Forum Sport Rowery
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

gdzie trzymacie rowery?

IP: *.com.pl / 213.77.33.* 17.06.05, 12:45
    My mieszkamy w bloku, piwnica odpada, w przedpokoju malo miejsca, pozostaje
    balkon, ale troche tam tloczno dla 2 rowerow. A jak Wy sobie z tym radzicie?
    Moze ktos podzieli sie fajnym pomyslem?
    Obserwuj wątek
      • paranormalny Re: gdzie trzymacie rowery? 17.06.05, 12:50
        Ja z żoną trzymamy je w piwnicy - gdzieś musimy mieszkać i prowadzić życie
        towarzyskie:)
        Skradli nam dopiero 3 sztuki/10 lat:((
        • Gość: kondor Re: gdzie trzymacie rowery? IP: *.interq.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 17.06.05, 13:31
          polula - dobrze że nie pytasz się jeszcze o adres,bo była by to wskazówka dla
          pewnych gości.ha ha Ja oczywiście w piwnicy ale dodatkowo łańcuchem przykuty do
          ściany.
          Radzę tym kto w piwnicy trzyma,aby zdejmować koła i przechowywać je w
          mieszkaniu. Złodziej raczej nie niesie lecz jedzie na ukradzionym rowerze
          • filut Re: gdzie trzymacie rowery? 17.06.05, 16:19
            Gość portalu: kondor napisał(a):
            > Radzę tym kto w piwnicy trzyma, aby zdejmować koła i przechowywać je w
            > mieszkaniu.

A codziennie rano kółka przykręcać i hajdaaa :))) Sama przyjemność:))
            • Gość: kondor Re: gdzie trzymacie rowery? IP: *.interq.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 17.06.05, 20:38
              ..."A codziennie rano kółka przykręcać i hajdaaa :))) Sama przyjemność:))"...

Co kto woli,albo codziennie odkręcać koła.Albo chodzić na piechotę gdy Ci
              gwizdną rower.Nie koniecznie muszą być to nakrętki na klucz.Można założyć
              motylki.

• Gość: gosc Re: gdzie trzymacie rowery? IP: *.crowley.pl 22.06.05, 15:37
                szybkozapinacz jest dobry. wystarczy zdjąć przednie koło. też nie pojeździ
      • krzysiek_dwadziesciapare Re: gdzie trzymacie rowery? 17.06.05, 13:07
        ja swój trzymam w kuchni [ sam mmieszkam ]ale zastanwiam się nad wkręcanymi w
        ścianę wieszakami - pakuje sie to w sciane na wys ok 2m, wiesza rower - i
        miejsca cudownie przybywa :)
      • Gość: Ala_dwa Re: gdzie trzymacie rowery? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.06.05, 13:50
        mój stoi na środku pokoju, oparty o orbitreka, dobrze im razem, a ja ich mam na
        oku, pozdrawiam,
        schwanie do piwnicy to tylko na jedną noc, tak więc...
      • huann Re: gdzie trzymacie rowery? 17.06.05, 13:54
        na pierwszym piętrze w bloku, czyli w kuchni kawalerki o rozmiarach łącznie 32
        metrów kwadratowych stoją sobie 2 :)
        bo po co miejsce na stół w kuchni, jak można zjeść w pokoju przy kompie? :)))
      • Gość: yb Na honorowym miejscu IP: *.smrw.lodz.pl / *.smrw.lodz.pl 17.06.05, 20:18
        w dużym pokoju (20m2) stoją 2 rowery i nikt dramatów nie robi.
        W piwnicach to koty mieszkają i jest dużo czasu, aby spokojnie piłować
        łańcuchy, którymi niegodziwcy pętają rumaki.
        • uruk-hai Re: Na honorowym miejscu 18.06.05, 14:04
          rower mój i żony stoją sobie w odległości 1,5 m od łóżka - mam je zawsze na
          oku - nie wierzę w u-locki, kłódy, łańcuchy system drzwi i zapadni w piwnicy i
          pana dozorcę (mimo że to dobry człowiek) wierzę w pomysłowość polskiego
          złodzieja :))
          • aniapakero Re: Na honorowym miejscu 18.06.05, 21:57
            U mnie podobnie - rower stoi i przy łóżku:) Zawsze mam go na oku, a jak nie
            mogę spać to wystarczy chwycić za oponę i już potwory uciekaja buuuuehehehe;)
            Co prawda jak chce wejśc do pokoju to przysuwam go do szafy, a jak chce ubranie
            wyjąć to odsuwam w przejście. Kocham bloki:/
            • uruk-hai Re: Na honorowym miejscu 19.06.05, 01:14
              kiedyś też mieszkałem w bloku :))) , w jednym pokoiczku z bratem (łożko
              piętrowe) dwa rowery szosowe nieopodal - to były czasy kiedy Gary Fisher
              prawdopodobnie zuważył że rower szosowy to nie eto, ale musieliśmy jeszcze
              poczekać na to co misie lubią najbardziej - no i oczywiście komp + dwa biurka:
              moje i brata :)))

jak wstaję sobie z rańca to podpieram łepetynę łapą i gapię się na krągłości
              mojego roweru co najmniej sporą chwilę :)))
              • aniapakero Re: Na honorowym miejscu 20.06.05, 01:39
                Chyba mieliśmy zatem wspólnego pradziada:P:)
                A propos bloków - najfajniej to ja transportuje rower windą, na sztorc:)
                • uruk-hai Re: Na honorowym miejscu 20.06.05, 10:25
                  ja takowoż przewoziłem rower sztorcowo, ale maxiarz sąsiad obowiązkowo kierunek
                  ku wyjściu z bloku odbywał już "w siodle" z szóstego piętra na dół - typowy
                  wyznawca maxymalnego wykorzystania czasu "na rowerze" :)))

pradziad Adam stacjonował przed Wielką Wojną w Studziankach jako znaczny leśnik-
                  gajowy :), natomiast poczęty ojciec mojego ojca zasiedlił przed kolejną wojną
                  miasto stoliczne - do którego jednakowoż nie powrócił po tułaczym wojennym
                  żywocie .......
      • Gość: paveua Re: gdzie trzymacie rowery? IP: 212.160.172.* 20.06.05, 10:36
        Hm, ja trzymam w piwnicy. Może jakos uspokaja mnie fakt, że blok z ochroną, a
        żeby dojść do piwnicy trzeba przejść przez dwa domofony i jeszcze drzwi
        przeciwpożarowe na klucz zamykane... Jak na razie działa - od roku wciąż wynik
        0.0 I oby tak dalej.
        Pozdrawiam Forumowiczów
        Paveua
      • Gość: Roberto Re: gdzie trzymacie rowery? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.06.05, 11:58
        Ja takze mieszkam w bloku wiec i miejsca jest malo. Mam 56 m i przy 2 dzieci
        jest ciasno wiec rowery stoja, STOJA po łóżkiem malżeńskim. Jest ich tam 3-4 i
        jest im tam bardzo dobrze. Moj codzienny rower wraz z rowerami dzieciakow
        trzymam w wózkowni. O nie sie nie martwie gdyz budynek jest chroniony.
        Za kilka tygodni przeprowadzam sie do wlasnego segmentu wiedz wszystkie rowerki
        beda mieszkaly w garazu. To dopiero bedzie luksus...!
        • wsk175 Re: gdzie trzymacie rowery? 20.06.05, 12:55
          można przecież sie "zaprzyjażnić" z sąsiadem posiadającym garaż,można sie
          dogadać z cieciem z pobliskiej firmy , możliwości jest dużo.Po sezonie można
          rower wywieżć do rodziny lub znajomych dysponujących większą nieruchomością.W
          ostateczności można z kilkoma sąsiadami wynająć wspólnie garaż.Trzymając rower w
          piwnicy warto zrobić b.solidną blokadę i porządnie ją zakotwiczyć w ścianie lub
          podłodze
          Gdzieś czytałem ,że w jakimś radzieckim mieście mieszkańcy wieżowca wciągają swe
          rowery na linkach przez okno i na zewnątrz budynku nocami wiszą dziesiątki rowerów.
      • mmmal Re: gdzie trzymacie rowery? 20.06.05, 13:02
        Proponuję je zawiesić na ścianie.
        Powiesiwszy na nich ubranie, stworzysz znakomity wieszak/szafę.
        Dorzuciwszy klatkę z kanarkiem, osiągniesz efekt awangardowy, niezła
        instalacja, mieszkanie artysty-sportowca ;)
      • ziyi Re: gdzie trzymacie rowery? 21.06.05, 19:21
        Moj stoi kolo lozka :-) Na szczescie mieszkam na parterze.
        W moim bloku bylo duzo wlaman do piwnic, do mojej tez, ale akurat staly tam tylko 2 stare skladaki. Nic nie wzieli.
        Przywiazywanie roweru lancuchem w piwnicy to chybiony pomysl, bo jak zlodziej pokona drzwi, to z lancuchem tez sobie poradzi. W koncu nie posluguje sie nozyczkami ;-)
        • uruk-hai Re: gdzie trzymacie rowery? 21.06.05, 19:54
          a jeszcze kolejna opowieść trochę na złodziejski temat, otóż koledze ukradli z
          piwnicy onegdaj dwa bike-i górskie typu "tesco" (no może trochę lepsze)
          natomiast zupełnie nie połasili się na szosówę za grube tysiące złociszy (sam
          mechanizm korbowy grubo ponad 1000,00 złociszy) .....
          • polula Re: gdzie trzymacie rowery? 22.06.05, 09:19
            ten brak miejsca spowodowal, ze jednak zdecydowalismy sie na te haki w scianie.
            Teraz rowerki wciaz sa na balkonie, na obu bocznych sciankach w pionie,
            podtrzymywane za rame przez te haki:-) Miejsca wiecej i na nasza malą core juz
            sie bike tak latwo nie przewroci:)
            A swoja droga to myslalam, ze nie jestem normalana trzymajac przez miesiac
            rowery w duzym pokoju, zanim wynioslam na balkon. Okazuje sie, ze to jednak
            calkiem prawidlowy odruch:D
            Pozdrawiam, zakochanych w swoich kolkach.
            • Gość: Ona Re: gdzie trzymacie rowery? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.06.05, 10:14
              Nasze dwa rowerki stoja na honorowym miejscu w duzym pokoju, na zime wywiezimy
              je do znajomych na strych, ale teraz za czesto je uzywamy, a znajomi za daleko.
              Nawet nie bylo mowy o tym zeby wystawic je na balkon za bardzo nam ich szkoda,
              bo w zeszłym roku je kupilismy i oboje zakochalismy sie w nich :-). w duzym
              pokoju nie przeszkadzaja, w czasie sprzatania tylko ida na balkon
              • Gość: Roberto Re: gdzie trzymacie rowery? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.06.05, 10:42
                Gość portalu: Ona napisał(a):

> Nasze dwa rowerki ... na zime wywiezimy
                > je do znajomych na strych, ale teraz za czesto je uzywamy

A co zima nie bedziecie jezdzic? Zapadniecie w sen zimowy, czy co?
                • Gość: ona Re: gdzie trzymacie rowery? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.06.05, 11:36
                  niestety nie bedziemy jezdzic zima tzn. jak jest juz ponizej 5 st. poniewaz od
                  razu oboje niestety zaczynamy byc chorzy.... w zeszłym roku przecwiczylismy to,
                  wiec jestesmy wiosenno-letnim--jesiennymi rowerzystami. Swoja droga mysle ze jak
                  wiekszosc...
                • Gość: gosc Re: gdzie trzymacie rowery? IP: *.crowley.pl 22.06.05, 15:42
                  używasz fałbrejków?
                  • Gość: kachna Re: gdzie trzymacie rowery? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.06.05, 16:34
                    Mieszkamy w bloku w kawalerce, na czwartym pietrze. Nie ma windy... niezla beka
                    :P Nasze rowerki wisza na scianie w kuchni, jeden pod drugim. Widok dwoch
                    perelek przycmiewa codzienne zmagania z wdrapywaniem sie na gore... idzie sie
                    przyzwyczaic
                  • Gość: Roberto Re: gdzie trzymacie rowery? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.06.05, 14:52
                    Ja? I tak, i nie gdyz mam kilka rowerkow wiec sa one wyposarzone w rozne
                    oprzyzadowania spowalniajaco-hamujace.
                    • Gość: gosc Re: gdzie trzymacie rowery? IP: *.crowley.pl 05.07.05, 12:11
                      czyli na zimę tarcze, jak mniemam. A opony z kolcami, czy łańcuch? ;-)
                      • Gość: Roberto Re: gdzie trzymacie rowery? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.07.05, 13:32
                        Nie. W zime jezdze na szczekowych. Oponki zakladam te z twardym i agresywnym
                        bieznikiem. Gdybym jezdzil po ulicach nieodsniezanych ale ubijanych przez
                        smochody to zapewne bym kupil opony z kolcami.
      • Gość: inka Re: gdzie trzymacie rowery? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.06.05, 10:36
        Również taszczę rower na 4 piętro i stawiam go ostentacyjnie w wąskim
        przedpokoju, skutecznie blokując wejście ;)
        Nie ryzykuję parkowania w piwnicy ani nie wystawiam na balkon. Sycę oczy jego
        słodkim widokiem ;)
        • Gość: ssaczek Re: gdzie trzymacie rowery? IP: *.servers.localnet / 80.51.250.* 05.07.05, 09:27
          Mój (już trzeci w na 7 lat) jak na razie stoi w pokoiku córki, bo jest u
          dziadków na wakacjach, ale już niebawem wraca, więc muszę piwnicę zabunkrować i
          ubezpieczenie wykupić. A co do wcześniejszych cykli to jeden zniknął z klatki
          schodowej przypięty do kaloryfera linką jak zapewniał sprzedawca nie do
          przecięcia czy otwarcia, linkę też wcięło tak, więc nie wiem jak ją załatwili a
          w zeszłym roku w porze obiadowej z piwnicy wyjechały dwa, mój i córki a co
          ciekawe to wejście do klatki zamykane, wejście do piwnicy zamykane, piwnica z
          pełnymi drzwiami zamknięta, rowery spięte do rur CO grubym łańcuchem 8mm
          zgrzewanym i jeszcze linka i nic nie pomogło, ale podejrzewam tu teściówke bo
          jakimś cudem jej składak pozostał.
      • el_gato_con_botas Re: gdzie trzymacie rowery? 05.07.05, 09:41
        jeden wisi pod sufitem, drugi stoi miedzy szafa a biurkiem; jesli wypne kola -
        mieszcza sie oba na hakach, ale na ogo lwygrywa lenistwo i jeden wisi, drugi stoi...
        pod hakami jest czesc lozka (spalem majac nad twarza kolo tylne - taka
        motywacja, do czyszczenia roweru...;-) ) i szafka, na hakach wisi plecak -
        miejsce wykorzystane w pelni
        :-)
        pzdr
      • Gość: gosc Re: gdzie trzymacie rowery? IP: *.crowley.pl 05.07.05, 12:13
        no gdzie? w garażu oczywiście
    Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka