Forum Sport Rowery
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

[MPRD]Gorczewska rog Powstancow Slaskich

25.10.05, 14:29
    Nasza ulubiona firma od produkcji pseudo drog (nie tylko rowerowych)szykuje
    kolejny element najacy na celu eliminacje rowerzystow.Jezeli ktos bedzie mial
    czas i checi to polecam obejzec miejsce w ktorym przyszla sciezka skreca z
    Gorczewskiej w Powstancow Slaskich zeby zobaczyc wielki wystajacy betonowy
    fundament na srodku miedzy sciezka a chodnikiem.
    Obserwuj wątek
      • kladek Re: [MPRD]Gorczewska rog Powstancow Slaskich 25.10.05, 19:14
        Witam.
        Czy to chodzi o to:

kladek.wordsight.com/?linkedUserPageUID=10548&10497_contentUID=152308
        kladek.wordsight.com/?linkedUserPageUID=10548&10497_contentUID=152309
        A tu niespodzianka:

kladek.wordsight.com/?linkedUserPageUID=10548&10497_contentUID=152311
        kladek.wordsight.com/?linkedUserPageUID=10548&10497_contentUID=152312
        Czy to tak zostanie??
        • admin_bis Re: [MPRD]Gorczewska rog Powstancow Slaskich 26.10.05, 00:55
          Tak dokladnie o to :/
        • kladek Re: [MPRD]Gorczewska rog Powstancow Slaskich 26.10.05, 21:57
          Witam, dobra wiadomość to jest taka ze tam gdzie był krawężnik to zrobili
          podjazd do kościoła...
      • czarny357 Re: [MPRD]Gorczewska rog Powstancow Slaskich 26.10.05, 01:02
        I znowu to samo...winszować pomysłowości projektantom. Kolejne pisma pójdą do
        odpowiednich władz, by te łaskawie choćby krawężniki obniżyły?
        Paranoja : /
      • roweroraffi MPRD, Górczewska - moje uwagi ;-) 26.10.05, 08:56
        Uwaga nr 1: MPRD tylko buduje, a buduje dokładnie to, co ma w projekcie. Sam nie
        lubię tej firmy za to, co robią na Wołowskiej/Marynarskiej, ale posądzanie
        wykonawcy o zepsucie projektu jest conajmniej nie na miejscu - Oni schrzanić
        mogą co najwyżej wykonanie :-)

Uwaga nr 2, ważniejsza: Może tak zamiast teraz narzekać na forum, któryś z Was
        wysiliłby się na napisanie pisma w tej sprawie do ZDM? Sądzę, że nie jest to
        trudne, wzorów tych pims na stronie ZM wala się od groma i ciut ciut, a da to o
        niebo lepsze efekty niż czcza pisanina :-P
        • lakiana Re: MPRD, Górczewska - moje uwagi ;-) 26.10.05, 10:07
          w Warszawie nie ma ulicy WołoWskiej ;)
          • roweroraffi Re: MPRD, Górczewska - moje uwagi ;-) 26.10.05, 12:06
            lakiana napisała:

> w Warszawie nie ma ulicy WołoWskiej ;)

Heh dzieki, słuszna uwaga. Chodzi oczywiście o ulicę Wołoską.
            • tommy.mokotow Re: MPRD, Górczewska - moje uwagi ;-) 26.10.05, 12:22
              Ile miesięcy (jeśli nie lat) jeszcze będzie budowane to skrzyżowanie Wołoskiej z Marynarską!? Do miesiąc temu byłem tam codziennie, teraz wczoraj byłem w GM i w ciągu 3 tygodni niewiele się zmieniło - estakada wydłużyła się o kilkanaście metrów!

Jedna wielka żenuła to całe MPRD!

Pozdro
              • roweroraffi Re: MPRD, Górczewska - moje uwagi ;-) 26.10.05, 14:18
                tommy.mokotow napisał:

> Ile miesięcy (jeśli nie lat) jeszcze będzie budowane to skrzyżowanie Wołoskiej
                > z Marynarską!? Do miesiąc temu byłem tam codziennie, teraz wczoraj byłem w GM i
                > w ciągu 3 tygodni niewiele się zmieniło - estakada wydłużyła się o kilkanaście
                > metrów!
                >
                > Jedna wielka żenuła to całe MPRD!

www.zdm.waw.pl i wszystko bedziesz wiedzial, bo informacja o MPRD i tym
                skrzyzowaniu jest u Nich na glownej stronie teraz. A co do tempa budowy: od
                czerwca zaczęto budowę estakady przy CH Targówek/Marki... już kończą w zasadzie
                i to świetny przykład, że można, tylko trzeba, by sprawą zajął się kapitał
                prywatny i porządni wykonawcy.
              • lakiana Re: MPRD, Górczewska - moje uwagi ;-) 26.10.05, 15:10
                Co do Wołoskiej, to można jeszcze ponarzekać na wąskie gardło przy skrzyżowaniu
                Wołoskiej z Odyńca i Racławicką i urwaną ścieżkę rowerową biegnącą wzdłuż
                zachodniego brzegu Wołoskiej od Pól Mokotowskich na ok. 150m przed przystankiem
                tramwajowym przy ul. Racławickiej (przystanek WOŁOSKA 03) - mimo, że było
                miejsce (ale przynajmniej jest śmieszna hopa na końcu ścieżki :P). Korki przed
                ósmą rano na skrzyżowaniu są niesamowite... (jeżdżę tamtędy 5dni w tygodniu).
                • roweroraffi Re: MPRD, Górczewska - moje uwagi ;-) 26.10.05, 15:26
                  lakiana napisała:

> Co do Wołoskiej, to można jeszcze ponarzekać na wąskie gardło przy skrzyżowaniu
                  >
                  > Wołoskiej z Odyńca i Racławicką

A to ten fragment, co to Go od kilku lat zbudować nie mogą ;-) W każdym razie
                  nie łam się, powstanie zaraz po obwodnicy etapowej i moście północnym :-)

> i urwaną ścieżkę rowerową biegnącą wzdłuż
                  > zachodniego brzegu Wołoskiej od Pól Mokotowskich

Oj żeby On był od pól... ale od ściezki na polach to do niego trzeba dojechać
                  przez błotny raj jeszcze.

> na ok. 150m przed przystankiem
                  >
                  > tramwajowym przy ul. Racławickiej (przystanek WOŁOSKA 03) - mimo, że było
                  > miejsce (ale przynajmniej jest śmieszna hopa na końcu ścieżki :P).

Bo Rakowiecka będzie w swoim czasie poszerzana i wtedy zostanie dobudowany
                  brakujący odcinek... tak ulicy jak i śmieszki.

> Korki przed
                  > ósmą rano na skrzyżowaniu są niesamowite... (jeżdżę tamtędy 5dni w tygodniu).

Nie tylko rano. Rakowiecka zazwyczaj wygląda jak parking w godzinach szczytu.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka