vascator 20.03.08, 20:14 Witam.Czy istnieje możliwość zamontowania przerzutki do piasty z hamulcem torpedo[hamowanie pedałami]? Link Zgłoś Obserwuj wątek
Gość: eend Re: Hamulec torpedo + przerzutka-da radę? IP: 212.180.162.* 20.03.08, 20:18 Zawsze istnieje możliwość tylko PO CO !!??? Link Zgłoś
vascator Re: Hamulec torpedo + przerzutka-da radę? 20.03.08, 20:23 Bo to jedyny typ hamulca którego nie zajeżdżam w pół roku,i który jest w stanie mnie zatrzymać na deszczu. Link Zgłoś
voytexbezportek Re: Hamulec torpedo + przerzutka-da radę? 20.03.08, 20:39 nie , nie da rady, jedno wyklucza drugie, po za tym torpedo to najbardziej zawodny i najmniej skuteczny hamulec. Po co ci przezutka ? Teraz wszyscy sie przestawiaja na rowery jednobiegowe ( single speed ). . Ciesz sie ze masz jeden z torpedem. Link Zgłoś
vascator Re: Hamulec torpedo + przerzutka-da radę? 20.03.08, 20:49 Sam już nie wiem,czy montaż jest możliwy czy nie.Niby na mieście widuje cuda typu składak-torpedo z przerzutką,na forumrowerowe.pl też"przez mgłę' wychodzi na to,że powinno sie dać. Może znajdzie się ktoś kto ma takie coś/próbował to zmontować. Pozdrawiam. Link Zgłoś
Gość: Sławek Rz. Re: Hamulec torpedo + przerzutka-da radę? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.03.08, 21:45 vascator napisał: > Może znajdzie się ktoś kto ma takie coś/próbował to zmontować. Popytaj jeszcze tutaj: groups.google.pl/group/pl.rec.rowery/topics?hl=pl Link Zgłoś
Gość: Jacu Re: Hamulec torpedo + przerzutka-da radę? IP: *.icpnet.pl 20.03.08, 22:12 Nie da się z zewnętrzną przerzutką i kropka. Pokręć do tyłu korbą przytrzymując tylną zębatkę to zrozumiesz dlaczego się nie da (podpowiedź dla leniwych: podwinie się wózek). Jak pół roku jeździsz na hamulcu to nie masz powodu do narzekania - co mają powiedzieć ci którym zdarza się zajechać klocki w kilka godzin... Zadziała piasta wielobiegowa z hamulcem oraz hamulec rolkowy / tarczowy. Jak drażni cię wymiana klocków to zamontuj szufladki (centrumrowerowe.pl/index.php?s=71201&pid=2064&did=29&l=pl). Link Zgłoś
vascator Re: Hamulec torpedo + przerzutka-da radę? 20.03.08, 22:21 Dziękuję za konkret!Cóż,jak tak,to trudno,musze poszukać czegoś innego. A co myślicie o hamulcah bębnowych,tzn zamontowanych w piaście,ale sterowanych linką.To na 100% da się zamontować do kasety.Tylko jak z niezawodnością? Dodam tyle że rzadko hamuje agresywnie[tylko przed kimś/czymś],na ogól hamowanie jest spokojne,ale b. częste.Ja ważę 90 kg,a "klocki" które na ogół woże ~15kg.Stąd moje poszukiwania "czegoś lepszego". Link Zgłoś
Gość: ja Re: Hamulec torpedo + przerzutka-da radę? IP: *.aster.pl 26.10.08, 17:46 oczywiście , że można, sama posiadam torpedo sachs z 3 przerzutkami Link Zgłoś