skeler 21.09.04, 02:48 masa.sdv.pl/dojazd.htm - tutaj jest plan dojazdów na Masę w wersji RC1 - jak nie bedzie zadnych uwag i zastrzezen, to moze jeszcze dzis pojawi sie to oficjalnie na stronie... Link Zgłoś Obserwuj wątek
roweroraffi Re: Dojazd na Masę i inne imprezy II 21.09.04, 08:30 Dla mnie wygląda OK... przynajmniej trasa północna i ta z Grochowa, bo o pozostałych nie mogę się wypowiedzieć. Tylko się zastanawiam, czy z Marsa jedzie się aż prawię godzinę, ale to inna sprawa, że czasy są zbyt długie ;-) Link Zgłoś
swistak-69 Re: Dojazd na Masę i inne imprezy II 21.09.04, 10:21 Witam Ja bałbym mała poprawkę zmienic miejsce spotkania. Z Bródna ratusz gminy Targówek 17.20 na scieżke rowerową róg ulic Budowlana a Wysockiego czas 17.25 a rondo Żąba 17.35 i do Starzyńskiego 17.40 . A jeszcze może gdzie ma być spotkanie na rondzie Starzyńskiego (jest ono wmiarę duże):P . Pozdrawiam... Link Zgłoś
rano1 Re: Dojazd na Masę i inne imprezy II 21.09.04, 11:10 Dla Marymontu, Żoliborza Dziennikarskiego i Oficerskiego najlepszym rozwiązaniem jest dojazd do Nadwiślańskiej Rowerostrady, czyli ominięcie wielu świateł i skrzyżowań. Ja osobiście kilka razy jadąc z Klaudyny musiałem trochę wycinać, żeby zdążyć startując o 17.45 spod domu. Jadąc Nadwiślańską można dojechać w 15-20 minut. Wybierając opcję Mickiewicz& Anders...nie wiem, czy dałbym radę. Może w piątek mi się uda zdążyć na róg Potockiej i Adama M. Zobaczę, kto w okolicy mieszka :-) Link Zgłoś
skeler Re: Dojazd na Masę i inne imprezy II 21.09.04, 11:34 Punkty spotkan beda zawsze za skrzyzowaniem, zeby osoby jadace z roznych stron nie musialy skrecac w zla strone, itp. ;-) Za tym rondem proponuje jechac dalej jezdnia, bo jazda sciezka pod mostem w duzej grupie moze byc niebezpieczna (latwo wpasc na barierke, krawezniki atakuja z zaskoczenia, itp.) Link Zgłoś
roweroraffi Re: Dojazd na Masę i inne imprezy II 21.09.04, 12:55 swistak-69 napisał: > Witam > Ja bałbym mała poprawkę zmienic miejsce spotkania. Z Bródna ratusz gminy > Targówek 17.20 na scieżke rowerową róg ulic Budowlana a Wysockiego czas 17.25 a Punkt przy Ratuszu jest dobrym punktem orientacyjnym, a do tego może obsługiwać także Zacisze stąd został wybrany. Niemniej masz rację co do jednego... nie wykorzystania ścieżki przy odrowąża do dojazdu... to chyba mój osobisty uraz do tej ścieżki, zakrętó od linijki, kostki, straganów i drzewa pośrodku :-) Na tą Masę zostawmy jak jest jeszcze, a potem przerobimy nieco by słąbsi nie musieli jechać ul Wincentego ;-) Link Zgłoś
swistak-69 Re: Dojazd na Masę i inne imprezy II 21.09.04, 14:09 Na zbiegu ścieżek przy ulic Budowlana a Wysockiego jest dobrym punktem bo wiećej osób się kieruje tą trasą... Co do samej ścieżki jest wadliwa ale zarazem jest jednym dobrym szlakiem wjazdowy do Centrum... Pozdrawiam... Link Zgłoś
pawelec_xxx Re: Dojazd na Masę i inne imprezy II 21.09.04, 14:46 swistak-69 napisał: > Na zbiegu ścieżek przy ulic Budowlana a Wysockiego jest dobrym punktem bo > wiećej osób się kieruje tą trasą... > Co do samej ścieżki jest wadliwa ale zarazem jest jednym dobrym szlakiem > wjazdowy do Centrum... Przyłączam sie z prośbą, róg Budowlanej i Wysockiego/Odrowąża to dobry punkt, wszystkim z Bródna po drodze, miejsce każdy zna, jest to jednocześnie róg cmentarza, wiedzie tędy wlotowy szlak rowerowy na Centrum i resztę Warszawy. Osoby z Zacisza mogą jechać na Żabę, albo do nas. Jak by się kilka osób z tamtąd zebrało to moża wyznaczyć na zaciszu punkt zbiórek np. pętla autobusowa. Ratusz DZIELNICY Targówek jest może i rozpoznawalny ale z bródna jest w zupełnie inną stronę niż masa(przynajmniej dla większości tu mieszkających) Link Zgłoś
skeler Re: Dojazd na Masę i inne imprezy II 22.09.04, 02:21 ok - zamykam dyskusje nad trasami dojazdu - o kolejne komentarze prosze po przetestowaniu tych tras w praktyce przed masa... Link Zgłoś