ssj44 26.09.07, 13:26 Dziś się poleniłem i do pracy pojechałem autobusem. Rower wziąłem ze sobą i na nim wrócę. powód jest prosty nie chciało mi sie wjeżdżać pod górkę (UL. Gaworka lub Belwederska do wyboru). często jeździcie komunikacją z rowerami? Link Zgłoś Obserwuj wątek
dobiasz Re: dziś się poleniłem 26.09.07, 13:43 ssj44 napisał: > często jeździcie komunikacją z rowerami? Kiedyś częściej, teraz jestem mniej leniwy i tylko na weekendowe wycieczki wyjeżdżam poza miasto S-Bahnem. No ewentualnie, jeśli trafi się nagłe oberwanie chmury, albo zasiedzę się u kumpla przy paru piwkach ;-) Link Zgłoś
boruta_wwa Re: dziś się poleniłem 26.09.07, 20:18 ja czasem zimą sie wspomagam komunikacją miejską.. no i jak parę piwek gdzieś na mieście wypiję ;) b. Link Zgłoś
Gość: tuya Re: dziś się poleniłem IP: 91.196.215.* 27.09.07, 15:53 A w Krakowie niestety nie można tak sobie jeździć z rowerem autobusem - tylko w przypadku załamania pogody albo gdy rower jest uszkodzony. Kierowca mi kiedyś tłumaczył że to dlatego że kiedyś płaszcz pewnej pani zabrudzili i ona się z MPK sądziła. Link Zgłoś
dobiasz Re: dziś się poleniłem 28.09.07, 10:32 Gość portalu: tuya napisał(a): > A w Krakowie niestety nie można tak sobie jeździć z rowerem autobusem Autobusem to chyba mało gdzie można. Link Zgłoś
pawell_o Re: dziś się poleniłem 30.09.07, 20:33 > Autobusem to chyba mało gdzie można. W Warszawie teoretycznie można (jeżeli uda Ci się wcisnąć do autobusu z rowerem). Link Zgłoś
Gość: quchnia Re: dziś się poleniłem IP: 212.182.117.* 28.09.07, 10:01 We Wrocławiu mamy zakaz przewożenia SPRAWNYCH rowerów środkami komunikacji. Ale jeżeli ma się koło na szybkozłączke, to zawsze można je zdemontować ;-) Link Zgłoś
Gość: quchnia Re: dziś się poleniłem IP: 212.182.117.* 28.09.07, 10:04 I jeszcze jedno: staram się jeździć wyłącznie rowerem, korki są u nas takie, że - w moim przypadku - przejazd z dmu do pracy zajmuje mi na rowerze 20 minut, a autobusem około 30 minut. A piwko tylko wtedy, kiedy nie prowadzę ;-) Link Zgłoś
tuya Re: dziś się poleniłem 01.10.07, 16:45 Gość portalu: quchnia napisał(a): > I jeszcze jedno: staram się jeździć wyłącznie rowerem, korki są u > nas takie, że - w moim przypadku - przejazd z dmu do pracy zajmuje > mi na rowerze 20 minut, a autobusem około 30 minut. Ja rowerem do pracy jadę 25 mnin a autobusem godzinę (z odjściem na przystanek i potem do biura). To mnie skutecznie zniechęca do używania komunikacji miejskiej. Link Zgłoś
pawell_o Re: dziś się poleniłem 30.09.07, 20:34 > często jeździcie komunikacją z rowerami? Tylko jak się zepsuje, coś wypiję, itp. Link Zgłoś