krzyssyzrk 05.09.09, 20:18 Chciałem zapytać czy ktoś z was miał fibromialgię i wyleczył się z niej. Jest to dość ważne dla mnie bo dzięki temu zyskam nadzieję a to i tak już wiele.. :) Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ewax100 Re: Wyleczeni! 05.09.09, 22:06 Nie jest to wszystko takie jednoznaczne niestety. Ja miałam latami zdiagnozowaną fibromialgię.Do dzisiaj nie wiem- być może że ją miałam a raczej jedno i drugie.Jednak tej nie umieli wyleczyć i ciagle cierpiałam/więcej w moim wątku/ Wreszcie sama znalazłam przyczyne moich bólów -zrobiłam badanie i okazało się że to borelioza.Leczyłam się pół roku antybiotykami ale tak drastycznie-duzymi dawkami-3 naraz. Być może miałam jedno i drugie bo tak często bywa i bóle sa wtedy nie do wytrzymania. Obecnie czuję się dużo lepiej-mogę funkcjonować.Czasem przy stresach szczególnie bóle wracają ale przechodzą i na drugi dzień jest lepiej.Kiedyś żyłam w ciagłych bólach więc myslę że jest z 90% poprawy.Trudno to ocenić jednoznacznie bo nie wiem czy ból nie wróci na dłużej jak kiedyś ale póki co cieszę się każdym dniem bez bólu. Znam też wiele osób które taką droga pozbyły sie tych strasznych bólów ale też zdiagnoozwano borelioze i leczyły się antybiotykami. Fibromialgii nie lecza antybiotykami choc słyszałam że i w fibro przynoszą poprawę.Pozdrawiam seredcznie:)) Odpowiedz Link