muzus 29.09.05, 01:18 Czy ktoś zorientowany mógłby mi pomóc znaleźć polskie słowo, w którym będzie występowało obok siebie jak najwięcej samogłosek? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
stefan4 Re: Zbitka samogłosek 29.09.05, 07:34 muzus: > Czy ktoś zorientowany mógłby mi pomóc znaleźć polskie słowo, w którym będzie > występowało obok siebie jak najwięcej samogłosek? Aauuuu! - Stefan www.ipipan.gda.pl/~stefan/Irak Odpowiedz Link Zgłoś
szarykot wybierz coś sobie ;) 29.09.05, 13:35 O Aido! Woalami I aloesami wonna Nie dbająca, co salami Neon, Cohen i Madonna Ego neo-elit, Mao... Oddalona o eony O, idolu pieję ja o Tobie pean nieuczony O, oazo, o, opoko Oka, ucha, ust i uda O, omijaj ją, epoko Bo kto ufa, że się uda Naukowy opis – sto sond Dowód jemu jeno da Że o sobie mylny osąd A i o Aidzie - ma Odpowiedz Link Zgłoś
szarykot apdejt 30.09.05, 23:33 zapomniałem dodać, że wierszyk ów został popełniony przez Stanisława Barańczaka w książce "Pegaz zdębiał" Odpowiedz Link Zgłoś
piotrpanek Re: Zbitka samogłosek 13.10.05, 14:11 paleoaustralijski (pozostaje kwestią osobistego wyboru, czy u jest tu sylabiczne, czy nie) Odpowiedz Link Zgłoś
ardjuna Re: Zbitka samogłosek 19.10.05, 23:38 Obaj z Jazzkiem natchęliście mnie do aktu kreacji słowa "neouoazowiony". A czemużby nie? Odpowiedz Link Zgłoś
qrumer Re: Zbitka samogłosek 20.07.16, 18:18 Tu znalazłem stronę z takimi słowami samogloski.pl/ Odpowiedz Link Zgłoś