tajk 13.06.03, 15:39 Panie Ekspercie, niech mi Pan powie jaki reflektor (i co poza tym) mam sobie kupić, żeby móc jedździć ciemną nocą i coś przy tym widzieć? Link Zgłoś Obserwuj wątek
robertrobert1 Re: Oświetlenie 13.06.03, 15:46 Oswietlenia przedniego jest bez liku. Mozemy podzielic na dwie kategorie: -oswietlenie sluzace do oswietlania drogi Tutaj zdecydowanie nadal kruluje oswietlenie zarowkowe: im wieksza moc zarowki tym jasniej bedzie nam oswietlala droge ale zywotnosc zrodla energi bedzie mniejsza -oswietlenie sluzace do sprawiania aby sie bylo widocznym Tutaj sprawa jest prosta wystarczy biale oswietlenie diodowe. Mozesz wybierac jedno- trzy- lub pieciodiodowe. Link Zgłoś
tajk Re: Oświetlenie 13.06.03, 16:10 Interesuje mnie ten pierwszy rodzaj. Czy jakiś konkretny model jest wart polecenia? Link Zgłoś
Gość: piker Re: Oświetlenie rowerowe-przod IP: *.poznan.dialup.inetia.pl 05.04.04, 00:46 cale oswietlenie jakie mam to efekt kilku lat męczarni i kombinatostwa jak tu cos zobaczyc na drodze po zmroku...obecnie na bazie obudowy i klosza lampy CATEYE HYPER mam 4,5 watowa zarowke i 3,2 amperogodzinowy akumulator na kablu wsadzany w koszyk bidonowy to mi daje swiatlo na dystansie 30 metrow od roweeru ale dosc slabe i niezbyt jaskrawe dla mnie to minimum by cokolwiek widziec mam jeszcze 10 watowa zarowke w kloszu lampy punktowej jej minus polega na tym ze jest to typowy spot czyli punktowy reflektor tu juz jaskrawosc jest dobra ale pas jezdni ktory mam oswietlony jest za wąski mam tez spota 20 watowego ale zeby na tak mocnej zarowce pojezdzic przynajmniej 4 godziny trzebaby miec akumulator 12 amperogodzinowy a ten wazy 2 kilogramy...sni mi sie po nocach zestaw rowerowy akumulatora 7 amperogodzinowego o wadze 1 kg i alternatora o dobrej wydajnosci by zasilal mi na bierzaco akumulator jak w motocyklach och bylo by pięknie a jesli ktos z was wie jak to zrobic to prosze o kontakt przemo@srm.eco.pl piszcie i pomozcie Link Zgłoś