Forum Sport Rowery
ZMIEŃ
    IP: *.chello.pl 29.01.09, 16:51
    Witam. Stoję przed wyborem zakupu widelca do enduro/lekkiego fr. Co wybrać: RS
    Pike 454 U-Turn czy Fox 32 TALAS RLC ? Zależy mi głównie na wytrzymałości i
    niezawodności. Będę wdzięczny za opinie użytkowników.
    Obserwuj wątek
      • Gość: Jacu Re: Widelec IP: *.hsd1.or.comcast.net 30.01.09, 09:09
        www.mtbr.com/cat/suspension/2007-forks/fox-racing-shox/32-talas-rlc/PRD_414441_1550crx.aspx
        Link do opinii o RS znajdziesz na tej samej stronie...

Generalnie RS jest prostszy do serwisowania, nie wiem co siedzi w tym konkretnym
        lisku ale "ałtoryzowany" serwis FOX'a raczej nie grzeszy szybkością i taniością.
        Często ludzie w serwisach boją się rozkręcać liski - sam też nigdy nie
        rozkręcałem więc nie wiem czy słusznie. Generalnie wymiana uszczelek, oleju i
        świeży azot do Tales to bodaj 350pln w Culcie - wysyłka kurierem w cenie ;)

Nie wiem jak U-Turn, ale RockShoxowy Motion Controll działa baaardzo przyjemnie.
        RS widelce są w środku proste jak przysłowiowa "budowa cepa z tłumikiem" a
        działają - większość lepszych serwisów da rade, a i samemu nie ma problemu.
        • Gość: kac Re: Widelec IP: *.chello.pl 30.01.09, 11:07
          Wszyscy, których pytałem, też polecali mi RS. Zdecydowałem się na Pike. Dzięki
          za opinię. Pozdrawiam.
          • Gość: wwwwwwwwwwww Re: Widelec IP: *.ttk209.sta.nsm.pl 31.01.09, 10:55
            bo tańszy i bardziej popularny.
            Po prostu mało kto jezdzi na tym foxie i tak naprawde mało kto ma cokolwiek sensownego do powiedzenia na ten temat. Poza jakimiś zasłyszanymi gdzies jednym uchem ogólnikami.
            A ze RS robi calkiem niezle widelce to inna sprawa wiec polecali o znali.
            • Gość: tobo Re: Widelec IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.02.09, 00:13
              :)
              to nie jest az tak malo popularny amor (talas) jak sie wydaje :)
              zapraszam na strone emtb.pl - tam mnostwo informacji na temat
              sprzetu tego kalibru.
            • Gość: Jacu Re: Widelec IP: *.hsd1.or.comcast.net 06.02.09, 05:56
              Czy tak mało to bym polemizował, pare popularnych famesetów z foxem na Polskim
              rynku funkcjonuje, a drogiego RS też da się kupić - zwłaszcza w polskim sklepie ;)

Pod podanym wyżej linkiem jest sporo opinii użytkowników, więc jak ktoś szuka to
              opinię z pierwszej ręki znajdzie.

W dobie kryzysu oszczędzanie jest w modzie...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka