Forum Sport Narty
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Przygotowanie nowych nart

IP: *.gpw.com.pl 29.12.04, 10:14
    Witam!
    Mam pytanko bo kupiłem sobie pierwszy raz własne narty.
    Czy trzeba je jakoś konkretnie przygotować ( nasamarować, zakonserwować itp :-
    ) ) przed pierwszym użyciem ?
    Jeśli tak to w jaki sposób i jakimi środkami. Pytanie dotyczy również nowych
    butów.
    Pozdrawiam
    Robin
    Obserwuj wątek
      • Gość: darekkkk Re: Przygotowanie nowych nart IP: 217.8.186.* 29.12.04, 10:29
        Smaru nigdy za wiele. Mozna chyba je zcyklinowac i posmarowac.
        Butow sie nie smaruje;)
        • Gość: Skyddad Re: Przygotowanie nowych nart IP: *.fornfyndet.se 29.12.04, 10:43
          Jezeli sa kupione w sklepie narciarskim,to musza byc przygotowane do
          jazdy.Rozkonserwowane i nasmarowane.
          tak przynajmniej robia dobre firmy.
          Pzdr.Skyddad
          • Gość: darekkkk Re: Przygotowanie nowych nart IP: 217.17.46.* 29.12.04, 11:21
            Jak sa kupione w Polsce to raczej nie sa kupione w dobrym sklepie narciarskim;)-
            niestety
            • Gość: Colagen Re: Przygotowanie nowych nart IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.12.04, 11:32
              nie - trzeba kupic w amerykanskimmm psu na bude
              Colagen
          • Gość: Robin Re: Przygotowanie nowych nart IP: *.gpw.com.pl 29.12.04, 12:10
            Niestety kupowałem w GoSport i sa jeszcze zapakowane w folie. Obiecali mi
            jedynie że założą mi wiązania i dopasują do butów jak już je kupie.
            • Gość: Colagen Re: Przygotowanie nowych nart IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.12.04, 14:24
              i wystarczy
              sa gotowe do jazdy. smarnij je troche tylko na stoku albo w serwisie przed
              wyciagiem i smigaj stary . Go sport to dobry sklep mimo ze nie hamerykansky.
              Psu na bude Colagen
              • Gość: darekkkk Re: Przygotowanie nowych nart IP: 217.17.46.* 29.12.04, 15:01
                Co kto lubi.
                Mnie sie raczej Go Sport nie podoba. Obsługa nie wie co sprzedaja. Asortyment
                tez maja ograniczony glownie do najtanszych produktow.
                Moim zdaniem przecietny Intersport w malej narciarskiej miejscowosci w Austrii
                bije na glowe nasze topewe sklepy typu Ski Team, czy max jesli chodzi o
                bogactwo asortymentu.
                W Polsce fachowych sprzedawcow mozna raczej spotkac w malych, czesto rodzinnych
                sklepikach-niestety jesli chodzi o asortyment to na ogol nie jest on w tym
                przypadku zbyt duzy.
                • Gość: Colagen Re: Przygotowanie nowych nart IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.12.04, 15:09
                  Gdzie Ty mieszkasz stary?
                  • Gość: darekkkk Re: Przygotowanie nowych nart IP: 217.17.46.* 29.12.04, 15:39
                    Mieszkam w Warszawie. Od mniej wiecej roku szukalem bez powodzenia tu kasku
                    Udalo mi sie w koncu nabyc go w listopadzie w Austrii. W Polsce w moim (czyli
                    doroslym rozmiarze) bylo to niemozliwe. Na ten sezon chyba sprowadzili wiecej
                    kaskow- niestety do sklepow nie dotarly przed moim rozpoczeciem sezonu w
                    listopadzie ;)
      • Gość: Kazio. Re: Przygotowanie nowych nart IP: *.sympatico.ca 29.12.04, 17:44
        Tu sie dowiesz wszystkigo.
        Warto poczytac.
        www.improsport.pl/instruktaz.htm
        Zdrowka Kazio.
        • Gość: Colagen Re: Przygotowanie nowych nart IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.12.04, 16:41
          ale sie znowu wyjezdziles Kazio - po necie - nozki bola? moze jakies cwiczenia -
          niektorzy juz cwicza - dolacz do nich bo tyłeczek bedzie bolał. Colagen
          • Gość: Kazio. Re: Przygotowanie nowych nart IP: *.sympatico.ca 30.12.04, 17:34
            Hmmm !
            Znowu belkoczasz. OK pochwal sie ile dni juz spedziles na sedkach.
            Ja odwalilem juz 10 wlacznie z predzsezonowymi trenigami i jak to
            u w karju kiedys nazywano unifikacja.
            Masz problem zajzyj na delirke pod tym addressem.
            www.skibanff.com/mountain/trails.html#
            To taki wydzielony park dla " poczatkujacych "
            Proponuje zaczac moj mily cwiczenia juz dzisiaj co bys za pare lat wyrobil.
            A i teori poczytaj deczko bo se mozesz zrobic kuku i to powazne.
            Dosiego Roku.
            KM.
            • Gość: Colagen Re: Przygotowanie nowych nart IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.12.04, 17:55
              Szczesliwego Nowego Roku Kazio- Colagen
    Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka