Dodaj do ulubionych

Schowaj babci dowód.

29.09.07, 22:40
patrz chociażby tu:
jacekk.salon24.pl/35995,index.html
Obserwuj wątek
    • kolejar Re: Schowaj babci dowód - to obraźliwe! 29.09.07, 22:51
      Ta akcja jest nieprzemyślana, a także dla bardzo wielu babć i mamuś obraźliwa!
      Ja mojej mamuśce dowodu nie będę chował, bo nie jestem ani zwolennikiem PiS, ani
      wrogiem PO. Ona ma wprawdzie 79 lat, ale od samego początku zawsze wiernie
      głosuje na PO i jej kandydatów na prezia RP lub miasta. Radia Maryja, owszem,
      często słucha, żeby się pośmiać i później drwić sobie i złorzeczyć na Ojca Dyra.
      I nie radzę nikomu wyrażać się przy niej niepochlebnie o Donaldzie...
      Więc bez przesady i bez durnych stereotypów proszę! Wiek o niczym nie świadczy.
      Prof. Bartoszewski (oczywiście też ulubieniec mojej Starej) jest jeszcze starszy.
    • najglupszy-nick Re: Schowaj babci dowód. 30.09.07, 00:56
      censorship napisała:

> patrz chociażby tu:
      > jacekk.salon24.pl/35995,index.html

To chyba karalne. Uniemożliwienie komuś udziału w wyborach? Pewnie jest na to
      paragraf.
      • kolejar Re: Schowaj babci dowód. 30.09.07, 02:20
        najglupszy-nick napisał:
        > To chyba karalne.

Beznadziejnie głupie przede wszystkim.
        • najglupszy-nick Re: Schowaj babci dowód. 30.09.07, 21:43
          kolejar napisał:

> najglupszy-nick napisał:
          > > To chyba karalne.
          >
          > Beznadziejnie głupie przede wszystkim.

Chyba nie należy brać tego zbyt poważnie. Cała ta kampania obfituje głupotami.
          • kolejar Re: Schowaj babci dowód. 01.10.07, 03:49
            najglupszy-nick napisał:
            > Chyba nie należy brać tego zbyt poważnie. Cała ta kampania obfituje głupotami.

No właśnie...
            • felerynka Re: Schowaj babci dowód. 01.10.07, 11:05
              a mi się podoba! śmiałam się w głos..
              tylko gdzie babcia się schowała??
              • hurysa1 Re: Schowaj babci dowód. 01.10.07, 11:39
                Mi nie trzeba chować dowodu. Jak już pisałam, w wyborczą niedzielę idę z
                wnuczkiem na spacer do parku. Ten rodzaj zachowań, który reprezentują polscy
                politycy brzydzi mnie. Niech młodsi rozszczygają kogo chcą u władzy, moje
                polityczne interesy są do policzenia na palcach jednej dłoni i raczej nie mają
                swoich reprezentantów.
                • kolejar Re: Schowaj babci dowód. 02.10.07, 00:58
                  hurysa1 napisała:
                  ak już pisałam, w wyborczą niedzielę idę z
                  > wnuczkiem na spacer do parku.

A idź sobie, idź, tylko przestań się wreszcie wypowiadać na temat polityki!!! Bo
                  gówno masz do powiedzenia - z własnego wyboru.
                  • hurysa1 Re: Schowaj babci dowód. 02.10.07, 12:35
                    kolejar napisał:

>
                    > A idź sobie, idź, tylko przestań się wreszcie wypowiadać na temat polityki!!! B
                    > o
                    > gówno masz do powiedzenia - z własnego wyboru.

Ponieważ użyłeś słowa "gówno" też sobie na to pozwolę.
                    Umysłowy Gówniarzu, Kibolu!
                    Nie Ty mi będziesz wyznaczać tematy, na które mam się wypowiadać. To, że Twój
                    umysł jest przetrawiony przez telewizyjną propagandę czuć z każdego zdania
                    Twoich postów. Jednym emocjonalnie kibicujesz innych nienawidzisz i najchętniej
                    sam byś znalazł się na tym topie. Poglądy Twoje nie mają żadnej głębszej
                    refleksji - postawa nawalonego piwskiem kibica prowadzącego "świętą wojnę". Mój
                    wybór (spacer z wnuczkiem) jest wyborem politycznym. Stwierdzam "ŻADEN Z TU
                    WYMIENIONYCH".
                    • hurysa1 Re: Schowaj babci dowód. 02.10.07, 20:42
                      Wybór absencji jest wyborem politycznym również według ekspetrta:

"ęzyk, jakiego w obecnej kampanii używają politycy w zwielokrotnionej, skrajnie
                      agresywnej i obelżywej postaci, można odnaleźć na forach internetowych, gdzie
                      ścierają się zwolennicy poszczególnych ugrupowań. Ciekawe jednak, w jakim
                      stopniu są oni reprezentatywni dla całego społeczeństwa. Dlatego równie
                      interesujący jak wyniki głosowania z 21 października będzie poziom frekwencji.
                      Jeśli okaże się ona wyższa od rekordowo niskich 40 proc. sprzed dwóch lat, to
                      będzie to sygnał, że Polakom podoba się obecny język polityków i przy następnych
                      wyborach w użyciu będą już wyłącznie wyzwiska, które obecnie w prasie oznacza
                      się pierwszą literą i trzema kropkami, a w radiu i telewizji zagłusza specjalnym
                      dźwiękiem. Jeśli jednak frekwencja znów spadnie, to będziemy mieli kolejny dowód
                      na to, że obecna klasa polityczna, posługując się językiem obelg, zmierza ku
                      samozagładzie."

Całość:
                      www.dziennik.pl/Default.aspx?TabId=209&ShowArticleId=62437#czytaj_dalej
                    • kolejar Re: Schowaj babci dowód. 04.10.07, 02:00
                      hurysa1 napisała:
                      Mój
                      > wybór (spacer z wnuczkiem) jest wyborem politycznym. Stwierdzam "ŻADEN Z TU
                      > WYMIENIONYCH".

To przestań się tu wreszcie wymądrzać i szydzić z innych. Masz GÓWNO do
                      powiedzenia z własnego WYBORU. Nie biorąc udziału w wyborach, oddajesz za friko
                      głos tym, którymi gardzisz - ONI PÓJDĄ. Kiedy to wreszcie zrozumiesz? A może
                      łazi Ci po głowie wariant Iraq - wysadzić komisję wyborczą!!! Precz G.W.Bushem!
                      A ja Ci tylko proponuję oddanie nieważnego głosu, jak nie...
                      Pawlak Waldemar, rolnik indywidualny ze wsi Pacyna, 25 ha...

P.S.: Kiedy wreszcie przestaniesz mi ubliżać???
                      • hurysa1 Re: Schowaj babci dowód. 04.10.07, 12:17
                        Jeśli Twój post był gałązką oliwną to dość przywiędłą. Głosy nieważne nie są
                        ujmowane w statystykach przez co przestają być wypowiedzią polityczną. W wielu
                        krajach (np. Rosja) na kartach do głosowania istnieje rubryka "Żaden z
                        powyższych", u nas niestety tej rubryki nie ma tak, że dla wielu obywateli
                        nazego państwa (większości jak do tej pory) jedyną możliwością wyrażenia swoich
                        poglądów politycznych jest absencja. Uwierz Kolejarzu, że dla mnie nie ma
                        różnicy między Kaczyńskim, Tuskiem i Olejniczakiem (przez chwilę zastanawiałam
                        się nad PSL i PPP, ale też ten wybór mi nie odpowiada). Moja absencja wyborcza
                        jest wyrazem odrzucenia obowiązującego w Polsce systemu wyborczego. Jaką mamy
                        ordynację taką mamy demokrację.
                        • kolejar Re: Schowaj babci dowód. 07.10.07, 04:25
                          hurysa1 napisała:
                          Głosy nieważne nie są
                          > ujmowane w statystykach przez co przestają być wypowiedzią polityczną.

Siłą rzeczy są ujmowane. Bez nich procenty do 100 się nie zgodzą.

hurysa1 napisała:
                          dla mnie nie ma różnicy między Kaczyńskim, Tuskiem i Olejniczakiem (przez chwilę
                          zastanawiałam się nad PSL i PPP, ale też ten wybór mi nie odpowiada).

W takiej sytuacji ZDECYDOWANIE polecam PSL. Ta partia za sprawą Pawlaka
                          Waldemara, rolnika indywidualnego ze wsi Pacyna, 25 ha... wyrosła na czynnik
                          równoważący. Nie drwię sobie z Pawlaka, tylko tak sobie przymilnie się uśmiecham
                          - Chłop wyrabia się i tyle. A najbardziej polecałbym głosowanie na Partię
                          Kobiet! Niestety, laski chyba jednak listy nie zarejestrowały tu. A byłoby na
                          kogo głosować! Na panią Renatę Szott na przykład - rewelacja! Pozostałe też...
                          wymieniłem tylko liderkę. Dużo do opowiadania - w sumie na niezłą książkę. Jest
                          i pierdziel za Jaruzela... wszak średnia wieku tych lasek to chyba jakieś 50? A
                          Damy wykształcone i w świecie obeznane (np. liderka praktykuje jako radca
                          prawny). Ciepło, kultura, rozwaga, spokój - przecież tego trzeba?

hurysa1 napisała:
                          Moja absencja wyborcza
                          > jest wyrazem odrzucenia obowiązującego w Polsce systemu wyborczego. Jaką mamy
                          ordynację taką mamy demokrację.

Żeby odrzucić system, to trzeba przegłosować w Sejmie inny. Twoja postawa
                          prowadzi wprost do zamachów bombowych na komisje wyborcze i wyborców. Przy takim
                          myśleniu nieuchronnie pojawi się strach przed wyjściem z domu w niedzielę
                          wyborczą. Nie o to tu chodzi. Idź i zagłosuj na jakąkolwiek partię, która ma w
                          programie okręgi jednomandatowe do sejmu - to pewnie LPR - zagłosuj na kogoś z
                          UPR na tej liście - nie wiem kogo, bo Korwin kandyduje podobno w Gdańsku.
                          Zresztą przestał już być za legalizacją konopi po tym, jak zobaczył skutki ich
                          palenia na przykładzie posła Marka Kuchcińskiego z PiS. Rzeczywiście, może ma
                          rację? Bo jeśli to skutki, to wyglądają przerażająco. Jednak z drugiej strony
                          Donald najwyraźniej za mało wypalił...
                          Jeśli walczysz przez absencję, to zrób to konsekwentnie i spier... choćby na
                          drugą stronę granicy - do Twojej Matki Litwy! - tam też są Musli, chyba nawet
                          więcej Tatarów niż tu. A jakżeś nie Tatarka, to do Iraq walczyć o demo!
                          • hurysa1 Re: Schowaj babci dowód. 07.10.07, 14:22
                            kolejar napisał:

> Siłą rzeczy są ujmowane. Bez nich procenty do 100 się nie zgodzą.
                            >

Może wyraziłam się nieściśle, procent głosów nieważnych nigdy nie jest podawany
                            przez media i przez to (brak nagłośnienia) "głosowanie nieważne" jest bardzo
                            mało istotne.

> W takiej sytuacji ZDECYDOWANIE polecam PSL. Ta partia za sprawą Pawlaka
                            > Waldemara, rolnika indywidualnego ze wsi Pacyna, 25 ha... wyrosła na czynnik
                            > równoważący. Nie drwię sobie z Pawlaka, tylko tak sobie przymilnie się uśmiecha
                            > m
                            > - Chłop wyrabia się i tyle.

Myślałam o tym, jednak zestaw interesów, które reprezentuje ta partia jest
                            sprzeczny z moimi interesami.

> A najbardziej polecałbym głosowanie na Partię
                            > Kobiet! Niestety, laski chyba jednak listy nie zarejestrowały tu. A byłoby na
                            > kogo głosować! Na panią Renatę Szott na przykład - rewelacja! Pozostałe też...
                            > wymieniłem tylko liderkę. Dużo do opowiadania - w sumie na niezłą książkę. Jest
                            > i pierdziel za Jaruzela... wszak średnia wieku tych lasek to chyba jakieś 50? A
                            > Damy wykształcone i w świecie obeznane (np. liderka praktykuje jako radca
                            > prawny). Ciepło, kultura, rozwaga, spokój - przecież tego trzeba?
                            >

Dla mnie sama nazwa już jest kabaretowa. Plakat wyborczy tylko to podkreśla, a
                            proza M.Gretkowskiej zupełnie nie podoba mi się jako literatura.

> Żeby odrzucić system, to trzeba przegłosować w Sejmie inny. Twoja postawa
                            > prowadzi wprost do zamachów bombowych na komisje wyborcze i >wyborców. Przy taki
                            > myśleniu nieuchronnie pojawi się strach przed wyjściem z domu w niedzielę
                            > wyborczą.

Zupełnie nie rozumiem o jakim strachu piszesz i jakim myśleniu.

> Nie o to tu chodzi. Idź i zagłosuj na jakąkolwiek partię, która ma w
                            > programie okręgi jednomandatowe do sejmu - to pewnie LPR - zagłosuj na kogoś z
                            > UPR na tej liście - nie wiem kogo, bo Korwin kandyduje podobno w Gdańsku.

Już pisałam, że na kabaret nie zamierzam głosować. JKM ostatnio przestał być
                            nawet śmieszny.

> Zresztą przestał już być za legalizacją konopi po tym, jak zobaczył skutki ich
                            > palenia na przykładzie posła Marka Kuchcińskiego z PiS. Rzeczywiście, może ma
                            > rację? Bo jeśli to skutki, to wyglądają przerażająco. Jednak z drugiej strony
                            > Donald najwyraźniej za mało wypalił...

Co tu konopie mają do rzeczy?

> Jeśli walczysz przez absencję, to zrób to konsekwentnie i spier... choćby na
                            > drugą stronę granicy - do Twojej Matki Litwy! - tam też są Musli, chyba nawet
                            > więcej Tatarów niż tu. A jakżeś nie Tatarka, to do Iraq walczyć o demo!

Jestem tu u siebie (spir... to możesz Ty).
    • map4 Re: Schowaj babci dowód. 01.10.07, 11:55
      Dawno, dawno temu, choć wcale nie tak znowu daleko, żeby nie powiedzieć blisko
      przez 45 lat chowano 38 milionom bezustannie dowody osobiste i nic dobrego z
      tego nie wyszło.

Należałoby się raczej zastanowić nad kryteriami przyznawania prawa do udziału w
      wyborach.
    • no.logo Kretyńskie 01.10.07, 16:15
      i niegrzeczne. I tyle na ten temat.
      • rita78 Re: Kretyńskie 01.10.07, 19:52
        a ja bym schowała ale swojemu dziadkowi...babcia w tajemnicy przed
        nim glosuje prawidłowo zgodnie z zaleceniami wnukowbig_grin
        • kolejar Re: Kretyńskie 02.10.07, 03:05
          rita78 napisała:

> a ja bym schowała ale swojemu dziadkowi...babcia w tajemnicy przed
          > nim glosuje prawidłowo zgodnie z zaleceniami wnukowbig_grin

I widzisz, jaki to durny pomysł? Ile lat ma Twoja babcia? Nie wierzę, że tylko
          wnuków słucha - sama na pewno też myśli. Niech ja bym spróbował nie na PO
          zagłosować... Kto mi zabierze paszport i pj (bo dowód PRL dawno zgubiłem, a
          nowego nie mam)? Ryko???
          • chlorofil1 Ale Premier potrafi 03.10.07, 18:48
            nawet taki kretynizm obrócić na swoją korzyść i spowodować zwrcie szeregów
            ( wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/1,80269,4544163.html ).
            Mały wielki człowiek.
            • sztuk6mistrz Fundamentalny brak poczucia humoru 03.10.07, 21:11
              Gada jak jak towarzysz sekretarz, który kabaretowe skecze nazywał zamachem na
              odwieczną przyjaźń z bratnim narodem.
    • najglupszy-nick Re: Schowaj babci dowód. 04.10.07, 01:46
      Niezłe jaja. Moja babcia zgubiła gdzieś swój dowód, a teraz mnie podejrzewa, że
      jej schowałem.
    • censorship Źle zrozumiany. 06.10.07, 18:57
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka