Forum Sport Narty
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

livigno, apartamenty

14.09.11, 22:50
    W tym roku padło na Livigno. Zobaczymy...poproszę tych którzy tam byli, w której części warto szukać appt (wyjazd z dzieciakami) a gdzie unikać, i nieśmiało zapytam może ktoś jakiś polecił (4 os) z góry dziękuję
    Obserwuj wątek
      • Gość: lelek Re: livigno, apartamenty IP: *.ip.netia.com.pl 15.09.11, 10:36
        Kwestia gustu i kieszeni ... Niemniej ja zawsze unikam lokalizacji "w cichej, spokojnej okolicy", gdyż to na ogół oznacza kompletne zadupie. Zwłaszcza, że Livigno to nie same wyciągi, lecz miasteczko IMO interesujące pod wieloma względami, więc warto też zapewnić sobie łatwy dostep do centrum.
      • jabolkn Re: livigno, apartamenty 15.09.11, 11:25
        mama2be napisała:
        > zapytam może ktoś jakiś polecił (4 os) z góry dziękuję
        mam sprawdzony adres kilkadziesiąt metrów od kolejki Mottolino
        podaj adres priv. to podeślę Tobie linka
        • braszczyki Re: livigno, apartamenty 16.09.11, 21:45
          proszę o namiary na ten nocleg,dzięki:)
          braszczyki@gmail.com
        • mama2be Re: livigno, apartamenty 20.09.11, 13:25
          poproszę na joasiasok@poczta.onet.pl, dziekuje.
          Posłałam maila za "twoim" forum z linka, mam nadzieje, że dotrze, dzieki:)
          • jabolkn Re: livigno, apartamenty 20.09.11, 14:19
            mama2be napisała:

> poproszę

hej Aśka, to ten adres
            oprócz włoskiego można się dogadać po angielsku i niemiecku(łatwiej)
            można u nich zostawić auto w garażu

pozdrawiam Janusz
            • Gość: mama2be Re: livigno, apartamenty IP: *.unknown.vectranet.pl 20.09.11, 22:38
              dziekuje, juz wysłałam zapytanie:) wstepnie mam zarezerwowany appt na via saroch, jakieś 200m od carosello w strone "miasta". jak ocenisz tą lokalizację jeśli można?
              • jabolkn Re: livigno, apartamenty 21.09.11, 09:37
                Gość portalu: mama2be napisał(a):

> na via saroch, jakieś 200m od carosello w strone "miasta".
                Via Saroch to najdłuższa ulica w Livigno
                ok. 200m poniżej dolnej stacji Carosello jest krótki wyciąg orczykowy
                i możliwość wytrawersowania na nartach pod gondolki
                • Gość: mama2be Re: livigno, apartamenty IP: *.unknown.vectranet.pl 21.09.11, 21:13
                  dzięki, czekam na odp z appt :) dziekuje i pozdrawiam!
                  • Gość: mam2be Re: livigno, apartamenty IP: *.unknown.vectranet.pl 21.09.11, 22:03
                    Janusz, byłeś w tych appt? warto? mam już odpowiedź, trzeba by wysłać zaliczkę...
                    • jabolkn Re: livigno, apartamenty 22.09.11, 10:07
                      Gość portalu: mam2be napisał(a):

> Janusz, byłeś w tych appt?

co za pytanie??
                      (no ale się nie dziwię jak czytacz na tym forum wypociny gości
                      oceniających ośrodki w których nigdy nie byli)

naturalnie że byłem, w grudniu i kwietniu
                      dużym plusem jest bliskość wyciągu i przystanku busa
                      w grudniu zjeżdżaliśmy na nartach na podwórko

do centrum max.15 min. spacerk, do kościoła 30min.

czysto, średni komfort - brak basenów, sauny, dżakuzi
                      • Gość: mama2be Re: livigno, apartamenty IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.09.11, 14:24
                        zaliczka poszła, jedziemy w styczniu, klamka zapadła. jeszcze raz dzieki, jestem pewna że będzie wszystko ok. Co do sauny, jacuzzi, basenu, to dla mnie nie problem, jadę pojeździć, a na relaks tez znajdzie się sposób;)
                        • Gość: yaris68 Re: livigno, apartamenty IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.09.11, 09:09
                          Do mama2b
                          Czy mogłabyś podac ceny apartamentów? Nigdzie na stronie ich nie znalazłam.
                          Będę Ci bardzo wdzięczna
                          Pozdrawiam
                          • Gość: mac Re: livigno, apartamenty IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.09.11, 09:57
                            Noclegów w Livigno, w każdej kategorii można poszukać sobie samemu przez stronę skipasslivigno, lub wysłać zapytanie do azzienda turistica z podaniem oczekiwań i prześlą kilkanaście ofert.
                            Korzystałem z obu opcji, jak również przez bp (castnig cenowy).
                            Na wspomnianej wyżej stronie jest również mapa z zaznaczonymi kolorowo dzielnicami.Z moich obserwacji cena nie zawsze zależy od lokalizacji, przy takim samym standarcie.
                          • Gość: mama2be Re: livigno, apartamenty IP: *.stk.vectranet.pl 23.09.11, 23:23
                            Z moich korespondencji z agencjami, prywatnymi właściecielami itd, cena na styczeń to +/- 90-95 euro za 4 os. appt o całkiem przyzwoitym standardzie.
                            • Gość: mac Re: livigno, apartamenty IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.09.11, 01:17
                              Początek stycznia to niski sezon.Nie wiem jak chcesz rozwiazać sprawę wyzywienia?Z moich doświadczeń wynika, że w sumie najtaniej wychodzi HB.Hoteli w L.różnych jest mnóstwo, a skibusy jeżdżą często i gęsto.Trzeba poszukać-trochę czasu to zajmuje.Popatrz też w bp-cenowo czasami wychodzi taniej.
                              • jabolkn Re: livigno, apartamenty 24.09.11, 12:26
                                Gość portalu: mac napisał(a):

> Nie wiem jak chcesz rozwiazać sprawę wyzywienia?

faktycznie problem jest zasadniczy
                                w licznych piekarniach sprzedają tylko perfumy
                                a w supermarketach spirytus
                                mięso i wędliny jest na kartki
                                w licznych restauracjach na stoku i we wsi obsługują tylko niemców
                                z Polski też nic nie wolno przewozić bo zabierają
                                szwajcarscy i włoscy celnicy w związku z głodem panującym w tych krajach

pozdrawiam Janusz
                                • Gość: mac Re: livigno, apartamenty IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.09.11, 13:29
                                  W h... ciecie, też zajęcie... Masz syndrom pieniaczy?
                                  Miałem na myśli, czy rozpatrują opcję "samokarmienia"czyli gotowania samwemu a nie każdy to lubi, czy jedzenie "na mieście".Wiadomo, że dla większości osób sprawa budżetu jest nader istotna, a opcja knajpiana wychodzi drożej niż HB.Co do celników szwajcarskich, to maja różna zachowania i zaręczam Ci,że widok wiktu dla całej rodziny-mięsa i jego przetworów może wzbudzić ich szczególne zainteresowanie ze względów sanitarno-epidemiologicznych.
                                  Życzę powodzenia w przekonaniu Szwajcara, jeżeli zinterpretuje przepis na Twoją niekorzyść, żeby od tego odstąpił.
                                  Odrobinę więcej życzliwości zamiast złośliwości.Nie chcesz pomóć innym-milcz.A złośliwe komentarze zachowaj dla Rodziny-chyba, że tam nie masz prawa głosu i odreagowywujesz na forum Swoje kompleksy.
                                  • Gość: lelek Re: livigno, apartamenty IP: *.dynamic.chello.pl 24.09.11, 14:51
                                    Gość portalu: mac napisał(a):

> (...) a opcja knajpiana wychodzi drożej niż HB.
                                    Czy ja wiem? Obiadokolacja w mieście może się zamknąc w kwocie 10 € / os. a nawet mniej.

Co do
                                    > celników szwajcarskich, to maja różna zachowania i zaręczam Ci,że widok wiktu
                                    > dla całej rodziny-mięsa i jego przetworów może wzbudzić ich szczególne zaintere
                                    > sowanie ze względów sanitarno-epidemiologicznych.
                                    > Życzę powodzenia w przekonaniu Szwajcara, jeżeli zinterpretuje przepis na Twoją
                                    > niekorzyść, żeby od tego odstąpił.
                                    Sorry, ale IMO przeginasz strasząc celnikami prze wjeździe do Szwajcarii od strony Polski, bo, w ramach Schengen przejeżdzdża sie bez zatrzymywania. Jedyna kontrola jest przy wyjeździe z Livigno.
                                    Tak w ogóle Livigno jest chyba ostatnim miejscem w Alpach, w którym możba by mówić o "problemie wyzywienia".
                                    • Gość: mac Re: livigno, apartamenty IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.09.11, 16:35
                                      Nie jest moją intencją straszenie kogokolwiek, ale mimo Schengen Helveci zachowali pewną autonomię i mają swoje przepisy, których przestrzegają, miałem kiedyś taką broszurkę w której są limity wwozu i wywozu(stan prawny aktualny).
                                      Oczywiście wyżywienie jako takie nie jest problemem, ani w L. ani gdziekolwiek indziej.Chodziło jedynie o kalkulację co jest tańsze-hb czy apartament + jedzenie "na mieście", ewentualnie selfcooking.
    Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka