Forum Sport Rowery
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

rowery z hipermarketow

27.03.03, 22:56
    Jak w tytule interesuje mnie czy w/w rowery sa w stanie wytrzymac wiecej niz
    jeden sezon. Kusza one niewatpliwie cena (np.199 zl)ale czy sie nadaja do
    dluzszej jazdy? Macie moze jakies doswiadczenia z nimi?
    Obserwuj wątek
      • istahoo Re: rowery z hipermarketow 27.03.03, 23:24

• kasia_25 Re: rowery z hipermarketow 28.03.03, 07:16
        Cześć
        Proponuję poczytać wątek - "rower komunijny". Tam dowiesz się jak to jest z tymi rowerami.
        Pzdr
      • igis Re: rowery z hipermarketow 28.03.03, 08:29
        Ostatnio w Geancie pojawily sie rowery Rometu w cenie okolo 200pln moze ktos mi
        wytlumaczyc czy warto zainwestowac w cos takiego? Mam jeszcze na oku Unibike w
        cenie okolo 700 pln.
        Prosze o rade gdzie w Toruniu szukac rowerow w przystepnych cenach? Mam na
        mysli do 700 pln najlepiej i moze jakies wskazowki co do firmy czy na co
        powinnam zwracac uwage, a jestem kompletnym laikiem:(
      • igis Re: rowery z hipermarketow 28.03.03, 08:31
        Mam okazje kupic KROSS GRAND ADVETURE S po jednym sezonie, osprzęt: Shimano SIS
        przód i tył, manetki Shimano Dual SIS (w rączkach), rogi do kierownicy, hamulce
        V-brake, aluminiowe obręcze kół firmy Remerx 26 cali, rama stalowa 21 cali za
        400 pln, warto????
        • istahoo Re: rowery z hipermarketow 28.03.03, 21:30

• igis Re: rowery z hipermarketow 31.03.03, 09:22
            Dzieki:)
            A wiesz cos moze o Romecie?
            Wiem, ze hipermarket to nie jest miejsce na kupowanie rowerow, ale Romet jakos
            lepiej mi sie kojarzy niz inne nazwy, ale powtarzam laik jestem:)
            Jeszcze pytanie odnosnie polecanych przecen zeszlorocznych modeli rowerow,
            gdzie szukac? Czy na sieci sa jakies sklepy z rowerami i z promocjami na nie???
            Help
            • kasia_25 Re: rowery z hipermarketow 31.03.03, 13:16
              Cześć
              Na temat rowerów Romet nic nie wiem ale widziałam je w jakimś hipermarkecie, bodajże we Wrocławiu. Co do rowerków Giant i obniżek ich cen to sprzedawca prponował mi w Opolu kupno zeszłorocznego modelu (taniej oczywiście), który miał w sklepie. Myślę, że warto by było pochodzić po sklepach i popytać.
              A co do sklepów internetowych to podaję linki, poszukaj sobie moze coś znajdziesz.
              cyklotur.com.pl/http://www.mkbike.com.pl/index.html
              I jeszcze stronka Gianta - warto pooglądać starsze modele, żeby wiedzieć czego szukać.
              www.giant-bicycles.com/pl/000.000.000/000.000.000.aspPowodzenia
              Pozdrawiam
              • kasia_25 jeszcze raz linki 31.03.03, 13:19
                Podaje jeszcze raz bo źle mi się skopiowały:
                cyklotur.com.pl/
                www.mkbike.com.pl/
            • istahoo Re: rowery z hipermarketow 31.03.03, 17:00

• stefan4 Re: rowery z hipermarketow 01.04.03, 10:15
              igis:
              > A wiesz cos moze o Romecie?

To on jeszcze istnieje??!!

- Stefan
      • igis Re: rowery z hipermarketow 01.04.03, 21:50
        Mam az 160 cm wzrostu i zastanawiam sie jaka rama bylaby OK dla mnie, szukam
        rowerkow na Allegro i nie orientuje sie ktory moze byc dla mnie dobry:)
      • ixman Re: rowery z hipermarketow 03.04.03, 18:00
        Goraco odradzam. Poczytaj: www.cyfronet.krakow.pl/rowery/makro.html
        Wiem, ze cena kusi, ale dla porownania komplet porzadnych opon kosztuje nieco
        mniej. Zastanow sie nad markowym rowerem nawet z najnizszej polki (to wydatek
        rzedu 900zl). Bedzie o niebo lepszy od marketowego. Pozdrawiam
        • pawelek25 Re: rowery z hipermarketow 08.05.03, 19:36
          nie kupuj tego dziadostwa, już ci to mówiłem:)))Rower to inwestycja na dłuzszy
          czas i warto zainwestowac troche wiecej pieniedzy niz podniecac sie cenami z
          hipermarketów.Chyba, że masz zamiar jeżdzic na nim kilka razy w roku........To
          pisałem ja- snob od GIANTA( fajny rowerek:-)))))
          • otto_1 Jak to jest ? 08.05.03, 22:03
            Trudno się nie zgodzić z tymi opiniami. Ale zastanawia mnie jedna rzecz. Byłem
            w zeszłym roku w Paryżewie. Późna jesien, dość zimno, ale rowerów dużo na
            ulicach. I w ogóle nie widziałem tzw. markowych rowerów. Raptem jednego Gianta.
            Przeważały swojsko brzmiące marki GoSport i Decathlon. A u nas ? Same Wheelery,
            Gianty, Treki, nawet Cannondale i Kona się czasem zdarzy. A niby naród
            biedniejszy. A może Francuzi są mniej snobistyczni i wszystko im jedno, na czym
            jeżdżą. Może też jakość ichnich rowerów marketowych jest lepsza - co sądzicie ?
            • skuter70 Re: Jak to jest ? 09.05.03, 12:12
              nie ma sensu kupowac "wypasionego" roweru jesl ma on sluzyc do jazdy po
              miescie, ma byc zostawiany pod sklepem albo dworcem
              a wiekszosc ludzi wlasnie tak uzytkuje rower

czesto jest tak, ze ludzie na zachodzie maja jeden zdezelowany rower do jazdy
              miejskiej a drugi lepszy do rekreacji czy turystyki

poza tym gdybys zobaczyl moj rower szosowy to powiedzialbys , ze to zlom, ktory
              strach dotknac a jednak wszystko w nim dziala, nic nie skrzypi i swoje 22000km
              ma w korbach:)
              • if_then Re: racja 15.05.03, 21:00
                Ja bym tylko zmienil lancuch na wstepie na jakiegos SACHSA niedrogiego i do boju
                !:):)
      • mmtv Re: rowery z hipermarketow 08.05.03, 22:06
        tani rower makrokesz - test

Wszystkich, ktorzy zastanawiaja siew czy kupic rower w supewrmarkecie
        proponuje sledzenie przeprowadzanego przeze mnie, nieobiektywnego testu
        takiego roweru. Test trwa juz kilka dni i bedzie stale usaktualniany.
        www.acn.waw.pl/syntel/
        Pozdrawiam
      • mniszka2 Re: rowery z hipermarketow 09.05.03, 14:23
        A ja mam taki rower z hipermarketu. Kupiony w zeszłym roku za 150 zł:))-
        "górski, golas"
        Chyba jestem wyjątkiem, bo..........
        jak na razie (odpukać!!!) nie narzekam. Oprócz tego, że po pierwszej
        przejażdżce okazało się, że rower nie jest za dobrze skręcony, to nie sprawia
        mi żadnych problemów. A przejechałam na nim już ok. 3000km. Oby sprawował się
        tak dalej.
        Wiadomo, że to nie jest to, co tygryski lubią najbardziej, ale jeżeli nie ma
        się innych możliwości, trzeba zadowolić się tym, co na co stać:((
        • smentek Re: rowery z hipermarketow 27.05.03, 12:14
          Jestem ciekaw jaki model wybrałaś bo przymierzam się do kupna roweru, chcę
          jeździć po okolicach Wawy ,jestem snopem, ale niechcę też kupić bubla
          Pozdrawiam
        • smentek Re: rowery z hipermarketow 28.05.03, 16:38
          Dzięki Mniszka za odpowiedź na priv
          Oczywiście miało być, że nie jestem snopem ;)
          Pozdrawiam
      • peak0 Re: rowery z hipermarketow 30.05.03, 09:39
        Ludzie zapomnijcie o kupowaniu rowerów z supermarketu!!!
        Powodów jest kilka:
        1. ODPOWIEDZIALNOŚĆ ( brak) PRODUCENTA ZA "SWÓJ" WYRÓB ( TECHNICZNA =
        BEZPIECZEŃSTWO )
        np. obręcze kół chromowane, gdzie klocek ślizga się na nim, a nie hamuje;
        ramy z rur kanalizacyjnych bez jakichkolwiek atestów, badań wytrzymałościowych
        itp - może świetne do jak nazwa wskazuje - wyposażenia domu, mieszkania itp. a
        nie roweru- ramy.
        2. Jak widzę fulla (przód i tył amortyzowany) za <=500zł to bałbym się wyjechać
        nim na miasto. ( bo jak się "rozłoży" to albo szpital, albo "zmielenie" przez
        pojazd na jezdni - przy naszym szczęściu doświadczenie cudu przeżycia, albo
        tragedia w rodzinie)
        3. Hipotetyczy wyjazd za miasto - i co? z walizką kluczy, bo coś się
        rozkręciło, odpadło, albo jest nirozbieralne.
        4. Serwis - jeśli każde(y) z Was jest tzw. "złotą raczką" i samodzielnie
        rozłoży, a potem Lotto- loteria złoży to albo nie. ( dobre serwisy nie
        dotykają się ich bo cena usługi i ilość usprawnień dawno przekroczyłaby wartość
        bika)
        5. Myślicie, że "producent" zapewnia jakiekolwiek części po "latach"
        użytkowania, a nie zwija nazwę-markę po sezonie.
        6. Przyjemność z jazdy - nieporównywalna na jakimkolwiek rowerze tzw. markowym.

P.S. najtańszy tzw. markowy bez żadnej amortyzacji lepszy niż jakikolwiek
        Marakesz
    Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka