Gość: Larwa IP: *.dmbos.com.pl 06.12.11, 11:44 Zależy mi na dobrej miejscówce i mam do wyboru kilka opcji. Nie wiem jak miasteczko wygląda, więc może znajdzie sie tu ktoś kto poradzi. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
jabolkn Re: Kto zna dobrze Ortisei i mi pomoże? 06.12.11, 12:07 Gość portalu: Larwa napisał(a): > Nie wiem jak miasteczko wygląda miasteczko jest ładne najlepiej mieszkać w centrum bo masz blisko do obu gondoli i przystanku skibusa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Larwa Re: Kto zna dobrze Ortisei i mi pomoże? IP: *.dmbos.com.pl 06.12.11, 12:57 Mam nadzieję, ze jest ładne ;) Knajpki są? do wyboru mam: -via Stufan 7 -via Grohmann 77 -via Zitadela 18 -via Tavella 28 Która via będzie naj? ;) Odpowiedz Link Zgłoś
jabolkn Re: Kto zna dobrze Ortisei i mi pomoże? 06.12.11, 13:38 Gość portalu: Larwa napisał(a): > Mam nadzieję, ze jest ładne ;) Knajpki są? > > do wyboru mam: > -via Stufan 7 ta będzie zdecydowanie najlepsza - zaczyna się przy kościele i biegnie na pewnej wysokości, równolegle do doliny tam jest wejście do tunelu z taśmociągami i ruchomymi schodami zjedziesz sobie na rynek albo podjedziesz pod stację kolejki na Secede w drugą stronę któtki marsz koło kościoła, i przez kładkę dla pieszych 300-400m dochodzisz do kubełków na Seiser Alm widok gdzieś z tej okolicy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Larwa Re: Kto zna dobrze Ortisei i mi pomoże? IP: *.dmbos.com.pl 06.12.11, 13:46 Naprawdę dziękuję! Znalazłam tam bardzo sensowny, nowy "apartment". I cenowo też fajnie, więc już sie cieszę. Ponawiam pytanie: knajpki są? ;) Odpowiedz Link Zgłoś
jabolkn Re: Kto zna dobrze Ortisei i mi pomoże? 06.12.11, 14:20 Gość portalu: Larwa napisał(a): > Naprawdę dziękuję! Znalazłam tam bardzo sensowny, nowy "apartment". jeśli La Brida to gratuluję > Ponawiam pytanie: knajpki są? ;) są najwięcej w całej dolinie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Larwa Re: Kto zna dobrze Ortisei i mi pomoże? IP: *.dmbos.com.pl 06.12.11, 14:23 La Brida ;) Zły? Odpowiedz Link Zgłoś
mama.niunia Re: Kto zna dobrze Ortisei i mi pomoże? 06.12.11, 14:25 Da Brida nie La Brida. Odpowiedz Link Zgłoś
jabolkn Re: Kto zna dobrze Ortisei i mi pomoże? 06.12.11, 14:27 Gość portalu: Larwa napisał(a): > La Brida ;) Zły? świetnie położony myślę że niezły, nie nocowałem bo go dopiero budowali Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kasia Re:da Brida IP: *.aster.pl 07.12.11, 21:07 z takiego apartamentu to żal wychodzić na stok;) Odpowiedz Link Zgłoś
skyddad Re: Kto zna dobrze Ortisei i mi pomoże? 08.12.11, 22:06 Witaj Larwa, Ortisei lub St Ulrich zobacz; www.groeden.org/appartamenti_ortisei.html www.groeden.org/residence_val_gardena.asp Lub zaloguj sie ; www.groeden.org/ricerca_alloggi_val_gardena.asp Pzdr.Sky. P.S Kiedys mieszkalem w Pensjonacie Stella ¤¤¤ ale dzisiaj niemoge jego znalesc.Dobry na poziomie ale drogi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Larwa Re: Kto zna dobrze Ortisei i mi pomoże? IP: *.dmbos.com.pl 09.12.11, 09:00 Dzięki. Lokum mam już wybrane, więc szukac na szczescie nie muszę. Da Brida niestety się nie zakwalifikowała ;) Odpowiedz Link Zgłoś
ba_rt Re: Kto zna dobrze Ortisei i mi pomoże? 09.12.11, 16:44 Warto przy szukaniu bazy popatrzeć na mapki i wybrać coś na trasie skibusa. My w Ortisei mieszkaliśmy w apartamencie w okolicy hotelu emilia, gdzie jest przystanek skibusa. Nie było potrzeby ruszania auta przez cały wyjazd ani problemów z dotarciem na pierwszy wagon na Secede imageshack.us/photo/my-images/440/img3104x.jpg/ B. fajnie mieli to zorganizowane no i zawsze parę E zostawało w kieszeni bo parkingi płatne! Odpowiedz Link Zgłoś
ortodox Hardcore? ;)) 09.12.11, 17:47 ba_rt napisał: > Warto przy szukaniu bazy popatrzeć na mapki i wybrać coś na trasie skibusa. ------------------ Szczególnie wtedy, gdy nie dysponuje się autem na miejscu :) W innym przypadku to już sprawa uznaniowa. Niektórzy lubią jeździć skibusami inni wolą wygodniej ... autem pod wyciąg. Nawet gdyby miało to kosztować całe 5€. Notabene, podobno skibusy w VG są też płatne, choć to informacja zasłyszana, bo nie jeździłem skibusem z wyjątkiem tego łączącego Monte Pana z Saltrią. Też płatnego z resztą. Prawdę mówiąc nie bawiłoby mnie zupełnie wychodzenie w butach narciarskich z mieszkania, dźwiganie nart i całego majdanu narciarskiego ( nawet 50m), powrót z tym wszystkim i w tym wszystkim do mieszkania, po drodze robienie zakupów i jeszcze przynoszenie ich do domu. Tacy narciarze wyglądają jak zwierzęta juczne i wzbudzają zawsze we mnie odruch litości i zdziwienie. Zawsze myślę, że biedactwa przyjechały autokarem, albo przyleciały samolotem ( dla wygody ;) oczywiście) ... a tu okazuje się, że auto stoi pod apartamentem i w imię bliżej niesprecyzowanych wyższych celów nie jest używane. Nie bierz tego ba_rt do siebie, bo w końcu każdy ma prawo postępować jak lubi, ale polecanie tego hardcorowego sposobu podróżowania innym zakrawa na sadyzm ;)) pozdro. Odpowiedz Link Zgłoś
ba_rt Re: Hardcore? ;)) 09.12.11, 21:30 W 2010 skibusy w dolinie kosztowały 6€ za tydzień, temat rzuciłem jako ciekawostkę a reszta to jak w życiu, jednemu podoba się córka drugiemu teściowa, ;-) Odpowiedz Link Zgłoś