Forum Sport Narty
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Reklamacja wyjazdu narciarskiego z biurem podróży

IP: 213.172.80.* 25.11.09, 12:33
    na onecie fajny artykuł o reklamacjach rozżalonych urlopowiczów, w tym
    narciarzy, nie będę przytaczać całości, bo w większości o plażowiczach ten
    artykuł, ale część narciarska mnie rozbawiła:

"o ile można zrozumieć narciarzy skarżących się na brak śniegu, to pewnym
    zaskoczeniem są amatorzy białego szaleństwa, którzy w reklamacji
    piszą: "na stokach było za dużo śniegu w stosunku do naszych umiejętności
    narciarskich, zupełnie nie dało się pojeździć".
    Obserwuj wątek
      • Gość: o_andrzej Re: Reklamacja wyjazdu narciarskiego z biurem pod IP: *.cyf-kr.edu.pl 25.11.09, 15:37
        > "o ile można zrozumieć narciarzy skarżących się na brak śniegu, to pewnym
        > zaskoczeniem są amatorzy białego szaleństwa, którzy w reklamacji
        > piszą: "na stokach było za dużo śniegu w stosunku do naszych umiejętności
        > narciarskich, zupełnie nie dało się pojeździć".

Super!!! Ale temat jest szerszy. Swoisty signum temporis (znak czasu). Naleze do
        pokolenia narciarzy, ktorzy narciarskie umiejetnosci i szlify zdobywali w
        czasach przetratrakowych. Nikt tras nie przygotowywal, bo nie mial czym. W
        skrajnym przypadku robilo sie to samemu podchodzac bokiem. Do dzis wole jechac
        tuz obok utwardzonej trasy lub jej poboczem. Ale dla wielu kilka cm swiezego
        sniegu to juz koszmar. Troche tak jak picie mleka. Uwielbiam swieze, prosto od
        krowy, w przeciwenstwie do mojej malzonki, ktora takiego sie nie tknie, ale
        chcetnie wypije, najlepiej odtluszczone, z kartonu. :) I bardzo lubie kozuchy. :)
        • ortodox Re: Reklamacja wyjazdu narciarskiego z biurem pod 25.11.09, 15:49
          Ja marzę o takich stokach "nieodśnieżonych". Często gdy się da i czasem nawet gdy się nie da, zjeżdżam poza trasę. Niestety, bywa to niebezpieczne. Nieraz zahaczyłem o druty pod śniegiem i tylko szczęśliwemu zbiegowi okoliczności zawdzięczam szczęśliwe zakończenia takich przygód. Zdarzały się także mandaty za jazdę poza trasową :( ... ale jazda w puchu ma swoja cenę i warto ja zapłacić :)
          Co do reklamacji ... mnie w tym zakresie już nic nie zdziwi.
          pozdro.
          • Gość: web Re: Reklamacja wyjazdu narciarskiego z biurem pod IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.11.09, 17:12
            reklamacje "narciarskie" rzadko się zdarzają. Na narty jeździ specyficzny
            turysta: przeważnie wie co chce i potrafi określić swoje umiejętności. my
            służymy tylko wyszukaniem odpowiedniego obiektu, pokazaniem mapek, informacją
            "drogową". Na co skarżą się narciarze:
            - kradzież sprzętu i dlaczego ubezpieczyciel nie chce im oddać kasy
            - za dużo śniegu, korek przy wjeździe do doliny
            - za duzo polaków ew. za mało rodaków:)
            - niemożnośc dogadania się po polsku w knajpkach na stoku
            czyli w porównaniu do letnich wyjazdów wszyscy sa zadowoleni:)
            • zolviu web, o/t 25.11.09, 19:28
              sorry za ot, ale watek luzny to sobie pozwole

web, powiedz mi prosze swoje zdanie jako fachowiec :), zaczynam rozgladac sie za
              latem i to co widze to oczy przecieram, czy tylko mi sie wydaje ze jest
              strasznie drogo? chyba bede czekal na normalniejsze ceny, moze euro spadnie? czy
              lepiej rezerwowac teraz jak wyjda oferty czy czekac. czy mam w ogole szanse
              wyrwac cos przed samym wyjazdem w takiej konfiguracji: 2 doroslych, dziecko 4
              lata, 2 dzieciaki <2 lata. chodzi mi o tydzien lezenia z dupa w piachu AI. jak
              myslisz, brac czy czekac? obawiam sie ze co lepsze rzeczy moga zostac wybrane
              nawet po tych chorych cenach :/
              • zolviu Re: web, o/t 25.11.09, 19:30
                nie chodzi o wakacje tylko o wrzesien
                • Gość: web tylko do zolvia - Ort nie zaglądaj:) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.11.09, 10:26
                  a ile to jest "nie drogo"?
                  Dzisiaj zaczynamy sprzedawać Scana, ceny nie wyglądają źle. Twoje bliźniaki
                  skończyły 2 lata? To wiedz, że nie ma za duzo ofert na 2+3
                  przykładowe ceny za tydzień AI
                  Kos 10-17.09
                  Akti Beach club - 1953euro
                  Gaia Royal Village***+ 2191euro
                  Turcja 8-15.09
                  Eftalia resort****- 1958euro
                  Bulgaria 10 - 17.09
                  Madara**** - 6932zł
                  Roubin**** 7576euro
                  Tunezja
                  Vime Lido**** - 8443zl
                  Vime heyal***+ - 7743zł
                  Hurghada 11-18.09
                  Titanic beach**** - 9222zł
                  Aqua Blue - 2137euro
                  Sharm 13-20.09
                  Albatros Moderna**** - 2005euro
                  Sunrise Tiran**** - 9005zł

2 tygodnie droższe o jakieś 2-3 tys. Kupować albo teraz / jak jest dobry kurs
                  euro/, albo poczekać na ofertę dziecko za 150euro / nie wiem czy będzie i kiedy,
                  ale zawsze coś było w styczniu/
                  pozdr,
                  • zolviu Re: tylko do web 26.11.09, 11:13
                    dzieki za odzew , volta mnie zje za takie zasmiecanie watku

blizniaki nie beda mialy 2ch lat, chlopaki sa z lutego tego roku
                    wiec 2doroslych+1dzieciak+2niemowlaki

w gre wchodza jedynie(podaje od najchetniej)

grecja, turcja lub tunezja

hotel przy plazy, nie za daleko od lotniska, PIASEK, atrakcje dla dzieciakow,
                    wypasione AI, nie mniej jak 4* no i to wszystko za grosze oczywiscie :)
                    jesli widzisz gdzies cos takiego, podpowiedz prosze

handlujesz w ogole neck i tui? wiem ze oni jeszcze nie maja ofert ale z nimi bym
                    najchetniej pojechal. wlascicielem scana jest chyba tui?
                    • Gość: web Re: tylko do zolvia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.11.09, 11:54
                      scan nalezy do tui, mam w ofercie tui, scan, nec. nec i scan maja ofertę:)
                      jeżeli możesz podaj tutaj swojego maila, bo Ort i Volta nas zabiją:)
                      • ortodox Re: tylko do zolvia 26.11.09, 12:20
                        Może nie zabiją, tylko otłuką ;)))
                        Sądzę, że takie letnie dyrdymały powinniście od razu mailem załatwiać.
                        Nie można było? Chyba, że ktoś się chce czymś tu pochwalić, choć oczywiście nie ma czym. Ewidentne śmiecenie na forum.
                        pozdro.
                        • zolviu Re: tylko do zolvia 26.11.09, 12:45
                          mielismy tu kiedys w sezonie ogorkowym z ortem dyskusje na temat form letniego
                          wypoczynku. teraz piszac o tym AI, hotelu przy plazy itp. smialem sie sam do
                          siebie ze nie wytrzyma i sie odezwie ;) no i nie pomylilem sie, dal sie
                          sprowokowac :p

a co do chwalenia sie... kraje typu turcja, tunezja, egipt przez wielu
                          traktowane sa jako "obciach". przez reszte jako normalne miejsce wakacyjne.
                          chyba nikt rozsadny nie bedzie chcial zaimponowac wakacjami w tunezji :p

mysle ze te kraje sa porownywalne cenowo do wypoczynku w polsce, a nawet tansze
                          jesli wezmiemy pod uwage ilosc atrakcji. podobnie jak zima alpy i polskie gory.
                          jeslibym napisal ze oczekuje regionu z 500km tras, nasniezaniem i apartamentem
                          przy stoku tzn ze sie chwale? nie rozumiem tego w ogole

gdybym chcial "zablysnac" wyskoczylbym z jakimis malediwami czy bora bora ;)
                          web, masz cos na bora bora ponizej 25 tysiecy za 2 tygodnie? ;)
                      • zolviu Re: tylko do web 26.11.09, 12:21
                        moze byc ten gazetowy, to jest chyba zolviu @ gazeta.pl ?

sorki jeszcze raz za zamiecanie, znowu przeze mnie watek nie trafi do ABC ;)
                        • Gość: web Re: tylko do web IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.11.09, 12:38
                          musiało się tak skończyć :)
                          • zolviu Re: tylko do web 26.11.09, 12:55
                            pisze na starcie ze jest off topic, na dodatek do konkretnej osoby. zamiast
                            kulturalnie nawet nie czytac tego co jest adresowane nie do mnie sa odkrywcze
                            komentarze o tym ze to smiecenie, ale dzis zabawnie :)
                            • 1web Re: 26.11.09, 14:11
                              skrzynka na gazecie uruchomiona, postaram sie pamietać, żeby tam zaglądać.
                              Ja też nie lubię zaśmiecać, bywam na tym forum z przyjemności a nie z obowiązku:)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka