perfekcjonizm 27.03.12, 22:07 wracam z kina z filmu "wstyd", dziewczyny jeśli nie widziałyście to koniecznie zobaczcie, ja aż musiałam się schlać i nażreć, żeby jakoś poradzić sobie z emocjami... Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
czita88 Re: Wstyd 27.03.12, 22:57 Ja widziałam i jakoś szczególnie bardzo mi się nie spodobał. Na pewno mnie nie rozwalił, choć po cichu na to liczyłam. Szkoda, że nie ukazali przyczyny ich postępowania, ona tylko wspomniała, że nie są źli, ale wyszli ze złego miejsca (coś w tym stylu), ale nie wiadomo co konkretnie (jaki dom, przeszłość) ich tak ukształtowało. Btw "Obecnie ludziom częściej zdarza się nawiązywać seksualne relacje z potrzeby kontaktu z drugim człowiekiem niż z miłości. A gdy brakuje kogoś do przytulania naszej zewnętrznej powłoki, sami zaczynamy sie otulać - od wewnątrz, choćby poprzez objadanie się" (Cherie Sohnen Moe). I jeszcze "Wielu (...) kompulsywnie objadało się, kupowało, uprawiało seks, ponieważ ich ciała umierały z tęsknoty za prawdziwą bliskością" (Marcia Baczyński). Hmmm. Jak nie ma się z kim pogadać (chodzi mi o prawdziwą rozmowę, a nie o ten cały zasrany teatrzyk jaki widzę wszędzie na codzień) i do kogo sie przytulić, i to od zawsze, to się dostaje na głowę. Świat jest do dupy. Odpowiedz Link
perfekcjonizm Re: Wstyd 27.03.12, 23:05 oj to nie na tym forum mialo byc tu oczywiscie i do Panow bym sie zwrocila Odpowiedz Link