sztuk6mistrz 16.06.09, 16:25 Chmielowy, powiedz czy wystarczy jak historia ogonem zamachnie i nie ważne czy wizjoner to czy natchniony głupek, i tak do nie wejdą w glorii, nawet gdy w efekcie ona i tak z nich zadrwi? O tym tutaj przeczytacie Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
napoj.chmielowy Re: Teraz tylko święcenia 16.06.09, 21:23 sztuk6mistrz napisał: > Chmielowy, powiedz czy wystarczy jak historia ogonem zamachnie i nie ważne czy > wizjoner to czy natchniony głupek, i tak do nie wejdą w glorii, nawet gdy w efe > kcie ona i tak z nich zadrwi? > O tym tutaj przeczytacie Ponieważ pytasz o Andrzeja, muszę swoją wypowiedź wyważyć(wywarzyć?) aby mogła być upubliczniona na WBC. W prywatnej rozmowie będę bardziej otwarty na wspomnienia. Odpowiedz Link
napoj.chmielowy Re: Teraz tylko święcenia 16.06.09, 21:31 Zwłaszcza, że rock, który ja grywam ma na prawdę mało wspólnego z głoszeniem chwały Pana. Odpowiedz Link
napoj.chmielowy Re: Teraz tylko święcenia 17.06.09, 19:40 sztuk6mistrz napisał: > Chmielowy, powiedz czy wystarczy jak historia ogonem zamachnie i nie ważne czy > wizjoner to czy natchniony głupek, i tak do nie wejdą w glorii, nawet gdy w efe > kcie ona i tak z nich zadrwi? > O tym tutaj przeczytacie Chyba wywarzyłem (od war dla ortodoksyjnych Ortografistów). Cytat Aneta Augustyn: Co miesiąc modlicie się za Wrocław. Za co wznosisz intencje? Andrzej Dziewit: - Za prosperity miasta, za kolejne inwestycje, o przyznanie Euro 2012, o mądrość dla prezydenta, przeciw korupcji, o rzetelną pracę policji i urzędników. Ostatnio także o wybudowanie na czas stadionu na Maślicach, o remont ulic, zmniejszenie korków, a w przyszłym tygodniu o to, żeby nie zamknięto szpitala kolejowego. Andrzej się modli, a ja jestem wściekły (on już od lat nie pali marihuany, ja zawsze gdy nadazy się okazja). Te intencje andrzejowej modlitwy z pozoru brzmią wspaniale, tyle tylko, że to są pobożne życzenia. Mądrość Dutkiewicza często zahacza o pazerne cwaniactwo (sprawa mieszkania Budrewicza jest dobrym przykładem). Euro 2012 nie poprawi chodników na których się potykam, a o Szpital Kolejowy to trzeba walczyć, a nie oddawać sprawy Siłom wyższym. Jeżeli ci katoliccy rockmeni są otwarci na dyskusję niech zaproszą Perfumowane Chuje do swojego gniazdka, chętnie zawyję: jebać policję jebać tradycję jebać Matkę Boską Częstachowską Wieczną Dziewicę Aby Dziewicą być przestała (W zapasie mam jeszcze kilka tekstów obrazających uczucia religijne) Odpowiedz Link
poloeschatolo Re: Teraz tylko święcenia 17.06.09, 20:44 napoj.chmielowy napisał: > Jeżeli ci katoliccy rockmeni są otwarci na dyskusję niech zaproszą > Perfumowane Chuje do swojego gniazdka, chętnie zawyję: > > jebać policję > jebać tradycję > jebać Matkę Boską > Częstochowską > Wieczną Dziewicę > Aby Dziewicą > być przestała jebać i się nie bać jebać i się nie bać nie bać się nie bać się nie lękajcie się otwórzcie drzwi pijakowi Odpowiedz Link
skoonk Re: Teraz tylko święcenia 17.06.09, 22:59 poloeschatolo napisała: > napoj.chmielowy napisał: > > Jeżeli ci katoliccy rockmeni są otwarci na dyskusję niech zaproszą > > Perfumowane ... Jak tak mozna?! tego nie godzi się cytować! Nawet jesli macie zastrzeżenia do symboli. Zgłaszam naruszenie art.196KK. Odpowiedz Link
napoj.chmielowy Re: Teraz tylko święcenia 18.06.09, 10:41 Bezzasadna wściekłość mi przeszła. Modlitwy Andrzeja wywarły zbawienny wpływ na R. Dutkiewicza. Odszczekuję wszystko co napisałem w poscie. Jeżeli ktoś poczuł się urażony to proszę o wybaczenie. Odpowiedz Link
poloeschatolo Re: Teraz tylko święcenia 18.06.09, 17:17 napoj.chmielowy napisał: > Bezzasadna wściekłość mi przeszła. Modlitwy Andrzeja wywarły zbawienny wpływ na R. Dutkiewicza. > Odszczekuję wszystko co napisałem w poscie. Jeżeli ktoś poczuł się urażony to proszę o wybaczenie. zbliża się czas urlopów. kto pomodli się za słoneczną pogodę i mniejszą ilość wypadków na suchych drogach? kto? no kto? Odpowiedz Link
skoonk Re: Teraz tylko święcenia 19.06.09, 00:40 poloeschatolo napisała: > > kto pomodli się za słoneczną pogodę i mniejszą ilość wypadków na suchych drogac > h? > > kto? > bój sie, bój czerwono-zielony trucicielu błagaj o wybaczenie grzecha, zanim cię rozjadą jak glizde Odpowiedz Link
kolejar "Nurt hippisowski" 19.06.09, 01:57 Na Jasnej Górze odbywają się 14.08. Zloty Hippisów. Oczywiste, że mają charakter chrześcijański, a wręcz rom-kat. Są też inne Zloty - jak te organizowane przez OFM Conv - Braci Mniejszych od Św. Franciszka z Asyżu. Ogólnie nurt hippisowski jest cholernie katolicki w Polsce. Punki zresztą też. To pewnie wynik komunizmu - Kościół Katolicki był jedynym wsparciem dla ruchów niezależnych wtedy i wielu ludzi załapało Przesłanie. Niestety, niewielu zrozumiało, niewielu rozumie, o co chodzi w tym Przesłaniu - "funkcjonariusze kultu" na ogół najmniej rozumieją. Tak wygląda klęska Mistycznego Ciała Chrystusa. Odpowiedz Link
skoonk Re: "Nurt hippisowski" 19.06.09, 09:37 kolejar napisał: Kościół Katolicki był jedynym wsparciem dla ruchów niezależnych > wtedy i wielu ludzi załapało Przesłanie. Niestety, niewielu zrozumiało, niewiel > u > rozumie, o co chodzi w tym Przesłaniu - "funkcjonariusze kultu" na ogół najmnie > j > rozumieją. Tak wygląda klęska Mistycznego Ciała Chrystusa. Jakies insynuacje. Jak to rozumiesz Kolejaru? Kiedys na takim zlocie paru młodzieńców pod namiotem popalało sobie swiete ziele. I przechodił obok Jezus. Zainteresowany radosnymi głosami zblizył się i przyłączył do dialogu. Poczestowano go chlebem, winem i fajką. W końcu nalezało sie przedstawić, rzekł więc: "Jam jest Jezus z Nazaretu". Młodzieniec klepną go w ramię i odpowiedział: "i o to chodzi!". Odpowiedz Link
zbyleon Re: "Nurt hippisowski" 19.06.09, 14:30 Brawo młodzieńcze! Świetnie oddałeś pierwsze kontakty ze świętym zielem. Odpowiedz Link