martalik
02.03.12, 02:02
Witam.
Od 3-4 lat bolą mnie nogi: kości, mięśnie, ścięgna, stawy. Od kilku lat mam też okresowo nawracającą grzybicę języka i nawracający syndrom zmęczenia. Rehabilitacja na nogi malutko pomogła. Lekarz skierował mnie na badania, po których orzekł czynną infekcję: mykoplazma i chlamydia pneumoniae. Kilka miesięcy temu zaczęłam intensywne leczenie wg. prot. Vheldona. Jednak całkiem niedawno, w wyniku zapoznawania się z diagnostyką stwierdziłam, że diagnoza postawiona była na podstawie li tylko badań w klasie lgG, które wskazują na przebytą infekcję, aby przekonać się, że infekcja jest czynna należy zrobić dodatkowe badania w innych klasach. Moje wątpliwości wzbudza też fakt, że nie mam herksów oraz poza bólem, innych objawów charakterystycznych dla ww. infekcji bakteryjnych. Nie mam także objawów charakterystycznych dla boreliozy.
W wyniku leczenia abax zmniejszył się za to znacznie ból nóg.
Lekarza zmienię, jednak nie chcę , nauczona doświadczeniem znów zaufać bezkrytycznie innemu. Dlatego też szukam informacji czy mój objaw jest charakterystyczny dla jakiejś innej choroby. Może ktoś z Was coś mi podpowie. Pozdrawiam.