Dodaj do ulubionych

Prawdziwy gigant polityczny.

05.12.07, 22:14
Za gazeta.pl
"J.Kaczyński zaznaczył w rozmowie z dziennikarzami w Sejmie, że mówienie o
strachu w PiS to próba tworzenia wokół tej partii takiego obrazu, jaki - jego
zdaniem - panował przez ostatnie dwa lata, tylko, że "wtedy dotyczył on całej
Polski" i chodziło o przekonanie społeczeństwa, że PiS zagraża demokracji. "To
wielkie kłamstwo, wielkie oszustwo" - podkreślił.

W jego ocenie, za działaniem b.wiceprezesów "kryje się inny trochę plan".
Dopytywany powiedział, że nie będzie go w tej chwili precyzował. "Jeśli chodzi
o kolegów, którzy są już weteranami (...) siedmiu partii, jak Kazimierz
Ujazdowski, to się nie dziwię, ale jeśli chodzi o Ludwika Dorna, to się
dziwię" - dodał."

Pomiata ludźmi i pragnie być kochany.
Obserwuj wątek
    • poloeschatolo Re: Prawdziwy gigant polityczny. 05.12.07, 22:54
      es em (sadło masło)
    • kolejar Re: Prawdziwy gigant polityczny. 06.12.07, 04:02
      Führerek Kaczorek i tyle. Nie uda mu się tym razem. Nie będzie tu
      Nazi-Socjalizmu - Rykowi znów nabluzgam smile.
      • o.retyrety Re: Prawdziwy gigant polityczny. 06.12.07, 11:13
        kolejar napisał:

> Führerek Kaczorek i tyle. Nie uda mu się tym razem. Nie będzie tu
        > Nazi-Socjalizmu - Rykowi znów nabluzgam smile.

"wspólnota zbudowana na kłótni jest bardzo wyczerpująca emocjonalnie i oprócz
        gwałtownych środków wyrazu (patrz dyskusje na tym forum zakończone powstaniem
        "wścieku") nic nie tworzy. Bardzo to dobrze, że nie powstała taka
        Rzeczpospolita" jak to forum.
        • map4 Kaczyńscy i "Wściek" i rząd nowej rzeczypospolitej 06.12.07, 11:57
          o.retyrety napisała:

> (patrz dyskusje na tym forum zakończone powstaniem
          > "wścieku") nic nie tworzy.

Na "wścieku" istotnie coś mało ostatnio się dzieje. Nie, żebym narzekał, wprost
          przeciwnie. Może by go odpiąć ? Jako dziecko czwartej rzeczyPiSpolitej niech go
          razem z mamusią piekło pochłonie. Co wy na to ?

> Bardzo to dobrze, że nie powstała taka
          > Rzeczpospolita" jak to forum.

Aż tak źle ?

Wydaje mi się, że poloeschatolo jako minister od wnętrz (wewnętrzny, znaczy się)
          albo kolejar jako minister transportu okazali być się mogli najlepszymi
          fachowcami, jakich ten kraj od czasów Sławoja Składkowskiego miał.

Hurysę z jej nieakceptacją przemocy widziałbym jako totalne przeciwieństwo
          Fotygi, no.logo za jego gadatliwość na tym forum uczyniłbym rzecznikiem rządu
          wink a napoja.chmielowego oczywiście ministrem edukacji. censorship i jej
          chlorofil obsadziliby ministerstwo pracy, płac i spraw socjalnych, s6m zająłby
          się resortem kultury a Ryko zostałby naczelnikiem obozu w Berezie Kartuskiej.

Bonczek jako wewnętrznie spójny, choć jednocześnie splątany konflikt wielu
          niezgadzających się ze sobą osobowości zostałby szefem radiokomitetu,
          zapewniając w ten sposób pluralizm przekazu.

dyrgosia - zdecydowanie ministerstwo finansów, chociażby po to, żeby regularnie
          sprowadzała kolegów ministrów a raczej ich odpały na ziemię i do poziomu
          ponurego stanu publicznej kasy. Ordnung przecież muss sein.

arek - zdecydowanie armia, a raczej nadzór nad tym, co po naszej wersji My Lai z
          niej pozostało.

Tak sobie myślę, że to byłby świetny rząd.
          Tylko że kto by na nich zagłosował ?
          • sztuk6mistrz Re: Kaczyńscy i "Wściek" i rząd nowej rzeczypospo 09.12.07, 11:00
            A Map na premiera w domyśle? Może być.
            Swoje ministerstwo od razu przerabiam na min.subkultury, bo bardzo wielu kulturę
            tyka, dlatego kultura utyka.
            • map4 Re: Kaczyńscy i "Wściek" i rząd nowej rzeczypospo 09.12.07, 13:00
              sztuk6mistrz napisał:

> A Map na premiera w domyśle? Może być.

Zapomnij o tym. Prędzej na Jerzego Urbana. Spieszę z wyjaśnieniem: facet ten
              przekuł dożywotni wyrok jakim była niewątpliwie pozycja "Goebbelsa stanu
              wojennego" na sukces jedynego od władzy i reklamodawców niezależnego
              dziennikarza w Polsce. Oto prawdziwy magnat prasowy, dla śmiechu chyba pożeniony
              z prawdziwą, przez jego kolesi prześladowaną opozycją. Oto człowiek, któremu
              jako jedynemu wolno pisać to, co myśli. I jeszcze dodatkowo im bardziej będzie
              dla wredny dla władzy, tym bardziej jest przez poddanych tej władzy kochany.

> Swoje ministerstwo od razu przerabiam na min.subkultury, bo bardzo wielu
              kulturę tyka, dlatego kultura utyka.

"Po czynach poznacie ich", ktoś kiedyś powiedział. Przestań lepiej mieszać
              pieczątkami, a weź się za zmiany. Może "Shopping and Fucking" jako obowiązkowe
              przedstawienie ? Może obowiązkowa dla wszystkich uczniów (tutaj dogadaj się z
              chmielowym) seria wystaw "trzeciorzędny pacykarz, pierwszorzędny dyktator. Od
              wiedeńskich landszaftów do baraków Auschwitz. Kanclerz Adolf Hitler - marzenia i
              rzeczywistość."

Może ściągnąć do Wrocka Quentina Tarantino na rektora szkoły
              filmowej ? Może zakontraktować na kilka wykładów w ASP
              Annę Leibowitz ?

Kurna, jesteś ministrem, to kombinuj sam. Ja jestem tylko wrednym gryzipiórkiem,
              a nie Twoim "kreatywnym". Albo zostawisz w spokoju pieczątki, albo będę
              podgryzał coraz mocniej.

Jako pierwszy melduję się dobrowolnie, jeśli potrzebować będziesz krytyki smile
              • kolejar Re: Kaczyńscy i "Wściek" i rząd nowej rzeczypospo 10.12.07, 08:15
                map4 napisał:
                > "Po czynach poznacie ich", ktoś kiedyś powiedział.

Domyślam się, iż masz na myśli Zbigniewa Herberta: "Spisane będą czyny i
                rozmowy". I są spisane wink - teraz w aktach IPN...

map4 napisał:
                > Może ściągnąć do Wrocka Quentina Tarantino na rektora szkoły
                > filmowej ? Może zakontraktować na kilka wykładów w ASP
                > Annę Leibowitz ?

Na dziś mamy w Mieście Łodzi Szkołę Davida Lyncha (on już filmy robi chyba tylko
                w tym Mieście???), a we Wr mojego ulubionego Petera Greeneway-a mieliśmy ze
                "Strażą Nocną" na Placu Zbyszka Cybulskiego wink.
                No taaak... ASP to przecież stara Szkoła Bauhausu... Ja tu żyć - znaczy Bauhaus
                w Br.-Bischofswalde.
                • kolejar Re: Kaczyńscy i "Wściek" i rząd nowej rzeczypospo 10.12.07, 08:17
                  Aha, jeszcze jedno. Ja chcieć być Minister Infrastruktury RP!
                  • poloeschatolo Re: Kaczyńscy i "Wściek" i rząd nowej rzeczypospo 10.12.07, 08:42
                    kolejar napisał:

> Aha, jeszcze jedno. Ja chcieć być Minister Infrastruktury RP!

a ja nie chcieć być żaden minister. polityka w wydaniu kelnerskim coraz bardziej
                    mnie mierzi
                    • kolejar Re: Kaczyńscy i "Wściek" i rząd nowej rzeczypospo 10.12.07, 08:56
                      poloeschatolo napisała:
                      > a ja nie chcieć być żaden minister. polityka w wydaniu kelnerskim coraz
                      bardziej mnie mierzi

Minister Infry być najbardziej potrzebny - nawet bardziej od Szefa Rakowieckiej
                      z całym inwentarzem wink. Jak komuś karzą być kelner, to kończy jak Pan Polaczek -
                      z peronem "Włoszczowa Płn.". A swoją drogą, to w nocy z piątku na sobotę 175 m
                      sieci podpier...li! Kto i jak to tak na linii wielkich szybkości pt. CMK??? Po
                      prostu realnie mózg staje. Ja tego nie rozumieć... Co 4 h obowiązuje przejazd
                      drezyny pomiarowej. W nocy jeżdżą ekspresy i pośpieszne towarowe - np. w relacji
                      Petrovice u Karvine - Gdańsk Brzeźno z Vmax=120 km/h. Zasilanie jest
                      MONITOROWANE bez przerwy, więc dlaczego jakiś poranny IC zatrzymał się nagle z
                      powodu braku drutów i go ściągali??? To jest PRAWDZIWY KRYMINAŁ!!! Jak można bez
                      udziału zorganizowanej mafii podpierdolić sieć na transeuropejskiej linii
                      magistralnej dużych szybkości (E65)???
              • sztuk6mistrz Rezygnuje 10.12.07, 12:05
                Rezygnuje z powodów:
                1 - obecności w składzie kandydatów nieempatycznych osobników o pamięci debila
                (dużo wiedzą tylko nie wiedzą poco)
                2 - bo kontestuje coś takiego jak ministerstwo kultury jako kompletnie
                niepotrzebne, pasożytnicze i cenzurujące sztukę
                3 - bo co to za premier dla którego ideałem niezależności jest Urban?
                • map4 Re: Rezygnuje 10.12.07, 12:59
                  sztuk6mistrz napisał:

> Rezygnuje z powodów:
                  > 1 - obecności w składzie kandydatów nieempatycznych osobników o pamięci debila

Gdyby ktoś zaproponował Ci rubrykę w "Naszym Dzienniku" z absolutną wolnością
                  poruszania wszystkich ważnych według Ciebie tematów - czy odmówiłbyś tylko
                  dlatego, że w sąsiadującej kolumnie publikuje indywiduum pokroju Bendera ?

Apeluję do Twojej tolerancji. Zaznaczam, że nikogo na tym forum nie porównuję do
                  Bendera. No, może czasami Ryko.

> 2 - bo kontestuje coś takiego jak ministerstwo kultury jako kompletnie
                  > niepotrzebne, pasożytnicze i cenzurujące sztukę

A co ma z przymrużonym okiem w innym wątku rzucona idea utopijnego rządu do
                  powoli i w bólach rodzącego się projektu czegośtam (własnej strony, czasopisma,
                  ruchu, portalu, partii i cholera wie co jeszcze może z tego wyniknąć) ?

> 3 - bo co to za premier dla którego ideałem niezależności jest Urban?

Nie napisałem, że Urban to mój ideał. To mój wzorzec, jeśli o niezależność
                  dziennikarza chodzi. Mylisz podziw dla twórczości z podziwem dla osiągniętej
                  pozycji zawodowej.

S6M'ie: nie musimy wszyscy ze sobą nawzajem się zgadzać, żeby coś stworzyć. Co
                  więcej, mam nadzieję, że to właśnie z różnic przekonań powstanie siła przekazu.
                • chlorofil1 Re: Rezygnuje 10.12.07, 18:26
                  sztuk6mistrz napisał:

> Rezygnuje z powodów:
                  > 1 - obecności w składzie kandydatów nieempatycznych osobników o pamięci debila

Tu nie ma cenzury, imię, nazwisko data urodzenia tych debili.

> (dużo wiedzą tylko nie wiedzą poco)

> 2 - bo kontestuje coś takiego jak ministerstwo kultury jako kompletnie
                  > niepotrzebne, pasożytnicze i cenzurujące sztukę

Kaska Mistrzu musi być rozdzielana. Sztuka bez mecenatu nie zarobi na siebie.

> 3 - bo co to za premier dla którego ideałem niezależności jest Urban?
                  >

Urban to nieszcęśliwe dziecko holocaustu. Gdyby z dymem poszło tylu Twoich
                  bliskich też byłbyś takim skurwysynem.
                  • sztuk6mistrz Re: Rezygnuje 11.12.07, 08:45
                    > Tu nie ma cenzury, imię, nazwisko data urodzenia tych debili.

Powiem jak czekista czekiście - i TY możesz być na liście.

> Kaska Mistrzu musi być rozdzielana. Sztuka bez mecenatu nie zarobi na siebie.

Pierwsze zdanie zaprzecza drugiemu. Czyli zdecyduj się czy rozdzielamy kasę, czy
                    sztuka ma zarobić na siebie.

> Urban to nieszcęśliwe dziecko holocaustu. Gdyby z dymem poszło tylu Twoich
                    > bliskich też byłbyś takim skurwysynem.

Zastanawiam się czy nie jestem.
                    • chlorofil1 Re: Rezygnuje 11.12.07, 09:24
                      sztuk6mistrz napisał:

>
                      > > Kaska Mistrzu musi być rozdzielana. Sztuka bez mecenatu nie zarobi na sie
                      > bie.
                      >
                      > Pierwsze zdanie zaprzecza drugiemu. Czyli zdecyduj się czy rozdzielamy kasę, cz
                      > y
                      > sztuka ma zarobić na siebie.
                      >

Sztuka na siebie nie zarobi. Poza tym jakaś linia polityczna w kulturze musi być
                      bo inaczej promowana będzie perwersja i wyuzdanie estetyczne.
                      • sztuk6mistrz Re: Rezygnuje 11.12.07, 11:35
                        > Sztuka na siebie nie zarobi. Poza tym jakaś linia polityczna w kulturze musi by
                        > ć
                        > bo inaczej promowana będzie perwersja i wyuzdanie estetyczne.

Sztuka może na siebie nie zarobi, bo nie musi. Cena sztuki jest bowiem
                        niewymierna do kosztów materiałowych. Artysta ma zarobić.

Linia polityczna to socrealizm.

Wyuzdanie estetyczne czyli wynaturzenia, sztuka zdegenerowana, perwersja - a
                        czemu nie? To się najlepiej sprzedaje, więc sztuka zarobi (nawet więcej sztuk
                        jak trzeba), artysta zarobi, a ministerstwo nie będzie potrzebne. Pieniądze na
                        utrzymanie ministerstwa proponuje przeznaczyć na Fundusz Aktualnie Pijących
                        Artystów.
        • poloeschatolo tęsknota mnie otula 06.12.07, 15:51
          o.retyrety napisała:

> kolejar napisał:
          >
          > > Führerek Kaczorek i tyle. Nie uda mu się tym razem. Nie będzie tu
          > > Nazi-Socjalizmu - Rykowi znów nabluzgam smile.
          >
          > "wspólnota zbudowana na kłótni jest bardzo wyczerpująca
          > emocjonalnie i oprócz gwałtownych środków wyrazu (patrz dyskusje na
          > tym forum zakończone powstaniem "wścieku") nic nie tworzy. Bardzo
          > to dobrze, że nie powstała taka Rzeczpospolita" jak to forum.

ja za taką rp tęsknię bardzo
        • kolejar Re: Prawdziwy gigant polityczny. 10.12.07, 05:43
          o.retyrety napisała:
          Bardzo to dobrze, że nie powstała taka Rzeczpospolita" jak to forum.

Niestety, obawiam się, iż katastrofalnie się mylisz. Powstała, powstała i
          właśnie ją mamy. To forum jest tylko baaardzo bladym odbiciem Najjaśniejszej.
      • o.retyrety Re: Prawdziwy gigant polityczny. 06.12.07, 11:24
        kolejar napisał:

> Führerek Kaczorek i tyle.

"O ludobójstwie nasłuchałem się od
        dziecka - np. mój bezpośredni dziadek zginął w komorze gazowej Auschwitz - bo
        był st. posterunkowym PP - PRAWDZIWYM! Ale Srebrenica była tak straszna, bo ja
        myślałem sobie zawsze, eee... tam, Starzy opowiadają, straszne, okropne, ale
        teraz jest już INNY ŚWIAT - nie ten z ich wspomnień. A były one też o
        zbrodniach... dokładnie - Ukraina... A ja tu nagle patrzę w tv i widzę na żywo,
        że żyję i obok mnie jest to ZNÓW!"
      • o.retyrety Re: Prawdziwy gigant polityczny. 06.12.07, 11:46
        kolejar napisał:

> Führerek Kaczorek i tyle. Nie uda mu się tym razem. Nie będzie tu
        > Nazi-Socjalizmu - Rykowi znów nabluzgam smile.

Prawo Godwina (Reguła Godwina Analogii do
        hitleryzmu) - użyte pierwszy raz w 1990 r. przez
        Mike Godwin na Usenet brzmi: Im dłużej trwa
        dyskusja internetowa, tym prawdopodobieństwo
        porównania czegoś lub kogoś do narodowy socjalizm
        lub Adolf Hitler zbliża się do 1.
        W tradycji użytkowników wielu grup Usenetu wątek,
        w którym w jednej z wypowiedzi pojawia się
        porównanie do nazizmu lub Hitlera, uważany jest za
        skończony.
        • censorship Re: Prawdziwy gigant polityczny. 06.12.07, 13:58
          o.retyrety napisała:

> Prawo Godwina (Reguła Godwina Analogii do
          > hitleryzmu) - użyte pierwszy raz w 1990 r. przez
          > Mike Godwin na Usenet brzmi: Im dłużej trwa
          > dyskusja internetowa, tym prawdopodobieństwo
          > porównania czegoś lub kogoś do narodowy socjalizm
          > lub Adolf Hitler zbliża się do 1.
          > W tradycji użytkowników wielu grup Usenetu wątek,
          > w którym w jednej z wypowiedzi pojawia się
          > porównanie do nazizmu lub Hitlera, uważany jest za
          > skończony.

Kolejar ma immunitet od Reguły. Jest tym wyjątkiem, który regułę potwierdza.
          • najglupszy-nick eviva prezes 06.12.07, 17:47
            Po co dyskusja? No po co?
            Gdy taka jest prawda
            nieprawdaż?
            i innej prawdy nie ma.
            (S.Barańczak, ciekawe co na niego ma Kurtyka)

wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/1,80269,4739096.html
            • kolejar Re: eviva prezes 10.12.07, 06:37
              najglupszy-nick napisał:

> Po co dyskusja? No po co?
              > Gdy taka jest prawda
              > nieprawdaż?
              > i innej prawdy nie ma.
              > (S.Barańczak, ciekawe co na niego ma Kurtyka)

Barańczak był "w swoim czasie" moim ulubionym poetą. Nie tylko on z tej fali
              tzw. poezji nowofalowej. Co mają na Barańczaka i Krynickiego? Nie wiem. Np. na
              Jana Polkowskiego podobno JEST! Tego poety z tej "fali" akurat najbardziej nie
              lubiłem, bo może dlatego, żem sam też wtedy jako gówniarz wiersze pisywał i jako
              podrzędny szoferzyna w ZR "Dolny Śląsk" NSZZ "S" te wszystkie gwiazdy widziałem,
              i tego gościa co tydzień w Królewskim Stołecznym Mieście, a innych w Wawce
              (największa to dziś Andrzej Morozowski wink - NZS Wawa na Szpitalnej - towar mi co
              tydzień wydawał!!!!).
              A wracając do St. Barańczaka, to najbardziej mną wstrząsnął wiersz "Mównica".
              Kto pamięta, kto ma?
        • kolejar Re: Prawdziwy gigant polityczny. 10.12.07, 06:24
          o.retyrety napisała:
          > W tradycji użytkowników wielu grup Usenetu wątek,
          > w którym w jednej z wypowiedzi pojawia się
          > porównanie do nazizmu lub Hitlera, uważany jest za
          > skończony.

Przepraszam, ale ostatnio nie porównywałem do nazizmu i Hitlera, a do Serbów!!!
          A, że dalej prowadzi... Znów przepraszam...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka