Dodaj do ulubionych

stolarka okienna

18.09.16, 21:10
Szukam dobrej firmy polskiej, gdzie moglabym zamowic okna do mojego domu.
Czy ktos ostatnio wstawial ojna w Londynie i moglby podzielic sie doswiadczeniami?
Obserwuj wątek
    • onmytoes Re: stolarka okienna 20.09.16, 00:44
      Iza, mój mąż szukał ostatnio okien do naszego loftu i łatwo nie było. Niby firm jest sporo, ale wszędzie czas oczekiwania jest 6-8 tygodni. Sporo firm nawet nie raczyło odpisać czy wysłać wycen, podejrzewamy, że 3 okna to dla nich nie warte zachodu, albo nie wiem co, ale generalnie komunikacja idzie jak krew z nosa.

Trafiliśmy też na jedną polską firmę, Grabex, mają salony w Londynie, oni przynajmniej szybko i sprawnie się komunikowali i odpisywali na pytania, nie kręcili nosem, że 3 okna to za małe zlecenie. Ale niestety czas realizacji też mają 8 tygodni więc musieliśmy zrezygnować.

Ostatecznie wybraliśmy inną firmę, nie polską, ale już samo składanie zamówienia trwa tydzień!! i staramy się nie tracić cierpliwości i nerwów.... więc polecić nie polecam.
      • izabelski Re: stolarka okienna 27.09.16, 21:52
        Czas mnie nie gonie wiec moge poczekac. Moje drzwi wejsciowe i ogrodowe chyba beda na miare wiec i tak to zawsze dluzej trwa.
        No ale i tak nie wiadomo czy warto chociazby tych co odpowiadaja na czas :D

Chyba poszukam lokalnej formy brytyjskiej, chyba mamy co najmniej 2 w okolicy.
    • princesswhitewolf Re: stolarka okienna 20.09.16, 10:33
      a to okna nietypowe czy jakies stylowe ze trzeba zamawiac na miare? Nie ma takich do zakupu od razu?
      • szprotka6 Re: stolarka okienna 20.09.16, 20:08
        Rozważanie okna z Pl S co z certyfikatem fensa? Nasz budowlaniec jest Polakiem i też nam daje taką propozycję ale obawiamy się właśnie ich z tego powodu...
        • izabelski Re: stolarka okienna 27.09.16, 21:54
          Nie wiem dokladnie jak jest z certyfikatami ale chyba lokalna gmina podpowie jakie powinny btc, zeby nie bylo ze jakies np ubezpieczenie sienei liczy bo certyfikatnieodpowiedni
      • izabelski Re: stolarka okienna 27.09.16, 21:53
        nie stylizowane al jak wspomnialam drzwi beda raczej na miare wiec nie moge niestety uzywac standardowych, zreszta poprosze ze 3 firmy o wycene i zobacze co napisza

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka