Dodaj do ulubionych

Jakie oprogramowanie?

• ivanovski eCommerce by Onex - płatny 02.03.10, 17:48
      To chyba jakaś zupełnie nowa firma, ale wyglądają dość profesjonalnie. Niektóre
      zrealizowane sklepy bardzo ładne. Interesuje mnie natomiast jedno - jaka jest
      ich cena ? Czy ktoś z Was ma jakieś doświadczenia z nimi ?
    • 7lech Re: Jakie oprogramowanie? 07.04.10, 11:47
      redcart >> 4tires.pl
      • lubona Re: Jakie oprogramowanie? 11.04.10, 18:38
        Zobaczyłam ciekawie opracowany sklep motoryzacyjny. Możliwość wyboru
        skórki, łatwe i sprawne poruszanie się po sklepie. Własciciel chyba
        jako pierwszy zareagował na naszą narodową tragedię. Sklep wykonany
        jest na oprogramowaniu Prestashop.
    • karolinqua666 Re: Jakie oprogramowanie? 19.05.10, 09:52
      Witam wszystkich,
      wytrwale poszukiwałam firmy, która stworzyłaby fajny sklep. Zajęło mi trochę czasu przejrzenie ofert dostępnych na rynku, a ceny zdarzało się, że zbijały mnie z tropu.. Spośród kilku ofert najbardziej interesująca wydała mi się firma Skassa.pl również pod szyldem taniesklepyinternetowe.pl. Jest to firma z dużym doświadczeniem, świadcząca usługi sprzedaży i budowy stron i sklepów internetowych wraz z szatą graficzną, hostingiem, wdrożeniem, po prostu usługi od A do Z. Zakupiłam u nich pakiet sklepowy w bardzo przystępnej cenie i jestem bardzo zadowolona. Firma konkretna i kompetentna!
      Polecam ich usługi!
      Karolina
    • krystynalec Tradoro - mam i polecam 15.12.10, 13:34
      Na tym forum polecono mi sklep na oprogramowaniu Tradoro (za co z góry dziękuję). Powiem tak, nie miałam za dużo do czynienia z tego typu systemami, natomiast miałam ze sprzedażą na allegro oraz w sklepie tradycyjnym, więc wiedziałam co mi jets potrzebne. Choć w Tradoro mieli fajne szablony to grafikę zrobił mi syn, za to miła pani z biura obsługi wyjaśniła mi jak powinna ona wyglądać.
      • icforumowicz Re: Tradoro - mam i polecam 01.02.11, 13:33
        Zachęcam do zapoznania się z funcjalnościami iSklep24 www.insoftconsulting.pl/pl/oferta/wdrozenia/systemy_comarch/icomarch24/comarch_isklep24
        Szerokie grono naszych klientów bardzo chwali sobie to rozwiązanie.
    • salma75 CS-Cart 24.03.11, 21:33
      CS-Cart to moim zdaniem najlepsze na polskim rynku oprogramowaniu do prowadzenia sklepu internetowego. Bogata, unikatowa funkcjonalność, intuicyjny panel administracyjny, dobra cena. Tu więcej szczegołów - www.cscart.soft-solid.net
      Polecam!
    • muv168 Re: Jakie oprogramowanie? 05.04.11, 09:50
      Mogę polecić IAI-Shop - korzystam w kilku sklepach własnych i też pomagamy jako firma innym sklepom we wdrożeniu IAI. Zamawiając IAI warto otrzymać bezpłatne szkolenie i poradnik, szczegóły na www.opene.pl

Pozdrowienia
      • thekkris Re: Jakie oprogramowanie? 17.04.11, 18:42
        Polecam SOTE
    • trotamundos 100sklepow.pl 18.04.11, 16:44
      Ma ktos moze u nich sklep? Jak to wyglada?
    • kalamand Re: Jakie oprogramowanie? 21.04.11, 11:07
      Prestashop - darmowe - jak zainstalować przeczytasz na stronie Założyć Sklep Internetowy
      • krzysztof_wimel Re: Jakie oprogramowanie? 05.05.11, 10:20
        Zgadzam się. Jeśli mowa o darmowych rozwiązaniach, to presta wydaje się być najlepszym. Jest bardzo funkcjonalna, ma mnóstwo dodatków, można ją praktycznie całkowicie przerobić do swoich potrzeb i jest przyjazna wyszukiwarkom. Uważam, że jak na początek - zupełnie wystarczy. Jest wiele firm zajmujących się dostosowywaniem presty do potrzeb danego sklepu. Stworzą skórkę, dobiorą wtyczki itp. Dzięki temu sklep będzie wyglądał bardzo profesjonalnie.
    • rob19799 Re: Jakie oprogramowanie? 21.04.11, 12:24
      z darmowych polecam preste! chyba najwdzięczniejszy system.

modp @ Hurtownia elektryczna
    • lusiaa24 Magento i jeszcze raz magento.... 14.05.11, 08:50
      Magento i jeszcze raz magento....
      W wersji darmowej oczywiście
      • ingrytq Re: Magento i jeszcze raz magento.... 17.06.13, 12:55
        Ja też polecam Magento, ale tylko z dobrym webmasterem, który je zainstaluje poprawnie. Możliwość rozbudowy o dodatkowe komponenty to jego niewątpliwy atut.
        Nawet na zakupach grupowych dla firm się pojawiła taka oferta firma jakoś na q się zaczynała.
        • obac Re: Magento i jeszcze raz magento.... 17.06.13, 12:59
          Jeny tylko magento ma spore wymagania i na wielu popularnych, współdzielonych hostingach chodzi koszmarnie wolno. No i znaleźć dobrego webmastera który okiełzna magento to tez nie tak proste - chyba że lubisz słyszeć "inaczej sie nie da" :(.
          • ingrytq Re: Magento i jeszcze raz magento.... 20.06.13, 13:03
            Racja, bez dobrego webmastera ani rusz, bo zrobi Cię w jajo i nawet nie będziesz wiedział kiedy. Ja korzystam z qsolutions studio i jak na razie nie narzekam...
      • tbur Re: Magento i jeszcze raz magento.... 05.09.14, 13:44
        Magento jest funkcjonalne - problemem jest tylko cena pluginów oraz skórek - nieco droższa niż w przypadku konkurencyjnych open source - ale dla wiekszych sklepów magento jest dobrym rozwiązaniem, dla mniejszych warto rozważyć alternatywy goo.gl/lMJTLJ
    • kubusiowygaj Zen Cart Professional PL - płatny ale warto 21.05.11, 10:15
      Po wielu przymiarkach i sprawdzeniu wszystkich dostępnych w Polsce rozwiązań - zdecydowanie i z pełną odpowiedzialnością (sam używam od ponad 2 lat) polecam z uwagi na mnóstwo możliwości konfiguracji i super wsparcie - www.zencart.com.pl . Tak naprawdę, dopiero po przesiadce na Zencarta mój sklep "rozkwitł" i zaczął przynosić wymierne dochody. Przedtem używałem osCommerce i niezależnie od tego czy darmowego czy płatnego, cały czas były "zwisy" i problemy. Od 2 lat mam wreszcie wymarzony sklep!
      • morusek00 Re: Zen Cart Professional PL - płatny ale warto 21.05.11, 16:50
        kubusiowygaj napisał:

>Tak naprawdę, dopiero po przesiadce na Zencarta mój sklep "rozkwitł" i zaczął przynosić wymierne dochody.

To ten sklep?
        www.zabawkolandia.sklep.pl/
    • firanka1243 Re: Jakie oprogramowanie? 14.06.11, 11:13
      A ja polecam AptusShop firmy Aptus.pl - więcej info na stronie www.sklepy-internetowe.pl
      Bez problemu duże bazy produktów
      Świetne wsparcie dla SEO
      Elastyczny
      Łatwa modyfikacja
      • firanka1243 AptusShop na www.sklepy-internetowe.pl 15.06.11, 15:07
        Chyba najbardziej elastyczna firma na rynku
        • cleanea Re: AptusShop - firma aptus ma dobre opinie 27.06.11, 10:37
          Wystarczy zajrzeć na ich strony. Opinie od dużych firm - a to nie jest łatwo wydębić (wiem z własnego doświadczenia), a to znaczy że muszą sie przykładać.
          Ja polecam

Michał
          • 12345qwert1 Re: AptusShop - firma aptus ma dobre opinie 13.02.13, 10:53
            Nie polecam korzystania z usług firmy Atus !!!, Miałem nieprzyjemność nabrać sie na ich ciekawą propozycje dotyczącą budowy sklepu. Podpisałem umowę na zrobienie grafiki oraz zaprogramowanie sklepu ( chciałem dodac iż w/g ich cennika miała to być dedykowana grafika - dowony układ boxów i conajmnuej na poziomie liderów w tej branży!
            Pomimo wysłania im briefu oraz wskazówek co do wygladu serwisu przysłali coś co odbiega mocno od standardów nowoczesnego sklepu ( pełno takich stron do kupienia za kilkanaście zł w internecie) grafika nawet nie została dostosowana do funkcjonalności które zawiera ich sklep a co dopiero mówiąc o dopacowaniu tej grafiki do funkcji poratalowej oraz innych funkcjonalności które zamówiłem. Po mojej interwencji jeden z panów prezesów oświadczył że to kwestia gustu i tu bym może z nim się zgodził ! gutsu nie ma ! Generalnie zapłaciłem zaliczke ponad 2000 zł której nie chca zwrócić , terminu też nie dotrzymali. Składam pozew do sądu ! bo po wielu dniach rozmów i pertraktacji nie chcą oddac pieniędzy , a po rozmowie z panem prezesem liczą że mi sie nie bedzie chciało jeździc na rozprawy na Śląsk ! i tu sie pomylił !!! Jescze raz nie polecam a na pewno nie płacie im żadnych zaliczek !
            • 3cezar Re: AptusShop - firma aptus ma dobre opinie 22.03.13, 12:36
              Jestem trochę zdziwiony opinią. Sam właśnie jestem w trakcie uruchamiania sklepu z firmą i mam zupełnie inne doświadczenia. W sumie wszystko, na co się umawiałem z firmą po prostu znalazło się w umowie i zgodnie z umową jest po kolei póki co wykonywane. Grafikę sklepu robiła mi firma, pierwszy projekt nie był w stu procentach taki, jak chciałem, ale po przesłaniu uwag wszystko zostało poprawione i teraz jestem naprawdę zadowolony.
              Zresztą.. ciężko się posiłkować jedną negatywną opinią kogoś anonimowego..
              Jednego nie rozumiem - jak grafika, którą robi sama firma może nie pasować do ich własnego produktu? O ile mogę uwierzyć, że ktoś się z firmą nie dogaduje, o tyle ciężko uwierzyć, że firma, która wykonuje takie duże projekty nie umie dopasować własnej grafiki do swojego sklepu....
              Michał
              • murasek Re: AptusShop - firma aptus ma dobre opinie 13.11.14, 11:25
                Aptus to żenujący poziom obsługi klienta, może i rozwiązania dobre, tylko co z tego skoro mocy przerobowych brak.
                • aptus.pl Re: AptusShop - firma aptus ma dobre opinie 14.11.14, 09:06
                  Murasek, Twój post jest anonimowy i pojawia się na forum po raz drugi. Jeśli uważasz, że problem zaistniał, to trzeba go rozwiązać. Zapraszamy do bezpośredniego kontaktu z naszą firmą.
                  Zapewniamy Państwa, że dokładamy wszelkich starań, by relacje z naszymi klientami były bardzo dobre i trwałe.
                  • murasek Re: AptusShop - firma aptus ma dobre opinie 16.12.14, 22:02
                    Czcze gadanie. Organizacyjnie Aptus nie jest przygotowany do rozwiązywania problemów, wręcz odwrotnie, do ich piętrzenia.
                    Co nie zmienia mojego zdania, że sam sklep na tle innych tego typu rozwiązań, jest dobrze pomyślany. Jednak sam ten fakt, to dopiero pół kroku.
                    • piotr_rys Re: AptusShop - firma aptus ma dobre opinie 17.12.14, 15:39
                      murasek napisał:

> Co nie zmienia mojego zdania, że sam sklep na tle innych tego typu rozwiązań,
                      > jest dobrze pomyślany.

Na wstępie chciałem podziękować za docenienie naszego oprogramowania aptusshop.pl. A wracając do opisanych przez Ciebie problemów. Prosiliśmy o kontakt w celu omówienia problemu i znalezienia szybkiego rozwiązania problemów. Niestety nie skontaktowałeś się z nami. Jeśli okaże się to konieczne to możemy zmienić opiekuna handlowego czy też ustalić inne zasady kontaktów i współpracy. Proszę o bezpośredni kontakt ze mną.
                      Życząc Zdrowych i Wesołych Świąt oraz Szczęśliwego Nowego Roku niecierpliwie czekam na kontakt.
                      Piotr Ryś
            • chomiczeczek Re: AptusShop - firma aptus ma dobre opinie 17.06.13, 09:39
              He czarny PR (słaby merytorycznie ale sprytnie robiony - literówka w nazwie ma utrudnić wykrycie przez powiadomienia o marce). Ale słaby tekst jak mam być szczery - za dużo luk w logice - miało być dużo i źle to jest - a że bez sensu - zapłacone zrobione. W sumie to przekaże - jeśli to nieprawda to pewnie da się jakieś odszkodowanie wywalczyć.
            • oszukaniprzezaptusa [...] 11.10.13, 20:57
              Treść postu jest niedostępna.
        • kociasty Re: AptusShop na www.sklepy-internetowe.pl 30.06.11, 16:03
          Dopiero teraz poczytałem dokładniej o ichsklepie i przyjrzałem się wdrożeniom (ok wiem że to pewnie te lepsze)

Ale robi to spore wrażenie - nie da sie ukryć, że parę sklepów to wyższa półka krajowa. Co mnie zaskakuje to fakt że oparte jest to na pudełkowym rozwiazaniu - co oznacza że można je dopasowywać nie tylko w teorii (lub za kosmiczne zaporowe ceny).
          • metamex Oprogramowanie SHOPPROJECT www.einter-project.pl 28.07.11, 15:24
            To jest chyba nowa firma, ale patrząc po funkcjonalności jest mega.
            strona www.einter-project.pl
            Ktoś korzystał z ich oprogramowania, widzę że ceny też przyzwoite....
            • re-en Re: Oprogramowanie SHOPPROJECT www.einter-projec 10.02.15, 10:28
              osobom, ktore zajmuja sie dropshippingiem na allegro moge polecic narzedzia www.aukcjoner.pl/ bardzo ulatwiaja prowadzenie aukcji, dzieki temu ma sie mozliwosc stwoerzenia bezplatnej galerii czy tez paneli aukcyjnych. u mnie bardzo dobrze sie sprawdzily
          • aptus.pl Re: AptusShop na www.sklepy-internetowe.pl 14.08.14, 14:25
            Nowa wersja oprogramowania a wraz z nią jeszcze więcej narzędzi do optymalizacji sklepu - oto opis:
            www.aptusshop.pl/aktualnosci/oprogramowanie-sklepu-internetowego-aptusshop-v64.php
        • aptus.pl Re: Nowa wersja oprogramowania sklepu AptusShop 14.08.14, 14:15
          Wszystkich zainteresowanych zapraszamy do zapoznania się z najnowszą wersją AptusShopa. A w niej jeszcze więcej narzędzi do skutecznego optymalizowania sklepu: www.aptusshop.pl/aktualnosci/oprogramowanie-sklepu-internetowego-aptusshop-v64.php
    • bosyman Firma NET - płatne oprogramowanie sklepu, sklepów 03.08.11, 14:45
      Jeśli kogoś interesuje profesjonalne, zrobione pod klienta
      rozwiązanie sklepu internetowego, polecam skorzystanie z
      rozwiązania firmy NET z białegostoku. Firma od lat specjalizuje
      się w tworzeniu <a href="http://www.hm.net.pl>oprogramowania dla
      sklepu, sieci
      sklepów stacjonarnych, tzw. systemów sprzedaży</a>, a od
      całkiem niedawna tworzy też sklepy internetowe skrojone na zamówienie jak u
      krawca garnitur - zobacz przykład realizacji silnika :
      www.e-piotripawel.pl
      • ego700 Re: Firma NET - płatne oprogramowanie sklepu, skl 14.11.14, 09:46
        Jest super, ale można sie nim cieszyć może z 15 sek, a potem pojawia sie popup i tyle, nie ma go jak wyłączyć :-)
    • magnum911 Re: Jakie oprogramowanie? 22.08.11, 19:40
      Ja osobiście każdemu kto chce rozpocząć polecam dobre oprogramowanie opensource. Obecnie prym w kategorii sklepów internetowych wiedzie Prestashop.

Nowoczesny , szybki i rozwojowy sklep - ciągle powstają ulepszenia.
      Standardowa wersja jest goła, dlatego warto zamówić grafikę do sklepu, najlepiej nie powtarzalną, bo wiadomo dwa takie same sklepy w internecie to obciach.

Jest troche firm wdrożeniowych na rynku, polecam www.emsklep.pl mają przystępne ceny i doradzą jak się poruszać w sprzedaży internetowej :)
      • fredrick89 Re: Jakie oprogramowanie? 06.09.11, 11:54
        a czy znacie jakieś inne firmy które zajmują się kompleksowym tworzeniem i obsługą sklepów internetowych?
        • daretzki Re: Jakie oprogramowanie? 21.09.11, 13:58
          Ja znam i mogę polecić firmę www.msite.pl/ solidna obsługa i serwis, polecam :)
        • babilotek Re: Jakie oprogramowanie? 22.09.11, 10:40
          Ja bym poleciał ci Aptus.pl - opierają się na własnym oprogramowaniu dopasowując go do Twoich potrzeb. To chyba jedyne gotowe oprogramowanie sklepu które da sie tak bardzo dostosować do konkretnych wymagań że latają na tym ogromne markety, apteki, księgarnie z ebookami itp,. Warto poczytać na www.aptus.pl (strona firmowa) i na www.sklepy-internetowe.pl (strona sklepów przez nich robiona).

Pozdrawiam

P.S. warto poczytać poradniki na ich stronach o prowadzeniu sklepu
          • adamek_adam Re: Jakie oprogramowanie? 22.09.11, 14:34
            Z tego co się orientuję, rozwiązania te mają tą wadę, że nie ma do nich seriwsu, szczególnie wtedy gdy jest on najbardziej potrzebny. Poza tym gdy policzy się koszty pomocy, jak już taką znajdziemy to przekracza ona wartość rozwiązania komercyjnego. Ja korzystam z rozwiazania www.intea.pl
            • fredrick89 Re: Jakie oprogramowanie? 26.09.11, 08:35
              A jakie są koszta sklepu u nich? Bo na stronie nie mogłem znaleźć cennika
              • babilotek Re: Jakie oprogramowanie? 26.09.11, 15:57
                AptusShopa?
                www.sklepy-internetowe.pl/oprogramowanie_sklepu/cennik_sklepu.php
                szukajcie a znajdziecie :)
                Pozdrawiam
                • babilotek Re: Jakie oprogramowanie? 26.09.11, 16:01
                  a sorki - pewnie ci o intee chodziło - to nie wiem (też nie widzę),
                  jak mam być szczery to sklepy kupuje u firm zajmujących się sklepami internetowymi - a oni to raczej soft lokalny (choć mogę sie mylić). Z doświadczenia wiem że nie każda firma informatyczna poradzi sobie ze sklepem internetowym, który wymaga dość specyficznego podejścia do wielu tematów .. ale to temat na dłuższą rozprawkę . Sorki za poprzednią odpowiedź jeśli nie o toci chodziło.

pozdrawiam
              • pablo123.3 Re: Jakie oprogramowanie? 03.10.11, 15:10
                Jakiś czas temu interesowałem się tym rozwiązaniem. Koszt sklepu wychodzi ok. 1400 zł na 12 miesięcy.
                Cenę możesz sprawdzić tutaj www.intea.pl/kreator_produktu
            • babilotek Re: Jakie oprogramowanie? 26.09.11, 15:56
              www.sklepy-internetowe/ czyli AptusShop firmy Aptus.pl to rozwiązanie komercyjne. Też nie polecam darmowych (chyba że jesteś informatykiem z dużą dozą samozaparcia).
              • fredrick89 Re: Jakie oprogramowanie? 27.09.11, 08:40
                Właśnie mnie też nie zachęcają opcje darmowe, bo nie jestem informatykiem :p wolę zapłacić komuś za profesjonalna obsługę
              • jola2530 Re: Jakie oprogramowanie? 26.03.13, 22:44
                Witam, czy ktoś z Państwa ma doświadczenie z oprogramowaniem Mysklep ?
              • murasek Re: Jakie oprogramowanie? 29.10.13, 14:00
                AptusShop to rzeczywiście dobre rozwiązanie, jednak obłsuga i kontakt z nimi to totalna żenada. Powiem tak, jak ktoś ma mnóstwo czasu i chciałby całość zainwestować w kontakt z Aprusem to jeszcze za mało....
                • aptus.pl Re: Jakie oprogramowanie? 30.10.13, 12:51
                  Z jednej strony dziękujemy za uznanie dla naszego oprogramowania i z przykrością odnotowujemy uwagę o problemach z kontaktem. Cały czas staramy sie poprawiać obsługę klienta i rozwiązywać problemy. Prosimy o kontakt telefoniczny. Obiecujemy szybką reakcję w tej sprawie.
            • nagasz1 Re: Jakie oprogramowanie? 23.09.13, 08:42
              A co myślicie o navireo firmy InsERT? Wygląda ciekawie www.navireo.pl
          • aptus.pl Re: Jakie oprogramowanie? 22.08.14, 14:01
            Oprogramowanie pod sklep musi być dobrze dopasowane do potrzeb, tak by w prosty sposób zarządzać sprzedażą. Trzeba zwrócić uwagę na to, by administracja sklepem była przyjazna i wspomagała pozycjonowanie. W nowej wersji AptusShop dostępne są też narzędzia, dzięki którym można skutecznie optymalizować witrynę: www.aptusshop.pl/aktualnosci/oprogramowanie-sklepu-internetowego-aptusshop-v64.php
    • endriu564 [FineShop] płatny 21.02.12, 14:17
      Polecam bardzo fajne oprogramowanie, robia wszystkie funkcjonalnosci jakie tylko chemy, maja pelna integracje z allegro i to dosc w przystepnej cenie jezeli ktos ceni sobie profesjonalny sklep i profesjonalna obsluge. Grafika jest dobrze zrobiona a nie jakies klocki, których nie da sie modyfikowac. www.fineshop.pl
    • dyziovip86 Re: Jakie oprogramowanie? 11.07.12, 14:32
      Witam, wcześniej ktoś poruszył wątek sklepu Goshop. Ja jestem klientem
      ich usługi ebingo.pl <http://www.ebingo.pl/_> . Co mogę powiedzieć o jego wykonawcach?
      Bez żadnych wątpliwosci stwierdzam że wybrałem najlepszy sklep jaki mogłem w sieci. Czy jestem podstawiony? Napiszcie na mojego maila na stronie ebingo.pl <http://ebingo.pl> jeśli macie jakieś pytania chętnie odpowiem. Ogólnie jestem bardzo wymagający nawet jeśli chodzi o szczegóły. Sprawdziłem i
      przetestowałem wersje demo wielu innych sklepów dostępnych w sieci, również tych darmowych.
      Krótko mówiac jestem zadowolony z ich usługi, wspólną współpracę,
      wykonanie i
      pomoc techniczną oceniam na 5.
      • franio78 Re: Jakie oprogramowanie? 13.03.15, 09:56
        Też korzystałem z ich sklepu. Ogólnie mówiąc dramat! Nie dość że sklep miał kosztować 3000 zł a w efekcie mnie wyszedł chyba razy 5, to dogadać się z gośćmi to też nie lada wyzwanie. Na szczeście po wykonaniu całości dodatkowych modułów i wszystkich prac związanych ze sklepem, osiągnołem to co chciałem. Mimo problemów system CMS goshopowski oceniam pozytywnie. Pozdrawiam.
    • koniuszko0 Re: Jakie oprogramowanie? 02.11.12, 15:03
      Ja mam sklep oparty na oprogramowaniu web-market.pl i mogę ich polecić. Mają dość intuicyjny panel administracyjny a przy tym dużo funkcji.
    • blacinek Re: Jakie oprogramowanie? 10.11.12, 22:45
      fineshop.pl odradzam kategorycznie. Gościu nie panuje nad programem. Brak kontaktu nikt nie odbiera telefonów. Jakaś ściemka udająca firmę, jest 1 facet i kobieta ( żona?) Zerowa kompetencja . Kupili od kogoś program nie umieją go obsługiwać , same problemy,
      • atenap76 Re: Jakie oprogramowanie? 09.01.13, 11:40
        Oczywiście najlepiej wybierać sprawdzone oprogramowanie dające szerokie możliwości. Sam jako początkujący nie miałem dużo kasy na inwestycje to zacząłem od dropshipping, jaki można robić na platformie sstore.pl Taki sklep daje możliwość synchronizacji praktycznie z każdą hurtownią. Łatwy w obsłudze, o nic nie musiałem się martwić, więc polecam na start.
    • kramer42 Sky-Shop wersja BOX 27.11.12, 00:23
      Mnie dobry znajomy polecał soft w wersji BOX sky-shop.pl/wersjeboxoem/ za 1500zł mam mieć:
      - kompletny program z pełni edytowalnym kodem,
      - dwukierunkową integracją z Allegro,
      - dożywotnią aktualizacją za free.

Czy ktoś może ma doświadczenia z tym oprogramowaniem?? Czy rzeczywiście jest taki dobry jak wygląda w wersji demo??

Choć to kumpel mi poleca nie chciałbym bazować tylko na jego opinii.
      • krzysztof.szerocki Re: Sky-Shop wersja BOX 30.12.12, 20:14
        kramer42 napisał(a):

> Mnie dobry znajomy polecał soft w wersji BOX sky-shop.pl/wersjeboxoem/ za 1500zł mam mieć:
        > - kompletny program z pełni edytowalnym kodem,
        > - dwukierunkową integracją z Allegro,
        > - dożywotnią aktualizacją za free.
        >
        > Czy ktoś może ma doświadczenia z tym oprogramowaniem?? Czy rzeczywiście jest ta
        > ki dobry jak wygląda w wersji demo??
        >
        > Choć to kumpel mi poleca nie chciałbym bazować tylko na jego opinii.

Jeśli moja opinia coś pomoże, to możesz śmiało zamawiać oprogramowanie. Osobiście ze Sky-shop mam same pozytywne doświadczenia, jak dla mnie to najlepszy soft na pierwszy sklep. Intuicyjny panel, efekt jak z dema może osiągnąć nawet laik. Cena przystępna, w pakiecie jest też wsparcie techniczne, ale wierz mi - całość jest tak łatwa w obsłudze, że nie będzie potrzebne.
        • sky-shop.pl Re: Sky-Shop wersja BOX 19.11.13, 14:40
          Dziękujemy za pozytywną opinię. Cieszymy się, że klienci tak chwalą techniczne wsparcie, choć i my przede wszystkim stawiamy na niezawodność swojego softu.
      • sky-shop.pl Re: Sky-Shop wersja BOX 19.11.13, 14:39
        I my możemy polecić swoją - rozbudowaną jeszcze bardziej ofertę. Zapraszamy do zapoznania się z nią (sky-shop.pl/funkcje_i_integracje_allegro_subiekt_i_inne/) i darmowe testowanie naszego oprogramowania.
    • max-shop_pl MaxShop 15.01.13, 08:50
      MaxShop to oprogramowanie sklepu internetowego, które posiada niesamowicie rozbudowaną integrację z Allegro i prawdopodobnie jako jedyny posiada integrację z eBay. MaxShop jest doskonale przygotowany do pozycjonowania dzięki czemu wyszukiwarki nie mają najmniejszych problemów ze znalezieniem sklepu internetowego opartego o MaxShop. Zapraszamy na www.max-shop.pl do zapoznania się z wszystkimi funkcjami.

Oprogramowanie jest płatne
    • misius79 Re: Jakie oprogramowanie? 16.02.13, 20:10
      Jak dla mnie wygrywa skrypt sklepu internetowego PrestaShop. darmowy i ładny!
      Piotrek
      www.media-works.biz
    • kubusiowygaj Re: Jakie oprogramowanie? 25.02.13, 22:52
      Wybierając Magento lub Prestashop jako silnik sklepu musisz się przygotować na spore wydatki związane z wynajmem serwera. Te dwa programy są niezaprzeczalnie dobre, posiadają duże możliwości konfiguracji i dostosowania do swoich potrzeb, jednak mają również, szczególnie przy polskich cenach hostingu jedną wadę - ogromne wymagania pod kątem wydajności serwera. Zarówno Magento jak i Prestashop uruchomione na zwykłym hostingu współdzielonym, o ile znajdziesz takowy z standardowym ustawieniem minimum pamięci ponad 64 MB i czasem wykonywania skryptu ponad 60 sekund, to i tak abyt mało aby sklep działał poprawnie. Dodatkowo, w przypadku Magento serwer musi obsłużyć minimum 45 do 60 równoczesnych połączeń, czego niestety żaden tani hosting już napewno nie zagwarantuje (standardem jest 20 do 30 równoczesnych połaczeń).
      Tak więc, podsumowując, wszystko zależy od zasobności portfela właściciela sklepu - albo Magento lub Prestashop uruchomione co najmniej na VPS-ie lub serwerze dedykowanym, co ze zrozumiałych względów jest dosyć drogim rozwiązaniem, albo ZenCart ewentualnie OpenCart uruchomione na standardowym hostingu współdzielonym.
      Można jeszcze skorzystać z trzeciego rozwiązania, ale raczej go nie polecam - uruchomić np. Prestashop na stadardowym hostingu współdzielonym (jak to niestety czyni większość nieświadomych wymogów Presty użytkowników) i tracić potencjalnych klientów nie mogących się doczekać na otwarcie stron sklepu.
    • kulades Re: Jakie oprogramowanie? 08.04.13, 16:44
      Fajną propozycją jest www.shoplo.com , platforma jest na prawdę prosta, w kilka minut można zrobić sklep, który ma nowoczesny wygląd (w przeciwieństwie do większości platform, na których sklepy wyglądają jakby były żywcem wzięte z 2003 roku :D ).
      Wtyczki z dodatkami powodują, że łatwo dostosować Shoplo do swoich wymagań - zintegrować sklep z Allegro, dodać ofertę na Ceneo albo zrobić sklep na Facebooku.
      Shoplo można potestować za darmo przez 15 dni, później kosztuje 100 pln brutto miesięcznie i odchodzą wszystkie koszty hostingu itd.
    • blacinek Tylko nie fineshopa !!! 19.04.13, 18:51
      Mój kolega kiedyś kupił taki gotowy program - potem włamywali mu się do bazy i podkładali swoje numery konta. Sprzedawca zaoferował przeniesienie produktów do nowej bazy , która niby miła być super, żeby nie dodawać wszysytkich produktów od nowa- jakieś 4 - 5 tysięcy :
      pro-sls.pl/index.php
      artykułów zgodził się zapłacił - miało być za 10 dni facet wziął kasę produkty przeniósł za 3 miesiące, połowa danych była uszkodzona . Nie działają funkcje , w tym promocje, bestselery, nowości. Nie da się tego wogule uruchomić . Sprzedawca nie odbiera telefonów, nie odpisuje na maile. Musiał płacić innym za poprawki, ale i tak 1/3 funkcji nie działa
      Unikajcie fineshop,pl !!!
    • shopperka3 Re: Jakie oprogramowanie? 24.06.13, 13:33
      Ja mam od niedawna sklep w IAI-Shop.com i mogę szczerze polecić. Miałam co prawda sporo moich własnych pomysłów i wymagań odnośnie wyglądu sklepu, ale podoba mi się to, że przydzielili mi opiekuna, który pracował ze mną od początku do końca.

Nie musisz wcale kupować pakietu Advanced. Wystarczy Basic żeby wprowadzili twoje poprawki. Masz wtedy automatycznie wykupione jakoś 18h pracy specjalistów z IAI. Ja musiałam dokupić z 3h, ale uważam, że się opłaca. Z tego co widzę ciągle wprowadzają nowe rozwiązania i mają naprawdę sporo bardzo użytecznych funkcji. Chyba nie am drugiej takiej platformy na rynku. Shoper też jest niby dobry, ale moim zdaniem nie ma aż tyle funkcji i przydatnych info jak można daną opcję wykorzystać. Cena niby na początku wydaję się duża, ale z perspektywy czasy wszystko się zwraca i tak naprawdę wychodzi stosunkowo tanio :)
      • smietnikspam Re: Jakie oprogramowanie? 24.06.13, 13:36
        Jasne - ale poszło tanim marketingiem szeptanym. Nie mówie że iai shop jest zły - ale takie wpisy słabo wychodzą. Z jednym zgoda znacznie lepszy niż shoper. Ale to jednak gotowiec i zmiany właściwie dotycza wyglądu - potzrebujesz specyficznej funkcji - zapomnij. Coś za coś. Na polskim rynku da sie znaleźć kilka porównywalnych i bardziej elastycznych rozwiazań.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka