Forum Sport Narty
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Ostatni wypad do Czech

09.04.13, 19:37
    Witam
    Planuje na sobote pojechac ostatni raz w sezonie na narty. Czy ktos moze polecic cos sprawdzonego w obecnych warunkach pogodowych - nastawiam się na Rokytnice nad Jizerou - a może Mlyn ?
    Obserwuj wątek
      • ron5 Re: Ostatni wypad do Czech 10.04.13, 06:07
        byłem w zeszłym tygodniu w Szpindlerowym Młynie,bardzo dobre warunki do 13,potem trasy były toche wyjeżdżone ale i tak było super.Ludzi niezbyt dużo,tylko koło 11 zrobiła sie niewielka kolejka.W tym tgodniu tez się wybieram na niedzielę,śnieg na pewno bedzie ale nastawiam sie juz tylko na jazdę 8-13,potem będzie już chyba batdzo miękko.pozdrawiam
        • planetyliscie Re: Ostatni wypad do Czech 10.04.13, 10:50
          ron5 - wielkie dzieki :) do Rokitnicy mam 99km, do Mlyna 125, tez nastawiam sie na jezdzenie do 13-14 max. A mozesz jeszcze polecic jakos lokal gdzie po jedzeniu bedzie mozna zjesc smaczny czeski obiad ? ;)
          • Gość: tanova Re: Ostatni wypad do Czech IP: *.ipartner.com.pl 10.04.13, 14:15
            Stoki w Rokytnicach mają ekspozycję południową, więc jak słoneczko przyświeci, to będzie kaszka. Jak jedziesz w tamte rejony, to warto wziąć pod uwagę również Harrachov - stoki na północ, śnieg się lepiej trzyma.
            • planetyliscie Re: Ostatni wypad do Czech 10.04.13, 15:21
              Eh, no wlasnie obserwuje caly dzien kamerki na Mlynie i Rokitnicy i jestem podłamany mglą... praktycznie cały dzień mleko, a dodatkowo na sobotę zapowiadają deszcze :(
              • ron5 Re: Ostatni wypad do Czech 10.04.13, 16:51
                mgłą bym sie nie przejmował,stoki w SM są w linii drzew (max wysokość jakieś 1200 mnpm),deszcze jak beda to małe a poza tym trzeba ew pocierpieć.
                Jak chodzi o lokal na jedzenie to na górze wyciagu Hromovka jest skromnie wyglądająca restauracja ale jedzenie w niej jest dobre+sympatyczna obsługa.Dodatkowo przed wejściem do tej restauracji jest serwis nart więc można sobie zrobić w trakcie obiadu.pozdrawiam
                • Gość: obol Re: Ostatni wypad do Czech IP: *.tktelekom.pl 11.04.13, 00:17
                  Knajpa i serwis są na górze wyciągu Plan, nie na górze Hromovki!
                  • ron5 Re: Ostatni wypad do Czech 11.04.13, 06:37
                    Tak,oczywiście,na górze wyciągu Plan,moja pomyłka,przepraszam,pzdr
                    • planetyliscie Re: Ostatni wypad do Czech 11.04.13, 10:43
                      Dzieki za korekte, a jak tam jest z parkowaniem auta i płaceniem kartą (Mlyn) ?
                      • ron5 Re: Ostatni wypad do Czech 11.04.13, 14:19
                        parking widziałem w ostatnia niedzielę o 8:30 parkowałem bez problemu ale szybko sie zapełniał.Parking jest obecnie bezpłatny.
                        Nie wiem co sie dzieje jeśli ten parking przy Hromovce sie wypełni,pzdr
                        • Gość: tanova Re: Ostatni wypad do Czech IP: *.ipartner.com.pl 11.04.13, 16:34
                          Jest jeszcze duży parking pod Medviedinem.
                          • ron5 Re: Ostatni wypad do Czech 11.04.13, 18:23
                            tak,ale stamtąd daleko do Sw Piotra a skibusy dosyć rzadko.Czy ten Medvedin jest ciekawy do jazdy w porównaniu z Sw Piotrem?
                            • Gość: tanova Re: Ostatni wypad do Czech IP: *.ipartner.com.pl 11.04.13, 20:14
                              Jest trochę mniejszy i (o ile pamiętam) bardziej stromy niż św. Piotr - jedno krzesło wzdłuż którego są dwie fajne, długie czerwone trasy (jedna czarno-czerwona) i niebieska nartostrada (niezbyt ciekawa). Łagodniejsze stoki są przy orczykach po drugiej stronie góry - w stronę Hornych Miseczek.
                              Jak się jedzie na dwa dni, to można jednego dnia jeździć w św. Piotrze, a drugiego na Medvedinie.

Nie sądzę, żeby w najbliższy weekend był duży tłok na parkingach - większość ludzi chyba już się wyjeździła na nartach tej zimy.
                              • planetyliscie Re: Ostatni wypad do Czech 14.04.13, 17:09
                                dziekuje wszystkim za rady, ale ostatecznie wybralismy Rokytnice, i bylo super, na pewno bede tam czesto wracal :) to bylo udane zakonczenie sezonu, 250 koron za calodniowy karnet, malo ludzi i malo muld - do zobaczenia w grudniu :)
                                • ron5 Re: Ostatni wypad do Czech 16.04.13, 13:36
                                  Byłem w niedzielę w Spindlerovym Młynie i 8-13 -była bardzo fajna jazda.Mało ludzi,wyciągi czynne,śnieg miękki po 12.
                                  Teraz jak wiem,do 21.04 SM jeździ za pół ceny czyli 300 koron na dzień.
                                  Ja już odstawiłem narty w tym sezonie,ale myślę,że jeśli ktoś jeszcze ma ochotę na wiosenną jazdę to SM jest fajna opcją.
                                  pozdrawiam,
    Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka