Forum Sport Rowery
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Dojazd na Masę i inne imprezy II

21.09.04, 02:48
    masa.sdv.pl/dojazd.htm - tutaj jest plan dojazdów na Masę w wersji
    RC1 - jak nie bedzie zadnych uwag i zastrzezen, to moze jeszcze dzis pojawi
    sie to oficjalnie na stronie...
    Obserwuj wątek
      • roweroraffi Re: Dojazd na Masę i inne imprezy II 21.09.04, 08:30
        Dla mnie wygląda OK... przynajmniej trasa północna i ta z Grochowa, bo o
        pozostałych nie mogę się wypowiedzieć. Tylko się zastanawiam, czy z Marsa
        jedzie się aż prawię godzinę, ale to inna sprawa, że czasy są zbyt długie ;-)
        • swistak-69 Re: Dojazd na Masę i inne imprezy II 21.09.04, 10:21
          Witam
          Ja bałbym mała poprawkę zmienic miejsce spotkania. Z Bródna ratusz gminy
          Targówek 17.20 na scieżke rowerową róg ulic Budowlana a Wysockiego czas 17.25 a
          rondo Żąba 17.35 i do Starzyńskiego 17.40 . A jeszcze może gdzie ma być
          spotkanie na rondzie Starzyńskiego (jest ono wmiarę duże):P .
          Pozdrawiam...
          • rano1 Re: Dojazd na Masę i inne imprezy II 21.09.04, 11:10
            Dla Marymontu, Żoliborza Dziennikarskiego i Oficerskiego najlepszym
            rozwiązaniem jest dojazd do Nadwiślańskiej Rowerostrady, czyli ominięcie wielu
            świateł i skrzyżowań.
            Ja osobiście kilka razy jadąc z Klaudyny musiałem trochę wycinać, żeby zdążyć
            startując o 17.45 spod domu. Jadąc Nadwiślańską można dojechać w 15-20 minut.
            Wybierając opcję Mickiewicz& Anders...nie wiem, czy dałbym radę.
            Może w piątek mi się uda zdążyć na róg Potockiej i Adama M. Zobaczę, kto w
            okolicy mieszka :-)
          • skeler Re: Dojazd na Masę i inne imprezy II 21.09.04, 11:34
            Punkty spotkan beda zawsze za skrzyzowaniem, zeby osoby jadace z roznych stron
            nie musialy skrecac w zla strone, itp. ;-)
            Za tym rondem proponuje jechac dalej jezdnia, bo jazda sciezka pod mostem w
            duzej grupie moze byc niebezpieczna (latwo wpasc na barierke, krawezniki
            atakuja z zaskoczenia, itp.)
          • roweroraffi Re: Dojazd na Masę i inne imprezy II 21.09.04, 12:55
            swistak-69 napisał:

> Witam
            > Ja bałbym mała poprawkę zmienic miejsce spotkania. Z Bródna ratusz gminy
            > Targówek 17.20 na scieżke rowerową róg ulic Budowlana a Wysockiego czas 17.25
            a

Punkt przy Ratuszu jest dobrym punktem orientacyjnym, a do tego może obsługiwać
            także Zacisze stąd został wybrany. Niemniej masz rację co do jednego... nie
            wykorzystania ścieżki przy odrowąża do dojazdu... to chyba mój osobisty uraz do
            tej ścieżki, zakrętó od linijki, kostki, straganów i drzewa pośrodku :-) Na tą
            Masę zostawmy jak jest jeszcze, a potem przerobimy nieco by słąbsi nie musieli
            jechać ul Wincentego ;-)
            • swistak-69 Re: Dojazd na Masę i inne imprezy II 21.09.04, 14:09
              Na zbiegu ścieżek przy ulic Budowlana a Wysockiego jest dobrym punktem bo
              wiećej osób się kieruje tą trasą...
              Co do samej ścieżki jest wadliwa ale zarazem jest jednym dobrym szlakiem
              wjazdowy do Centrum...
              Pozdrawiam...
              • pawelec_xxx Re: Dojazd na Masę i inne imprezy II 21.09.04, 14:46
                swistak-69 napisał:

> Na zbiegu ścieżek przy ulic Budowlana a Wysockiego jest dobrym punktem bo
                > wiećej osób się kieruje tą trasą...
                > Co do samej ścieżki jest wadliwa ale zarazem jest jednym dobrym szlakiem
                > wjazdowy do Centrum...

Przyłączam sie z prośbą, róg Budowlanej i Wysockiego/Odrowąża to dobry punkt,
                wszystkim z Bródna po drodze, miejsce każdy zna, jest to jednocześnie róg
                cmentarza, wiedzie tędy wlotowy szlak rowerowy na Centrum i resztę Warszawy.
                Osoby z Zacisza mogą jechać na Żabę, albo do nas. Jak by się kilka osób z tamtąd
                zebrało to moża wyznaczyć na zaciszu punkt zbiórek np. pętla autobusowa.
                Ratusz DZIELNICY Targówek jest może i rozpoznawalny ale z bródna jest w zupełnie
                inną stronę niż masa(przynajmniej dla większości tu mieszkających)
      • skeler Re: Dojazd na Masę i inne imprezy II 22.09.04, 02:21
        ok - zamykam dyskusje nad trasami dojazdu - o kolejne komentarze prosze po
        przetestowaniu tych tras w praktyce przed masa...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka