Dodaj do ulubionych

Bukowaniu wakacji osobno - lot, hotel, transfer.

06.01.13, 08:44
Dotychczas zawsze kupowałam w pakiecie wkacje, lot+hotel+trnsfer.
Ale pomimo, ze zawsze jeździłam tanio, to widze, ze bukowanie osobno jest jeszcze tańsze. :)
Znalazłam sobie lot i hotel osobno.
Pytanie - co z transferem? Są jakies portale, gdzie mozna to zabukowac? Czy jestem skazana na miejscu na taksówkę, która oczywiście bedzie kosztowć tyle, ze całe oszczędności poczynione na karkołomnym bukowaniu wsyzstkiego osobno szlag tfai? :)
Jakie macie doświadczenia? Podpowiedzi?
Pojechanie w ciemno i szukanie taniego rozwiazania na lotnisku nie wchodzi w gre.
Obserwuj wątek
    • izabelski Re: Bukowaniu wakacji osobno - lot, hotel, transf 06.01.13, 10:19
      No wszysko zalezy gdzie - nie podalas dokad lecisz :-)

‎"I've failed over and over and over again in my life. And that is why I succeed." Michael Jordan virg.in/mj
      • karolina_zet Re: Bukowaniu wakacji osobno - lot, hotel, transf 06.01.13, 10:27
        My ostatnio bedac w Faro mielismy juz kupiony w pakiecie transport do hotelu. Poszlismy wiec do okienka pokazujac wydruk ale wiekszosc ludzi ktora tam stala kupowala transfer na miejscu, wiec na pewno mozna. Nie wiem jednak czy wszedzie.
        • fifka01 Re: Bukowaniu wakacji osobno - lot, hotel, transf 06.01.13, 10:31
          sądzię, ze wszedzie mozna. ale ja z dwójka dzieci, podwójnym wózkiem, wlizka i dwoma podręcznymi bagazami... wolę miec wszystko zaklepane. :)
      • fifka01 Re: Bukowaniu wakacji osobno - lot, hotel, transf 06.01.13, 10:28
        Jeszcze nie lecę. Na razie błądzę po stronie z tanimi wkacjami i sprawdzam opcje. Wstępnie wychodzi, ze Hiszpania kontynentlna, Costa Brava albo Costa del Sol.
      • a74-7 Re: Bukowaniu wakacji osobno - lot, hotel, transf 06.01.13, 10:33
        ja bookuje z Flightline.co.uk juz od kilku lat ,calkiem pomocny team maja , prosta procedura
        .
        • fifka01 Re: Bukowaniu wakacji osobno - lot, hotel, transf 06.01.13, 11:18
          tam jeszcze nie byłam. sprawdze:)
          • fifka01 Re: Bukowaniu wakacji osobno - lot, hotel, transf 06.01.13, 11:28
            hihi, jak dałam: obojętnie którego września, obojętnie dokąd, z lotniska w moim mieście, to nie ma nic:) rewelacja:)
    • sylaluk1 Re: Bukowaniu wakacji osobno - lot, hotel, transf 06.01.13, 10:50
      My Hiszpanie bulowalismy z tej strony: www.onthebeach.co.uk/ i transfer do i z hotelu bukowalismy razem z hotelem, bardzo to wygodne.Wyladowalismy na lotnisku w Gironie (Costa Brava) i stal tam przedstawiciel przewoznika, zglaszasz sie do niego i on kieruje do ktorego autokaru trzeba sie udac.To wszystko-proste i wygodne.Ja polecam.
      • fifka01 Re: Bukowaniu wakacji osobno - lot, hotel, transf 06.01.13, 11:17
        dokłdnie tez tam właśnie szukam. i wszystko fajnie, tylko ze nie ma opcji tam w tym terminie gdzie ja chce i w tej cenie na dwa tygodnie tylko na tydzień, jak sie szuka całych wkcji. a jak dam osobno lot i osobno hotel, to nie ma nigdzie po drodze dodwania transferu.:)

no nic, bede szukac dalej. i tak to tylko takie rozeznanie wstepne, bo to dopiero na wrzesień :)
        • sylaluk1 Re: Bukowaniu wakacji osobno - lot, hotel, transf 06.01.13, 11:41
          Jak chcesz to wrzuc linktych wybranych terminow i hoteli tu albo na priva to zerkne, my dokladnie tak robilismy i transfer byl jako mozliwa opcja....
          • fifka01 Re: Bukowaniu wakacji osobno - lot, hotel, transf 06.01.13, 11:47
            więc szukam tak: wrzesień, ewentualnie październik, lot z exeter, dw tygodnie, hb/fb/ai, 1 dorosły, 1 child, 1 infant, lokalizacja dowolna, hotel dowolny, najtaniej

jak szukam w zakłdce deal finder to transfer jest, ale jak zupełnie osobno lot i zupełnie osobno hotel, to transferu nijak nie widze nigdzie po drodze :)

le dziewczyny, nie przejmujcie sie, ja dopiero w sierpniu bede wiedziala czy wogole mam dla dzieci poaszporty... to i tak baaaardzio na wyrost jest szukac teraz:) to tak dla orientacji i z udów bardziej:)
    • jaleo Re: Bukowaniu wakacji osobno - lot, hotel, transf 06.01.13, 13:06
      W Hiszpanii wynajecie samochodu jest stosunkowo tanie, wiec warto tez rozwazyc te opcje, zwlaszcza jak jedziesz na dwa tygodnie i chcesz cos wiecej zobaczyc oprocz plazy.
      Co do samych plazy, to jak jedziesz z dziecmi i otwarte do pozna bary i kluby nie sa Twoim priorytetem, to bym polecila Costa de Alhazar - polozony pomiedzy Valencia a Denia. Leciec mozna do Valencii albo do Alicante. Piekne, piaszczyste plaze, brak wiezowcow i ogromnych apartamentowcow, ktore oszpecaja wiekszosc Hiszpanskiego wybrzeza, piekne gory w okolicy jak sie tylko pojedzie troche w glab ladu. Nie ma nawalu turystow, np ostatnio bylismy na poczatku wrzesinia i plaza byla prawie pusta - a temperatura 28 stopni i cieplutkie morze. To jest dobrze chroniony klejnot Hiszpanii, na urlop jezdza tam prawie wylacznie bogaci Hiszpanie z Madrytu i Walencji, wiec nie natkniesz sie na hordy z rozwrzeszczanymi dzieciakami.
      • fifka01 Re: Bukowaniu wakacji osobno - lot, hotel, transf 06.01.13, 13:13
        dobrze wiedzieć.
        aczkolwiek jesli w tym sezonie wogołe gdzies sie wybiore, to chce zobaczyc jedynie plazę, basen hotelowy, wszelkie mozliwe figloparki i kids clubs, najlepiej takie pełne dzieci i niech moje tam ida i siedza jak najdłużej, ewentualnie chce zobaczyc supermarket blisko, jakby którs moja księżniczka nie gustwała w hotelowym jedzeniu.
        żadnego zwiedzana, żadnych wycieczek. jak najwiecej czasu w pozycji lezącej pod słońcem. zwiedzanie zostawie sobie na z 10 lat, jak nie bede targac ze soba wszędzie pieluch i butelek z mlekiem + double buggy.
        samochodu nie chce wynajmować ze względów powyzszych.
        • jaleo Re: Bukowaniu wakacji osobno - lot, hotel, transf 06.01.13, 13:20
          Wiekszosc Aquaparkow jest zamknieta od poczatku wrzesnia - bo "koniec sezonu".
          • fifka01 Re: Bukowaniu wakacji osobno - lot, hotel, transf 06.01.13, 13:26
            niestety. ale takie suche figloparki to i w grudniu na Canarach były otwarte. wiec nadzieja jest:)
            • a74-7 Re: Bukowaniu wakacji osobno - lot, hotel, transf 06.01.13, 16:54
              fifka , na Canary jezdzi sie zima tam maja sezon zdaje sie do lutego czy marca , a na kontynent w naszym letnim sezonie ktory konczy sie w Hiszpanii w pazdzierniku.Dzieci ida do szkoly we wrzesniu wiec aguaparki wtedy juz nie robia biznesu
              • fifka01 Re: Bukowaniu wakacji osobno - lot, hotel, transf 06.01.13, 17:02
                ale moje dzieci beda i tak we wrzesniu za male na aquapark, na animacje dla dzieci tez tylko trzyltka sie zalapie (ale beda nieczynne pewnie), a młodsza i tak bedize 24/24 ze mną, więc brodzik przy hotelu i plaza nam wystarcza. w zasdzie juz sobie oferte znalazlam, hotel skromny ale wystarczy, cena jest do przelknięcia, ale jakoś mi glupio bukowc, jak nie wiadomo czy bedizemy miec paszporty... poczekm jeszcze :)
                • fifka01 Re: Bukowaniu wakacji osobno - lot, hotel, transf 06.01.13, 17:06
                  ale za to wygooglowałam takie cudeńko i chyba sie mu nie oprę. :) jak się młode będą w przyszłości o nie kłócić, albo żadnej sie nie będize podobło, to będę mieć wymówkę, zebym to ja z tym jeździła:)
      • gabez1 jaleo 06.01.13, 16:02
        A jak bukowalas przelot - ktora strone polecasz? Czy mozesz takze polecic hotel?
        Dzieki
        • jaleo Re: jaleo 06.01.13, 19:18
          gabez1 napisała:

> A jak bukowalas przelot - ktora strone polecasz? Czy mozesz takze polecic hotel
          > ?
          > Dzieki

My latamy do Alicante z Jet2.com z Newcastle, i wynajmujemy mieszkanie w Olivie, a konkretnie tutaj:
          www.olivanova.com/uk/index.aspx
          Wynajmujemy przez OwnersDirect, zawsze jest kilka apartamentow w tym resorcie "do wziecia" za rozsadna cene.
          Plaza 5 min spacerkiem, basen jest osobny dla kazdego budynku.

Oliva jest dokladnie w polowie drogi miedzy Valencia a Alicante (troszke ponad godzinke samochodem z obu lotnisk).

Jesli maja byc wakacje w Hiszpanii pod haslem lezenie brzuchem do gory na plazy, to tylko Costa de Alhazar, gdzieindziej przeszkadzaja mi szkaradne wiezowce i tlumy. Bo Hiszpanie jaka taka bardzo lubie, ale wybrzeze niekoniecznie (oprocz wyzej wymienionej okolicy, no i polnocnego wybrzeza, ale tam pogoda nie zawsze jest plazowa).
          • jaleo Costa del Azahar mialo byc, chyba za duzo wina ;-) 06.01.13, 19:20

• fifka01 Re: Costa del Azahar mialo byc, chyba za duzo win 06.01.13, 19:24
              oj kusisz kusisz...
              ale na pierwszy raz sama z dwójką maluchów, wole do zorgnizowanego miejsca z supermarketem z pampersmi w okolicy:) za pare lat zmienia mi sie priorytety, to pomysle :)
    • alki_80 Re: Bukowaniu wakacji osobno - lot, hotel, transf 06.01.13, 13:35
      Ja z onthebeach.co.uk leciałam na Korfu i bukowałam u nich lot i hotel a transfer sama bo na stronie biura za transfer chcieli 140 f w obie strony za 5 osób a ja u przewoźnika zapłaciłam 87 euro czyli prawie dwa razy taniej. A przewoźnika wygooglałam i byłam bardzo zadowolona z biura jak i przewoźnika ;)
      • fifka01 Re: Bukowaniu wakacji osobno - lot, hotel, transf 06.01.13, 14:11
        no i jak przyjdzie czas to chyba tez tak bede googlac i juz
        • next.mizia Re: Bukowaniu wakacji osobno - lot, hotel, transf 06.01.13, 17:38
          ja byłam kilka razy z tej strony www.travelrepublic.co.uk/ i byliśmy bardzo zadowoleni,prawie to samo co onthebeach, ale jednak trochę taniej
          • fifka01 Re: Bukowaniu wakacji osobno - lot, hotel, transf 06.01.13, 17:42
            o, zapomniałam o tej stronie, a kiedyś ja już sprawdzałam daaawno temu, dzieki :)
    • whitediamond Re: Bukowaniu wakacji osobno - lot, hotel, transf 07.01.13, 10:46
      transfer mozesz kupic osobno np travelrepublic - u gory jest zakladka 'transfer' - sama kupowalam, dziala bez zarzutu (oczywiscie zalezy gdzie lecisz i czy maja do tego miejsca transfer)
      • fifka01 Re: Bukowaniu wakacji osobno - lot, hotel, transf 07.01.13, 11:22
        dzięki:)
        w sumie jak sie rozejrzałam, to na onthebech też jest taka zakładka "extra" i tam jest transport :)
        teraz to juz tylko choose, book, enjoy.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka