habibi606
06.01.10, 22:04
Witam serdecznie!
Jestem na tym forum już od roku. Chciałabym sie dowiedzieć czy ktoś wie coś na temat leczenia przerzutów do wątroby po czerniaku oka w Niemczech. Zmagamy się z chorobą mojego taty już 12 miesięcy i poza usuwaniem powstałych ognisk nic więcej nie robimy. Nie liczę na lekarzy onkologów w Polsce bo oni ( w Wielkopolskim Centrum Onkologii ) nawet nie potrafią zdiagnozować co tacie jest a co dopiero leczyć. Jesteśmy pod opieką specjalisty od wątroby , który zmiany po prostu usuwa za pomocą termoablacji. Do tej pory tata miał usuniete 3 zmiany ( 2 termoablacje) jednak boimy się czy oby nie robimy za mało. Tata cały czas czuje się świetnie, wszystkie wyniki krwi też są idealne, biopsje nic nie wykazały, pet w sumie też nie i tak naprawdę nie wiemy co sie dzieje.Żyjemy jak przysłowiowy bąbel na wodzie. Fakt jest jednak taki, ze zmiany pojawiaja się i powoli rosną, tak więc dobrze nie jest.
Proszę was, ktokolwiek wie coś na temat leczenia w Niemczech ( gdzie, kto , za ile , ile czasu) napiszcie.Być może będzie to sznsa dla mojego taty.
Będę bardzo wdzięczna.