Forum Sport Narty
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Nocleg Val di Fassa

IP: *.ssp.dialog.net.pl 31.10.10, 16:17
    Witam,

W tym roku zdradzamy poraz pierwszy Austrie na rzecz Dolomitów.
    W związku z tym proszę o namiary na sprawdzone noclegi dla 2-3 osób w Val di Fassa lub okolicy.
    Raczej szukam apartamentów niz hotelu.

Z gory dzieki
    Obserwuj wątek
      • kalinihtaa Re: Nocleg Val di Fassa 01.11.10, 07:52
        www.fassa.com/en/Hotels-and-accommodation-Winter/
        • Gość: Gliderbb Re: Nocleg Val di Fassa IP: *.ssp.dialog.net.pl 01.11.10, 11:49
          Tą strone też znam. Ale chodziło mi raczej o coś sprawdzonego.
          Ja trafiłem juz w Alpach na bardzo fajne noclegi ale również na bardzo słabe.
          Jadać na włąsną ręke (tak jak ja) zawsze jest ryzyko trafienia na gorszy lokal, dlatego pytam o sprawdzone miejsca.
          • ortodox Re: Nocleg Val di Fassa 01.11.10, 19:38
            Co masz na myśli pisząc "gorszy lokal" ?
            Wszystkie lokale, hotele, apartamenty i pensjonaty są po to, by nam narciarzom służyć.
            Nigdy i nigdzie nie spotkałem miejsca, gdzie ktoś próbował kogoś nabrać, oszukać czy okraść czy nie daj Boże skrzywdzić. Nie wyjeżdżasz do Afganistanu ( z całym szacunkiem dla mieszkańców tego kraju) Miejsca są różne, ale także różne są oczekiwanie, wymagania, preferencje oraz cena ... więc nie oczekuj, że ktoś wybierze za Ciebie. To co podobało się jednemu, wcale nie musi odpowiadać innym. Jeszcze tego nie wiesz? Spotkałeś w Austrii jakieś miejsca które byłyby obiektywnie niegodne polecenia? Może tylko nie spełniały Twoich oczekiwań ... a to spora różnica. Być może inni byli zadowoleni ... .
            pozdro.
            p.s.
            Bez urazy, ale musisz sam dokonać wyboru według swoich preferencji oraz oczekiwań, a także ceny.
            • Gość: Glidebb Re: Nocleg Val di Fassa IP: 78.8.104.* 02.11.10, 18:32
              Jasne, ze bez urazy...

Niestety w Austrii też spotkałem się z nieuczciwością. W mailu mieliśmy mieć apartament z dwoma niezależnymi łożkami. Na miejscu okazało sie, że apartament ze zdjęć nie ma nic wspólnego z tym, który dostaliśmy. Powierzchnia również się nie zgadzała bo było raptem 17m2.
              Zamiast 2 łóżek dostaliśmy jedną rozkładaną sofe.
              Wiec był mały niesmak.
              Ale z drugiej strony mam namiary, które z czystym sumieniem mogę polecić ze względu na standard, cenę, obsługę itp.

Dlatego pytam bywalców o sprawdzone adresy. Oczywiście, że każdy ma swoją subiektywną ocenę ale ja mogę właśnie na takiej polegać i brać ją pod uwagę przy wyborze.
              Jak ktoś nie chce nie musi podawać namiarów a jak chce to na pewno go to nic nie kosztuje.

• ortodox Re: Nocleg Val di Fassa 02.11.10, 23:49
                Nie chodzi mi o to, że podawanie adresu coś kosztuje i każdy powinien sam w pocie czoła sobie coś znaleźć, ale jedynie o to, że to co zadowala jednych ...nie koniecznie musi także innych. Ja nie spotkałem się z taką nieuczciwością, ale prawdę mówiąc nie mierzyłem nigdy powierzchni apartamentu ;) Oczywiście, że czasem zdjęcie nie odpowiadają dokładnie zajmowanym mieszkaniom, ale chyba nie o to chodzi ...przynajmniej nam, kiedy jedziemy na narty. Mieszkania nigdy nie spadały poniżej jakiegoś przyzwoitego standardu i zawsze miały co potrzeba, by w miarę wygodny sposób spędzić wieczór i wypocząć przed kolejnym dniem. Jeśli masz jednak jakieś szczególne wymagania ( np osobne łóżka) warto uzgodnić to z właścicielami przed rezerwacją, a później ich z tego rozliczyć. Warto tez wspomnieć o tym prosząc o namiary na sprawdzone mieszkania.
                pozdro.
              • ewangelizator_carvingu Re: Nocleg Val di Fassa 03.11.10, 09:49
                > Niestety w Austrii też spotkałem się z nieuczciwością. W mailu mieliśmy mieć ap
                > artament z dwoma niezależnymi łożkami. Na miejscu okazało sie, że apartament z
                > e zdjęć nie ma nic wspólnego z tym, który dostaliśmy. Powierzchnia również się
                > nie zgadzała bo było raptem 17m2.

jeżeli zdarzyła sie taka sytuacja jak rozumiem przeprowadziliście "męską" rozmowę z włascicielem?
                Przed rezerwacją apartamentu warto jednoznacznie okreslić co, kiedy i za ile zamawiamy.
                W moim przypadku jezeli zdarzały sie zmiany to zawsze na plus, np kiedyś rezerwowałem apartament dwuosobowy, na miejscu okazało się, że właściciel ma też wolny wiekszy i tym sposobem mieszkalismy z małżonką w apartamencie o powierzchni większej od naszego ówczesnego mieszkania ;)

Tak więc czy to Austria czy Włochy - precyzyjne okreslenie i podkreślenie swoich potrzeb jest zawsze pomocne.

ok żeby nie było że pisze nie na temat podsyłem namiary na przetestowane apartamenty:
                www.lazondra.pozzappartamenti.it/
                włascicielem jest Patrick, apartamenty znajdują sie w Pera di Fassa kilkadziesiat metrów od wyciagu na Catinaccio, poza tym kilka kilometrów samochodem do Campitello i Canazei, podobnie delikatnie dalej w druga strone do Tre Valli i Val di Fiemme,
                www.primula.moenappartamenti.it/
                znajduje sie bardzo blisko centrum Moeny, włascicielka pani Giulietta jest pedantką, sterylna czystość, Moena jest dokonałym miejscem na wypad do Tre Valli, Val di Fiemme, ale tez bez problemu mozna dostac sie stamtad samochodem w okolice Sella Ronda
      • paulagola Re: Nocleg Val di Fassa 01.11.10, 11:56
        W terminie 08.01-31.03.2011 dostępna jest fajna, tania kwatera prywatna w dolinie Val di Fiemme. Dostępne miejsca 2-4 osób. Cena 100-115 euro/1 osoba/7 dni, zależy jaki termin.
        Apartament posiada 3 oddzilne sypialnie, 2 łazienki, kuchnie i salon. Jedna z sypialni zajęta przeze mnie i chłopaka przez w/w termin - jesteśmy instruktorami. Dwie pozostałe sypialnie wraz z łazienką wolne.
        Zdjęcia przesyłam na maila.
        Pozdrawiam
        Ula
        ulagogola@o2.pl
        • mirdo1 Re: Nocleg Val di Fassa 08.11.10, 20:01
          Wynajmowałem przez tydzień apartamenty w lazondra.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka