delfinlex 28.03.11, 13:59 Drodzy Witam serdecznie, czy ktoś ma jakieś uwagi, porady, wskazówki? Gdzie najlepiej z dziećmi? Pozdrawiam Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mahadarbi Re: Zakinthos 29.03.11, 00:09 Dwa lata temu stalam przed tym samym problem. Z dwulatką. Poczytaj, co mi wtedy ludzie doradzili: forum.gazeta.pl/forum/w,203,95424142,95424142,Znawcy_Zakhyntos_poradzcie_.html wpisów bylo wiele, bardziej lub mniej pomocnych, ja planow nie zmieniłam - wybralam Kalamaki i najbardziej przyjazny z hoteli, jako jedyny na wyspoie położony na SAMEJ plaży. Wakacje mieliśmy wtedy cudowne! Polecam. Odpowiedz Link
delfinlex Re: Zakinthos 29.03.11, 09:43 Zaraz poczytam i już z góry dziękuję My mamy zestaw 2 i 6 lat i sama już nie wiem co wybrac...najpierw wybraliśmy louis zante beach, ale odradzono nam ze względu na bliskośc rozrywkowej miejscowości pełnej angoli..czego nienawidzimy,,,,, teraz rozważam louis plagos beach, tam super spokojnie, ale do plaży kawałek.... nic to, idę poczytac pozdrawiam Odpowiedz Link
delfinlex Re: Zakinthos 29.03.11, 10:24 Ha, ha, to się uśmiałam w trakcie czytania, bo chyba dokładnie mnie zrozumiesz )) Grecja - nasza miłośc To nasze pierwsze od 10 lat wakacje z biurem podróży - i pewnie jedne z ostatnich - za rok mały będzie już na tyle duży, że będzie można już go łącznie z bratem ogarnąc. My też z tych, co to sami wszystko sobie organizowaliśmy - przeloty, domki do wynajęcia, mieszkania - whatever, samochody i robimy co chcemy. Szczytem szczęścia były dwutygodniowe wakacje kamperem - po Grecji - nic tego nie pobije..... już za rok, niech tylko mały podrośnie... wtedy byliśmy z jednym synkiem, miał ponad 3,5 roku i było FANTASTYCZNIE!!!!!Zresztą, Młodszy ma właśnie "greckie korzenie" P A wracając do lektury - pewnie jednak zostaniemy w wersji plagos beach przy tsilvi - do plazy nie jest tak daleko, a jak nas znam )) to pewnie po jednym dniu "na plazy" i tak już wypożyczymy samochód i w drogę )))) Dzieci mamy zaprawione Pozdrawiam i bardzo dziekuję za pomoc Odpowiedz Link
mahadarbi Re: Zakinthos 29.03.11, 23:57 Do plaży tam nigdzie nie jest daleko, zależy tylko do jakiej plazy... W Tsilivi jest plaża na ktorej więcej ludzi niż miejsca do leżenia Jeśli miejscowość traktować zamiar macie jak jedynie bazę wypadową - Tsilivi może być, ale ja bym nie wybrała. Za głośno, masa tłumów, ciasno, zero klimatu. U mnie nawet baza musi byc klimatyczna, no ale ja mam chyba odchył Dziś, jakbym raz jeszcze miała tam lecieć (co zrobie pewnie jeszcze nie raz wybrałabym absolutnie obledny Vasilikos, z kamiennymi domkami zgubionymi pośród gajow oliwnych! Stamtąd jest bliziutko na Gerakas, plazy najwiekszej i najdłuższej, ze słynnymi lęgowiskami żłówi. Problem w tym, że trzeba trzymać się przepisow, które miejscowa straż bardzo surowo egzekwuje. Max.3 godziny leżakowania, nie rozkladanie parasoli, nie budowanie zamków z piasku zbyt blisko konstrukcji etc. Zante jest przepiękna. My wzięliśmy samochód na 10 dni i zobaczyliśmy każdy jej zakątek. Północ totalnie różna od południa, jak inna wyspa. Widoki zapierają dech, naprawdę. Odpowiedz Link
bah77 Re: Zakinthos... 31.03.11, 08:14 > Dziś, jakbym raz jeszcze miała tam lecieć (co zrobie pewnie jeszcze nie raz > wybrałabym absolutnie obledny Vasilikos... O ile pamiętam, poprzednim razem nie udało mi się Ciebie do tego przekonać, hihi... Pozdrawiam bah77 Odpowiedz Link
mahadarbi Re: Zakinthos... 31.03.11, 23:47 Hej, bah-u!!! Kopę lat Wiesz, jak to jest pierwszym razem... Nie dowierza się, chcę się samemu ocenić/przekonać, człowiek nieufny jakiś taki... )) Tak, to prawda. Do dziś mam w 'ulubionych' linki od Ciebie do kamiennych domków... A potem, jak je wszystkie zweryfikowalam w realu, okropnie bylam na siebie zła, że.... nie posłuchalam Mea culpa. Wiem. Ale hotelik w Kalamaki był też ok. A już najsilniejszym argumentem przemawiającym za nim było sąsiedztwo najlepszej tawerny pod greckim slońcem! Gdzie w tym roku się udajesz? Może poopowiadasz u mnie o Mykonos? Byleś tam może? Pozdrawiam Cię ciepło! Odpowiedz Link
delfinlex Re: Zakinthos 01.04.11, 11:08 Bardzo dzięuję za pomoc Jestem pewna, że będa to kolejne piękne greckie wakacje Jeżeli Zakynthos jest choć troszkę podobna do Lefkady czy zachodniego poleponezu (a wiem, że jest D) to inaczej byc nie może Pozdrawiam cieplutko I odliczamy dni do wylotu Odpowiedz Link
mahadarbi Re: Zakinthos 02.04.11, 00:46 Idę o zakład, że będą to udane wakacje Cudnych wrażeń! I zdrowych dzieciaków Odpowiedz Link