raszynia 27.05.06, 14:32 www.raszyn.pl/raszyn/index.jsp?artId=732 Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
raszynia Re: wybory -strat 27.05.06, 21:23 miało być: start. jak to czasami wystarczy jedna litere przestawic ) Odpowiedz Link
grocholica Re: wybory -strat 27.05.06, 22:16 Czytamy ten spis zasług i planów i jesteśmy przerażeni. Są plany kanalizacji tylko zachodnie części Grocholic. Gdzie jest ta zachodnia część, ktoś wie? Coś mi się wydaje, że Stawowa to nie jest zachodnia Nie chcę być złośliwa, ale Sikorskiego pewnie jest? A więc jak kanalizacja będzie wszędzie wokół tylko nie nad rowem Opaczewskim? Ktoś coś wie? G. Odpowiedz Link
raszynia Re: wybory -strat 28.05.06, 19:58 a czy przy sikorskiego mieszka ktoś zatrudniony w gminie ) Odpowiedz Link
raszynia Re: wybory -strat 28.05.06, 20:08 grocholica napisała: > Czytamy ten spis zasług i planów i jesteśmy przerażeni. Są plany kanalizacji > tylko zachodnie części Grocholic. Gdzie jest ta zachodnia część, ktoś wie? Coś > mi się wydaje, że Stawowa to nie jest zachodnia > > Nie chcę być złośliwa, ale Sikorskiego pewnie jest? > > A więc jak kanalizacja będzie wszędzie wokół tylko nie nad rowem Opaczewskim? > > Ktoś coś wie? > > G. Chyba nie bedzie tak zle bo juz w ubieglym roku pisano o Twoim rejonie kittie.raszyn.pl/ratusz/broszura_budzetowa_2k51130.doc (cytat:"kanalizacja, park rekreacyjny, oświetlenie ulic, zbiornik retencyjny, oczyszczalnia ścieków, Przykrycie Rowu Opaczewskiego (projekty, budowa) – 7 883 560 zł.") ten rów to Twoj rów??? Odpowiedz Link
paw34 Re: wybory -start 28.05.06, 23:04 Zaintrygował mnie ten spis zasług i planów.Zajrzałam do niego i wydaje mi się,ze go żle odczytałas to dotyczy Grocholic i Raszyna (część zachodnia) ,a nie Grocholic.Logicznie rzecz biorąc powinien to być Raszyn na zachód od Al.Krakowskiej +Grocholice ,ale moze sie mylę.Czy może ktoś wyjaśnić co oznacza Raszyn zachodni? Odpowiedz Link
raszynka Re: wybory -start 30.05.06, 12:38 Raszyn Zachodni to Raszyn Zachodni, czyli na zachód od Al. Krakowskiej (tam jak pisał Raszyniaczek, przykryją rów i zrobia kanalizację) a Grocholice mają chyba już komplet projektów i będą wchodzić do wykonania, jak pisali również w Raszyniaczku. Ma byc tez przykryty rów opaczekwsi, bo to jedno szambo teraz. Odpowiedz Link
grocholica Re: wybory -start 30.05.06, 19:48 Hej, ja też słyszałam o tych projektach i że ma być. Niestety niektóre "ma być" zdają się trwać bez końca. W zeszłym roku chyba cały rok naczelnik wydziału środowiska czekał, aż spotkają się władze 3 gmin przez które przepływa ów rów i zadeklarują wspólną chęć jego przykrycia. W tym roku jak rozmawiałam z nim to miał w budżecie pieniadze na projekt, ale czy będą jakieś pieniądze na wykonanie nie wiedział A szamba nienawidzę bezgranicznie G. Odpowiedz Link
zaklinacz.koni Re: wybory -start 01.06.06, 23:30 Raszyn zachodni to ta część gdzie była kiedyś działka przy pruszkowskiej pod szkołę, którą miały prowadzić siostry zakonne ( przedszkole + podstawówka + gimnazjum + liceum ) i całkiem spore boisko. Ale teraz w tej kadencji "mądrzy" radni zmienili przeznaczenie tej działki na bloki mieszkalne z terenem zielonym. Ciekawe czy zdążą ją sprzedać do końca tej kadencji? Odpowiedz Link
malybolo Re: wybory -start 02.06.06, 16:08 I z planu wynika zaklinaczu-ściemniaczu, że nadal jest jest to miejsce pod szkołe itp. Masz mylne dane. A o szkole prowadzonej przez siostey pierwsze słyszę a mieszkam tu od urodzenia. Za to plotki mówiły, że pod szyldem "usługi oświaty" kryła się próba wybudowania domków dla nauczycieli i rozdania "swoim" na przełomie lat 90 i 00. Ale sie nie udało, bo w sprawę wkroczył ktos, podobno właściciel, czy spadkobierca. Stara sprawa. Odpowiedz Link
kalin_a Re: wybory -strat 31.05.06, 16:12 Grocholica tam chyba trochę "capi" co - więc przykrycie go to dobry pomysła a do tego szczury bllleeeee Odpowiedz Link
kakadu26 Re: wybory -strat 07.06.06, 14:47 Moja teoria jest zgoła inna. Po tym wszystkim co widze i słyszę, myślę, że najlepszym wariantem było by wójt - tak radni tej kadencji (nie wszyscy) - nie Jak Iwicki zdeklaruje czy startuje (a myślę, że powinien to zrobić), i powie kto jest "z nim" to ja myślę, że po pierwsze ma duże szanse na wygraną, bo nikt nie ma wątpliwości, że winę za to co się dzieje ponosi rada; po drugie - mając zaplecze będzie mógł się wykazać. Pytanie tylko, czy Iwickie będzie chciał walczyć dalej i czy ma chętnych aby szli z nim do wyborów? Ktoś coś wie? Odpowiedz Link
tuitamek Re: wybory -strat 07.06.06, 16:53 "kakadu26" ty jesteś prorok jaki czy co? A co to za polityk, a raczej polityczek, który nie potrafi dogadać sie z własnymi radnymi. Tego naszego wójta wybierz sobie we wsi na sołtysa. Za bajzel odpowiadają wszyscy, wójt i radni. Co to za wójt, który każdemu interesantowi mówi, że nic nie moze zrobić bo mu radni przeszkadzają. Dobrze, że nie wypłakuje się. Pojedź do Lesznowoli, Nadarzyna. Tam, pomimo ( w Lesznowoli ) chodzenia w spódnicy wójt ma to co powinien mieć chłop na miejscu. I Lesznowola, która ma 14 tyś mieszkańców dochody ma większe od Gminy Raszyn, a jest nas 20 tyś..A jakby ten rok nie był ostatnim tej kadencji, to nasz wójt też by biadolił i nic nie robił do końca? Odpowiedz Link
malybolo Re: wybory -strat 08.06.06, 10:30 W naszej gminie, to radni chcieli by się "dogadać" z wójtem. Mam nadzieję, że rozumiesz delikatną różnice "dogadać" z dogadać. A z tego co widze, to Iwicki robi tyle, pomimo blokady rady, że mu poprzednik może buty czyścić. A ile by zrobił, gdy by mu radni pomogli! A co do tego czy Iwicki ma to co chłop na miejscu, to chyba jego nowe potomstwo rozwiewa wszelkie wątpliwości I co tu ukrywać, kobietom się podoba, jak mówią. Odpowiedz Link
tuitamek Re: wybory -strat 09.06.06, 09:19 Co do podobania się, to nie jestem z "Parady ...." więc przemawiają do mnie tylko argumenty w postaci cyferek. A tu jest kiepściutko. Zobacz jak abyła różnica pomiędzy dochodami Raszyna a Lesznowoli 3 - 5 lat temu. Polecam rocznik statystyczny. Co do poprzednika to zauważ, że nazwisko Rajkowskiego na tym formum pojawia się częściej niż Iwickiego. To kto tu jest wójtem? Chyba, że poporzedni jest wyciągany z rękawa na tym formu na zasadzie "bójcie się czarnego luda".A przecież 4 lata temu my, raszyniacy w trakcie wyborów oceniliśmy Rajkowskiego. Negatywnie. Nawet jeżeli były to 3 głosy.A faktem jest to, że Iwicki powinien bać się jedneg; ewentualnego wyboru poprzednika w kolejnych wyborach. Bo to byłby dla niego totalny obciach. A co do "dogadywania się" to dla mnie ewidentnym przykładem takiego działania była zaproponowana przez Iwickiego na początku kadencji umowa koalicyjna, a która była podpisana przez wiekszość radnych.TAJNA, której nikt poza nimi nie widział. Jeżeli sugerujesz, że obecna próba "dogatywania się" poprzez rozdawaną przez pocztę broszurkę radnych "Biuletyn ..." jest czymś złym, To jesteś w błędzie. Jest to sprawa publiczna i jawna.A to jest dopuszczalne. Odpowiedz Link
p.hass Re: wybory -strat 09.06.06, 12:29 Odnoszę wrażenie, że tuitamek czyta co tylko chce, ale nie czyta tego co nie wygodne. Warto popatrzeć na zadłużenie obu gmin, Raszyna i Lesznowoli. Potem popatrzeć na podatki (znacznie wyższe w gminie Lesznowola, Raszyn ma jedne z najniższych nie tylko w powiecie ale i na części Mazowsza przyległej do Warszawy), a na koniec na fakt, że w ubiegłym roku spłacono ponad 5 milionów długu Rajkowskiego. A Rajkowskiego raczej nie należy się obawiać, bo już nikt nie będzie chciał "starego układziku" chociaż w czasie wyborów pewnie poznamy (będą na listach w tym samym komitecie co on) jego popleczników. Ja osobiście nie chcę powrotu gminy brudnej, zaścianka Warszawy z najdroższym basenem (w zasadzie ały czas remontowanym) i już sypiącym się gimnazjum. A jeśli były wójt taki dobry, czemu nie startuje tam gdzie mieszka, czyli w gminie Lesznowola? Sądząc po opiniach które krążą wokół, to Iwicki powinien wygrać w pierwszej turze, niestety, może mieć znowu problemy z radą, bo jak zwykle dojdzie do posztakowania. Kiedyś był taki portal na którym opozycja Iwickiego zamieściła ankietę "za" czy "przeciw" zmianom i stylowi zarządzania w gminie Raszyn. No i na portalu opozycyjnym Iwicki dostał ok. 90 procent poparcia. To coś znaczy. Warto też zoabczyc na inny wazny wskaźnik, czyli tzw. wysiłek inwestycyjny. Chodzi o udział finansów w inwestycjach w stpsunku do pozpostałych. W Raszynie mamy drogą oświatę (do każdej złotówki z subwencji dodawana jest jedna z budżetu gminy) i bardzo tanią administrację (ok 13 procent dochodu, przy akcpetowalnej 15-16 procent). Jak to możliwe? Ot w gminie liczącej 20 tyś mieszkańców administracja nie może pochłaniac tyle ile w mniejszej Lesznowoli czy znacznie mniejszym Nadarzynie. Od lat zajmuję się statystykami, i na szczęscie nie jest mnie w stanie nikt "zbajerować" własnymi wnioskami. Ostatnio największą mani;u,lacją któa widzę, jest powoływanie się na bytność albo niebytnośc Razyna w Złotej Setce Samorządu. Warto przypomnieć, że Iwicki pomimo spłacania długów, przez 3 lata utrzymał Raszyn w tej setce. Dopiero w zeszłym roku wypadł, gdy 5 mln. Rajkowskiego oddał do Banków. Jednym słowem, nie tylko roczniki statystyczne, ale również dane z wykonania budżetu (w 2005 roky 17,8 mln w inwestycjach, to fakt demaskujący niesolidność tuitamka w wyciąganiu wniosków) oraz jeszcze jedna rzecz. Lesznowola odrolniła całe tereny Mysiadła, spóldzielni. Ma z czego czeroać zyski. W gminie Raszyn Rajkowski i spólka zwolnili Dom i Ogród z tego samego. Straciliśmy jakieś 20 milionów. Nadal chcecie powrotu mistrza Jana R. z Magdalenki? A swoją drogą tuitamek, ja podpisuję się nazwiskiem, Ty nie. Ciekawe dlaczego? Odpowiedz Link
tuitamek Re: wybory -strat 10.06.06, 00:19 Lesznowola - w gminie są geodezja ( można dostać wypis i wyrys z ewidencji gruntów ), architektura ( pozwolenia na budowę ), pracuje 54 urzędników, mają do końca tej kadencji w każdej wsi oczyszczalnię lub rozpoczętą jej budowę no i oczywiście zaabsorbowanych rocznie 6 - 8 mln środków unijnych ( te środki w postaci "kredytów pomostowych" są jedynym zadłuzeniem Lesznowoli). W Lesznowoli nie ma dla mieszkaniówki w planach "renty planistycznej" za to są wszędzie wodociągi. Ostatnio opłata za przyłaczenie się do kanalizacji - 0 zł. Raszyn - geodezji powiatowej brak, architektury brak, pracuje 140 urzędników,środków unijnych 250 tyś rocznie, zadłuzenie planowane na koniec roku coś ok. 17 milionów, w tym kredytów komercujnych coś ok. 6 mln.No i u nas jest renta planistyczna 30%. Nigdy od 1990 r w Gminie Raszyn całe dochody ( tak jak teraz ) nie szły na bieżące wydatki - czyli pensje. Wodociągów nadal nie ma jakieś 20% terenu gminy a kanalizacja kosztuje 3 800. Złota stetka jest liczona za ostatnie 3 lata. Więc wyniki poprzednika jeszcze były liczone w 2003 i 2004.Długi Rajkowskiego Iwicki rzekomo juz spłacił w 2003, 2004 więc jak napisałeś, ze w 2005 też, to tylko dla tych, którzy właśnie niedawno skończyli czytywać bajki.Pamiętaj, nawet propaganda sukcesu powinna mieć jakieś granice rozsądku. Tak jak atakowanie obecnego wójta, bo jak sam zauważyłeś nawet opozycja poszukiwała w tej kadencji czegoś dobrego. Dlatego, ja ktory głosowałem w wyborach na Iwickiego też takie dodatnie strony obecnej kadencji znam.Co do kandydowania Rajkowskiego, to ze względu na ostateczne przeciecie "róznych dywagacji" dotyczących jego szans, jego polityczni przeciwnicy z tego forum powinni sami go namawiać do startowania. Wręcz zróbcie mu komitet wyborczy i kampanię na wójta. Jeżeli ma tak niskie poparcie to po drugich przegranych wyborach (jak zapewniacie ) może wreszcie przestaniecie nim straszyć dzieci i pozostałych mieszkańców Gminy Raszyn. A Hass ( sprawdziłem na listach byłych radnych ) był tylko jeden - k.hass, wiec możesz mnie nazywać na tym forum dla równowagi p.kwieciński.Tak samo to moje nazwisko jak Hass twoje.No tośmy sobie pogadali. Odpowiedz Link
p.hass Re: wybory -strat 11.06.06, 21:22 Nie trzeba być radnymw Raszynie aby mieć doświadczenie samorządowe To na prawdę nie pempek świata. sa inne rady... W Lesznowoli mają fajnie bo nie pdlegają pod Pruszkó, chba największe dziadostwo powiatowe w woj. mazowiecki. Niestety, Lesznowola ma znacznie wyższe zadłużenie, prosze popatrzec na dane! W Raszynie brak geodezji i atchitektury, bo tego nie chce "oddać" powiat, więc nie można obciążać Raszyna. Zadłużenie na koniec roku na pewno nie osiągnie zadłużenia Rajkowskiego, a za kanalizację w Lesznowoli ludzie często płaca więcej niż w Raszynie, bo sami robią projekty i uzgodnienia!!!(znajomy wyleciał w kosmos na jakies 4 tysiące). Na pewno zaleta Lesznowoli jest to, że Rajkowski tylko tam mieszka a nigdy nie był tam wójtem. W przeciwnym razie Batycka przejęłaby po nim gminę zadłużoną i pozbawioną jakiejkowliek koncepcji jak Iwicki Raszyn. Przyznam się, że w poprzednjich wyborach nie głosowałem na Iwickiego, ale należę do tej grupy, która potrafi się przyznać, że popełniła bład. Dziadistwa takiego jak za niego juz tutaj nikt nie chce. Jego koronni pracownicy maja wyroki skazujące!!! A teraz jeszcze coś! Gdy by Urząd W Raszynie zatrudniał 140 ludzi, to by musieli sobie siedziec na kolanach!!! Serio, sprawdźcie sami. Jak jeszcze ktoś uwierzy w te brednie, to znaczy że chyba nie był w Urzedzie nigdy. Co więcej - pytałem o to naczelnika Ochrony środowiska - w raszyńskim Urzędzie robi sie to wszystko co w innych gminach robi Przedsiębiorstwo Komunalne Pracownicy oczyszczalni ścieków to pracownicy Urzędu Kanalizacja i wodociągi - też są w Urzędzie. No i klu Gmina Raszyn pozyskała w szczytowym momencie 35 pracowników komunalnych (teraz ma ich chyba z 15( za których nie płąci ani złotówki. Ilu zatrudnił kiedys Rajkowski? Odpowiedź prosta 0 (słownie zero). To ci którzy chodzw czerwonych kombinezonach. Czy zauważyłes, że to bezrobotni którym Iwicki dał pracę? nie, bo to trzeba chcic zauważyć. A co do stanu zatrudnieni, to zwyczajnie dowiem się i napiszę tylko po to, abyś ze wstydu podobnyc bzdur nie pisła. Odpowiedz Link
raszynstraszyn Re: wybory -strat 10.06.06, 12:20 p.Hass-prosze mi wyjaśnić dlaczego gmina straciła miliony zwiazane z inwestycja Dom I ogród? sprawa przecież trafiła do sądu no i sad nie dopatrzył sie nieprawidłowości. Odpowiedz Link
p.hass Re: wybory -strat 11.06.06, 21:23 Gmina straciła, bo tak postanowili radni poprzedniej kadencji. No i odpowiedzialnośc się rozmyła. Straciliśmy ok 20 milionów albo i lepiej. Odpowiedz Link
tuitamek Re: wybory -strat 11.06.06, 22:50 "Stary samorządowcu", coś zalewasz głodne kawałki. Jeżeli Iwicki, popdobnie jak ty, ma wiedzę o odpowiedzialności za te 20 milionów kogoś z poprzednich radnych to ma obowiązek powiadomić organy ścigania. Jak powiadomił i nic sie nie dzieje, to i ty i on zalewacie kawałki z brazylijskich seriali. Jeżeli tego nie zrobił to jest współodpowiedzialnym za tę stratę. Ja osobiście nie wierzę, że nie skorzystał z mozliwości powsadzania poprzedników. Przecież jest członkiem PiS. Rozmyć to się mydło może a nie odpowiedzialność za 20 milionów. A moze Wawrzyńska miała rację z tym, że Iwicki to człowiek Rajkowskiego? Bo inaczej nie mogę sobie tego wytłumaczyć. Chyba, że niestety, podobnie jak z nazwiskiem "złapałem" cię na kolejnym opowiadaniu bajeczek dla grzecznych dzieci. A co do twojej poprzedniej odpowiedzi, to tak jakoś polemizujesz ale chyba nie z moim tekstem. Geodezja i Architektura ( zadania powiatowe ) wymagają obsługi urzędniczej. Jak ich nie ma to nie powinno byc etatów. Co do pracowników pozostałych to Oświata jest w Gimnazjum, Biblioteka ma nowy obiekt, a GOK i Opieka w budynku przy Al. Krakowskiej. Ale nic tak nie śmieszy jak koleś, którego jedynym zadaniem jest obsługa ksero dla pracowników. Myślę, ze zakup ksero do każdego pokoju byłby tańszy.Ale dla jasności na Iwickiego teraz już z pewnoscią nie zagłosuję. Odpowiedz Link
raszynstraszyn Re: wybory -strat 12.06.06, 11:39 p.Hass -jak mozna postanowić świadomie o stracie 20 milionów???????????? wybaczy P. ale mnie jako prawnika takie tłumaczenie ZUPEŁNIE nie przekonuje.... Odpowiedz Link
malybolo Re: wybory -strat 12.06.06, 12:44 OJ!!! PIsali o tym. Nie czytało się! Rada zmieniła plan dla Słomina ale za namową byłego z-cy wójta Lewandowskiego postanowiła nie naliczyć opłaty planistycznej, w wypadku zmiany z gruntu rolnego na budowlany do 30 procent od wzrostu wartości. No i już. To są dziesiątki hektaró jakieś 80 czy 90 h! Policz ile to jest kasy, moim zdaniem już znacznie ponad 25 milionów! I ta kasa wyparowała. Rada jest sztucznym tworem, gdzie nie odpowiedzialnych. Więc tak sobie za stolikami wykolegwali nas z tych milionów. Mam jednak pytanie, czy lobbing za taka uchwałą czyni się "bezinteresownie" czy też coś pod stolikiem przepłynęło. Ale to już wiedzą radni i wójtowie poprzedniej kadencji. Zapytaj tuitamka, pewnie coś wie Sprawą zajmuje się ABW i prokuratura. Odpowiedz Link
malybolo Re: wybory -strat 12.06.06, 12:40 Na Iwickiego nie zagłosujesz bo zagłosujesz na siebie. Proste. Nie ściemniaj, bo juz Ciebie rozgryźliśmy "przedstawicielu starej władzy". Utopiliście nam 200 milionów i nie płaczcie tylko przepraszajcie. Odpowiedz Link
tuitamek Re: wybory -strat 12.06.06, 16:13 Oj. Coś mi się wydaje, że dla malybolo i p.hass każdy, kto ma inne zdanie od nich jest przynajmniej ciotką Rajkowskiego. Uważajcie, bo jak kazdego tak będziecie traktowali jak mnie czy raszynstraszyn to Iwicki dostanie w sumie 2 wasze głosy ( w tym żony ), głos swojej żony, Kwiecińskiego wraz z rodziną i wszystko. To, że nie głosowałbym na Pana I nie oznacza, ze oddam głos na Pana R, a sam, no cóż .... Przewiduję,że ta najbliższa kadencja, a raczej te najbliższe wybory będą na zasadzie "obrzucania się gównem".Pisanie swojegoi zdania na tym forum jest O.K. A uczestniczenie w takich jatkach, które przewiduję.... Wolę z dziećmi pójść do kina. Natomias ciekawi mnie co to jest "my"? Malybolo, p.hass, piwpiw, kakadu, paw34 .. ? Jeżeli tak to wiadomość dla Pana Aranowskiego. Chyba na tym formu jest nas dużo, dużo mniej niż podpisów... Odpowiedz Link
j.aranowski Re: wybory -strat 12.06.06, 23:11 Chyba masz rację. Staram się raczej nie wdawać w jatki polityczne i jak tak dalej pójdzie przestanę tu zaglądać. Chociaż mam pomysł... Może by tak stworzyć wątek pt. "Jestem chory na władzę" i niech się na nim opluwają ci co już muszą kandydować na urząd wójta a reszta sobie pogada co chciałaby zmienić na lepsze w naszej gminie? Co wy na to? Odpowiedz Link
tuitumanek Re: wybory -strat 13.06.06, 12:45 Witam na forum! Lepsze jest wrogiem dobrego. Odpowiedz Link
tuitamek Re: wybory -strat 13.06.06, 16:47 Tylko jedna osoba używa tego zwrotu.I raczej ją znam.Jak myślisz "osobo" ile może kosztować pisanie pod pseudonimami piwpaf lub dwoma innymi zbliżonymi do tych, które używasz? Ja sądzę, że niewiele.No chyba, że zmieniasz podpis na stałe. Ale propnowałbym na coś zbiżonego do: wszystowiedzacy, gwiazda, lub coś w tym stylu. Oczywiście, jeżeli mogę coś zaproponować "osobie".Bo ten "tumanek" bardziej pasuje do innego mniej owłosionego ( na głowie ) uczestnika naszego forum. Odpowiedz Link
tumanek Re: wybory -strat 14.06.06, 11:35 Kto mnie wołał i czego chciał? Tumanek (istotnie łysy) Odpowiedz Link
paw34 Re: wybory -strat 13.06.06, 08:40 Oj tutitamku przegiąłeś.A czym to ci tak za skórę zaszłam ,że mnie zaszufladkowałeś . Nie wywoływałam żadnych jatek .Raz ostro odpowiedziałam Grocholicy o "przywiązaniu do Raszyna" . Ton niektórych wypowiedzi nie podoba mi się .A może chociaż na forum moglibyśmy w kulturalny sposób wymienić się naszymi poglądami ??? Mam nadzieję ,że moją propozycję przyjmiecie pozytywnie??? Odpowiedz Link
grocholica Re: wybory -strat 13.06.06, 09:54 Ej, myśmy sie o coś poprztykali, bo ja kurczę nie pamiętam, i niech tak lepiej pozostanie Pozdrawiam, G. Odpowiedz Link
kakadu26 Re: wybory -strat 12.06.06, 12:47 Weszłam tutaj aby coś napisać o przedszkolu, ale widzę, że ktos ma rację, że tuitamek mięzy wierszami zdradza swoje silne związki z reżimem Rajkowskiego. To zacietrzewienie, hamstwo, buta, jak bym to już gdzieś słyszała. Odpowiedz Link
kalin_a Re: wybory -strat 12.06.06, 15:59 już nie wiem co mam myśleć: czytam mi czytam za i przeciw, mam mętlik w głowie. I tak sobie pomyślałam, że moze zamiast wójta wszystkich radnych powymieniać. Może wtedy ruszyło by wszystko do przodu? Może zamiast Iwickiego inny kandydat (bo o Rajkowskim czytać już nie mogę niech sobie odpuści) Ale znów mam wątpliwości. Odpowiedz Link