Dodaj do ulubionych

Majteczki treningowe - nauka siusiania na nocnik

21.10.10, 12:42
Dziewczyny, dzielę się sukcesem związanym z zakupem majtek treningowych. Synek po skończeniu 2 lat sam zaczął wołać kupę na toaletę. Z siusiu już tak łatwo nie było. Pieluchy treningowe - zero efektu, książeczki - zero efektu. Wolał sikać do pieluchy. Dopiero kiedy kupiłam specjalne majtki zaskoczył o co chodzi. Zwykłych nie mogłam zakładać, bo u nas wszędzie wykładziny. A tak zamiast się denerwować i prać wykładziny, piorę majteczki. Kupiłam 5 par i w zupełności wystarcza. Jak się synek zsika, to tylko majtki ma mokre, nic nie przelatuje.
Obserwuj wątek
    • kinmalek Re: Majteczki treningowe - nauka siusiania na noc 21.10.10, 12:59
      Dziecko gotowe na zupełne odpieluchowanie łapie o co chodzi w przeciągu 7 dni,skoro trwa to dłużej znaczy że nie jest jeszcze gotowy.Z siusiu tak łatwo nie było,bo większość dzieci jest gotowa w około 30 mies.życia.
      www.dzikiedzieci.pl/index.php?strona=110
      • plain-vanilla Re: Majteczki treningowe - nauka siusiania na noc 21.10.10, 13:26
        Synek ma 31 miesięcy i zajęło mu mniej niż 7 dni załapanie o co chodzi. Potrafi trzymać siusiu. Czasami się zdarzają wypadki. Na spacery wychodzi w pieluszce, bo to jeszcze za wcześnie. Nie mam żadnego ciśnienia, że musi już koniecznie wołać na nocnik. Napisałam o majtkach, bo dzięki nim jestem mniej zestresowana. Synkowi to pewnie bez różnicy. Widzę jednak, że jest dumny, kiedy korzysta z nocnika.
        • drosophila.melanogaster Re: Majteczki treningowe - nauka siusiania na noc 21.10.10, 17:05
          Dobrze wiedziec,u nas jeszcze troche czasu ale bede miala na uwadze.A mozna poprosic o jakis link albo nazwe firmy?Czy to cos w tym stylu?:

cgi.ebay.co.uk/Bright-Bots-Washable-Potty-Training-Pants-4pk-Med-Girl_W0QQitemZ290336081275QQcmdZViewItem?rvr_id=156448481050&rvr_id=156448481050&cguid=921a985612b0a0e202a79bf7ff8a7e61
          • plain-vanilla Re: Majteczki treningowe - nauka siusiania na noc 21.10.10, 20:16
            Majteczki kupiłam tutaj
            www.twinkleontheweb.co.uk/acatalog/Potty_Training_Bedwetting.html
            Za 5 par zapłaciłam 17.75 (wysyłka za darmo przy pierwszym zamówieniu). Wzięłam rozmiar Large (from up to about 2.5- 3 yrs height 100cm, waist 54cm, weight 16kg).
            I pomimo, że synek waży 14.2kg to majtki są akurat. Nie ma w ogóle dużego luzu w ściągaczach przy nóżkach. Majteczki takie same, jak te na Ebayu. Jakość bardzo dobra.
          • tym08 Bright Bots 21.10.10, 23:37
            Kupilam te majtki dla corki. Kosztuja sporo, ladnie wygladaja, ale nie zdaja egzaminu~:(
            Jak mloda sie zesika, to i tak wszystko jest mokre w ciagu paru sekund.
            Mam 4 pary na zbyciu, moge odsprzedac;))
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka