Forum Sport Rowery
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Jazda "w kucki"

05.09.14, 23:46
    Rozumiem dziadków z przykurczem, tudzież akrobatów beemiksowych. Skąd jednak biorą się ludzie w wieku prokreacyjnym, poruszający się na rowerze w pozycji kucznej?
    Obserwuj wątek
      • zbyfauch No, szwagra posiadam i 05.09.14, 23:47
        poskarżyć się chciałem.
      • anna_sla Re: Jazda "w kucki" 14.09.14, 21:36
        nie bardzo umiem sobie wyobrazić tą pozycję :|
        • stefan4 Re: Jazda "w kucki" 14.09.14, 22:10
          anna_sla:
          > nie bardzo umiem sobie wyobrazić tą pozycję :|

Pewnie jakoś tak:

https://www.wirtualny-rower.pl/wp-content/uploads/2011/06/%C5%9Bmieszny-rowerzysta-350x350.jpg

- Stefan
        • zbyfauch Re: Jazda "w kucki" 14.09.14, 23:24
          www.sklepbicykl.pl/blog/bike-fitting/
          Chodzi o jazdę na zbyt nisko ustawionym siodełku.
          • zbyfauch Re: Jazda "w kucki" 14.09.14, 23:25
            .
          • anna_sla Re: Jazda "w kucki" 15.09.14, 09:25
            hmm, do tej pory widziałam tylko jedną taką osobę, ale to akurat było zrozumiałe, bo była po operacji stóp i nie mogła "spadać" na palce przy zsiadaniu tylko na piętę
            • stefan4 Re: Jazda "w kucki" 15.09.14, 11:12
              anna_sla:
              > hmm, do tej pory widziałam tylko jedną taką osobę

Myślę, że nieuważnie patrzysz. Zbyfauch miał zapewne na myśli takiego gostka:

https://bi.gazeta.pl/im/6/11568/z11568576Q,Rowerzysta-sluchajacy-muzyki-podczas-jazdy-na-rowe.jpg

Zobacz, jego prawa noga ustawiona na niskim pedale jest silnie ugięta w kolanie. Lewa oczywiście jeszcze silniej. Facet istotnie jedzie w kucki. Na moje oko cały jego rower jest dla niego za mały. Wygodniej i skuteczniej by mu się jechało przy takim ustawieniu:

https://static.polskieradio.pl/15e3dcd8-9350-42da-afc2-dbc925f37202.file

Ten gościu wygląda, jakby miał siodełko ciut za wysoko, ale to chyba złudzenie, bo on akurat stanął na pedałach, między siodełkiem a pupą jest trochę miejsca
              • azm2 Re: Jazda "w kucki" 15.09.14, 12:52
                Dziewczyny na identycznych rowerach to chyba jakaś krótka akcja - reklama?. Może tylko kilka kilometrów, pół godziny, dostały rowery jak leci, więc nikomu nie chciało się regulowac siodełek.

Chłopak w szarej kurtce ma zbyt niskie siodełko. Przypuszczam, że to kwestia wygody, aby sięgac do ziemi bez zsiadania. Sorry, taki ma styl. Może za jakiś czas zrozumie, że przez to bolą go kolana.
              • anna_sla Re: Jazda "w kucki" 18.09.14, 09:33
                > Naprawdę nie widziałaś w realu rowerzystów przybierających takie pozycje?

Nie, ale pewnie moją wadą jest, że się nie przyglądam :) i nie przejmuję tym na co wpływu nie mam :)
                • zbyfauch Re: Jazda "w kucki" 18.09.14, 10:05
                  anna_sla napisała:
                  > Nie, ale pewnie moją wadą jest, że się nie przyglądam :) i nie przejmuję tym na
                  > co wpływu nie mam :)

Ja też nie, po prostu poprosiłem szwagra, coby mi się dał "przejechać" na swoim nowym rowerze, którego dosiadłszy (rower, nie szwagra) poczułem się jak na welocypedzie żony.
                  A szwagier mojego wzrostu.
                  • anna_sla Re: Jazda "w kucki" 20.09.14, 15:58
                    :D no wiesz, może on nim tylko do sklepu po chleb jeździ... albo to ostatnio żona szwagra po ten chleb się wybrała :D
                    • zbyfauch Re: Jazda "w kucki" 21.09.14, 10:14
                      anna_sla napisała:
                      > :D no wiesz, może on nim tylko do sklepu po chleb jeździ...

Byliśmy na wycieczce rowerowej, bułek po drodze nie kupowaliśmy.
    Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka