Dodaj do ulubionych

Szkodnik-Wiśniewski

14.10.08, 20:40
Kochani znający gminę Raszyn wyłącznie z internetu.
Najbardziej aktywny jest w internecie Jacek Wisniewski.
W poprzednich kadencjach wójta Rajkowskiego, był jego praewą ręką będą np.
wicewójtem czy przewodniczącym komiscsji przetargowej.
Wasz idol Jacek Wisniewski zapomniał,że był odpowiedzialny za wcześniejsze
kadencje Rajkowskiego.
Nie pomny swojego udziału we władzaniu Rajkowskim i zwalczaniu wójta Iwickiego
obecnie walczy oo przywrócenia Iwickiego na wójta.
Wójt Rajkowski poznał się na Wiśniewskim, stąd też walka Wiśniewskiego z
Rajkowskim.
Gratuluję wszystkim którzy popierają Wiśniewskiego.
Obserwuj wątek
    • filip_bu Re: Szkodnik-Wiśniewski 14.10.08, 21:03
      sorry raszyniak ale to mi wygląda na PSYCHOZĘ MANIAKALNO-DEPRESYJNĄ.
      stary lecz się i to koniecznie u bardzo dobrego psychiatry
    • raszyniak1 Re: Szkodnik-Wiśniewski 14.10.08, 21:04
      Kochani znający gminę Raszyn wyłącznie z internetu.
      Najbardziej aktywny jest w internecie raszyniak (Prezes Burchert).
      W poprzednich kadencjach wójta Rajkowskiego, zwalczał go na rzecz Piotra Iwickiego.
      Wasz idol raszyniak zapomniał,że był odpowiedzialny za porażkę Rajkowskiego w 2002 r. na rzecz Iwickiego w czym czynnie dopomógł.
      W 2006 r. walczył o przywrócenie Rajkowskiego i odsunięcie Iwickiego, bo ten poznał się na nim i nie wpuszczał na posiedzenia rady osiedla.

Kurde, czy to taki nasz raszyński obraz bohatera gminnego? Jeśli tak, to mamy już dwóch, Burcherta i Wiśniewskiego. Zapewne obaj nie znoszą konkurencji i stąd ta wojna. Panowie! Ring wolny! Czekamy na kolejne stracie! Na razie na punkty prowadzi Wiśniewski za złożenie pozwu do sądu o zniesławienie.
      • raszyniak Re: Szkodnik-Wiśniewski 16.10.08, 23:58
        raszyniaku1
        Panie Irku.
        Gwoli scisłości nie zwalczałem Rajkowskiego na rzecz Iwickiego. Ekswójta
        Iwickiego poparłem dopiero w drugiej turze i to dosc skutecznie, bo załatwiłem
        mu wiecej głosów nizbyło mu potrzeba do wygrania z Rajkowskim.
        Po czterech latach kadencji Iwickiego chciałem, żeby wójtem został Mirek
        Chmielewski, ale skoro po pierwszej turze okazalo sie to marzeniem nierealnym,
        to zrobiłem wszystko, żeby wrócił Rajkowski, a nie pozostał wójtem Iwicki.
        Dlaczego wolałem Rajkowskiego?
        Bo jako członek Rady Mieszkańców osiedla Raszyn -1 lepiej od przeciętnego
        mieszkańca Raszyna poznałem wójta Iwickiego. I dlatego mogłem z pełnym
        przekonaniem powiedzieć Rajkowskiemu, który w przeciwieństwie do Iwickiego
        odważył sie chodzić od domu do domu osobiście, że "spierałem sie z nim i pewnie
        nadal będe sie z nim spierał, ale wolę spierac sie z nim o szczegóły, niz
        spierać sie z Iwickim o pryncypia, i że zrobie wszystko, żeby został wójtem".
        I Rajkowski został wójtem. Nie tak jak Iwicki głosami moimi i mojej rodziny.
        Został wójtem dzieki głosom tych, którym jak do dzis pisze wójt Iwicki, załatwił
        on uporządkowanie praw własności....
        Gratuluję Panu, Iwickiemu i Jackowi Wiśniewskiemu dobrego samopoczucia i
        współczuję Wam, bo prawda i tak zwycięży....
        Może Pan sobie ze mnie żartować, ale w przeciwieństwie do Jacka nie interesują
        mnie gminne posady, bo z lepszych już rezygnowałem i nie chcę być bohaterem
        gminnym bo bardziej interesuje mnie moja działalnośc ogólnopolska. Walczę z
        nieprawościami na terenie naszej gminy dlatego, że jako raszyniak nie mogę
        dopuścić do nieprawości.
        Złożenie pozwu to jedno, a wygranie to drugie.
        Jak Pan skomentuje sytuację, kiedy prokuratura odrzuci pozew? Jak Pan skomentuje
        wynik pozwu, który w tym samym czasie złożyli przeciw Jackowi ludzie, których
        oszukał?
        • ziggyksiazek Re: Szkodnik-Wiśniewski 17.10.08, 21:56
          chyba trzeba ci pogratulować dobrego tego samego co życzyłeś byłemu
          wójtowi
          lepiej się przygotuj do przewodu sądowego lepiej
        • raszyniak1 Re: Szkodnik-Wiśniewski 17.10.08, 23:15
          Cały czas ta sama śpiewka, że tez ci się nie znudzi.

"prawda i tak zwycięży...."
          Całe szczęście, ze tu się zgadzamy.

"Jak Pan skomentuje sytuację, kiedy prokuratura odrzuci pozew? Jak Pan
          skomentuje wynik pozwu, który w tym samym czasie złożyli przeciw Jackowi ludzie,
          których oszukał?"

Myślę, że masz małe szanse, aby nie spotkać się z p. Wiśniewskim w sądzie.
          Uważam, ze dla dobra całej raszyńskiej samorządności, przydałaby ci się
          przykładna kara. Będę więc gorąco kibicował p. Jackowi. Co do tego drugiego
          pozwu, jakoś nie słyszałem aby ktokolwiek coś o tym mówił. Jeśli masz jakieś
          informacje, chętnie przeczytam. Trudno komentować coś, co być może nie ma
          miejsca i jest wyssane z palca. Z twoich wypowiedzi padło już tyle
          nieprawdziwych oskarżeń pod adresem wielu prawych ludzi, że trudno ci uwierzyć.
      • raszyniak Re: Szkodnik-Wiśniewski 25.10.08, 02:36
        Raszyniaku1
        Panie Irku.
        Wójt Iwicki nie wpuszczał mnie, tylko nie wpuscił całej Rady, bo ta miała
        czelność domagać sie od niego tego, czego żądali mieszkańcy osiedla.
        Co tam zresztą Rada Mieszkańców.
        Kiedy pod koniec kadencji juz wiekszosc radnych poznała sie na nim, doprowadził
        do zaprzestania zwoływania Rady Gminy.
        Rzeczywiście "przysłużyłem" sie Rajkowskiemu wspierajac w drugiej turze
        poprzednich wyborów samorzadowych Iwickiego, ale zrobiłem to nie znajac go i
        pomyliłem sie. Tak jak pomylili sie ci, którzy głosowali na niego bo startował
        jako PiS-owiec, a do PiS-u zapisał sie dopiero 2 czy 3 lata po wygranych wyborach.
        Gdyby nie to, nie wygrałby tymi 6-cioma głosami. Teraz kiedy przegrał 200-toma,
        nadal uważa, że ma rację.
        Cóż. Jest artystą, a artyści z zasady muszą być narcyzami i egoistami inaczej
        niczego by w sztuce nie osiągnęli, tyle, że o ile artysta musi być egoistą, to
        samorządowiec powinien być altruistą o przesadnej empatii....
        Pan Piotr jest dlatego według mnie ostatnia osobą, która powinna zostać
        działaczem samorządowym nawet najniższego szczebla....
        • raszyniak1 Re: Szkodnik-Wiśniewski 25.10.08, 10:14
          Raszyniaku
          Panie Grzegorzu.

Po pierwsze nie nazywam się Irek.
          Po drugie, trzeba było sobie zawczasu uzgodnić termin zebrania to by was zapewne
          wójt wpuścił.
          Po trzecie, to nie wójt zwołuje sesje Rady Gminy tylko jej przewodniczący i to
          Rada prowadziła działalność destrukcyjną wobec wójta a nie odwrotnie, co było z
          resztą kampanią wyborczą skierowaną na pozbawienie go funkcji w wyborach 2006.
          Po trzecie, trzeba było czytać ulotki. Piotr Iwicki nie startował w 2002 roku z
          ramienia partii Prawo i Sprawiedliwość co było wyraźnie napisane.
          Po czwarte, wygrał tylko 6 głosami, bo nie prowadził kampanii "kolesi". Gdyby
          postępował tak jak twój obecny idol, obiecując wszystko i wszystkim, wygrałby w
          cuglach. Mówił prawdę, więc, jak głosi plotka, przysłowiowy "beton" bojąc utraty
          wpływów posuwał się do "brzydkich" metod. Może ty, jako blisko związany z
          dzisiejszą władzą, odpowiesz mi, czy prawdą jest, że są takie jednostki związane
          z Gminą, których kierownicy sugerowali, że "nie właściwe" głosowanie może
          skutkować sankcjami w pracy?
          Po piąte ucz się matematyki, 4427 - 3947 = 480.
          wybory2006.pkw.gov.pl/kbw/wynikiWbp2Tura.html?id=142106
          Po szóste, rozumiem, że wszyscy obecni samorządowcy są "altruistami o przesadnej
          empatii...."
          Po siódme, na szczęście nie ty decydujesz kto ma prawo być samorządowcem (czytaj
          wójtem czy radnym), tylko demokratyczne wybory. Uprzedzając twój atak, z góry
          odpowiem, że referendum, jest też przewidziane w demokracji przez ustawodawcę.

Na koniec dobra rada. Udaj się do dobrego psychoanalityka, bo zapętliłeś się w
          swojej nienawiści do wszystkiego i wszystkich, którzy mają choć trochę odmienne
          zdanie od ciebie a na dodatek zupełnie mylisz fakty.
          • raszyniak Re: Szkodnik-Wiśniewski 08.11.08, 01:53
            raszyniak1 napisał:

> Raszyniaku
            > Panie Grzegorzu.
            >
            > Po pierwsze nie nazywam się Irek.
            Panie Irku, dopóki sie Pan nie przedstawi mam prawo tak do Pana pisać, bo
            spierając sie z radszyniekiem1 zostałem poinformowany przez wspólnych znajomych,
            że "Irek Ci tego nie daruje i pozywa Cie do sądu"

> Po drugie, trzeba było sobie zawczasu uzgodnić termin zebrania to by was zapewn
            > e
            > wójt wpuścił.

Panie Irku.
            Już drugą kadencję nasza Rada Mieszkańców spotyka się regularnie w każy ostatni
            poniedziałek miesiąca i już sama koniecznosc występowania o pozwolenie na
            zebranie do wójta Iwickiego co miesiąc była kuriozalna, a brak pozwolenia na
            zebnranie po niechlubnym ścięciu moim z wójtem na zebraniou mieszkańców Raszyna
            2 zorganizowanego w gminie przez radnego Chmioelewskiego to był już szczyt
            działalności antysamorządowej.
            Na zebraniu z mieszkańcami zbesztany przeze mnie eks wójt pogratulował mi
            elokwencji i obiecał byc w kontakcie, po czym za kare nie wpuścił nas na
            zebranie do gminy.

> Rada prowadziła działalność destrukcyjną wobec wójta a nie odwrotnie, co było z
            > resztą kampanią wyborczą skierowaną na pozbawienie go funkcji w wyborach 2006.

Przez 3/4 kadencji wójta Iwickiego Rada Gminy wspierała eks wójta. Kiedy z
            miesiąca na miesiąc rosła ilośc radnych zrażonych do metod i celów eks wójta, aż
            przeciwnicy jego metod osiągnęli większość, to straciwszy większośc w Radzie eks
            wójt zaczął wykorzystywać kruczki prawne i eks przewodniczącego Rady do jej nie
            zwoływania.

> Po trzecie, trzeba było czytać ulotki. Piotr Iwicki nie startował w 2002 roku z
            > ramienia partii Prawo i Sprawiedliwość co było wyraźnie napisane.
            Nie mam przed sobą ulotek wyborczych z poprzedniej kadencji, ale tak to
            odebrałem ja i wszyscy moi znajomi.

> Po czwarte, wygrał tylko 6 głosami, bo nie prowadził kampanii "kolesi". Gdyby
            > postępował tak jak twój obecny idol, obiecując wszystko i wszystkim, wygrałby w
            > cuglach. Mówił prawdę, więc, jak głosi plotka, przysłowiowy "beton" bojąc utrat
            > y
            > wpływów posuwał się do "brzydkich" metod. Może ty, jako blisko związany z
            > dzisiejszą władzą, odpowiesz mi, czy prawdą jest, że są takie jednostki związan
            > e
            > z Gminą, których kierownicy sugerowali, że "nie właściwe" głosowanie może
            > skutkować sankcjami w pracy?
            Co to znaczy "kompania kolesi"?
            Co do naciskań na właściwe głosowanie, to akurat Twój idol groził sankcjami za
            nie popieranie go w wyborach, co zresztą doprowadziło do odwrotnego skutku, bo
            dzieki temu mamy jednego z radnych.

> Po piąte ucz się matematyki, 4427 - 3947 = 480.
            > wybory2006.pkw.gov.pl/kbw/wynikiWbp2Tura.html?id=142106
            Nie rozumiem Twojej matematyki. Wygrać 6-cioma i przegrać 200-toma to rozumiem,
            a co Ty masz na myśli?

> Po szóste, rozumiem, że wszyscy obecni samorządowcy są "altruistami o przesadne
            > j
            > empatii...."
            Nie wiem czy wszyscy obecni samorządowcy są tacy, ale wiem jaki nie był
            poprzedni wójt i rozumiem dlaczego nie mógł taki być. Jeśli jest naprawdę dobrym
            artystą to MUSI BYĆ EGOISTĄ, BO MUSI NIM BYC KAŻDY WYBITNY ARTYSTA....

> Po siódme, na szczęście nie ty decydujesz kto ma prawo być samorządowcem (czyta
            > j
            > wójtem czy radnym), tylko demokratyczne wybory. Uprzedzając twój atak, z góry
            > odpowiem, że referendum, jest też przewidziane w demokracji przez ustawodawcę.
            Masz racje. Na szczęście żadna pojedyncza osoba nie decyduje o tym kto ma prawo
            być samorządowcem, tylko demokratyczne wybory. Dlatego kiedyś odsunieto 6-cioma
            głosami trio Rajkowski-Lewandowski_Wiśniewski, a po czterech latach odsunięto
            200-toma głosami duet Iwicki-Kwieciński.

>
            > Na koniec dobra rada. Udaj się do dobrego psychoanalityka, bo zapętliłeś się w
            > swojej nienawiści do wszystkiego i wszystkich, którzy mają choć trochę odmienne
            > zdanie od ciebie a na dodatek zupełnie mylisz fakty.
            Ktoś rzeczywiście powinien uidac sie do psychoanalityka, najlepiej ci, którzy
            nie rozumieja rzeczywistości i działaja w mysl zasady "jeśli społecznośc sie z
            nami nie zgadza, to trzeba zmienić społecznosc"....
            • raszyniak Re: Szkodnik-Wiśniewski 10.11.08, 19:00
              raszyniaku1
              Panie Irku
              Nie odpowie Pan?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka