz Link
wubecja Re: Podejrzliwość i Strach 03.12.12, 08:44 napoj.chmielowy napisał: > I po cóż Wubecjo tak patroszysz ten argument? > [/size] bo misie te napięcie podoba i dociekanie prawdy skąd bierze sie ta mowa, czy z bezprawia, czy z kłamstwa, czy z populizmu, czy z mediów, czy coo? Podoba misie wymyślanie dalszego ciągu, łączenie wątków, ukryte motywy, scenariusze partyjne i szpiegoskie oraz wątek kryminalny, mord polityczny. Tow. Napoj założył wątek, nie wiem poco, ale ładnie się wije. Odpowiedz Link
skoonk Re: Podejrzliwość i Strach 03.12.12, 10:59 napoj.chmielowy napisał: > I po cóż Wubecjo tak patroszysz ten argument? Wubecja ma orgazm. Jej ideał to doskonała kontrola w służbie prawdy i sprawiedliwości. A tu służby kontrolujące wysadzają się na trotylu i pogrążają w chaosie. No cóż, jest wojna, dla niektórych o przeżycie. Chiński strateg Wu-Tsy wykładał o wojnie: "Mozna wygrać jedna bitwę, ale trzeba wygrac wojnę. I nie wystraczy wygrać wojnę,trzeba jeszcze eksterminować wroga do trzeciego pokolenia wstecz i do trzeciego pokolenia w przód" Jeśli więc założyć, że Hajdarowicz nie jest bezwolnym słupem w reku Grasia, który jest bezwolnym słupem w ręku Tuska, to kim w takim razie jest? Na pewno nie biznesmenem, bo biznesmen tak się nie zachowuje. rafalziemkiewicz.salon24.pl/469147,nigdy-z-hajdarowiczem A tymczasem w nowym URze zagościły reklamy ze środków publicznych. Odpowiedz Link
chlorofil1 Re: Podejrzliwość i Strach 03.12.12, 14:52 skoonk napisała: > napoj.chmielowy napisał: > > I po cóż Wubecjo tak patroszysz ten argument? > > Jeśli więc założyć, że Hajdarowicz nie jest bezwolnym słupem w reku Grasia, któ > ry jest bezwolnym słupem w ręku Tuska, to kim w takim razie jest? Na pewno nie > biznesmenem, bo biznesmen tak się nie zachowuje. > A tymczasem w nowym URze zagościły reklamy ze środków publicznych. > Znaczy się Hajdarowicz jest biznesmenem. Reklamy ze środków publicznych to biznes, że "palce lizać". Odpowiedz Link