Forum Sport Rowery
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Z Katowic do ???

19.08.05, 20:50
    CIEKAWEGO miejsca x w promieniu ok. 50 km, bez użycia ŻADNYCH śrdoków
    lokomocji <he- z wyjątkiem bike'a>.

Macie jakieś wypróbowane trasy ?
    Obserwuj wątek
      • Gość: Adek Re: Z Katowic do ??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.08.05, 21:28
        50 km
        atakuj Zawiercie i Jure
        Olsztyn czy ok Pustyni Bledowskiej
        Przez Swierklaniec do Gliwic i Dzierzna
        Moze przez Tychy do Goczałkowic i nazat Mikołow Starganiec.
        Jesli wiesz gdzie Starganiec -)
        pzdr
      • Gość: Majo Re: Z Katowic do ??? IP: *.icpnet.pl / 62.21.96.* 19.08.05, 21:45
        Przejazd przez teren kopalni Maczki-Bór w Sosnowcu, wzdłuż Białej Przemszy.
        Niezapomniane przeżycie, zwłaszcza jeżeli lubisz pchać rower przez maliny i
        zwały piachu.
        • Gość: Adek Re: Z Katowic do ??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.08.05, 22:49
          Kiedys zajechalem nad przełom Przemszy chyba w ok Okradzionowa - fajne ok ,
          chociaż.....Aldreich -)
      • Gość: zbych Re: Z Katowic do ??? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.08.05, 09:20
        • Gość: zbych Re: Z Katowic do ??? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.08.05, 09:21
          zbychonline.w.interia.pl
          • sharleena Re: Z Katowic do ??? 23.08.05, 13:12
            ale masz zbychu zajebiste pekaesy na tych fotkach.
            miła stronka.
            pzdr.
            • Gość: zbych Re: Z Katowic do ??? IP: *.sbi.com 26.08.05, 09:24
              doceniam komplement :-))
      • piterek717 Re: Z Katowic do ??? 22.08.05, 22:13
        Jezeli lubisz samoloty to mozesz sie przejechac na Pyrzowice...:) Ja jechalem
        ostatnio z okolic Bytomia, jakies 2 godz...:) Fajnie bylo - polecam...:) PZDR
      • Gość: Beuthen Re: Z Katowic do ??? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.08.05, 21:10
        Okolice Tarnowskich Gór oraz za Bytomiem - Repty Śląskie w kierunku Zbrosławic ,
        Ksiezy Las , Wojska , Wielowieś - tereny te posiadaja dobre drogi oraz jest na
        nich stosunkowo pusto - szczególnie za Zbrosławicami . Nie trzeba jechać
        głównymi drogami a widoki przepiękne . Należy pamietać że stale jesteśmy na
        Grzbiecie Tarnogórskim ciągnącym się aż do Toszka - polecam zamek . Teren
        pomiędzy Tarnowskimi Górami a Bytomiem jest bardzo urokliwy szczególnie rezerwat
        buków Segiet - Dolina DSD - Repty Śl. Czesto te tereny eksploruję i powiem że
        można poczuć się czasami jak w górach . Teren pomiedzy Bytomiem , Strzelcami
        opolskimi , Zawadzkie oraz Tarnowskie Góry jest naprawdę wspanniały do jazdy .
        Ostatnio byłem na Górze Św. Anny to jest dopiero frajda . Polecam
        • uruk-hai Re: Z Katowic do ??? 29.08.05, 13:15
          Najlepiej trafić do Gliwic - gdzie pomieszkuję hia, hia :) - stąd mam w zasięgu
          cały zestaw lasów i leśnych dróg rowerowych aż do Raciborza - a tam nieopodal
          stawy rybne założone przez Cystersów jeszcze w XIII wieku przekształcone
          obecnie w Park Narodowy z uwagi na ornitologicze cuda, po drodze można a wręc
          należy zachaczyć o Rudy Raciborskie (widziałem już Wielkie - nie wiem czemu) i
          zespół pałacowy+park powstały na bazie dawnego klaszoru założonego przez w/w
          Cystersów - bardzo dobrze zachowany a ostatnio odrestaurowywany (powoli)- w tym
          miejscu zaczyna się również obszar Pogożeliska powstałego podczas słynnego
          pożaru - las powoli odżywa i jest coraz piękniej :)
          Z Gliwic mam też w zasięgu w/w Górę Św.Anny i obszary leśne za Strzelcami
          Opolskimi, zresztą wiochy które tam występują są bardzo urokliwe a drogi
          pozbawione ruchu samochodowego - chyba wszyscy do III Rzeszy na roboty
          wyjechali :)) - a poza tym Toszek + Tarnowskie Góry z całym dobrem wynikającym
          dla uprawiania takich wycieczek , o czym było wyżej :)
          pomiędzy Toszkiem a Gliwicami znajdują się całkiem spore zbiorniki wodne a tu
          polecam Taciszów z świetną knajpką a zaraz potem Pławniowice z cudownym zamkiem
          gdzie w czasie DWS zainstalował się sztab Koniewa :)

P.S. to trochę dalej niż 50 km ale jak myślę w zasięgu :)
          P.S.2 jeśli to nie kłopot to wpadnij kiedyś w weekend do Gliwic to pokażę
          trochę terenu okolicznego , nawet 10 - 15 km stąd coś się znajdzie do przykucia
          oka :)
    Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka