maanasasarovara 17.08.08, 21:58 Czy możliwe jest współwystępowanie BPD i innych zaburzeń, jak choroba afektywna dwubiegunowa albo fobia społeczna? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
nienill Re: inne zaburzenia 17.08.08, 22:47 maanasasarovara napisała: > Czy możliwe jest współwystępowanie BPD i innych zaburzeń, jak > choroba afektywna dwubiegunowa albo fobia społeczna? podobno nie tylko mozliwe, ale nawet bardzo czeste ale ja sie tam mało znam Odpowiedz Link
liczby-11 Re: inne zaburzenia 05.09.08, 18:18 Bpd leczy sie jak chorobe afektywna - dwubiegunowa. Czyli lekami antydepresyjnymi i antylekowymi. Cialo migdalowate / stara czesc mozgu/ jest lekowe i dlatego ty i ja musimy zazywac te leki. Nie wiem ile Ty masz lat, ale w 30 -tym roku zycia wystepuje juz depresja i czesto agresja . Roznie to jest. U jednej osoby trwa dlugo depresja a agresja rzadko a u drugiej odwrotnie. Jak bedziesz leczyla depresje to fobia spoleczna bedzie coraz mniejsza u Ciebie. W GORE SERCA!!! Odpowiedz Link
liczby-11 Re: inne zaburzenia 08.10.08, 20:46 maanasasarovara napisz, jak sie teraz czujesz.Wiesz, zanim do Ciebie zdecydowalam napisac, dlugo myslalam nad Twoim przypadkiem chorobowym.W bpd istnieja zaburzenia lekowe bardzo u niektorych osob silne. Istnieje tzw. wieczny niepokoj. Wedlug mnie/zdaje sobie sprawe jaka biore na siebie odpowiedzialnosc/ ty masz bpd z objawami lekowo- depresyjnymi. Jezeli do tej pory nie masz wlasciwego lekarza, to powiedz, ze psycholog dal Ci taka diagnoze, powiedz, ze nie mozesz juz z tymi lekami dluzej funkcjonowac. Ze przeciez musisz chodzic po zakupy, spotykac sie z ludzmi, bo czlowiek jest ponoc istota spoleczna, ze chcesz z objawow lekowych wyjsc. W lekowym bpd jest tak, ze masz naprzemiennie depresje albo lek. I to jest okropne, bo trzeba ciagle kontrolowac sie. Ale teraz prawie kazdy psycholog i psychiatra znaja bpd wiec na pewno zrozumieja Cie, a jak nie to napisz do mnie. Uczynie wszystko, uzyje wszelkich sil aby Ci pomoc.Pozdrawiam Cie serdecznie... Odpowiedz Link