Dodaj do ulubionych

WYNIKI REKRUTACJI DO PRZEDSZKOLI

22.03.07, 21:48
Jutro rano wszyscy zainteresowani powinni zobaczyć ogłoszenia o wynikach
rekrutacji do Naszych przedszkoli.
Wszystkim dzieciom życzę powodzenia choć wiem że nie wszzystkim się
uda........... niestety
Pozdrawiam
Andrzej
Obserwuj wątek
    • raszyniak2 Re: WYNIKI REKRUTACJI DO PRZEDSZKOLI 22.03.07, 21:51
      Czy pan jest zainteresowany?
      • andrzej_zygmuntowicz Re: WYNIKI REKRUTACJI DO PRZEDSZKOLI 22.03.07, 22:43
        nie rozumiem pytania...............????
        w czym zainteresowany.........?????????
      • denny2 Re: WYNIKI REKRUTACJI DO PRZEDSZKOLI 23.03.07, 12:01
        raszyniak2 napisała:

> Czy pan jest zainteresowany?>>
        >>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>
        ty raszyniak2 puknij sie w łep tu chdzi o dzieci baranku!!!!!!!!!!
    • halibutt Re: WYNIKI REKRUTACJI DO PRZEDSZKOLI 23.03.07, 00:24
      Pewnie chodziło o to, czy ma pan dziecko w wieku przedszkolnym.
      • grocholica Re: WYNIKI REKRUTACJI DO PRZEDSZKOLI 23.03.07, 10:07
        JUZ SĄ I OCZYIśCIE NAS NIE PRZYJĘTO!!!!!!!!!!!!!

POD TOPOLAĄ PRZYJĘTO 3!!!! DZIECI TRZYLETNICH CZYLI CO TA GMINA W OGÓLE NIE
        OFERUJE OPIEKI DLA TAKICH DZIECI.

AŻ PÓJDĘ I ZOBACZĘ CZYJE TO TROJE DZIECI PRZYJĘTO!!!!!!!!!!!

A teraz dzwonię do wydziału oświaty - wściekła Grocholica

Pa,

G.
        • raszyniak2 Re: WYNIKI REKRUTACJI DO PRZEDSZKOLI 23.03.07, 11:59
          Grocholico,
          Rozumiem Twoją wściekłość.My tez byliśmy kiedyś wściekli.Nic sie nie zmieniło!
          Ciekawe czyje dzieci zostały przyjęte???
          Do kogo należy pomysł zablokowani wybudowania nowego przedszkola???
        • patrzacy.z.boku Re: WYNIKI REKRUTACJI DO PRZEDSZKOLI 23.03.07, 13:58

---
          *no przykre to grocholica...moze po prostu nie jestes matka samotnie
          wychowujaca dziecko? itp...z pewnoscia bardziej niz z nowej biblioteki bylabys
          zadowolona z nowego przedszkola...ale nie mozna miec wszystkiego...no chyba,ze
          np zaadaptuja czytelnie i stworza "ochronke" dla dzieci,toaleta jest,stoliki
          rowniez,jedzonko przywiezie firma cateringowa,a bawic sie beda na
          zaprzyjaznionym terenie obok,tylko furtke nalezaloby zamontowac,chociaz w sumie
          dookola tez mozna przejsc a przeciez ruch to zdrowie...pozostanie jeszcze
          kwestia lezakowania,ale przeciez dzieci nie lubia lezakowac w przedszkolu
          wiec...
          • raszyniak2 Re: WYNIKI REKRUTACJI DO PRZEDSZKOLI 23.03.07, 14:12
            Do denny2.Kulturą nie grzeszysz...Właśnie chodzi o dzieci...Dlaczego nie moga
            uczęszczać do gminnych przedszkoli?Dlaczego zablokowano budowę nowego
            przedszkola???
            • dorota022 Re: WYNIKI REKRUTACJI DO PRZEDSZKOLI 23.03.07, 16:12
              dlatego,że jak napisał patrzący "bardziej potrzebna" i bardziej medialna była
              biblioteka
              • patrzacy.z.boku Re: WYNIKI REKRUTACJI DO PRZEDSZKOLI 23.03.07, 16:56

---
                *a moze jest to biblioteka "POTRZEBNA INACZEJ"?...
                • raszynstraszyn Re: WYNIKI REKRUTACJI DO PRZEDSZKOLI 23.03.07, 17:28
                  ja już ten problem mam za sobą...uff
                  grocholico czemuż nie jestem specjalnie zdziwiona?
                  a wiecie co kiedyś usłyszalam od jedej z dyrektorek: na moje pytanie dlaczego moje dzieci NIE zostały
                  przyjęte ona na to: Tutaj ludzie LATAMI czekają na miejsce....
                  a ja na to: ale jakimi LATAMI? przecież dziecko chodzi raptem 3-4 lat do przedszkola...
                  reszty wymiany zdań przytaczać nie będę .....................bo po co..............
                  co grocholico zalatwiłaś?
                  • patrzacy.z.boku Re: WYNIKI REKRUTACJI DO PRZEDSZKOLI 23.03.07, 17:56

---
                    *raszyn...bedac mloda dyrektorka (wiek nie gra tu roli)lokalnego przedszkola
                    jakie kryteria "odrzutu" stosowalabys majac np 3 chetnych na 1 miejsce?...
                    *z jednej strony nie warto byc dyrektorem...
                    • muszka61 Re: WYNIKI REKRUTACJI DO PRZEDSZKOLI 23.03.07, 18:09
                      oczywiście do przewidzenia, pan r. zrezygnował z budowy nowego przedszkola -
                      następne miało być na rybiu, ale na tylko na tym się skończyło - poruszaliśmy
                      temat na forum - przedszkola nie będzie, domu kultury nie będzie, autobusu
                      nocnego do janek nie będzie, w ogóle niczego nie będzie - no, może oprócz
                      kanalizacji za pieniądze z unii.
                      • patrzacy.z.boku Re: WYNIKI REKRUTACJI DO PRZEDSZKOLI 23.03.07, 18:13

---
                        *sugerujesz muszka,ze obecny wojt robi wszystko na zlosc forumowiczom?...no
                        ciekawe,czy zablokuje kanalizacje...
                        • muszka61 Re: WYNIKI REKRUTACJI DO PRZEDSZKOLI 23.03.07, 18:19
                          nie sądzę, bo duży procent kosztów budowy może sfinansować unia, problem u pana
                          r. zaczyna się gdy nie ma sponsora
                          • raszynstraszyn Re: WYNIKI REKRUTACJI DO PRZEDSZKOLI 23.03.07, 19:07
                            biedniusia gminusia....
                            • patrzacy.z.boku Re: WYNIKI REKRUTACJI DO PRZEDSZKOLI 23.03.07, 20:12

---
                              *prawie ociera sie o dramat...
                              • muszka61 Re: WYNIKI REKRUTACJI DO PRZEDSZKOLI 23.03.07, 22:27

>
                                >
                                > ---
                                > *prawie ociera sie o dramat... tak niemal szekspirowski dramat sknery - niech
                                dylemat pomoże rozwiązać jeden z zastępców
                            • grocholica Re: WYNIKI REKRUTACJI DO PRZEDSZKOLI 23.03.07, 20:44
                              No więc 1000 moich nieuporządkowanych myśli.

1.Rozmawiałam jeszcze raz z dyrektorką Topoli i oni układają też listę
                              oczekujących tzn. wszystkie te 40 dzieci nieprzyjętych są zapisane w jakiejś
                              kolejności i jeśli się zwalnia jakieś miejsce (w zeszłym roku to było jedno) to
                              dyrekcja dzwoni do kolejnego dziecka z listy - ja sama nawet nie mam co się
                              dowiadywać. Ciekawa jestem, która jestem na takiej liście - pewnie po moich
                              dzisiejszych telefonach 40

2. Wogóle to przyjęto 3 trzylatków i tylko 13 nowych dzieci czyli malutko-
                              istnieje tylko szansa, że za 3 lata wszystkie dzieci będą miały 6 lat i pójdą
                              do szkoły i bedzie można zamknąć przedszkole

3. Męczyłam panią z wydziału oświaty odp. za rekrutację tym dlaczego nie ma
                              miejsc dla trzylatków i skąd miałam wiedzieć, że juz absolutnie niemożliwe jest
                              dostać się pod Topolę - zwłaszcza, że to właśnie w tym wydziale poradzono mi,
                              żebym składała do najbliższego przedszkola, że to najbardziej naturalne. Pani
                              sobie nie poradziła z taką namolną petentką i wezwała odsiecz.

4. I tak poznałam panią Jagnę (nazwiska nie podaję bo każdy wie, a ja i tak
                              przekręcę).

5. W całej gminie przyjęto 300 dzieci nieprzyjeto 130. Więc jak tylko mówiłam,
                              że gmina się nie wywiązuje to słyszałam, że przecież zapewnia 300 miejsc, a jak
                              mówiłam, że gmina zatem szczególnie niesprawiedliwie potraktowała mnie to
                              słyszałam, że przecież 130 innych jest w takiej samej sytuacji.

6. 26 lat temu pani Jagny dziecko też nie dostało się do przedszkola i też
                              musiała je wozić do Warszawy, więc mnie rozumie. A mnie się zrobiło szczególnie
                              smutno, że 26 lat zmarnowano w tej gminie, skoro się ciągle nic nie zmienia.Mój
                              największy problem to praca w Jankach, a nie w Warszawie.

7. Podobno nadal aktualne są plany 2 przedszkoli - Rybie i coś w centrum
                              Raszyna (po gminnej stronie) i że są pieniądze w budżecie i przy tym wójcie
                              mozna zbudowac przedzkole nawet w rok.

8. Padło pytanie czego oczekuję i powiedziałam, że życzliwości i że mi poradzi
                              co ja mam teraz zrobić - choc jej pierwsza reakcja była zadziwiająca -
                              poradziła mi bym dzwoniła do innych przedszkoli i pytała czy się mogę dopisać
                              do listy oczekujących, bo tam przyjmowali więcej trzylatków (na Poniatowskiego
                              najwięcej, ale tego mi nikt w gminie wcześniej nie powiedział). W poniedziałek
                              to porobię, choć w pracy Sajgon.

9. Generalnie pani miła, b. osobista i rozumiejąca tylko, że z przesłaniem i
                              tak pani ta rozmowa nic nie da. Chyba jest niezłym psychologiem o dużym
                              poziomie empatii smile

10. Sąsiedzi też się nie dostali i on wertował tę listę i choć mieszka tu od
                              dziecka powiedział, że zna tylko kilka osób i ze jedyny trzylatek to dziecko
                              jakiegoś lokalnego właściciela firmy, którego żona nie pracuje (no cóż, ale
                              stempelek pewnie miałasmile

11. Więc mamy teraz szaleńczy tydzień poszukiwań przedszkola w Wawie, gdzie
                              mielibyśmy jakieś szanse się dostać i wozić dzieciaki jakoś na zmianę z
                              sąsiadami.

12. Ja się chyba na tę gminę obrażam doszczętnie - nie chodzę tu do lekarza,
                              nie otrzymujemy żadnej edukacji, nigdy nie byłam na żadnej imprezie kulturalnej
                              oprócz 5 minut na festynie z kiełbasą i przyśpiewkami ludowymi - dla mnie
                              istnieje tu tylko basen, kościół i moja samotna wyspa - tak czasami myślę o
                              swoim domku, że stoi sam jeden na środku oceanu albo jakiś bagien...

13. No to chyba jednak do tysiąca myśli nie dojdę ku uldze czytelników zapewne

Grocholica z Grocholic
                              • patrzacy.z.boku Re: WYNIKI REKRUTACJI DO PRZEDSZKOLI 23.03.07, 21:27

---
                                *powoli grocholica,spokojnie,nie wrzucaj wszystkiego do jednego worka (1000),bo
                                nie udzwignieszsmile...
                                *no to mowisz,ze rozmawialas z psychologiem?...
                              • muszka61 Re: WYNIKI REKRUTACJI DO PRZEDSZKOLI 23.03.07, 22:22
                                a propos punktu 7 - ciekawa jestem czy pani r-g dopilnuje by wójt choć jedno z
                                planowanych przedszkoli - na które jak mówisz są zarezerwowane pieniądze w
                                budżecie - wybudował w ciągu roku - żeby nie skończyło się na słowach już
                                powinien zostać rozpisany przetarg na projekt takiego budynku.
                                pytanie: w jakim wieku przyjmowano dzieci pod topolę - troje trzylatków to
                                bardzo mało - mam nadzieję, że nie przyjęli sześciolatków, bo one powinny pójść
                                do zerówki szkolnej, szkoła zapewnia świetlicę.
                                • grocholica Re: WYNIKI REKRUTACJI DO PRZEDSZKOLI 23.03.07, 22:43
                                  Przyjęli troje trzylatkow i chyba 7 czterolatków; więc reszta to dzieci
                                  starsze. Jeśli chodzi o sześciolatki to podobno rodzice chodzących tam dzieci
                                  nie zgodzili się na przeniesienie do szkoły, więc wszystkie te dzieci zostały w
                                  przedszkolu (ale pani coś mówiła o piątce dzieci). To ja też już zgłupiałam w
                                  jakim wieku są dzieci chodzące pod Topolę - wychodzi na to, że pięciolatki ale
                                  to tylko dlatego, że nie mam o nich żadnego info.

A swoją drogą to ciekawe dlaczego na Poniatowskiego przyjęli 19 dzieci
                                  trzyletnich - jakaś dziwna liczba...

Nie chcę tu niektórych denerwowac, ale pani stwierdziła, że wybudowała
                                  gimnazjum w 2 lata to przedszkole da się w rok - to ja poproszę, bo na razie
                                  ryczę i wypisuję podania do Warszawy i jestm w szoku - na Ochocie są po 2
                                  przedszkola na jednej ulicy!

A wiecie coś może o Michałowicach czy Komorowie?

G.
                                • patrzacy.z.boku Re: WYNIKI REKRUTACJI DO PRZEDSZKOLI 24.03.07, 09:06

panie wojcie,zywimy nadzieje,ze moze zdecyduje sie pan na powiekszenie
                                  rodziny...byloby to dobrym znakiem nadziei na szybkie wybudowanie przedszkola...
                                  ---
                                  *a ja mysle,ze wojt sam sie powinien dopilnowac majac na mysli dalsze swoje
                                  istnienie w zwiazku z gmina...
                                  • raszyniak2 Re: WYNIKI REKRUTACJI DO PRZEDSZKOLI 24.03.07, 19:16
                                    Grocholico,nalezałoby się przyjrzec praktyce przedszkoli w Raszynie.Czy uwazasz
                                    ze wszystkie 6-scio latki pójda do przedszkola a nie do szkoły.Czy uważasz,ze
                                    wszystkie dzieci trzy i czteroletnie zaadoptuja się w przedszkolu? Należałoby
                                    się przyjrzeć kto w czasie roku szkolnego jest przyjmowany do przedszkola.Czy
                                    działa wtedy lista rezerwowa czy znajomości z dyrekcją?To co pisałaś:praktyka
                                    jest taka,ze są to dzieci ojców prowadzacych działalność,gdzie mamy nie
                                    parcują,ale mają stempelki.Bo Ci rodzice moga coś "załatwić "dla przedszkola.
                                    • patrzacy.z.boku Re: WYNIKI REKRUTACJI DO PRZEDSZKOLI 24.03.07, 19:50

---
                                      * a na bialolece przedszkola beda otwierac gdzie sie da...moze wlasciciele
                                      raszynskich duzych domow z ogrodkiem pomysla?...
                                      • grocholica Re: WYNIKI REKRUTACJI DO PRZEDSZKOLI 24.03.07, 20:19
                                        Wszystkie prywatne przedszkola w Raszynie, które znam są w domkach z typowymi
                                        raszyńskimi ogródeczkami (tycimi) - domki kostki czyli wąskie wysokie.
                                        Dodatkowo w Zadnym nie gotuje się na miejscu... Jedzenie z restauracji dla 3
                                        latki jakoś mnie przeraża.

Ale ciekawa rzecz podobno jest jedno przedszkole na Ogrodowej, które chciało
                                        byc jakoś ujęte w wydziale oświaty i ma straszne problemy, bo sąsiedzi
                                        protestują. Po prostu nie zgadzają się na przedszkole i koniec. milusi!

A druga rzecz zszokowała mnie i zmartwiła szczególnie - podobno gmina kiedyś
                                        planowała budowę szkoły i przedszkola na Pruszkowskiej, ale mieszkańcy
                                        doprowadzili do zmiany przeznaczenia terenu w planie zagospodarowania. bo wolą
                                        mieszkaniówkę od szkoły ...

Pamietam jak ktoś pisał na forum, że ludzie z Grocholic kładli się na drodze,
                                        bo nie chcieli chodnikóów. Teraz zaczynam w to wierzyć!
                                      • raszynstraszyn Re: WYNIKI REKRUTACJI DO PRZEDSZKOLI 24.03.07, 20:20
                                        przecież w Raszynie są przedszkola prywatne...
                                        to na Jesiennej jest bardzo dobre
                                        • grocholica Re: WYNIKI REKRUTACJI DO PRZEDSZKOLI 24.03.07, 20:25
                                          To właśnie tam jest jedzenie z restauracji - czy to tak dobrze, to ja już wolę
                                          p. Lange z moim jedzeniem. A poza tym dla mnie jest pewna różnica między 300-
                                          400 złotych a 800. Pewnie dla tego biznesmena co mu jedynie dziecko przyjęli
                                          też była...
                                          • beata103 Re: WYNIKI REKRUTACJI DO PRZEDSZKOLI 24.03.07, 21:51
                                            Grocholico,to ja pisałam,ze ludzie kładli sie na ulicy i protestowali przeciw
                                            budowie chodników.Szkoda,ze nie wierzyłaś...Ja tez pisałam,ze Twoje dziecko nie
                                            ma szans na przedszkole pod topolą...Szkoda,ze nie słuchasz...

Re: 1 sukces Rajkowskiego
                                            Autor: beata103
                                            Data: 29.11.06, 09:16

--------------------------------------------------------------------------------
                                            To prawda.Kładli sie na ulicy i blokowali budowę chodnika.I śmieszą mnie
                                            argumenty forumowiczów ,którzy nie znają wydarzeń z Grocholic,że nic się nie
                                            działo.Dziło się wiele,tylko ludzie dziwną koleją rzeczy woleli powrotu do
                                            wspomnianego wcześniej błotka.To przerażające!

• patrzacy.z.boku Re: WYNIKI REKRUTACJI DO PRZEDSZKOLI 24.03.07, 22:25

---
                                              *beato...mala wiekszosc wybrala dla siebie mniejsze zlo...
                                            • dorota022 Re: WYNIKI REKRUTACJI DO PRZEDSZKOLI 24.03.07, 22:33
                                              błotko lecznicze tam mają?
                                              • patrzacy.z.boku Re: WYNIKI REKRUTACJI DO PRZEDSZKOLI 24.03.07, 22:40

---
                                                *raszynski guam...
                                          • muszka61 Re: WYNIKI REKRUTACJI DO PRZEDSZKOLI 24.03.07, 22:35
                                            grocholico, spróbuj jeszcze do dawid - bardzo polecane przedszkole - może tam
                                            zostało wolne miejsce?
                                            • dorota022 Re: WYNIKI REKRUTACJI DO PRZEDSZKOLI 24.03.07, 23:08
                                              czy ktoś z Was wie jakie były kryteria przyjmowania dzieci? a może gdzieś mozna
                                              je przeczytać?
                                              • grocholica Re: WYNIKI REKRUTACJI DO PRZEDSZKOLI 24.03.07, 23:46
                                                Oficjalne kryteria są na stronie, tylko, że p. Pasterska powiedziała, że 99%
                                                spełniało te kryteria więc musiała kogoś odrzucic - uważam zatem, że uczciwe
                                                byłoby losowanie, no bo dlaczego wybrano akurat te.

Beatka, dokopałaś mi trochę, bo ja się naprawdę czuję winna, że moja mała się
                                                nie dostała przeze mnie, że może jakbym wybrała inne, ale wiesz ja rozmawiałam
                                                z tą panią chyba Boczeń i ona przekonała mnie, że najlepiej składać do
                                                najbliższego, że może się jednak dostaniemy!

W żadnym przedszkolu w Raszynie nie ma wolnych miejsc, ale najbardziej mnie to
                                                przeraża, że od razu zapowiadają, że nie ma się co dowiadywać w ciągu roku - ta
                                                praktyka opisana przez pzb i to, że przecież za rok będzie jeszcze trudniej bo
                                                będą mieli swoich czterolatków!

A może my po prostu z Emilką jesteśmy warszawianki i do tgo błotka tak czy siak
                                                nie pasujemy!

Aga
                                                • beata103 Re: WYNIKI REKRUTACJI DO PRZEDSZKOLI 25.03.07, 17:00
                                                  Agnieszko,moim celem nie było dokopanie Ci.Szkoda,że działałaś zgodnie ze
                                                  wskazówkami urzędniczki a nie naszymi.Ja polecałam Ci całym sercem przedszkole
                                                  w Falentach,a nie elitarne przedszkole koło kościoła.Z Twoich wypowiedzi wynika
                                                  jednak,że co raz częściej przekonujesz się jak to naprawdę jest w Raszynie.
                                                  • grocholica Re: WYNIKI REKRUTACJI DO PRZEDSZKOLI 25.03.07, 19:19
                                                    Zastanawiam się co w Raszynie oznacza słowo elitarne?

Bo np. zdumiewa mnie jak niewiele jest tu osób z wyżsym wykształceniem; jeśli
                                                    elitą jest np. właściciel sklepu lub zakładu samochodowego to może dobrze, ze
                                                    się nie dostałysmy (oczywiście nie mówię, że nie można być właścicielem jakiejś
                                                    takiej firmy i być na poziomie, ale niektóre tego typu osoby, które tu
                                                    spotykam nie są)

Aga

PS. Sąsiadce pani dyr. pasterska zapowiedziała, że za rok też nie may szans, bo
                                                    za rok chce do tej grupy przyjąć głównie trzylatki i że po prostu nasze dzieci
                                                    miały pecha, że urodziły się w złym roczniku. Moim zdaniem, to jeszcze na
                                                    dodatek w złym miejscu i to przede wszystkim to drugie...
                                                  • patrzacy.z.boku Re: WYNIKI REKRUTACJI DO PRZEDSZKOLI 25.03.07, 19:47

---
                                                    *moze ze male i otoczone przez to wieksza troska,albo jakies nowoczesne metody
                                                    nauczania?...choc pewnie wszystkie panie przedszkolanki sa mile i kochaja
                                                    dzieci...
                                                  • muszka61 Re: WYNIKI REKRUTACJI DO PRZEDSZKOLI 25.03.07, 22:49
                                                    w podobny sposób postrzegam elitarność tego przedszkola
                                        • agrabara Re: WYNIKI REKRUTACJI DO PRZEDSZKOLI 26.03.07, 10:39
                                          Mozna poprosic troszke wiecej informacji na temat tego przedszkola?
                                          • patrzacy.z.boku Re: WYNIKI REKRUTACJI DO PRZEDSZKOLI 26.03.07, 18:22

---
                                            *to trzeba by u zrodla...dzieci zapytac...podobno male dzieci mowia prawde...a
                                            moze dzieci juz prowadza stronke internetowa przedszkola?...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka