beerd 19.08.05, 20:50 CIEKAWEGO miejsca x w promieniu ok. 50 km, bez użycia ŻADNYCH śrdoków lokomocji <he- z wyjątkiem bike'a>. Macie jakieś wypróbowane trasy ? Link Zgłoś Obserwuj wątek
Gość: Adek Re: Z Katowic do ??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.08.05, 21:28 50 km atakuj Zawiercie i Jure Olsztyn czy ok Pustyni Bledowskiej Przez Swierklaniec do Gliwic i Dzierzna Moze przez Tychy do Goczałkowic i nazat Mikołow Starganiec. Jesli wiesz gdzie Starganiec -) pzdr Link Zgłoś
Gość: Majo Re: Z Katowic do ??? IP: *.icpnet.pl / 62.21.96.* 19.08.05, 21:45 Przejazd przez teren kopalni Maczki-Bór w Sosnowcu, wzdłuż Białej Przemszy. Niezapomniane przeżycie, zwłaszcza jeżeli lubisz pchać rower przez maliny i zwały piachu. Link Zgłoś
Gość: Adek Re: Z Katowic do ??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.08.05, 22:49 Kiedys zajechalem nad przełom Przemszy chyba w ok Okradzionowa - fajne ok , chociaż.....Aldreich -) Link Zgłoś
Gość: zbych Re: Z Katowic do ??? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.08.05, 09:21 zbychonline.w.interia.pl Link Zgłoś
sharleena Re: Z Katowic do ??? 23.08.05, 13:12 ale masz zbychu zajebiste pekaesy na tych fotkach. miła stronka. pzdr. Link Zgłoś
piterek717 Re: Z Katowic do ??? 22.08.05, 22:13 Jezeli lubisz samoloty to mozesz sie przejechac na Pyrzowice...:) Ja jechalem ostatnio z okolic Bytomia, jakies 2 godz...:) Fajnie bylo - polecam...:) PZDR Link Zgłoś
Gość: Beuthen Re: Z Katowic do ??? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.08.05, 21:10 Okolice Tarnowskich Gór oraz za Bytomiem - Repty Śląskie w kierunku Zbrosławic , Ksiezy Las , Wojska , Wielowieś - tereny te posiadaja dobre drogi oraz jest na nich stosunkowo pusto - szczególnie za Zbrosławicami . Nie trzeba jechać głównymi drogami a widoki przepiękne . Należy pamietać że stale jesteśmy na Grzbiecie Tarnogórskim ciągnącym się aż do Toszka - polecam zamek . Teren pomiędzy Tarnowskimi Górami a Bytomiem jest bardzo urokliwy szczególnie rezerwat buków Segiet - Dolina DSD - Repty Śl. Czesto te tereny eksploruję i powiem że można poczuć się czasami jak w górach . Teren pomiedzy Bytomiem , Strzelcami opolskimi , Zawadzkie oraz Tarnowskie Góry jest naprawdę wspanniały do jazdy . Ostatnio byłem na Górze Św. Anny to jest dopiero frajda . Polecam Link Zgłoś
uruk-hai Re: Z Katowic do ??? 29.08.05, 13:15 Najlepiej trafić do Gliwic - gdzie pomieszkuję hia, hia :) - stąd mam w zasięgu cały zestaw lasów i leśnych dróg rowerowych aż do Raciborza - a tam nieopodal stawy rybne założone przez Cystersów jeszcze w XIII wieku przekształcone obecnie w Park Narodowy z uwagi na ornitologicze cuda, po drodze można a wręc należy zachaczyć o Rudy Raciborskie (widziałem już Wielkie - nie wiem czemu) i zespół pałacowy+park powstały na bazie dawnego klaszoru założonego przez w/w Cystersów - bardzo dobrze zachowany a ostatnio odrestaurowywany (powoli)- w tym miejscu zaczyna się również obszar Pogożeliska powstałego podczas słynnego pożaru - las powoli odżywa i jest coraz piękniej :) Z Gliwic mam też w zasięgu w/w Górę Św.Anny i obszary leśne za Strzelcami Opolskimi, zresztą wiochy które tam występują są bardzo urokliwe a drogi pozbawione ruchu samochodowego - chyba wszyscy do III Rzeszy na roboty wyjechali :)) - a poza tym Toszek + Tarnowskie Góry z całym dobrem wynikającym dla uprawiania takich wycieczek , o czym było wyżej :) pomiędzy Toszkiem a Gliwicami znajdują się całkiem spore zbiorniki wodne a tu polecam Taciszów z świetną knajpką a zaraz potem Pławniowice z cudownym zamkiem gdzie w czasie DWS zainstalował się sztab Koniewa :) P.S. to trochę dalej niż 50 km ale jak myślę w zasięgu :) P.S.2 jeśli to nie kłopot to wpadnij kiedyś w weekend do Gliwic to pokażę trochę terenu okolicznego , nawet 10 - 15 km stąd coś się znajdzie do przykucia oka :) Link Zgłoś